Kako prodajati glasbo na spletu s programom WordPress (3 enostavni koraki)

Prodaja glasbe na spletu z WordPressom

Ustvarjanje in vodenje spletne trgovine zahteva nekaj dela – to ni dejstvo, da je sladkorna prevleka. Če pa storite pravilno, lahko spletno trgovino spremenite v uspešno podjetje. Če želite doseči to stopnjo uspeha, boste morali svojo trgovino oblikovati tako, da ustreza vrsti izdelka, ki ga prodajate, in če nameravate glasbo prodajati prek spleta, morate razmisliti še nekaj več.


Na primer, vašo trgovino bo treba postaviti drugače, da bo ponujala izdelke, kot je glasba, v nasprotju z oblačili ali elektroniko. Potrebovali boste način za enostavno prodajo digitalnih datotek v svoji trgovini, na primer priljubljeni vtičnik WooCommerce, kot tudi način za prikazovanje glasbe na jasen in organiziran način.

Medtem ko lahko svoje melodije vedno prodajate prek iTunes ali BandCampa, je odlična ideja, da v svoji trgovini ponudite svoje glasbene, bonus skladbe ali celo spominske spomine z omejeno izdajo (na primer vinilne plošče po meri). V tej objavi vam bomo pokazali, kako glasbo prodajate prek spleta z WordPressom. Natančneje, kako uporabljati WooCommerce in Tabela izdelkov WooCommerce vtičnik za prodajo lastne glasbe na spletu. Pojdimo na delo!

1. Namestite in nastavite WooCommerce za prodajo glasbe na spletu

Preden začnemo, bomo predpostavljali, da imate vzpostavljeno WordPress spletno mesto in pripravljeno za uporabo. WordPress je močan in prilagodljiv, zato ga je mogoče enostavno uporabiti za ustvarjanje uspešne trgovine z e-trgovino.

Ker to ni tako, je naslednja naloga dodajanje WooCommerce na vaše spletno mesto. Ta preprost, a s funkcijami bogat vtičnik pretvori vaše WordPress spletno mesto v funkcionalno prodajalno in doda preproste možnosti za dejansko prodajo glasbe prek spleta z WordPressom:

WooCommerce Vtičnik

Za začetek pojdite na Vtičniki> Dodaj novo na nadzorni plošči WordPress. V iskalnem polju poiščite “WooCommerce” in kliknite na Namestiti zdaj gumb:

Namestite WooCommerce

Čez trenutek je napisan nov gumb Aktivirajte se bo prikazal. Izberite tudi to in WooCommerce bo popolnoma postavljen na vašem spletnem mestu!

Na tej točki boste prešli na čarovnika za nastavitev:

Čarovnik za nastavitev storitve WooCommerce

Toplo priporočamo, da obiščete teh nekaj kratkih zaslonov. Pomagali vam bodo pri konfiguriranju vaše nove trgovine, vzpostavitvi pomembnih strani in postavitvi ključnih elementov, kot so cene pošiljanja. Če želite več informacij, glejte naš celotni vodič o namestitvi WooCommerce.

2. Dodajte svojo glasbo v trgovino

Ko namestite WooCommerce in preidete čarovnika za nastavitev, boste imeli v svojih rokah prazno trgovino. To pomeni, da je čas za dodajanje izdelkov.

WooCommerce ponuja posebno vrsto objave po meri WordPress za dodajanje izdelkov na vzhod. Vrste objav po meri so podobne dodajanju objav v blogih, samo z različnimi možnostmi, ki so značilne za vrsto objave (druge vrste objav lahko vključujejo portfelj, pričevanja, koledar osebja ali dogodkov). Če želite dodati novo postavko WooCommerce na nadzorno ploščo, pojdite na Izdelki> Dodaj novo:

Dodajte nov izdelek WooCommerce

Tukaj lahko ustvarite svoj prvi izdelek. Za začetek boste želeli z naslovom in opisom uporabiti prvi dve polji. Na desni stranski vrstici lahko izdelek dodelite tudi eni ali več kategorijam, mu daste nekaj opisnih oznak in celo naložite slike.

Vendar je “meso” WooCommerce najdeno v Podatki o izdelku oddelek:

Podatki o izdelku WooCommerce

Tu boste dodali vse pomembne podatke o posameznih izdelkih. Ker je vaš cilj prodaja glasbe na spletu, je prvo, kar želite storiti, preveriti oboje Navidezni in Naložljivo škatle na vrhu. S tem boste nekoliko spremenili možnosti, ki bodo omogočile prodajo glasbenih datotek prek spleta in ne fizičnih izdelkov:

Naložljivi izdelki WooCommerce

Nato lahko nadaljujete z vnosom cene za izdelek in naložite datoteke, ki jih bodo kupci prejeli ob nakupu pod Naložljive datoteke. Prav tako lahko konfigurirate, ali naj bo omejitev, kolikokrat lahko datoteke prenesete in če potečejo.

Preostale nastavitve v tem razdelku so izbirne, čeprav jih boste vseeno želeli pogledati. Poleg tega si oglejte tudi Kratek opis izdelka polje desno spodaj. Tam lahko dodate vdelane zvočne predvajalnike, tako da lahko stranke slišijo, kako se sliši vaša glasba.

