Kako sestaviti spletno mesto hotela WordPress z motorjem za rezervacijo sob

Kako sestaviti spletno mesto hotela WordPress z motorjem za rezervacijo sob

Ali se osredotočate na rast neposrednih hotelskih rezervacij ali preprosto morate ustvariti spletno mesto hotela WordPress za stranko? Dobro. Za vas smo ustvarili podrobno vadnico! To bi moralo biti koristno, če želite zgraditi hotel, hostel, apartma, gostišče ali spletno mesto z zajtrkom in vklopite samodejna vloga za rezervacijo – tiste, ki so plačane in obdelane med srkanjem kave.


Pri WordPressu obstajata dva glavna pristopa k ustvarjanju popolnoma funkcionalnega spletnega mesta hotela, ki ga poganja rezervacijski mehanizem:

 1. Pripravljena tema rezervacije hotelov WordPress
 2. Vsaka tema WordPressa (vključno s hotelom) + vtičnik za rezervacije lastnine drugih proizvajalcev

Seveda je treba omeniti še en pristop. Sistem rezervacij lahko poganja tudi vsaka lastniška programska oprema za rezervacijo. Priznati moram, da nekatere od njih ponujajo na desetine uporabnih možnosti, da WordPress vtičnikov morda primanjkuje. Če pa ne nameravate zagnati obsežne hotelske verige, verjetno ne boste potrebovali vseh dodatnih zvončkov, zato je bolje, da izberete uporabniku prijazno temo ali vtičnik.

Na splošno vas bo tudi vodenje hotelov v oblak z lastniško programsko opremo stalo tudi roke in noge (redno!). Z uporabo vtičnikov / tem za WordPress znatno zmanjšate stroške in pridobite zmogljivo varno funkcionalnost.

Samo Google to in primerjajte: povprečna mesečna cena lastniškega rezervacijskega motorja je približno 100 dolarjev (zvišanje cen je odvisno od vrste sob, števila sob itd. V vaši hotelski ustanovi), medtem ko vas bo tema WordPress + vtičnik stala približno 100 USD letno.

Ker programska oprema za rezervacijo verjetno ni primerna za večino ljudi, ki berejo ta članek, se vrnimo k prvim dvema pristopoma in prihranimo nekaj denarja za račune za komunalne storitve..

Izbira že pripravljene hotelske rezervacije WordPress tema

Če vam je lažje začeti s prvim pristopom, ne pozabite, da številne teme WordPress-a, oglaševane kot “rezervacija hotela”, prihajajo z obrazcem za rezervacijo, v katerem se prijave pošljejo po e-pošti. Lahko so precej napredni (z obrazci za datum prijave in odjave, vrste sob itd.).

Teme WordPress z obrazci za rezervacijo

Paradise Cove je odličen primer takšne teme. Gosti lahko iščejo nastanitev:

Iskanje sobe v Paradise Cove

Nato izberite enega iz priročnega seznama:

Oznaka Paradise Cove

In zahtevo za rezervacijo postavite tako, da pošljete naslednji obrazec po e-pošti. Njegova glavna pomanjkljivost je, da gostje ne morejo biti prepričani, da je soba res rezervirana, saj mora postopek vključevati ročno potrditev.

Obrazec za rezervacije Paradise Cove

Upoštevati morate, da je to bolj priročen način rezervacije hotela, ne pa gostov. Če ne zagotovite samodejnih rezervacij (na primer s plačilom), bi gostje morda želeli poklicati hotel.

Po drugi strani pa sodobni ljudje, ki so navajeni na OTA (spletne turistične agencije – na primer TripAdvisor), želijo, da bi postopek vodili skoraj v celoti s tehnologijo, z minimalnimi telefonskimi klici. Ali pa kaj, če so le introverti?

To pomeni, da rezervacija hotelske sobe po e-pošti ali telefonu ni stopnja “avtomatizacije”, ki jo (in popotniki) iščete. Prav?

Vrnitev k čudoviti temi WordPress Paradise Cove: preprost vtičnik za rezerviranje lastnosti lahko WordPress vtičnik sprejme spletne rezervacije.

Tovrstna funkcionalnost rezervacije preko e-pošte lahko še vedno deluje odlično za potovalna spletna mesta, kjer je rezervacija turneje po e-pošti še vedno zelo priljubljena (ljudje radi razpravljajo o podrobnostih o potovanjih, preden jih kupijo).

