Kako premakniti blog iz medija na WordPress

Kako premakniti blog iz medija na WordPress

Medium je hibrid med platformo za bloganje in socialnim omrežjem. Sophie Maoura, vodja B2B partnerstev v podjetju Medium, jo ​​imenuje platforma družbenih vsebin. Po lastnih besedah, “Srednje je mesto, kjer so besede pomembne.” zato ne preseneča, da so blogerji naklonjeni medij Medium, vendar po priljubljenosti še vedno zaostaja za WordPressom.


WordPress ostaja najbolj priljubljen blogersko platformo vseh z 70 milijoni novih objav na spletnem dnevniku, objavljenih na WordPressu vsak mesec. Zaradi pomanjkanja nadzora in negotovosti objave na platformi tretjih strank je prišlo do tega, da so ljudje prešli na WordPress iz Medium, navsezadnje noben bloger noče, da bi se znašel v epizodi “Črnega ogledala”, brez nadzora nad svojimi usoda ali dejanja. Številni zastoji v industriji, vključno z zavračanjem filma Slack, The Awl in filma, so svoje publikacije prenesli iz medija srednje v WordPress.

Premik iz medija na WordPress

Bloganje s programom Medium ima svoje prednosti. ponuja vgrajen distribucijski kanal, ki uporablja algoritem, ki temelji na angažmaju, kar olajša doseganje novih občinstva. Poleg tega redno pošilja sporočila skupnosti, kar povečuje vaše možnosti za doseganje širše publike. Srednja ponuja tudi potencialno povečanje rezultatov iskanja, saj je uvrstitev domene 94 (kar presega celo Wikipedijo). Ker je že optimiziran za mobilne naprave in ima tudi namensko aplikacijo, blogerjem ni treba skrbeti oblikovanje odzivne spletne strani za njihov blog. In ker je Medium samoplačniška platforma, tehnične spretnosti niso potrebne. Blogerjem ni treba reševati nobenih tehničnih težav, povezanih z gostovanjem.

Kljub številnim prednostim, Medium niso vse mavrice in enorogi. Ni prilagodljivo za prilagodljivost in prilagodljivost, ki jo ponuja WordPress. Nadzor nad strategijo vsebine in monetizacijo, zmožnost oblikovanja CTA-jev po meri za vožnjo naročnin, povečanje SEO-uvrstitev in manjše možnosti, da bi gledalci odvrnili pozornost od konkurenčne vsebine, so glavni razlogi za prehod na WordPress iz Medium. Če se vam kaj od tega zdi smiselno, je prihajajoči priročnik vse, kar bi potrebovali, ko svoj blog preusmerite na WordPress.

WordPress.com ali WordPress.org in Kaj je razlika?

WordPress.com je storitev spletnega gostovanja freemium, ki jo ponuja WordPress, medtem ko je WordPress.org samostojna storitev. Prosti načrt WordPress.com vam ne daje lastnega imena domene po meri in dobite samo poddomene. URL vašega spletnega mesta bi bil prikazan kot name.wordpress.com/, ki bralcem ne deluje profesionalno in ovira vašo osebno blagovno znamko.

Monetizacija spletnega dnevnika WordPress.com postane tudi izziv, saj ne morete zagnati nobenega partnerskega trženjskega programa ali objavljati neposrednih oglasov prek oglaševalskih omrežij, kot je Google Adsense. Za zaslužek v prometu se lahko registrirate za WordPressov program za delitev dobička, WordAds. Obstajajo tudi omejitve pri prilagajanju in možnosti dodajanja vtičnikov na blog, ki se vam lahko zdijo omejujoči.

Po drugi strani je WordPress.org bolj zanesljiv, omogoča dostop do vseh funkcij, ki jih ponuja WordPress in vam omogoča, da naraščate svoje naročnike in zaslužite svoj blog. Torej v tej objavi bomo objavili, kako premakniti svoj Srednji blog na WordPress.org, da sprostite resnično moč WordPressa (poiščite naše razloge za to v naši popolni primerjavi WordPress.com z WordPress.org).

Kako premakniti svoj srednji blog v WordPress?

Medij je samostojen ekosistem, zato premikanje vsebine vašega spletnega dnevnika iz medija na medij na WordPress ni preprost postopek. Oblika izvozne datoteke ni XML, ampak HTML. Polja RSS srednjega medija tudi ne sledijo običajnim konvencijam RSS, toda s pravimi orodji in znanjem v rokavih lahko to storite z minimalnimi napori.

Tukaj je korak za korakom navodila za preusmeritev spletnega bloga v WordPress.

