Kako slediti socialne metrike za spletna mesta WordPress

Kako slediti socialne metrike za spletna mesta WordPress

Kdaj ste zadnjič preučili, kako uporabniki delijo vaše objave in strani v svoje račune v družbenih medijih? Na začetku se morda zdi čudno skrbeti, koliko ljudi je tvitnil vašo zadnjo objavo na spletnem dnevniku. Toda taki štetji in trendi vam dajo vpogled v to, kako priljubljeno je vaše spletno mesto in katere strani ali objave delujejo. Na srečo je preprosto dodati in spremljati socialne meritve za svoje WordPress spletno mesto.


Ker so družbeni mediji tako močno merjenje verodostojnosti in spretnosti iskalnika, si poglejmo, kako lahko sledite svojim socialnim metricam za vaše WordPress spletno mesto. Prvi del sledenja vaših socialnih meritev je združevanje vseh grafov in statistik, ki se povezujejo s stranmi vaših družbenih medijev.

V idealnem primeru boste imeli dostop do pomembnih socialnih meritev za WordPress, kot so:

 • Doseg: splošni prikazi, omembe ali drugi viri prepoznavnosti vaših objav (z ali brez sodelovanja)
 • Zavzetost: všečki, komentarji, retweeti in vse druge interakcije, ki jih občinstvo spremlja z vašo vsebino
 • Konverzije: koliko klikov na vaše objave v družabnih omrežjih vodi k doseganju cilja (prodaja v trgovini, naročnine na glasila itd.)
 • Delež glasu: tukaj je videti, kako se primerjate s svojo konkurenco in vplivom, ki ga imate

Toda to je le nekaj velikih – obstaja veliko drugih meritev, ki jih lahko spremljate, kot so rast občinstva, donosnost naložbe, kanali, odzivni časi, ključne besede in več, odvisno od ciljev in vrste podatkov, ki jo iščete. Na srečo obstaja vrsta zaupanja vrednih storitev, ki jih lahko uporabite za avtomatizacijo tega procesa za vas.

Opomba: Navedene cene so od 4. junija 2020, čas posodobitve te objave.

1. Sprout Social

Sprout Social

Sprout Social Analytics

Sprout Social se oglašuje kot način, da dosežete in občinstvo vpletete z vgrajenim sistemom za upravljanje in poročanje. In z njimi ne moremo biti krivi. Ta vrhunska storitev ponuja številne odlične funkcije za spremljanje socialnih meritev za vaše spletno mesto WordPress z zelo malo truda z vaše strani. S programom Social Sprout se lahko povežete s svojimi računi v družabnih medijih, da načrtujete razpored objave, spremljate in spremljate objavo objav, spremljate analitiko in celo omogočite funkcije poslušanja za ogled podrobnih informacij o publiki (starost, spol, naprava in več).

Sprout Social Reporting Social Metrics

Vgrajena poročila o družbenih medijih omogočajo enostavno zbiranje in razlago podatkov, sledenje vašim ciljem in optimizacijo vaše strategije družbenih medijev. Sprout Social ponuja tudi specializirana poročila za združene družbene račune, označena sporočila, konkurente, plačano oglaševanje in ekipe / naloge. Obstaja celo prilagodljiv ustvarjalec poročil, 150+ meritev, napredno filtriranje in možnosti primerjave, da kar najbolje izkoristite svoje socialne podatke.

Združljive platforme: Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, LinkedIn
Cena: 99 USD na uporabnika na mesec z do 5 socialnimi profili

2. HootSuite

HootSuite

HootSuite Analytics

Sledi naš seznam za upravljanje družbenih medijev Hootsuite. Z možnostmi za načrtovanje objav, shranjevanje vsebine, spremljanje uspešnosti, analitiko in celo upravljanje s skupinami je še eno odlično orodje za vaše socialne meritve. Hootsuite ponuja celo brezplačno 30-dnevno preskusno različico, zaradi česar je še posebej dobra možnost, če želite prvič preizkusiti meritve..

Hootsuite Poročanje o socialnih metrikah

Torej, kaj vključuje Hootsuite? Ko ste povezani z računi, si boste lahko ogledali poročila o svojih objavah, dejavnosti, uspešnosti, časovnih okvirih in še več. Z več kot 200 meritvami, ki jih lahko izbirate, lahko svoja poročila prilagodite svojim potrebam, kar še olajša optimizacijo strategije. Hootsuite se za nadaljnjo analitiko donosnosti naložb vključuje tudi z drugimi socialnimi metričnimi orodji, kot so Brandwatch, Unmtric, Weibo in drugo..

