Kako premakniti spletno mesto WordPress iz localhosta na strežnik v živo

Kako premakniti spletno mesto WordPress iz localhosta na strežnik v živo

Navidezni spletni strežnik, nameščen v vašem računalniku (ali lokalnem strežniku), vam omogoča, da z lahkoto in hitrostjo sestavite in prilagodite spletno mesto WordPress. Ker vsako urejanje zahteva shranjevanje in osvežitev, se lahko razvoj spletnega mesta WordPress na strežniku v živo spremeni v nočno moro glede na omejitve pasovne širine in internetnega prometa.


Zaradi tega se večina razvijalcev pravilno odloči, da bo vse lokalno razvitega WordPressa naredila na lokalnem strežniku in pozneje naložilo končano spletno mesto na strežnik v živo. Prav tako se prihodnje posodobitve spletnega mesta opravijo in preizkusijo lokalno, preden se naložijo v živo okolje.

V tej objavi bom skozi postopek premikanja spletnega mesta WordPress z lokalnega strežnika na strežnik v živo. Ta postopek vam omogoča varno premikanje vse vsebine spletnega mesta (slike, objave in strani), pa tudi teme in vtičnike iz imenika v računalniku na proizvodni strežnik vašega gostitelja. Očitno je, da obstaja nekaj priročnih vtičnikov, s katerimi lahko ta postopek postane lahek, vendar je vedno koristno učiti ročni postopek.

Predpogoji

V tej vadnici predvidevam, da ste že izpolnili nekaj predpogojev. To je le nekaj preprostih zahtev, ki jih boste potrebovali, preden lahko začnete.

1. Lokalna namestitev WordPress-a

V računalniku bi morali imeti spletno mesto WordPress. Če želite izvedeti več o nastavitvi lastnega okolja localhost, si oglejte naše vodiče, kako lokalno namestiti WordPress, ali pa od lokalnega naročiti Flywheel.

2. Načrt gostovanja

Potrebovali boste tudi aktivni načrt gostovanja, ki ponuja podporo PHP in MySQL. Na srečo večina ponudnikov gostovanja podpira PHP in MySQL. Še bolje, mnogi ponudniki ponujajo skripte za namestitev z enim klikom za WordPress, tako da vam ni treba ročno nastaviti.

Seveda priporočamo gostovanje WordPress, ki ga upravlja WP Engine – tako upravljamo z vsemi našimi spletnimi mesti in predstavitvami tematskih vsebin v živo. Poleg tega WP Engine omogoča preprosto upravljanje spletnih mest, zahvaljujoč intuitivni skrbniški plošči. Načrti se začnejo pri 29 USD na mesec za eno namestitev (vendar lahko ob uporabi naše povezave dobite 2 meseca brezplačne letne načrte). Če niste pripravljeni na to ceno, lahko od podjetij, kot sta Bluehost ali SiteGround, najdete odličen začetni načrt skupnega gostovanja za približno 3 USD na mesec..

3. Dostop do SFTP

In končno, morali bi imeti dostop do vašega gostovalnega računa SFTP skupaj s strankarskim programom, kot je FileZilla. Uporabljali ga boste za prenos datotek na gostitelja. Lahko pa tudi v cPanelu uporabite možnost Upravitelj datotek, vendar za razliko od SFTP, cPanel ne ponuja pogleda vaše strukture lokalnega imenika. V redu, ob vsem tem bi morali biti pripravljeni.

1. način: Izvoz in uvoz vsebine z uporabo funkcij Core WordPress

Hiter in enostaven način za premik mesta WordPress z lokalnega strežnika v proizvodno okolje je z vgrajenim orodjem za izvoz v WordPress. Ta metoda predvideva, da je WordPress že nameščen in nastavljen na vašem računu gostovanja v živo in da obstaja na vašem spletnem mestu v živo ni vsebine. To je zelo pomembno, saj funkcija uvoza WordPress ne bo preglasila obstoječe vsebine, temveč jo bo preprosto dodala. Če imate staro vsebino, lahko vedno uporabite naš vodnik za ponastavitev spletnega mesta WordPress, tako da imate čisto namestitev za delo.

V redu – če želite začeti premikati spletno mesto, pojdite na lokalno nameščeno nadzorno ploščo WordPress in se pomaknite do Orodja. Izberite Izvoz in preverite radialni gumb “Vsa vsebina”.