1. Pridobite ime domene po meri za svoj blog

Iskanje imena domen GoDaddy

Prvi korak k ustvarjanju samostojnega spletnega dnevnika WordPress je ime domene po meri. Ime domene je URL, ki je naslov vašega spletnega mesta v internetu. Ker Medium ne ponuja več domen po meri, obstaja velika verjetnost, da ne boste imeli registriranega imena domene za svoj Medium blog.

Obstajajo številni prodajalci, od koder lahko kupite ime domene za svoj blog (na primer, GoDaddy ima promocijo, da prvo leto dominira premijsko ime domene za samo 4,99 USD). V primeru, da že imate registrirano ime domene, morate le preusmeriti svoj DNS (sistem imen domen) nazaj na spletno mesto WordPress. Če potrebujete pomoč, lahko uporabite naš vodnik za DNS za WordPress.

Pri izbiri imena domene predlagamo tudi dodajanje SSL-ja in izbiro protokola HTTPS za zagotovitev varnosti vašega spletnega mesta WordPress. Ne le da se vaš blog zdi bolj verodostojen, ampak vam lahko tudi rahlo spodbudi uvrstitev v Googlovem iskanju.

2. Nastavite spletno gostovanje

Vaše spletno mesto WordPress potrebuje strežniški prostor, ki ga je mogoče shraniti, podjetja za gostovanje pa to storijo za vas. Obstajajo številni WordPress združljivi ponudniki gostovanja z različnim cenovnim razponom, med katerimi lahko izbirate. Ta priročnik o najboljših možnostih gostovanja v WordPressu zajema različne vrste gostovanja in podjetja, ki jih WPExplorer priporoča za vsako.

Večina spletnih ponudnikov gostovanja vam jasno pove, ali so njihove storitve združljive z WordPressom ali ne. Za gostovanje spletnih strani WordPress potrebujete PHP različice 7.3 ali novejše in MySQL različice 5.6 in novejše, da podpira gostovanje WordPress-a (v času pisanja). Čeprav je dobro dvakrat preveriti uradnika trenutne zahteve za WordPress samo da se prepričam.

Da bi olajšali svoje življenje, predlagamo, da po možnosti uporabite upravljano gostovanje WordPressa. Z upravljanim gostovanjem vam ni treba skrbeti za namestitev ali vzdrževanje WordPressa, saj bo gostiteljsko podjetje poskrbelo za to namesto vas. Med pomembnimi podjetji za upravljanje gostovanja, ki jih priporočamo, so WP Engine, Kinsta in Media Temple.

3. Namestite WordPress

Če se odločite, da se boste odpovedali upravljanju gostovanja WordPress za deljeni načrt v oblaku ali VPS, boste morali na strežnik namestiti WordPress. Večina gostujočih podjetij WordPress vam omogoča, da namestite WordPress, tako da na plošči C ponudite namestitve z enim klikom. Če ne, preverite spletno dokumentacijo za svoj načrt ali se obrnite na skupino za podporo gostitelju, da se uredi postopek namestitve.

4. Izvozi izdelke iz medija

Izvoz vsebine spletnega bloga poteka v obliki HTML in ne v obliki XML. To in razlike v konvencijah o RSS-uvajajo uvoz vsebine na WordPress.org izziv in za preprečevanje nezdružljivosti formata bi morali uporabiti krožni pristop..

Izvoz same vsebine je lahka naloga. Vse, kar morate storiti, je, da odprete uporabniške nastavitve, kliknite na razdelek »Račun« in se pomaknite navzdol in kliknite na »Prenesite svoje podatke«. Datoteka .zip vseh spletnih dnevnikov in vsebine, ki ste jo dali v skupno rabo na Medium, objavljenih objav in osnutkov, informacije, ki so na voljo na vaši strani profila, bodo poslane na vaš registrirani e-poštni ID v obliki datotek HTML.

Članke izvozite iz medija

Povezava bo aktivna 24 ur po prejemu e-pošte. Medij vam omogoča tudi, da spremenite e-poštni ID, ko izvozite svojo vsebino iz njega.

5. Uvozite izdelke v WordPress

Za WordPress.org lahko zaženete datoteko Medium v ​​orodju uvoznika WordPress v Medium, ki pretvori datoteko in v obliko, pripravljeno za WordPress. Pojdite na skrbniški razdelek spletnega mesta WordPress in kliknite Orodja ter izberite uvoz. Ko izberete WordPress vtičnik za uvoznike in ga namestite, vse kar morate storiti je, da kliknete »zažene uvoznik« in ga zaženete.

Uvoz člankov v WordPress

Drug način za dosego tega je uporaba surove kode za URL srednjega vira. Ko pridete do kode strani in jo shranite v računalnik, tako da z desno miškino tipko kliknete na stran, se ustvari datoteka XML. Z uporabo vtičnika za prenos datotek XML v WordPress lahko v WordPress dobite vso vsebino svojih srednjih objav v spletnem dnevniku.

