Kako ugotoviti, ali spletno mesto poganja WordPress

Kako ugotoviti, ali spletno mesto poganja WordPress

Ali pogosto vidite spletno mesto z lepim videzom in se vprašate, “ali uporablja WordPress?” Včasih je odgovor preprost – footer pove vse, vendar bolj pogosto ne morate opraviti detektivskega dela. Z vse več in več spletnimi skrbniki, ki skrivajo dejstvo, da uporabljajo WordPress, vas bomo naučili različnih načinov za potrditev, ali spletno mesto uporablja WordPress ali ne, razpravljajte o tem, zakaj nekateri čutijo potrebo, da skrijejo dejstvo, da uporabljajo WP, in pokazali vam čeden trik, da to ugotovite katero temo spletno mesto uporablja.


Kaj je s skrivanjem?

Prepričani smo, da ste v takšnem ali drugačnem kontekstu slišali o tem, da ljudje skrivajo dejstvo, da njihovo spletno mesto uporablja WordPress in kako je to dobro ali slabo. Naj razjasnimo nekaj stvari.

Nikoli se ne smete sramiti uporabe WordPress-a! Pravzaprav bi morali ponosno povedati vsem, da vaše spletno mesto poganja eden najboljših kosov odprtokodne programske opreme, ki je bila kdaj koli ustvarjena. Skrivanje natančne različice WP, ki jo uporabljate, je povsem drugačna igra. Zaradi vedno večjega tveganja za kramp, kar je pametno storiti, saj lahko razkritje natančne številke različice izpostavite večjim tveganjem, da bi bili vloženi.

Večina hekerjev je lenih

Mladi heker

Kadar slabi ljudje skušajo v najkrajšem času odstraniti čim več mest, uporabijo načelo, imenovano „sadje z nizko visiko“. To je samo domišljav način, kako reči “najprej naj rahlo bolj ranite najbolj ranljiva mesta.” Ali najdejo novo ranljivost WP ali izberejo starejšo, ki je že zakrpljena v novejših različicah, vendar obstaja na številnih spletnih mestih, ker ljudje ne posodabljajo WP dovolj pogosto. Z uporabo Googla dobijo seznam tisočih spletnih mest z uporabo teh specifičnih različic in nato izvedejo samodejni napad, ki vsa ta spletna mesta spušča z enako ranljivostjo.

Vaše spletno mesto morda še vedno uporablja tisto specifično (problematično) različico WordPress-a, vendar če se le malo potrudite, da skrijete različico, ki jo uporablja, bo to pomenilo, da v prvem valu ne boste prizadeti, saj niste ” nizko viseče sadje. ” To vam ne bo pomagalo, če nekdo posebej cilja na vaše spletno mesto, vendar bo s temi samodejnimi napadi.

S tem si poglejmo nekaj metod, s katerimi lahko ugotovite, ali spletno mesto poganja WordPress ali ne.

1. Za to obstaja služba

Za to obstaja služba

Kot pri večini stvari na internetu, tudi če potrebujete kakšno storitev, ki avtomatizira preproste naloge, tudi že obstaja. Če se ne spopadate s kodo, se prepustite WP Loop-u Ali je to WordPress orodje vnesite URL spletnega mesta in vam pove, če uporablja WordPress.

Orodje za odkrivanje tem programa SoftwareFindr

Drug velik vir je SoftwareFindr Orodje za zaznavanje tem. Tako kot prej, prilepite povezavo do spletnega mesta, ki vas zanima, in v hipu boste ugotovili, ali gre za WordPress in če je to tema, ki si jo lahko priskrbite sami. SoftwareFindr ponuja tudi priporočila in preglede glavnih tem in vtičnikov, tako da tudi če ne morete uporabljati popolnoma iste teme kot spletno mesto, ki ga imate radi, zagotovo najdete temo in nekaj vtičnikov, da ustvarite podoben dizajn.

