Kako sestaviti spletni portfelj z WordPressom (in skupno temo)

Portfelsko spletno mesto je odlična platforma za prikaz vsega, kar želite. To so lahko izdelki, ki jih prodajate, projekti, ki ste jih dokončali, nagrade, ki ste jih prejeli, fotografije, ki navdihujejo ali umetniška dela, na katere ste ponosni. Portfelsko spletno mesto bo vaše izdelke, storitve in spretnosti prodalo ciljnemu občinstvu. Poleg tega je lahko koristno pri ustvarjanju potencialnih strank. Če ste kreativni strokovnjak (spletni oblikovalec, umetnik, slikar, pisatelj, grafični ilustrator), je dobro zasnovano spletno mesto še posebej pomembno, da pritegnete stranke in povečate svoje podjetje.


V tej objavi bomo skozi temo Skupaj prešli korake za izdelavo spletnega mesta s programom WordPress. Na začetku morate vedeti, da tema Total vključuje vgrajeno vrsto objave po meri za portfelj. Tako je lažje ustvariti svoj portfelj in dodati elemente svojega portfelja. In če znate delati s standardnimi objavami, bo ustvarjanje portfelja za vas toliko bolj preprosto.

Začnimo!

1. korak: Izberite spletni gostitelj

Kar zadeva gostovanje, obstaja veliko število možnosti gostovanja, ki ustrezajo vsakemu žepu. Če pa ste se odločili za izbiro, si oglejte rešitve gostovanja WordPress, ki jih WPExplorer priporoča.

Najboljše gostovanje v WordPressu

Bluehost je odlična možnost, če šele začnete, saj ponuja veliko virov po nizki ceni – kar je še nižje, ko uporabljate našo povezavo. Bluehost lahko prejmete za samo 2,95 dolarja prvo leto!

Če pa želite, da gostovanje, ki ga je treba preprosto uporabiti, sta Flywheel in WP Engine dva najbolje vodena podjetja za gostovanje WordPressa. Obe ponujata odlične funkcije po razumni ceni, najboljše pa je, da vam o strežniku nikoli ni treba razmišljati, saj skrbijo za vse za vas.

2. korak: Izberite ime domene

Medtem ko se prijavite z gostiteljem za prostor strežnika, boste morali imeti na voljo svoje ime domene. Ime vaše domene je edinstveno za vaše spletno mesto in ta imena lahko dobite pri registratorjih, kot sta NameCheap in GoDaddy. Ime previdno izberite, saj lahko postane precej zmedeno, da ga kasneje spremenite.

3. korak: Namestite WordPress

Namestitev WordPressa je enostavna! Z upravljanimi gostitelji je vaša namestitev WordPress že nameščena. Če izberete Bluehost, preprosto sledite postopku namestitve z enim klikom in naj bo WordPress pripravljen v nekaj minutah.

Ko pridete do zaslona za prijavo, vnesite uporabniško ime in geslo, ki ste ju ustvarili med namestitvijo WordPress-a in vnesite svoje spletno mesto. Ko ste tam, se lahko lotite ustvarjanja svojega dejanskega spletnega mesta.

4. korak: Izberite in aktivirajte temo

Ta korak nam bo lahek, saj bomo izbrali Skupaj. Po našem mnenju je to ena najboljših tem, ki ste jih lahko izbrali za kateri koli projekt, saj ima na voljo številne funkcije in možnosti, ki jih lahko uporabite za podjetja, dobrodelne organizacije, portfelje in še več. Z preprostim uvoznim demonstracijam lahko v samo nekaj klikih ustvarite čudovita spletna mesta s skupino Total, kot je spodaj:

Po namestitvi teme Total jo aktivirajte na nadzorni plošči s klikom Videz> Teme> Dodaj novo.

Na tej stopnji imate možnost izbire – preprosto lahko uvozite katero koli demo spletno mesto iz Total s pomočjo Demo uvoznik.  Skupaj ima 40+ vnaprej izdelanih spletnih mest, vključno s predstavitvami za portfelj. Izberete lahko katero koli predstavitev, jo uvozite in ji dodate svojo vsebino.

Preprosto izberite demo, ki vam je všeč in sledite pozivom na zaslonu, da namestite, nato aktivirate vse potrebne vtičnike in uvozite vzorčno vsebino (objave, vrste objav, gradnike, menije itd.).