Teme WordPress z rezervacijskim mehanizmom

Pogovorimo se o vrsti hotelske teme WordPress z vgrajenim mehanizmom za rezervacijo lastnosti. Običajno te teme temeljijo predvsem na vtičnikih za rezervacijo lastnine drugih proizvajalcev.

Na primer, tema WordPress o rezervaciji hotela Bellevue, ki je opremljena z različnimi predstavitvami (hotel, urbano podeželje, hiša na plaži) in ki jo poganja vtičnik za rezervacijo s plačili WooCommerce:

Tema Bellevue WordPress

To pomeni, da bo ta tema vašim gostom dodala potrebno namestitev v svoj voziček in jo plačala prek spleta (na primer s PayPalom):

Oddaja rezervacije Bellevue

To je precej preprost avtomatiziran postopek sprejemanja spletnih rezervacij.

Če povzamem, tukaj so prednosti hotelskih WordPress tem z uvedenim mehanizmom za rezervacijo:

 • Rešitev na enem mestu s temo in vtičniki brezhibno integrirana: vse ikone in slogi vtičnika so v tematski zasnovi videti naravni
 • Prihranki denarja: če je motor za rezervacije plačan vtičnik, ga prodajalci na splošno vključijo brezplačno, zato plačate samo za temo

Edina omejitev te rešitve je, da se boste morali zanesti na sistem rezervacij, ki ga ponuja tema. Namreč, ne boste imeli izbire rezervacijskega sistema (seveda lahko izbrišete začetnega in namestite še vtičnik za rezervacijo sob. Toda kaj je smisel za nakup takšne teme?). Torej boste morali dodatno ugotoviti, ali ste sposobni prilagoditi vedenje vtičnika, da v celoti ustreza vašim potrebam.

Če pa ste že našli dobro temo za WordPress in morate preprosto vključiti sistem za rezervacije hotelov, preberite dalje.

Gradnja spletnega mesta hotela z vtičnikom za rezervacijo sobe WordPress Room

Zgrabite lahko katero koli temo programa WordPress in jo spremenite v popolnoma funkcionalno hotelsko spletno mesto s samodejnim postopkom rezervacije. To je lahko bodisi poslovna tematska tema namenjena WordPressu, bodisi samo tista, ki jo že uporabljate in imate radi.

Na primer, Villa Fortuna je odlična lahka hotelska zasnova, ki jo je enostavno napajati z vtičnikom za rezervacijo (saj tema ni pripravljena na rezervacije):

Villa Fortuna WordPress tema

Kopajmo globlje in poglejmo, kako to storiti korak za korakom z enim od najnaprednejših vtičnikov WordPress za hotele – MotoPress vtičnik za rezervacije hotelov. Omogoča vam, da dodate seznam lastnosti z vsemi podrobnostmi in omogočite spletno rezervacijo (za hotele, apartmaje, najem počitnic, prenočišče itd.)

Tukaj je sprednji del spletnega mesta agencije za apartmaje, zgrajen s tem vtičem za rezervacijo:

Frontend Primer apartmajev - MotoPress Vtičnik

Mimogrede, lahko, preizkusite nadzorno ploščo vtičnika sami s katero koli prednostno vrsto hotelskega obrata: hoteli, apartmaji, hostli ali vile.

In zdaj si oglejmo zaledje. Ko je vtičnik nameščen in aktiviran, se morata prikazati 2 menija: Namestitev in rezervacije. Nato sledite tem preprostim korakom:

1. Dodajte različne vrste sezonskih cen: to so lahko različni datumi ali dnevi (božič, poletje 2018 itd.). To so datumi, za katere ste prepričani, da bi se cene za njih morale razlikovati.

Dodaj sezono

2. Dodajte dodatne hotelske storitve ali pakete: brezplačno ali plačano (otroško sedenje, parkiranje itd.). To morate storiti vnaprej, da boste lahko dodatno vključili razpoložljive storitve v različne vrste nastanitve. Dodate lahko opis storitve, predstavljeno sliko, ceno in periodičnost. Gostje jih lahko rezervirajo ob oddaji zahteve za rezervacijo. To je po izbiri, seveda.

Dodajte storitve

3. Dodajte vrste nastanitve: vsaka od njih lahko vsebuje opis, kategorije, vsebine, galerijo fotografij:

Objekti in galerija

Kapaciteta nastanitve (odrasli, otroci, velikost), pogled, vrste postelje in storitve so lahko tudi:

Dodajte vrste nastanitve

Od različice 3.0 lahko dodate neomejene atribute po meri – to so lahko polja obrazca o razpoložljivosti iskanja, dodatne podrobnosti lastnosti ali oboje. Morali boste samo dodati potrebne atribute in jim dodeliti oznake.

