Kako preseliti spletno mesto iz Joomle v WordPress

Kako preseliti spletno mesto iz Joomle v WordPress

Ali imate spletno mesto, ki ga želite premakniti iz Joomle v WordPress? Po našem mnenju je to fantastična ideja. WordPress je: Če trenutno uporabljate Joomla kot svoj CMS, vam bo ta članek natančno pokazal, kako premikati spletno mesto na dva različna načina.


Ko gre za prehod iz enega CMS v drugega, so običajno trije načini:

 1. Ročno
 2. Preko orodja ali storitve (vtičnik, razširitev ali zunanja programska oprema)
 3. Najemite strokovnjaka

Dejstvo, da ste končali pri tem članku, verjetno pomeni, da se sprašujete, kako to storiti sami, zato lahko vzamemo tudi možnost 3 z mize (vendar ne pozabite, da je tam, če kasneje na cesti naletite na izbokline in če imate veliko ali kompleksno spletno mesto, verjetno je to najboljša možnost). Prvo možnost je treba uporabiti samo, če ste izkušeni razvijalci. Ponovno dejstvo, da to iščete, najbrž pomeni, da niste strokovnjak za SQL in PHP, ki se je poteze pripravil ročno. Zaradi tega smo dobri oll številka 2.

V tej objavi se ukvarjamo s tem, kako premakniti spletno mesto z orodjem ali storitvijo, v tem primeru z brezplačnim vtičem, imenovanim FG Joomla v WordPress.

Razlike med Joomlo in WordPressom

Najprej si oglejmo nekaj izzivov, s katerimi se lahko srečate, preden se lotimo iskanja spletnega mesta iz Joomle v WordPress. Morda je največ skrbi med prehajanjem iz enega v drugega CMS, še posebej, če uporabljajo storitev, je, da sta Joomla in WordPress “sistem za upravljanje vsebine”, vendar sta začela razmišljati o različnih ciljnih trgih. Zaradi tega so postali precej drugačni.

Prvotno naj bi bil Joomla CMS kot CMS, medtem ko se je WordPress začel preprosto kot jasno in enostavno uporabljati platformo za bloganje. To pomeni, da se ne razlikujejo samo skrbniški vmesniki, ampak tudi različna vsebina spletnega mesta CMS pravzaprav drugačna.

Komponente v primerjavi s pripomočki

Komponente Joomla obravnavajo vse oblike vsebine zunaj članka, vključno s stvarmi, kot so meniji, slike glave in podobno, ki jih WordPress obravnava precej drugače.

V WordPress-u imajo widgeti ponavadi eno ali več določenih območij, na katerih se lahko odločite, da jih prikažete, do zdaj skoraj enako.

Teme predloge

Tukaj ni veliko razlike. Predloge in teme obravnavajo, kako se vsebina v bazi podatkov oddaja in ureja za obiskovalce.

Pasice, kontaktni obrazci itd

To so funkcije, ki so vključene v standardni Joomla in nimajo neposrednega protikandidata v jedru WordPressa. Vendar bodite prepričani, da lahko vstavite vtičnike, ki upravljajo s tovrstnimi stvarmi.

V glavnih značilnostih vtičnika FG Joomla to WordPress se jih veliko dejansko ukvarja s pretvorbo teh stvari v ustrezne WordPressove kolege (toda v primeru brezplačne različice vtičnika se podatki za kontaktne obrazce ne izvažajo – vendar je to dovolj enostavno ustvarite kontaktni obrazec s pluginom).

Torej glede pomislekov, ki jih obravnavamo, pojdimo naprej!

Kako seliti Joomla v WordPress s pluginom

Preden začnete dejansko poskušati premakniti spletno mesto, je v vašem najboljšem interesu, da ga varnostno kopirate. Lahko uporabite na primer Joomlo Akeeba podaljšek, ali ročno varnostno kopirajte spletno mesto. Morali bi preizkusiti tudi korak lokalnega razvoja. Oglejte si naš vodič za lokalno namestitev WordPress-a in si oglejte, kako ga nastaviti. Ali pa preprosto namestite WordPress v novo mapo, če že imate lokalno nastavitev za Joomla.

Z lokalnim preizkušanjem selitve z Joomle na WordPress lahko v vsakem času in v zasebnosti svojega lokalnega strežnika določite vse poteze. Ko enkrat dokončate različico WordPressa svojega spletnega mesta do popolnosti, lahko s tem priročnikom premaknete svoje spletno mesto z lokalnega gostitelja na strežnik v živo.

