Kako sestaviti uredniški koledar v programu WordPress (in ga dejansko uporabiti)

Kako sestaviti uredniški koledar v WordPressu

Izdelava uredniškega koledarja v WordPressu ni tako težka naloga.


Vendar pa vse zadeva, ali uporabljate koledar ali ne, ali če pridete do točke, ko vas dejansko naredi bolj neorganizirane.

Uredniški koledar lahko deluje tako za posamezne kot za več avtorje. Vsak od teh vrst spletnih dnevnikov zahteva koledarje, saj blog posameznega avtorja verjetno nima urejevalnika, ki bi avtorja sprožil, medtem ko je več avtorski blog le še bolj zapleten, saj vidi, kako številni članki so na razpolago in prihajajo iz različnih virov.

Ker je uredniški koledar tako pomemben del vašega uspeha bloganja, pojdimo skozi vtičnike uredniškega koledarja, ki jih morate upoštevati. Nato bomo razložili postopek namestitve, katera orodja koristijo vašemu postopku, in nekaj nasvetov, kako se držati pri koledarju.

Izberite vtičnik za uredništvo, ki vam ustreza

Na trgu je omejeno število uredniških koledarjev, zato je mogoče enostavno ugotoviti, kateri je pravi za vas. Spodaj so možnosti in zakaj po mojem mnenju izstopajo:

 • Uredniški koledar – Je popolnoma brezplačen in enostaven za uporabo. Po namestitvi vam ni treba konfigurirati nobenih nastavitev in vam daje enega najbolj čistih, najosnovnejših uredniških koledarjev tam. Nima opomnikov ali naprednejših funkcij, zato nekateri trdijo, da gre za bolj proaktivne blogerje.
 • CoSchedule – Za to morate plačati ceno, vendar večina uporabnikov navaja, da jo je povsem vredno. To je ena izmed boljših možnosti za izboljšanje možnosti uporabe koledarja, z analizatorjem naslovov, razširitvijo za Chrome za kuriranje vsebine, sistemom opomnikov in možnostmi razporejanja drugih stvari, kot so družbena omrežja in e-poštna sporočila.
 • ObjaviPress – Ta vtičnik je brezplačen, vendar so nekateri koristni dodatki brezplačni. Všeč so mi obvestila in komentarji, ki jih lahko pošljete ljudem v vaši ekipi, skupaj s statusi po meri (na primer »Pitched« ali »Dodeljeno« namesto »V teku« ali V čakanju na pregled. »)
 • Uredi tok – Tu je še en brezplačni uredniški koledar z uporabniškimi skupinami, komentarji, statusi po meri in proračunom zgodb. Če iščete nekaj dodatnih funkcij, vam priporočam to po uredniškem koledarju.
 • Koledar vsebin WP – To je manj priljubljen vtičnik, zato ga nisem toliko preizkusil. Kljub temu ima orodja za povleci in spusti, celoten koledar in še več.

Naš izbor: Vtičnik za uredniški koledar ali CoSchedule

Trka je težka. Osebno uživam v minimalizmu vtičnika za uredniški koledar, vendar popolnoma razumem, da si nekateri želijo več funkcij, kot sta CoSchedule in Edit Flow.

V tem članku bom uporabil vtičnik Urejevalnega koledarja, vendar omenjeni nasveti veljajo za uredniške koledarje na splošno.

Namestite vtičnik in poskrbite, da boste vedeli, kje je vaš koledar

Velik del tega, da dejansko uporabljate svoj uredniški koledar, ve, kje je. V preteklosti sem uporabil nekaj koledarjev, kjer je povezava nekoliko skrita ali pa ne bi nikoli kliknila na zavihku, ki me vodi do koledarja. To ni dobro. Zavedam se, da imajo vsi uredniki in avtorji svoje poizvedbe, zato je nujno, da preizkusite vse verodostojne vtičnike v koledarju.

Če menite, da ne boste nikoli odprli koledarja, preskočite vtičnik. 

Na primer sem iskal uredniški koledar v zaledju svojega spletnega mesta WordPress, v katerem sem vtičnik, ki sem ga želel, ga namestil in aktiviral.