Ponazorimo s primerom: dodajte atribut »lokacija« s potrebnim številom oznak (npr. New York, San Francisco), nato pa oznakam dodelite selektivno.

Rezervacijski atributi pripišejo skrbnika

Če želite gostom omogočiti iskanje po celotni kategoriji, preprosto dodajte ta atribut »lokacija« kot dodatno iskalno polje v obrazec o razpoložljivosti iskanja (dodajte ustrezne atribute na kratko kodo).

Obrazec za napredno iskanje

Ta dodatna polja so lahko v skladu z resničnostjo vašega podjetja: vrsta sobe, kratkotrajna ali dolgoročna najemnina itd.

To je preprosto odlično – dodate lahko neomejene lastnosti na več lokacijah!

4. Dodajte cene: različne cene za isto vrsto nastanitve, odvisno od številnih ugodnosti (npr. vračilo in nevračilo):

Rezervacije cen motorjev

Vtičnik vam vzpostavi izjemno prilagodljiv sistem cen, da uporabite osnovno ceno za osnovno ceno nepremičnine. Omogočil vam bo določitev različnih cenovnih točk na podlagi različnih meril:

 • Številne ugodnosti ali pogoje v sobi (vračljivo, nepovratno)
 • Število gostov
 • Dolžina bivanja (avtomatski popusti)
 • Sezona

5. Ustvarite vse sistemske strani s kratkimi kodami, ki so na voljo na skrbniški plošči: Rezultati iskanja, Razpoložljivost iskanja, Popolna rezervacija, Potrditev rezervacije, Stran odpovedi rezervacije:

Kratke kode - Stran s potrditvijo rezervacije

6. Konfigurirajte glavne nastavitve:

Nastavitve vtičnika za rezervacije

 • Nastavite parametre za prikaz vrst nastanitve (valuta, položaj v valuti, oblika datuma, čas prijave in odjava itd.)
 • Dodajte vrste ležišč, ki so na voljo v vašem hotelu
 • Nastavite časovno obdobje, da prikažete najnižjo ceno za – če gostje ne določijo datumov prijave in odjave, bodo prikazani najcenejša namestitev za časovno obdobje, ki ga nastavite
 • Omogoči / onemogoči iskalni obrazec, da priporoči najboljši niz namestitev glede na število gostov (to je odlična možnost, da enemu gostu omogočimo več namestitev v eno rezervacijo)
 • Omogoči / onemogoči spletno rezervacijo
 • Nastavite način potrditve: stranka po e-pošti, ročno skrbnik ali samodejno potrditev plačila
 • V iskalnem obrazcu nastavite največjo zasedenost nastanitve (ni omejena, ker vtičnik podpira več rezervacij nastanitev hkrati)
 • Označite / počistite potrditveno polje v galeriji slik
 • Izberite temo za koledar razpoložljivosti iskanja (npr. Svetlo koralno, temno rdeče) – le-ta naj se lepo prilega kateri koli WordPress temi

7. Prilagodite predloge za skrbnike in e-pošto (z uporabo makrov):

Predloge e-pošte

Sistem omogoča samodejno pošiljanje e-poštnih obvestil o novih rezervacijah večkratnim prejemnikom (npr. Upravitelj nepremičnin, čistilno osebje itd.).

8. Vklopite / izklopite prehodna plačila in konfigurirajte nastavitve plačil (preizkusna plačila, PayPal, 2Checkout, Stripe, Braintree, Beanstream / Bambora brezplačno ali uporabite WooCommerce plačila premijski dodatek): polna ali vplačilna cena za plačilo, vrsta nakazila (fiksna ali v odstotkih), izberite sistemske strani in privzeti prehod za plačilo, ki bodo prikazani na strani blagajne.

Rezervacijski prehodi za plačilo motorja

Če ne želite sprejemati plačil prek spleta, preprosto vklopite način plačila “Plačaj ob prihodu”. Tako boste lahko obdelali rezervacijo po telefonu ali e-pošti, jo ročno dodali v sistem rezervacij in nato po prihodu prejeli plačilo v gotovini od gosta. Znesek prejetega denarja lahko osebje hotela / nepremičnine vloži tudi ročno.