1. Namestite WordPress v novo mapo v nastavitvi lokalnega razvoja

Če imate v svojem Cpanelu Softaculous ali podobno programsko opremo za lokalni strežnik razvijalcev, lahko WordPress preprosto namestite z enim klikom.

Če ne, prenesite najnovejšo različico WordPress-a z njihovega mesta. Nato ustvarite novo mapo v mapi www ali htdocs (odvisno od nastavitve), na primer joomlamove.

WordPress namestite lokalno

Nato odprite svoj lokalni phpMyadmin in ustvarite novo bazo podatkov ter preverite svoje uporabniške račune.

Zdaj odprite mapo WordPress v svojem brskalniku in prikazal bi se namestitveni zaslon, ki vas bo zahteval, da izberete jezik. Izberite jezik po vaši izbiri in nato vnesite podatke o zbirki podatkov.

Zdaj samo izberite ime spletnega mesta in uporabniško ime / geslo in že ste končali. Zdaj imate spletno mesto za premikajoče se testiranje lokalno, tako da je čas, da se premaknete na naslednji korak.

2. Namestite FG Joomla v WordPress vtičnik na lokalnem preskusnem mestu

FG Joomla v WP je brezplačni vtičnik, razvit za premikanje vse vaše vsebine iz enega CMS v drugega. Kot rečeno, je brezplačno in srečno, da ga najdete v imeniku vtičnikov WordPress na vaši nadzorni plošči.

Dodajte nov vtičnik - Joomla v WordPress

Če želite namestiti prijavo v vtičnik v lokalno različico na strani wp-login.php in odprite zaslon z vtičniki. Preprosto poiščite vtičnik FG Joomla to WordPress, da ga namestite in aktivirate.

Namestite FG Joomla v WordPress Vtičnik

3. Začnite selitev Joomle v WordPress

Če želite uporabljati glavo vtičnika na Orodja> Uvoz in kliknite povezavo »zaženi uvoznik« pod Joomla (FG) naslov.

Zdaj s funkcijo izpraznite vso WordPress vsebino.

Pojdite na zaslon z vtičniki in počistite vse podatke WordPressa.

Ko boste pozvani, previdno vnesite URL svojega spletnega mesta in vse povezane informacije v bazi. Ne pozabite, da dvakrat preverite predpono tabele v svojem PhpMyAdmin. Ko izpolnite vse, preverite povezavo z bazo podatkov.

Nato izpolnite preostale nastavitve glede na vaše potrebe. Na primer izbira uvoza meta ključnih besed kot oznak. Priporočam tudi, da se s to različico vtičnika odločite, da ne boste uvažali predstavljenih slik, saj med testiranji ni uspel uvoziti pravilnih..

4. Čas za premikanje

Zdaj preprosto kliknite začetek / nadaljevanje uvoza in pustite, da vtičnik deluje čarobno. To lahko traja nekaj časa, odvisno od velikosti vašega spletnega mesta. Če je uspešen, bi morali dobiti “Uvoz zaključen!” sporočilo, kot je prikazano spodaj.

Začnite uvoziti FG Joomla v WordPress vtičnik

Če imate v svoji vsebini kakršne koli notranje povezave (ki bi jih morali), se pomaknite navzdol mimo dnevnika in kliknite gumb za spremembo notranjih povezav..

Spremenite notranje povezave - FG Joomla v WordPress Vtičnik

5. Naslov Featured Images

Če v Joomli uporabljate funkcijo predstavljenih slik, se tukaj stvari nekoliko zapletejo. Če niste onemogočili funkcije predstavljenih slik in si oglejte rezultate. Videli boste, da bi vtičnik po naključju naredil prvo sliko objave predstavljeno sliko objave, namesto dejanske predstavljene slike.

Toda vsa druga vsebina je nedotaknjena, vključno s slikami v različnih objavah, vse notranje povezave pa delujejo (kar je najpomembneje, da so trajne povezave oblikovane povsem enako, zato vam ne bo treba narediti nobenih preusmeritev za obstoječo vsebino).

Če imate v Joomli le nekaj člankov, kjer se celotna slika članka razlikuje od prve slike v samem članku, je morda bolje, da v uvoznih nastavitvah odznačite možnost za uvoz predstavljene slike in nato ročno posodobite svoje objave v nova različica WordPress-a.