Prenesite datoteko za izvoz WordPress

S tem boste v svoj računalnik prenesli datoteko XML. Datoteka bo vsebovala vse podrobnosti o vsebini vašega spletnega mesta (razen če niste izbrali posamezne možnosti prenosa vsebine, kot so samo vaše objave, strani, vrsta objave po meri ali mediji).

Zdaj se prijavite na spletno mesto WordPress v živo, nato pa aktivirajte temo in vtičnike, ki ste jih uporabljali na lokalnem strežniku. Ko to storite, se pomaknite do Orodja> Uvoz.

WordPress Uvozi vsebino LocalHost

Če vas bo pozval, da namestite uvozni vtičnik WordPress, storite to in nato aktivirajte. Na koncu uporabite vtičnik za uvoz datoteke .xml, ki ste jo izvozili iz lokalnega doma. Če želite to narediti, najprej kliknite na Zaženi uvoznik možnosti pod naslovom WordPress (Opomba: funkcijo uvoznika lahko uporabite tudi za premikanje vsebine iz drugih virov, kot so Blogger, Tumblr itd.).

WordPress Izberite datoteko XML za uvoz

Nato uporabite Izberite datoteko možnost, da izberete datoteko XML in nato kliknite za nalaganje in uvoz. Zdaj samo počakajte, da se vaša vsebina uvozi. Kako dolgo čakate, bo odvisno od količine vsebine, ki jo uvozite, in od vašega načrta gostovanja.

Ta metoda bo vaše objave, strani, predstavnostne medije in menije premaknila na vaše spletno mesto v živo. Seveda boste morali nastaviti svoje menije in znova dodati svoje pripomočke, toda glede na to, da je za vas vse premaknjeno, je to odlična možnost, če ne želite namestiti dodatnih vtičnikov ali premakniti ročno.

2. način: Uporabite vtičnik za premikanje spletnega mesta WordPress

Če želite neoviran prenos vašega spletnega mesta, je morda najbolje, da razmislite o vtičniku. S hitrim iskanjem v Googlu se bodo pojavile številne brezplačne in premium možnosti, vendar so tukaj naši trije najljubši (in hitro pojasnilo, kako jih uporabiti za selitev vašega spletnega mesta).

DesktopServer

Zakaj uporabljati DesktopServer

DesktopServer je vrhunska programska oprema, ki jo lahko uporabite za lokalno namestitev WordPress-a v računalnik (Mac ali PC). Olajša nastavitev navideznega gostitelja, podvajanje preskusnih mest, ustvarjanje lokalnega spletnega mesta, arhivskih mest in še več. Toda ena izmed najboljših lastnosti DesktopServerja je ta, da lahko svoje lokalno spletno mesto enostavno preselite na svoj ljubezenski strežnik s svojim brezplačnim Vtičnik DesktopServer.

Preprosto namestite vtičnik, izvozite spletno mesto iz lokalne nastavitve DesktopServerja (pri tem pa obvezno izberite možnost »Pridobi podatke o strežniku v živo«) in uvozite prek vtičnika. Voila! Lahko pa obiščete njihove spletne dokumente in si ogledate več vodnikov kako namestiti DesktopServer na strežnik v živo.

BackupBuddy

Varnostno kopirajte WordPress spletno mesto z BackupBuddy

Druga fantastična rešitev je BackupBuddy by iThemes. Ta čudovit vtičnik je glavna rešitev za upravljanje varnostnih kopij lastnih strani. Z njim lahko ustvarite popolne varnostne kopije spletnega mesta (baze podatkov in vse), načrtujete redne varnostne kopije, shranite svoje kopije (lokalno ali prek BackupBuddy Stash) in celo obnovite spletno mesto z ImportBuddy.

Toda ali ste vedeli, da lahko BackupBuddy uporabite tudi za premikanje lokalnega spletnega mesta v živo? S pomočjo vgrajenih funkcij za migracijo BackupBuddyja lahko spletno mesto prestavite iz računalnika v internet (ali iz gostitelja v gostitelja). Vtičnik obravnava spremembe domene, samodejno nadomesti vaše URL-je in še več, za preprosto prehajanje vašega spletnega mesta za vaš veliki prvenec.

Razmnoževalec

Duplicator WordPress vtičnik

Nazadnje, Duplicator je super brezplačen vtičnik, ki ga lahko uporabite za upravljanje varnostnih kopij in migracij na svojem spletnem mestu. Z Duplicator brezplačni vtičnik lahko preprosto ustvarite svoje varnostne kopije na zahtevo, oblikujete svežnje spletnega mesta (paket vsebine, teme in vtičnikov za ponovno uporabo na strankah odjemalcev) in preprosto premaknete spletno mesto iz lokalnega v živo (preprosto namestite vtičnik lokalno, da ga zapakirate, nato namestite na vaše spletno mesto v živo z istim vtičnikom).