Če uporabljate oba načina, prek spleta in pristojbin za prihod, lahko svojemu gostu omogočite izbiro tako, da vklopite vse razpoložljive načine plačila.

9. Spremenite jezikovne nastavitve (če je potrebno): če je vtičnik na voljo v 14 jezikih, lahko nastavite potrebnega ali prilagodite besedila vtičnika s katerim koli programom za prevajanje programa WordPress.

Poleg tega je vtičnik uradno združljiv z vtičnikom WPML, ki vam omogoča izdelavo večjezičnega spletnega mesta z zelo uporabniku prijaznim vmesnikom.

10. Sodelujte s sistemom upravljanja premoženja. Če želite sodelovati s sistemom PMS, pojdite na meni Rezervacije. Tu je nekaj pomembnih možnosti tega sistema.

Vtičnik vam omogoča ustvarjanje kuponov, če želite svojim potnikom zagotoviti popuste ali organizirati promocijske akcije. Kupone lahko ustvarite na podlagi denarne vrednosti ali odstotka nepremičnine. Vrsta fiksnega kupona se lahko uporablja za nastanitev na dan ali za namestitev na bivanje.

Rezerviranje kod kuponov motorja

Uporabljajte pravila rezervacije po meri za celotno hotelsko lokacijo ali samo izbrane najemnine: določite dneve prijave / odjave in min / max dneve bivanja za vse nastanitve ali posamezne namestitve. Najeme lahko tudi blokirate za izbrano časovno obdobje, tako da določite prednostne omejitve:

MotoPress nova pravila rezervacije

Sinhronizirajte svoje neposredne rezervacije na spletnih mestih s tistimi iz spletnih turističnih agencij (OTA): če za najem nepremičnin uporabljate priljubljene platforme, kot sta Airbnb ali Expedia, vtičnik omogoča, da se izognete prekomernim knjižitvam, tako da sinhronizirate vse rezervacije na vseh platformah in na spletnem mestu blagovne znamke. Da bi to omogočili, bi moral OTA, kjer je navedena vaša lastnost, podpirati obliko datoteke iCalendar (priljubljene). Da bi vse skupaj delovalo, potrebujete izmenjavo koledarjev – dobesedno kopirajte / prilepite ustrezne koledarje in jih uvozite / izvozite na platforme. Rezervacije bodo samodejno sinhronizirane.

Sinhronizacija MotoPress iCal

Dodajte davke in pristojbine za vse vaše nastanitve, storitve itd. Vsi bodo prikazani v skupnih podatkih o vsaki rezervaciji.

Davki in dajatve MotoPress

Postopek rezervacije je dokaj enostaven – gostje posredujejo osebne podatke, izberejo cene, storitve in način plačila (če ga vklopite):

Popolna rezervacija - frontend

Vse rezervacije so shranjene na skrbniški nadzorni plošči:

Koledar rezervacij

Če stranke plačajo po prihodu, lahko upravitelj hotela plačilo doda ročno:

Ročno dodajte plačilo

Če upravljate dohodne rezervacije, si lahko ogledate vse (z ali brez plačil), preverite njihova stanja, dnevnike, podatke o strankah itd. Če želite preveriti samo plačila, se lahko hitro pomaknete do »Zgodovina plačil«.

Kot lahko vidite, je zelo enostavno izdelati popolno hotelsko spletno mesto s spletnimi rezervacijami, tudi brez tehničnih znanj. Preprosto zgrabite svojo najljubšo temo WordPress in sledite opisanim korakom.

Sklepi

Gostje so različni – nekateri želijo hitro rezervirati preko spleta in imeti samodejni nadzor nad vsem. Drugi želijo imeti partnerja v procesu, da bi zagotovili, da so njihove zapletene potrebe zadovoljene, ali raje človeški dotik, kot je telefonski pogovor. Z hotelskim spletnim mestom, ki sprejema takojšnje spletne rezervacije, postrežete z obema sodobnima potnikoma. In mimogrede povečajte svojo zasedenost v hotelu!

Posebej poenostavljen je postopek z WordPressom, kjer imate odlične alternative gradnje hotelskega spletnega mesta s pripravljeno hotelsko temo ali vtičem za rezervacijo lastnine, kot je MotoPress vtičnik za rezervacije hotelov.

Imate izkušnje z izdelavo spletnega mesta za gostinstvo? Imate vprašanje? Ne čakajte in govorite v komentarjih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map