5. korak: Ustvarite in uredite postavke portfelja in ustvarite seznam elementov portfelja

Seveda vam za začetek ni treba uvažati predstavitvenega gradiva, lahko vedno ustvarite svoje spletno mesto od zgoraj. Pri uporabi teme Total je enostavno ustvariti svoj portfelj.

Toda preden bomo lahko ustvarili svojo stran portfelja, moramo ustvariti postavke portfelja, ki bodo šle vanj. S skupnim seštevkom imate na voljo dve možnosti za ustvarjanje postavk portfelja.

Možnost 1: Uporaba vsote portfelja po meri po meri As-Is

Vaša prva možnost je, da uporabite vrsto objave v portfelju, tako kot ustvarite svoj portfelj. Na nadzorni plošči WordPress kliknite Portfelj> Dodaj novo.

Skupno število postavk portfelja

Dodajte naslov svojega portfelja, oznake, kategorije in poljubno besedilno vsebino. Skupaj podpira različne vrste vsebine – dodajte Predstavljena slika če želite prikazati eno sliko, dodajte več slik Galerija slik , da ustvarite drsnik ali dodate povezavo do zvočne ali video datoteke v Postavka portfelja odsek. V vseh teh primerih boste verjetno želeli izbrati tudi postavitev strani pod Glavnimi nastavitvami (levo, desno ali brez stranske vrstice) in nastaviti predstavljeno sliko za svojo objavo, ki se bo uporabljala v mrežnih portfeljih, vrtiljakih in povezanih objavah. Ko končate shranite objavo.

Skupne nastavitve vrste portfelja

Naslednji korak je iti Videz> Prilagodi> Portfelj za prilagajanje arhivskih strani svojega portfelja (glavne, oznake in kategorije) kot tudi strani z enim portfeljem. Tu lahko izberete postavitev stranske vrstice, štetje povezanih objav in omogočite različne elemente strani, nato pa jih povlecite v želeni vrstni red.

To je to! Samo dodajte več predmetov, da izpolnite svoj portfelj.

Možnost 2: Sestavite svojo predlogo za portfelj z Visual Composer

Če želite imeti več izkušenj, lahko postanete lasten oblikovalec, ki uporablja funkcije Total in ustvarjalec strani Visual Composer. Visual Composer je vizualni ustvarjalec strani, ki vam pomaga ustvariti čudovite postavitve po metodi povleci in spusti. Kot uporabnik pomeni, da vam ni treba poznati nobenega kodiranja in lahko dejansko uživate v postopku spletnega oblikovanja. Na voljo je Skupaj, pri aktiviranju teme pa bi se moral pojaviti poziv za namestitev vtičnika na vaše spletno mesto. Samo ne pozabite, da ga tudi aktivirate.

Na nadzorni plošči obiščite nastavitve Visual Composer, da nastavite vtičnik. Kliknite na Visual Composer> Manager vlog in prilagodite nastavitve. Najpomembneje je, da omogočite skladatelju za vrste objav, ki jih želite uporabljati. Visual Composer je privzeto omogočen samo na straneh. Omogočite ga tudi za vrste objav v portfelju, tako da boste lahko elemente portfelja sestavljali s pomočjo Visual Composerja.

Tako kot zadnjo možnost boste morali s klikom ustvariti novo objavo Portfelj> Dodaj novo. Dajte svoji objavi ime, izberite kategorije ali oznake, v razdelku z glavnimi nastavitvami izberite postavitev stranske vrstice in nastavite predstavljeno sliko. Shranite osnutek objave. Zdaj lahko začnete graditi!

Za urejanje postavke portfelja lahko uporabite urejevalnik frontend (vizualni) ali backkend (blok) programa Visual Composer. Raje urejamo frontend, saj si lahko ogledate elemente strani, barve po meri, obloge / robove in drugo. Toda ne glede na to, za katero možnost se odločite, preprosto izberite Visual Composer Dodaj element gumb za začetek.

Skupni ustvarjalec portfeljskih strani

Videli boste vse elemente, ki so na voljo v knjižnici elementov. Skupaj ima v knjižnici poleg standardnih elementov Visual Composer poleg številnih posebej zasnovanih elementov. Vidite, da zgornji posnetek uporablja Slikovni drsnik in a Besedilno polje za ustvarjanje postavke portfelja. Vendar pa lahko uporabite skoraj kateri koli drug element knjižnice.