Združljive platforme: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, Pinterest, LinkedIn
Cena: 29 USD na mesec za enega uporabnika z do 10 socialnimi računi

3. SEMRush

SEMRush

SEMRush orodje za socialne medije

SEMrush vključuje številne funkcije za optimizacijo vašega spletnega mesta za SEO, vključno z revidiranjem, sledenjem pozicij, inteligenco konkurence, povratnimi povezavami, analitiko in celo orodjem za socialne medije. Čeprav je stran s strani SEO zelo koristna, dodane socialne metrike naredijo SEMrush še bolj privlačen, če iščete eno storitev za obravnavanje obeh vidikov.

SEMrush Reporting Social Metrics

Z orodjem za socialne medije SEMrush lahko svoj račun povežete s svojim Facebookom, Instagramom in Linkedinom, da razporejate objave, ustvarjate oglase, povečate objave in spremljate svoje konkurente. Poleg tega boste lahko videli intuitivna poročila, ki dajejo vpogled v to, katere objave najdemo, kdaj, če pritegnejo vašo občinstvo, ustvarijo konverzije in drugo. Kot že omenjeno, SEMrush ponuja celo vrsto funkcij SEO optimizacije za tovornjake, ki jih lahko uporabite skupaj s socialnimi metrikami za nadaljnje izpopolnjevanje spletnih strategij trženja.

Združljive platforme: Vpogled je na voljo samo za Facebook, Instagram in LinkedIn (druge funkcije so združljive tudi s Twitterjem, YouTubom, Pinterestom)
Cena: 99,95 USD na mesec za načrt Pro, ki omogoča spremljanje do 50 socialnih profilov

Oglejte si svoja poročila

Zdaj je čas, da vidite, kako uspešni ste. S svojimi socialnimi meritvami poiščite, katere objave so najbolj priljubljene. Upoštevajte, katere platforme družbenih medijev (Facebook, Twitter, Pinterest itd.) Predstavljajo večino delnic za to objavo. Tako boste razširili vsebino, ki je najbolj priljubljena. Nato lahko oblikujete prihodnje objave glede na to, kaj bo vaša publika najbolj uživala in delila, in vedeli boste, katera družbena platforma je najbolj uporabna za vaše spletno mesto.

Kaj pa naredi sam?

Seveda lahko vse to storite sami. V celoti je mogoče ročno slediti svojim objavam, komentarjem, objavam v družabnih medijih, kot so ponovne skupne rabe, spremljevalci in še več. Pravzaprav, Social Media Examiner vsebuje odličen vodnik v 10 korakih o tem, kako lahko ustvarite svojo preglednico za sledenje vseh pomembnih meritev. Vendar je to veliko in zamudno. Zato priporočamo uporabo enega od zgoraj omenjenih orodij, če se resno držite zavihkov v svojih socialnih metrikah.


Meritve družbenih medijev niso tako zapletene kot upravljanje celotne statistike spletnega mesta v nečem, kot je Google Analytics. Ker pa družabni mediji igrajo tako veliko vlogo pri verodostojnosti in uvrstitvi na iskalnikih, je pametno obdržati orodje za meritve družbenih medijev v svojem arzenalu.

Vsaka od omenjenih storitev ponuja socialne meritve, ki jih lahko uporabite za izboljšanje svoje strategije socialnih medijev, vendar lahko glede na vaše potrebe (ali proračun) izberete eno drugo. Sprout Social ponuja največ pri analitiki in poročanju (še posebej, če nadgradite na njihov profesionalni načrt 150 USD na mesec). Če pa je vaš proračun Hootsuite omejen, bi bilo zaželeno cenovno ugodno ceno in bogastvo funkcij. Ali pa namesto tega, če želite s storitvijo spremljati svoj SEO in družabni položaj, potem je SEMrush morda bolj primeren.

Če imate kakršna koli vprašanja, kako slediti meritvam družbenih medijev za svoje spletno mesto WordPress, spustite vrstico v razdelku s komentarji spodaj. Ali ste s pomočjo drugih orodij za analizo družbenih medijev spremljali, kako uspešno delujete na platformah, kot sta Facebook in Twitter? Rad bi slišal o njih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map