Po tem mi je pravzaprav vzelo trenutek, da sem ugotovil, kje se nahaja koledar. Vendar sem potem v mislih spoznal, da je jeziček Objave smiselno.

Ko greste v Objave> Koledar, se na zaslonu prikaže celoten koledar za urejanje. Razlog, da uživam v tej nastavitvi, je to, ker vsakokrat kliknem na zavihek Objave, ko prvič objavim novo objavo v blogu. Mogoče imate druge težnje, vendar nisem velik oboževalec drugih vtičnikov za urejevalni koledar, ker imajo ločene nadzorne plošče ali skrite koledarje.

To se mi zdi ravno prav.

Če dodate novo objavo, morate klikniti enega od dni v koledarju. Ko se pomikate po dnevu, se bo prikazal gumb Nova objava.

Po tem vam omogoča, da hitro izpolnite naslov, vsebino, čas objave in stanje objave, na primer Osnutek. Ko pritisnete gumb Save, ga shranite v koledar za nadaljnje urejanje in objavo.

Upoštevajte, da boste morali spremenite stanje osnutka v razpored da bi koledar lahko opravil svoje delo.

Izdelajte urnik objave

Eden od načinov za zagotovitev, da ne pozabite na koledar, je, da se držite težkega urnika.

Odločitev, da boste objavljali enkrat na teden, ni dovolj. Reči, da načrtujete pet ali šest objav na mesec, je še slabše.

Držite se tedenskega urnika in izberite dan v tednu. Tako si boste zapomnili in bralci se bodo tega dne začeli veseliti.

Na primer, v koledarju nameravam objavljati vsak petek ob 10. uri. V začetku vsakega meseca načrtujem tiste štiri petke z naslovi blogov in morebitnimi dodatnimi opombami, ki jih je treba zapisati.

Poiščite in naredite seznam idej za objavo v spletnem dnevniku

Neprestano pazite na nove ideje o objavi na spletnem dnevniku. Vaša najboljša stava je, da spremljate bloge in publikacije, ki se nanašajo na vaš blog. Če vidite zanimivo temo, jo označite in ustvarite svoj spin, da bo edinstven.

Po tem postavite naslov v svoj koledar, da ga nikoli ne pozabite. Zadeve vam ni treba načrtovati takoj po netopirju, vendar morate čakati zajetne porcije osnutkov, ki jih čakajo na vaš koledar..

Nekateri drugi kraji za iskanje lepih idej za objavo na spletnem dnevniku vključujejo:

 • Google Trends
 • Google Alerts
 • Reddit
 • Quora
 • Industrijski forumi

Popolno preprosto in napredno urejanje

Eden od razlogov, da ljudje prenehajo uporabljati svoje uredniške koledarje, je, ker izgorejo.

Ne delajte te napake, če dokončate več dela, kot ga morate. Vsa večja urejanja je treba opraviti na običajni strani objav, toda vtičnik za uredniški koledar ima čudovito orodje za hitre spremembe, kar vam na dolgi rok prihrani čas..

Vse, kar morate storiti, je, da odprete koledar in izberete objavo, ki si jo želite ogledati. Kliknite na gumb Hitro urejanje, da prilagodite želeno vsebino. Še bolj kul je, da če se naučite nekaj HTML-ja, lahko iz tega pogleda naredite skoraj vse popravke objav.

Zapišite pozneje ali za urednik

Za uredniški koledar je komunikacija ključna. Vtičnik za uredniški koledar, ki mi je všeč, nima komentarjev ali opomnikov, ki bi urejal vaše objave. Vendar lahko to rešite z dodatnim programom, kot je Trello.

Če to ni vaš slog, preizkusite druge vtičnike, kot sta CoSchedule in Edit Flow. Bolj so zapleteni, vendar so funkcije veliko bolj napredne od funkcij vtičnika Urejevalni koledar.

Srečno z vašim uredniškim koledarjem!

Organizacija, kakršna je ta, postane preobsežna, zato upoštevajte zgornje nasvete, da se boste pomerili in naredili vaš blog čim bolj učinkovit. Če imate kakršna koli vprašanja, nam to sporočite v komentarjih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map