Ko končate z urejanjem, shranite objavo v portfelju in kliknite Objavi. Če boste ustvarjali veliko podobnih predmetov, lahko celo shrani predlogo za večkratno uporabo. Če želite shraniti svojo postavitev kot predlogo, se vrnite v namestitveni urejevalnik.

Ustvarjalec predloge strani s skupnim portfeljem

Kliknite gumb Templatera (ki izgleda kot majhna siva ikona postavitve).

Predloga strani skupaj s portfeljem

Nato dajte predlogi ime in ga shranite. Če želite predlogo uporabiti v novi objavi, kliknite ikono Templatera in vstavite postavitev, ki ste jo shranili. Predlogo lahko nastavite kot privzeto za vse nove objave v dani vrsti objave.

Privzete nastavitve predloge strani skupaj

Če želite to narediti, se pomaknite do Visual Composer> General Settings in nastavite svojo želeno predlogo za vsako vrsto objave. Če nameravate v portfelj, osebje itd. Dodati veliko elementov, vam bo to prihranilo nekaj časa, saj bodo vsi vaši standardni elementi strani samodejno vstavljeni in oblikovani za vas.

6. korak: Ustvarjanje strani portfelja

Zdaj, ko imamo seznam portfeljev, ki jih želimo prikazati v svojem portfelju, je čas, da ustvarite stran, ki bo vsebovala te postavke portfelja. Ustvarite stran na način, kot ga običajno uporabljate WordPress. Pojdi do Strani> Dodaj novo. Naslov nove strani in jo shranite.

Nato kliknite možnost Visual Composer, s katero želite sodelovati – znova boste imeli možnost uporabljati urejevalnik frontend ali urejevalnik zaledja. To bo odprlo urejevalnik povleci in spusti v živo. Kliknite na modro Dodaj element gumb. Element Portfolio Grid bomo uporabili za izdelavo strani o našem portfelju. Izberite Portfolio Grid. Če gre za vrtiljak, ki ga želite na strani svojega portfelja, izberite element Vrtiljak portfelja.

Nastavitve v elementu Portfolio Grid lahko prilagodite tako, da prilagodite način prikaza strani z vašim portfeljem. Izberete lahko velikost slik, dodate obrobe, jih naslovite, soznačite kategorije, izberite vrstni red, stolpce in objave na strani, omogočite pagiranje, izberite sloge omrežja, dodajte odlomke in še veliko več. Shrani stran Portfolio po izpolnjevanju možnosti nastavitev pod urejevalnikom besedil.

Spremembe si je mogoče ogledati tudi med njihovo izvedbo. Tako je v sprednjem delu videti moja portfeljska stran, ko sem shranila spremembe v element Mreža portfelja.

7. korak: Prilagodite svoj portfelj

Z nastavitvami v programu WordPress Customizer v živo lahko nastavite možnosti za drobtine, postavitev arhivov, slog enojne objave, obrezovanje slik in še več.

Če želite spremeniti ikono skrbnika, ime vrste objave, polž in taksonomijo uporabite Urednik vrste portfelja.

8. korak: Dodajanje portfelja v meni

Na portfeljskem spletnem mestu je smiselno, da se stran portfelja prikaže v glavnem meniju, tako da lahko obiskovalci dostopajo do ‘Portfolio’ takoj in si ogledajo strani portfelja. Če želite dodati svojo novo stran portfelja, pojdite na Videz> Meni, izberite stran Portfolio in kliknite Dodaj v meni.

Zdaj je portfelj prikazan kot lahko dostopen element menija na domači strani (in katera koli druga stran z omogočenim glavnim menijem).

Če želite, da je stranska stran vaša domača stran, se pomaknite do Nastavitve> Branje, nastavite prikaz sprednje strani na statično stran in nato izberite svoj portfelj. Enostaven grah!

Dokončanje

Ko je odsek o portfelju vašega spletnega mesta na voljo, boste morda želeli nadaljevati in na svoje spletno mesto dodati več strani. Razmislite o kontaktnih straneh, storitvah ali storitvah, ki so izjemno koristne in so nujen del portfeljskega spletnega mesta. Ustvarite toliko strani, ki jih želite ali potrebujete, pri čemer ne pozabite vključiti pomembnih v meni, da boste imeli celotno spletno mesto o portfelju.

Če naredite svoj portfelj, se lahko premaknete na ustvarjanje prometa v svojem portfelju, optimizirate slike ali celo zaslužite na svojem spletnem mestu. Katere druge nasvete imate za izdelavo svojega portfelja na spletu?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map