Ko pa je prizadeto veliko objav, postane precej zapleteno opravilo, ki vključuje premikanje številnih podatkov, ki je primerna tema za popolno poglobljeno objavo (če vas zanima ogled primera rešitev, sporočite mi v komentarjih, že sem prejel približno 30% poti, preden sem spoznal kompleksnost naloge).

6. Premikanje modulov v pripomočke

Tu je še ena točka, ko je razlika med obema CMS-om nekoliko premajhna prehod z Joomle na WordPress: moduli in widgeti. The dobre novice je, da ima veliko pogosto uporabljenih stranskih vrstic ali modulov, ki temeljijo na funkciji glave / podnožja, v programu WordPress natančno enake dele.

The slabe novice je, da običajno nimate toliko svobode, ko gre za umestitev pripomočkov, ki jo počnete z nameščanjem različnih modulov na svojem spletnem mestu Joomla. Torej selitev morda ni popolna.

Stranska vrstica / podnožje (glava)

Večina tem ima področja pripomočkov v stranski vrstici in v nogi. Če imate to edina mesta, ki jih imate, potem so stvari precej preproste, saj je na voljo veliko podobnih možnosti. Tukaj je opisano območje modula na našem primeru Joomla:

Področje modula Joomla

In tukaj je opisano območje gradnika WordPress:

Področje gradnika WordPress

Morda imate tudi vi veliko podobnosti. Pojdi do Videz> pripomočki in preverite, ali ima WordPress izven škatle tisto, kar potrebujete.

Ste v Joomli uporabljali iskalni modul? Preprosto povlecite pripomoček za iskanje iz WordPress-a v območje gradnikov. To lahko storite tudi za navigacijske menije, slike, najnovejše objave ali komentarje, če jih omenim le nekaj.

Iskalni gradnik - WordPress

Potem so tu še moduli, za katere v WordPressu ni nobenega vgrajenega pripomočka, ampak za dostop do njega lahko namestite vtičnike. Na primer, na svojem spletnem mestu Joomla uporabljam modul »najbolj priljubljenih člankov«, lahko namestim ustrezen vtičnik, ki ponuja enako funkcijo.

Pojdite na Vtičniki> Dodaj novo, in poiščite »najbolj priljubljene objave«. Na voljo imate nekaj različnih možnosti, a pojdimo z njimi WordPress Popular Posts, v tem primeru.

WordPress priljubljeni vtičnik za objave

Namestite in aktivirajte vtičnik. Zdaj se vrnite na Videz> pripomočki, in se pomaknite do dna in videli bi gradnik WordPress Popular Posts.

WordPress pripomoček za priljubljene objave

Ta postopek lahko ponovite z drugimi moduli Joomla, ki v osnovnem programu WordPress niso na voljo kot pripomočki, saj ima večina ustrezen brezplačni vtičnik.

Druga področja (Logotipi, slike glave, ETC)

Torej obstaja modul, ki ga želite namestiti, na primer logotip ali glava slike, ki ne gre na dodeljena področja pripomočkov. Če gre za glavo ali logotip glave z najnovejšimi temami, lahko preprosto uporabite WordPress Customizer, da ga dodate v.

Pomaknite se na Videz> Prilagodi in si oglejte, kakšne so vaše možnosti za temo, ki ste jo izbrali (logotip je ponavadi možnost znotraj »Identiteta spletnega mesta« ali »Glava« ali podoben razdelek)

WordPress Customizer

Tu je običajno omejenih možnosti za večino tem, in čeprav jih imate veliko, lahko ponudijo vse možnosti, da vsebino postavite na mesto, ki ga želite.

Če imate zapleteno spletno mesto Joomla z veliko gibljivimi deli, je morda dobro, da si ogledate teme WordPressa z vključenimi ustvarjalci strani (na primer našo skupno WordPress temo), ki vam omogočajo enostavno postavitev blokov vsebine točno tja, kamor ste želite, ne da bi morali napisati eno samo kodo. Ali pa enega najboljših ustvarjalcev strani povleci in spusti, poskusi s svojo trenutno temo (vedite le, da če tema ni v paketu ali če izrecno ne ustreza združljivosti, se lahko obrnete na avtorja teme samo na bodite prepričani, da z vtičnikom ne boste imeli težav).