Če želite to narediti, kliknite na Dodajte predstavnost. Naložite zvočno datoteko iz računalnika, vnesite njene podrobnosti in se odločite za izbiro Vdelajte Media Player Spodaj Vdelaj ali poveži:

WooCommerce vdela Media Player

S tem boste v kratko opisno polje dodali preprost predvajalnik zvoka:

WooCommerce Media Player Kratek opis

Ko končate z nastavitvijo svojega prvega izdelka, kliknite na Objavi gumb, da omogočite življenje v trgovini. Nato ponovite ta postopek, dokler ne dodate vseh skladb, albumov in tako naprej, ki jih želite prodati.

3. Ustvarite tabelo izdelkov, da prikažete glasbo

Tehnično sta prva dva koraka potrebna za zagon in delovanje trgovine. Vendar tradicionalna namestitev WooCommerce ni potrebna, kar je najboljši način za prodajo glasbe na spletu.

Če pustite stvari takšne, kot so, bodo stranke morale odpreti vsako posamezno stran izdelka, da bi preverile vso vašo glasbo, poslušale vzorčne skladbe in naročile, kar želijo. To jih znatno upočasni, kar lahko privede do izgubljene prodaje. Poleg tega glasbene datoteke običajno ne potrebujejo veliko zapletenega opisa ali velikih slik, privzeta postavitev WooCommerce pa tem elementom pritegne dodatno pozornost..

Namesto tega lahko na eni strani pokažete vse, kar imate na voljo, s pomočjo tabele izdelkov. To je organiziran, vizualno privlačen način za prikaz vaše glasbe. Stranke lahko naenkrat vidijo vse, kar je na voljo v vaši trgovini, in vse ključne podrobnosti lahko zagotovite, ne da bi jih preplavili z informacijami. Poleg tega lahko s te strani dodajo vse, kar želijo, v svoje vozičke. Vzorčne predvajalnike lahko vstavite celo v mizo za vsak izdelek.

Če želite nastaviti takšno stran, jo potrebujete Tabela izdelkov WooCommerce vključiti:

To orodje je optimizirano za nemoteno delo z WooCommerce in vam omogoča, da natančno prilagodite, kako izgleda vaša tablica izdelkov in kako deluje. Po nakupu vtičnika ga lahko namestite kot kateri koli drug vtičnik tretjih oseb. Pojdi do Vtičniki> Dodaj novo in izberite datoteko vtičnikov, ki ste jo prenesli. Aktivirajte vtičnik, tkokoš, pojdi WooCommerce> Nastavitve na nadzorni plošči. Pomaknite se do Izdelki in izberite Tabele izdelkov vnesti licenčni ključ:

Nastavitve tabele izdelkov WooCommerce

Številne nastavitve, ki so tukaj na voljo, vam omogočajo, da nastavite, kako deluje tabela izdelkov. Na primer pod Stolpci, lahko natančno prilagodite, katere informacije bodo prikazane:

Stolpci tabel izdelkov WooCommerce

Poskrbite, da za vsak element dodate tudi sliko Kratek opis (tako bodo vključeni tudi predvajalniki medijev).

Filtrirajte spustne meje je še ena ključna nastavitev:

WooCommerce Filtri za tabele izdelkov

Če to omogočite, nad mizo postavite spustne menije, ki bodo kupcem omogočili, da jih razvrstijo po ključnih atributih, kot so kategorije. To jim olajša hitro iskanje tega, kar si želijo.

Na koncu potrdite polje z oznako Kratke kode v tabeli. To je potrebno, če želite, da vaši vgrajeni predvajalniki pravilno delujejo:

Kratke kode WooCommerce v nastavitvi tabel

Če želite več informacij o vseh nastavitvah, ki jih lahko spremenite, si želite ogledati dokumentacijo vtičnika.

Ko končate spremembe, shranite spremembe in odprite novo stran (prek Strani> Dodaj novo). Kliknite na Orodna vrstica Preklopi in izberite Vstavite tabelo izdelkov. To bo na vaši strani postavilo kratko kodo:

Koda izdelka WooCommerce Tabela

Ta kratka koda vključuje vse nastavitve, ki ste jih pravkar prilagodili, in samodejno nastavi tabelo izdelkov. Lahko vidite, kako je videti z uporabo Predogled gumb:

WooCommerce Audio Table

Če želite, lahko nadaljujete s tvitom tablice izdelkov, dokler ni ravno prav. Potem pa pojdi naprej in ga objavi! Pripravljeni ste za prodajo glasbe prek spleta. Kupci jo lahko nato uporabijo za ogled vso glasbo, ki jo imate na voljo, in enostavno nakupovanje.

Zaključek

Najboljše trgovine so optimizirane glede na vrsto izdelkov, ki jih ponujajo. Na primer, svojo prodajalno boste morali skrbno načrtovati, ko želite WordPress prodajati glasbo v spletu. WooCommerce je odlično izhodišče, vendar boste tudi strankam želeli ponuditi poenostavljen način raziskovanja glasbe in izbiranja ter dodajanje drugih razširitev WooCommerce za dodatne funkcije in funkcionalnosti.

Ali imate kakršna koli vprašanja, kako nastaviti svoje izdelke WooCommerce ali oblikovati tabelo izdelkov? Vprašajte stran v spodnjem razdelku za komentarje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map