Če niste zadovoljni z rezultati ali želite več tehničnih informacij Vgrajeno z lahko vam pomaga. Ponovno vnesite URL spletnega mesta in kliknite iskanje. Uporabite lahko tudi specializirane storitve, kot so Kaj je WP tema? najti temo, ki napaja spletno mesto. Upoštevajte, da vsa ta spletna mesta uporabljajo spodaj opisane metode. Ni magija z njimi.

2. Zagon enostavno – samo preberite

Številna spletna mesta so, kot smo že povedali, ponosna, da uporabljamo WordPress, tako da če se le pomaknete navzdol do spodnje noge, boste verjetno videli vrstico »Powered by WordPress«. Če ste slučajno na spletnem mestu blogerja, lahko kaj več izvedete, če obiščete stran o tem, kako je bil narejen, tehnološki paket ali kakšno podobno stran, kjer je posodobljen seznam vseh vtičnikov in orodij, ki se uporabljajo za ustvarjanje spletnega mesta je prikazano.

3. Kopanje v vir – Oznaka generatorja, ki se ga je gnala

Koda

Za to metodo in nekaj naslednjih bomo potrebovali izvor HTML domače strani spletnega mesta. Pravzaprav bo vir katere koli strani storil, vendar se držimo domače strani. Z desno miškino tipko kliknite nekje na strani (to ni slika ali povezava) in izberite »Ogled vira strani«. Če imate Chrome, bo Ctrl + U storil tudi trik.

Zdaj, ko imate HTML, pritisnite Ctrl + F, da prikažete iskalno polje in vtipkate »generator«. Iščete črto, ki je videti takole:

Ni takšne vrstice? Beri naprej; Obstaja še veliko drugih metod, s katerimi lahko potrdite, ali je sistem WP vklopljen ali ne.

Ste ga našli, vendar ni videti tako? Tudi to je mogoče Ena izmed pogosto opaženih različic je samo “WordPress” – to pomeni, da spletni skrbnik ne želi razkriti natančne različice WP (kar je, kot smo že dobro razpravljali). Druga možnost je, da spletnega mesta ne poganja WP, zato lahko generator postane nekaj drugega, kot je Joomla.

4. Še vedno v viru – nekatere pogosto uporabljene poti

Izvor bi morali imeti še vedno odprtega skupaj z iskalnim poljem. Preprosto spremenite iskalni niz v “wp-content”. Našli ste kup vrstic s to vrvico? Super – spletno mesto nedvomno uporablja WordPress.

Želite vedeti, katero temo uporabljajo? Poiščite »wp-content / themes /« in verjetno boste dobili nekaj zadetkov. Zdaj poiščite vrstico, ki se konča v “style.css” ali “style.css? V = x.y” – to je CSS datoteka glavne teme. Kliknite to povezavo, da jo odprete ali kopirajte / prilepite na nov zavihek. Celoten URL bo izgledal nekako kot “http://domain.com/wp-content/themes/twentysixteen/style.css?ver=4.6.1”. V prvih desetih vrsticah te datoteke boste dobili dovolj podatkov za iskanje teme v spletu.

Nimate sreče s to metodo? Zdi se, da nekdo noče, da bi vedeli, da uporabljajo WP. Brez skrbi. Nadaljujmo z detektivskim delom.

5. Specifični URL-ji za WP

Poskusite odpreti readme.html datoteko v korenu spletnega mesta, tj. “http://domain.com/readme.html.” Če bo delovalo, boste dobili nekaj podobnega to. Ni sreče? Nato poskusite http://domain.com/license.txt, kot bi moralo biti ta vzorčna datoteka. Še vedno ni sreče? Pojdite na http://domain.com/wp-admin/ in zaslon za prijavo v WP naj se pojavi.

Zavijanje

Če nobena od zgoraj naštetih metod ni delovala, je nekdo vložil veliko dela v skrivanje dejstva, da uporabljajo WordPress ali, kot rečeno, to preprosto ne uporablja WordPressa. Povejte jim, naj preklopijo ��

Ste poskusili katero od teh metod? Ali lahko dodate še kakšnega? Povejte nam v spodnjih komentarjih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map