Če se pomladite za Duplicator Pro, lahko uporabite vrhunske funkcije za načrtovano varnostno kopiranje, sinhronizirano shranjevanje (Amazon, Dropbox, Google Drive itd.), Združljivost več mest, API cPanel, obveščanje po e-pošti, podporo za podporo in drugo. Eno leto stane manj kot par Nike trenerjev, in vedeti, da je vaše spletno mesto varno in varno, je več kot vredno.

3. način: Ročno prenesite datoteke z lokalnega na strežnik v živo

Vaša zadnja možnost je ročno premikanje datotek spletnega mesta. Za to bo potreben dostop do strežnika. V bistvu postopek vključuje prenos datoteke baze podatkov iz lokalne namestitve, urejanje pravilnih poti pred uvozom v novo bazo podatkov na strežniku in na koncu nalaganje vse vsebine lokalne namestitve WordPress.

Izvozi datoteko baze podatkov

Za začetek zaženite lokalni strežnik in se pomaknite do phpMyAdmin – samo vtipkajte localhost / phpmyadmin v vaš spletni brskalnik. V tem primeru uporabljam XAMPP in tukaj je tisto, kar je moje phpMyAdmin vmesnik izgleda:

phpMyAdmin

Na levi strani je seznam vseh baz podatkov. Izberite bazo podatkov za svoje lokalno spletno mesto WordPress in kliknite na Izvoz na vrhu phpMyAdmin okno. Privzeti je izbran način hitrega izvoza. Pustite ga nedotaknjeno in kliknite Pojdi.

Izvoz tabel baze podatkov

Datoteka SQL (na primer my_test.sql) bo izvožena v mapo za prenos v računalnik.

Spremenite poti datotek

Ko boste spletno mesto WordPress gradili lokalno od zgoraj, ne pozabite, da bodo vsi vaši URL-ji absolutne poti. Z drugimi besedami, vse povezave do datotek z vsebino (objave, slike, vrste objav) se bodo začele z http: // localhost /. To povezavo morate spremeniti za namestitev v živo, če vsebina po nalaganju datoteke baze podatkov ne bo prikazana pravilno.

Če želite to narediti, z urejevalnikom kod izvedite “najdi in zamenjaj” v datoteki baze podatkov, ki ste jo pravkar izvozili. Za iskanje in zamenjavo besede “http: // localhost / my_test” uporabljam Notepad ++ in ga nadomestim s svojim URL-jem v živo. Preprosto sem ustvaril mapo »my_test« v korenski mapi za svojo domeno. Če boste nameščali neposredno v koren, vam ni treba ustvariti nobene mape, zato mora biti vaš nadomestni URL preprosto http://www.yourdomainname.com. V lokalno mapo WordPress boste naložili svoje public_html (koren vašega računa za gostovanje).

Spremenite poti datotek

Ko končate z zamenjavo URL-jev, shranite in zaprite.

Ustvarite novo podatkovno bazo na svojem računu za gostovanje

Zdaj ste končali z glavnim delom na lokalnem strežniku. Čas je, da nastavite okolje v živo in končno naložite datoteke, da bo vaše spletno mesto zaživelo. Kako boste nastavili novo bazo podatkov za svoje WordPress spletno mesto, bo odvisno od vašega gostovanja.,

Če vaš načrt uporablja cPanel (na primer Bluehost ali HostGator), ga odprite iz svojega računa za gostovanje in poiščite MySQL Baze podatkov.

Ustvari novo bazo podatkov

Ko izberete MySQL Baze podatkov, boste pozvani, da vnesete uporabniško ime in geslo. To je nov uporabniški račun, ki bo povezan z novo bazo podatkov za vaše spletno mesto. Upoštevajte osebne podatke, kot so vaše uporabniško ime in geslo, ker jih boste potrebovali pri konfiguraciji datoteke baze podatkov v WordPressu. Novo ustvarjena baza podatkov bo imela isto ime kot izbrano uporabniško ime.

Če uporabljate upravljani račun gostovanja, morda nimate cPanela. Na primer, z WP Engine lahko ustvarite novo namestitev v svojem načrtu, tako da se preprosto prijavite v svoj račun in kliknete Dodaj namestitev povezava.