Uvoz s srednjim virom bloga

Tretji način, čeprav se lahko uporabi tudi krožišče. Srednje datoteke lahko uvozite v WordPress.com in nato datoteke WordPress.com (ki so v obliki XML) lahko izvozite in nato uvozite v WordPress.org. Razumljivo je, če ne želite skočiti skozi vse obroče in narediti stvari na ta način, toda če veste, da imate to možnost, ne boli.

6. Pridobite medijsko vsebino v WordPressu

Med uvozom vsebine vam uvoznik WordPressa ponudi poziv, da dodelite avtorja. Avtorski profil lahko uvozite iz medija ali ustvarite nov profil. Izbira je odvisna od vas.

Pomembno je upoštevati, da datoteka za izvoz ne vsebuje slik, ki ste jih morda uporabili v svojih objavah na spletnem dnevniku. Izvožene datoteke so v obliki HTML s slikami, dostavljenimi s pomočjo CDN-ja (Network Delivery Network). To pomeni, da boste na svojem spletnem blogu WordPress gostili svoje slike, morali boste uporabiti zunanji uvoznik ali jih ročno naložiti v svoje objave na spletnem dnevniku.

7. Po potrebi dodajte preusmeritve URL

Pred tem so uporabniki imeli srednje domene, zato je bila možnost preusmeritve objav v medijih na WordPress spletno mesto. Ko ste svojo domensko ime usmerili na svoje nove strežnike WordPress, morate samo uporabiti vtičnik za preusmeritev. Preprosto dodajte srednji URL kot izvorni URL in novi WordPress URL kot cilj. Vtičniki kot Yoast SEO ponudite to funkcijo, tako da je enostavno upravljanje na nadzorni plošči.

Preprosti nasveti za WooCommerce: Yoast SEO preusmeritve za izdelke, ki niso na zalogi

Na žalost, če imate domeno Medium.com, trenutno ni na voljo možnosti za nastavitev preusmeritev URL-jev iz spletnega bloga na vaš novi WordPress blog.

Zdaj, ko ste svoj blog premaknili v WordPress, morate samo še prilagoditi svoj spletni dnevnik s temo in nekaj koristnih vtičnikov.

8. Prilagodite svoj dizajn s temo WordPress

Prilagodite svoj dizajn s temo WordPress

WordPress privzeto ponuja ogromno različnih brezplačnih tem WordPress, ki so na voljo neposredno z vaše nadzorne plošče WordPress (pod Videz> Teme). In na tisoče premium teme WordPress je še več funkcij. Če niste prepričani, kje začeti, je nekaj naših izbranih tem za blogging WordPress teme, s katerimi bi začeli.

Vsekakor izberite temo, ki je odmevna s tistim, o čemer piše vaš blog, in se zlije z vašo osebno identiteto blagovne znamke. Ko je tema nameščena, ne pozabite nastaviti menijev za krmarjenje in dodati pripomočke na svojo stransko vrstico ali v nogo (odvisno od teme). Dobro organiziran navigacijski meni je koristen za obiskovalce, da najdejo svojo pot po blogu.

9. Izberite in dodajte koristne vtičnike

Izberite in dodajte koristne vtičnike

Medtem ko na WordPressu lahko izbirate številne vtičnike (preprosto pojdite na Vtičniki> Dodaj novo, da jih brskate po nadzorni plošči), žvečenje več kot tisto, kar lahko ugriznete, ni pametna strategija. Preveč lahko privede do konfliktov vtičnikov, kar lahko zruši vašo spletno stran. Zato izberite in izberite in tiste, za katere menite, so za vaš blog nujno potrebne.

Običajno priporočamo uporabo vtičnika za optimizacijo, kot je Yoast SEO, filter za neželeno pošto Akismet, in varnostni vtičnik, kot je iThemes Security ali VaultPress. Poleg tega obstajajo množice vtičnikov za koledarje dogodkov, trgovine z e-trgovino, klepet v živo in še več. Razmislite in izberite najboljše vtičnike za vas.


Premik vašega spletnega dnevnika iz medija na WordPress se morda zdi zapletena naloga. Toda na koncu dneva, ko se boste lotili tega, boste ugotovili, da ni tako težko – tudi če gre za podroben postopek. Ko končate, naredite popolno predstavitev svojega spletnega mesta. Prepričajte se, da so vse notranje in zunanje povezave vzpostavljene in delujejo pravilno in bodite pripravljeni v celoti izkoristiti svobodo in prilagodljivost, ki jo ponuja WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map