Kontaktni obrazci / pasice

Če gre za kontaktne obrazce, pasice in druge komponente Joomla, se boste verjetno morali zanesti na podobno taktiko kot pri najbolj gledanem članku, namestiti vtičnik, ki WordPressu doda funkcionalnost, ki jo želite.

Če želite ustvariti in upravljati kontaktne obrazce, težko naredite bolje kot Kontaktni vtičnik 7 obrazca.

Konkaktni vtičnik za obliko - WordPress

Sledite istim korakom, navedenim zgoraj, ga namestite in aktivirajte. To doda novo postavko menija na nadzorni plošči skrbnika, imenovano »Kontakt«, kjer boste upravljali kontaktne obrazce. Zdaj lahko podatke ročno premaknete iz kontaktnih obrazcev Joomla:

Premaknite stike iz Joomle v WordPress

Na nove obrazce za stike, ki jih ustvarite s pomočjo vtičnika Contact 7.

Premaknite stike iz Joomle v WordPress - WordPress Contacts

To bi moralo biti! Če imate druge razdelke Joomla, ki jih želite premakniti kot razdelek za e-trgovino, si oglejte razpoložljive vtičnike WordPress. Na primer, lahko poskusite WooCommerce. Vtičnik je preprost za uporabo, zato dodajanje nekaj izdelkov ne bo težava.

Bonus Plugin: CMS2CMS Joomla za WordPress

CMS2CMS: Samodejna migracija Joomla v WordPress

Iščete alternativni vtičnik, s katerim bi vso vsebino z obstoječega spletnega mesta Joomla premaknili v WordPress? Včasih je lepo imeti možnosti. Samodejni vtičnik za migracijo podatkov Joomla v WordPress, ki ga je razvil CMS2CMS, je dober drugi.

S tem vtičnikom imate le 6 hitrih korakov do premikanja podatkov spletnega mesta, ki temelji na Joomli, v WordPress. To so:

 • Prenesite vtičnik in ga namestite / aktivirajte na svojem novem spletnem mestu WordPress
 • Ustvarite račun CMS2CMS
 • Navedite obstoječi URL naslov spletnega mesta Joomla
 • Prenesite zip datoteko Connection Bridge (skript, ustvarjen za povezavo obstoječega in novega spletnega mesta), nato izvlecite mapo CMS2CMS, ki se nahaja znotraj zip datoteke
 • Naloženo mapo naložite v korensko mapo vašega obstoječega spletnega mesta Joomla (kjer se nahaja datoteka index.php) prek odjemalske programske opreme FTP
 • Ko je vse nastavljeno, kliknite Preveri povezavo

Zakaj je vreden vaše pozornosti vtičnik Automated Joomla to WordPress za migracijo podatkov? Preprosto. Najprej lahko izvedete brezplačno demo migracijo za predogled rezultatov selitve, preden se naročite na storitev (to je vtičnik, ki temelji na vrhunski storitvi, ki se zaračuna glede na velikost vašega spletnega mesta). Poleg tega lahko izberete, kateri elementi vsebine in kam jih želite premakniti.

Ta vtičnik je priročen način, da se izognete ročni migraciji vsebine iz Joomle. Svoje spletno mesto na WordPress lahko preselite v nekaj minutah (odvisno od velikosti vašega spletnega mesta).

Zaključek

Premik vašega CMS-ja iz Joomle v WordPress je lahko zapletena naloga, vendar ni nujno, da je to preveč. Poskus, da to storite ročno z malo ali brez razvojnih izkušenj, verjetno ne bi bila odlična ideja, toda s pomočjo vtičnika, kot je FG Joomla na WordPress, bi morali imeti možnost upravljanja. Nagrade na koncu predora so vsekakor vredne. Ker je delež trgovcev v WordPress-u v porastu in Joomla v upadu, je težko občutiti, da WordPress ni najboljša izbira, dolgoročno.

Upajmo, da vam bo ta vodič pomagal pri prehodu vašega spletnega mesta iz Joomle v WordPress. Ti koraki bi morali delovati pri večini spletnih dnevnikov in manjših spletnih mest, če pa imate zapleteno ali prilagojeno namestitev spletnega mesta Joomla, se boste morda vseeno želeli posvetovati s strokovnjakom za pomoč.

Če trenutno spletno mesto premikate v WordPress ali imate kakršna koli vprašanja o postopku migracije Joomla v WordPress, nam to sporočite v spodnjih komentarjih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map