WP Engine Dodaj namestitev

Nato izpolnite zahtevane podatke (mimogrede lahko to nastavite kot prikazovalno mesto, če še nimate pripravljene domene).

WP Engine Dodajte informacije o namestitvi

To je to! Vaše novo spletno mesto (in baza podatkov) je pripravljena.

Naložite datoteko baze podatkov v novo bazo podatkov

Zdaj, ko imate na strežniku v živo novo (prazno) bazo podatkov, je čas, da datoteko svoje baze podatkov shranite v računalnik. Brskaj do phpMyAdmin vmesnik vašega gostitelja in izberite Uvoz. Brskajte in izberite datoteko zbirke podatkov SQL, ki ste jo izvozili s svojega spletnega mesta na lokalni strežnik.

Če vaš gostitelj nima phpMyAdmin, uporabite Obnovitev baze podatkov možnost v MySQL Baze podatkov. To stori isto – omogoča brskanje in izbiro datoteke SQL.

mySQL baze podatkov

Za uvoz datoteke moje baze podatkov sem uporabil možnost obnovitve. Ne pozabite, da je to ključni korak, saj vam omogoča, da obnovite svoje spletno mesto točno tako, kot je bilo v lokalni namestitvi. Zdaj je vse, kar je ostalo, urediti wp-config.php datoteko, naložite datoteke spletnega mesta in popravite trajne povezave in začeli bomo delovati.

Popravi wp-config.php mapa

Odprite wp-config.php datoteko v urejevalniku kode (poiščite lokalno namestitveno mapo WordPress). Tu so edine podrobnosti, ki jih morate spremeniti:

 • definiraj („DB_NAME“, „vaše ime_datoteke_podatkov“);
 • definiraj („DB_USER“, „your_database_user“);
 • definiraj („DB_PASSWORD“, „your_database_password“);
 • definiraj („DB_HOST“, „localhost“);

Preprosto vpišite nastavitve, ki ste jih določili med ustvarjanjem baze podatkov na vašem strežniku v živo v koraku 3. Za ime gostitelja vnesite IP naslov strežnika ali ga pustite kot lokalni gostitelj če gostitelj to izrecno pove. Jaz bom pustil svoj lokalni gostitelj, kot je tukaj jasno zapisano: “Če se želite povezati s to bazo podatkov v skriptu, ki se izvaja na vašem spletnem strežniku, uporabite ime “localhost” kot ime gostitelja. ” Ko končate urejanje nastavitev, datoteko shranite in zaprite. Ne spreminjajte ničesar drugega.

Opomba: Shranite kopijo starih vrednosti, samo v primeru, da se bo zgodilo kaj narobe, lahko vedno vrnete nazaj.

Nalaganje datotek spletnega mesta

Čas je, da premaknete dejanske datoteke spletnega mesta WordPress, ko nastavimo vse na strežniku v živo. Zaženite odjemalca SFTP in se povežite s svojim računom gostovanja s pomočjo podatkov o povezavi SFTP. Lahko jih dobite od svojega gostitelja, če ga še nimate. Pri nekaterih ponudnikih gostovanja so prijave SFTP enake podrobnostim cPanel.

Ko ste povezani, pojdite na public_html ali www mapo (ali mapo v korenu, kamor želite namestiti svoje spletno mesto WordPress) in kopirati vse datoteke iz namestitvene mape WordPress na lokalni strežnik v ta imenik na strežniku v živo.

Spremeni Permalinks

Zadnji korak je sprememba strukture stalne povezave vašega novega spletnega mesta, da se ujema s starostjo vašega spletnega mesta na lokalnem strežniku. Če želite to narediti, pojdite na skrbniško ploščo novega spletnega mesta in brskajte po Nastavitve> Povezave. Izberite strukturo, ki ste jo uporabili za lokalno namestitev in shranite. Vaša spletna stran WordPress naj bi bila zdaj objavljena.

Zaključek

Do zdaj bi morali imeti primeren vpogled v dogajanje pri premikanju lokalne namestitve WordPress na strežnik v živo. WordPress omogoča veliko prilagodljivosti in enostavne uporabe. Razvoj na localhostu omogoča neomejeno spreminjanje in prilagajanje, saj si tam lahko privoščite napake, ki si jih ne morete privoščiti v živem, proizvodnem okolju.

Kateri je vaš najboljši način za prenos spletnega mesta WordPress z lokalnega gostitelja na strežnik v živo? Če ste že šli skozi ta postopek, kakšna je bila vaša izkušnja? V komentarjih delite svoje misli!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map