Kako uporabljati BuddyPress za ustvarjanje družabnega omrežja z WordPressom

Kako uporabljati BuddyPress za ustvarjanje družabnega omrežja z WordPressom

Ko pomislite na družbena omrežja, veliki trije skočijo na vas, Facebook, Twitter in Google+.


Družbena omrežja ponujajo nekaj, česar tradicionalna spletna mesta ne morejo ponuditi v isti meri: skupnost. Na vseh teh spletnih straneh je nenehno komuniciranje med njenimi člani in javnostjo in to bi morda želeli izkoristiti..

Morda se boste obotavljali, če eno od velikih treh uporabite za svoje namene. Lahko bodo spremenili funkcionalnost storitve, tako da ne bo več delala točno tistega, kar želite. Morda preprosto govorite o zaupnih informacijah, za katere se vam ne zdi, da imate nekje na strežniku tretjih oseb, ne glede na to, kakšna zagotovila so vam dana.

Če se to sliši znano, bi bil odgovor na vaše težave BuddyPress. Gre za WordPress vtičnik, ki je po besedah ​​svojih ustvarjalcev Automattic “Socialno omrežje v okvirčku”. V tej objavi bom razložil, kaj je BuddyPress, zakaj ga morda potrebujete, in pokazal vam, kako ga namestiti in razširiti.

Zakaj bi morali uporabljati BuddyPress

15+ najboljših vtičnikov BuddyPress, ki jih morate imeti

Čeprav je trenutni pridelek socialnih omrežij izredno koristen pri gradnji velike skupnosti, morda ni idealen, če želite samo ustvariti majhno socialno omrežje za svoje podjetje, nišno zanimanje, športno ekipo ali kaj drugega..

Morda imate podjetje, v katerem vam ni všeč ustvarjanje skupine ali območja na zunanjem spletnem mestu ali pa ta spletna mesta niso ravno tisto, kar iščete. Želite, da se vaši zaposleni družijo v spletu na družaben način, vendar želite imeti popoln nadzor nad vsem, kar zadeva spletno mesto, ki ga uporabljajo.

BuddyPress vam ponuja te možnosti in jih je izjemno enostavno in hitro nastaviti na svoj strežnik. Uporaba BuddyPress vam omogoča bolj zasebno in intimno socialno omrežje. Lahko je družabno omrežje, kjer nadzorujete vsak vidik in uporabljate samo tiste funkcije, za katere menite, da so potrebne.

Oglejmo si, kako nameščate BuddyPress.

Kako namestiti BuddyPress

Kako namestiti BuddyPress

Če se odločite preizkusiti BuddyPress, je namestitev preprosta. Vse kar morate storiti je, da ga poiščete v Imenik vtičnikov WordPress (ki je, ko ste prijavljeni v WordPress, pod vtičniki> Dodaj novo) in kliknite gumb »Namesti zdaj« in nato gumb »Aktiviraj«.

Nastavitve BuddyPress

Ko je namestitev končana, boste na zavihku Nastavitve opazili novo možnost BuddyPress. Tu lahko v treh glavnih razdelkih izberete svoje funkcije, strani in drugo BuddyPress.

Komponente BuddyPress

Prvi del je za Komponente. Priporočam, da sestavne dele pustite aktivne »Razširjeni profili« in »Nastavitve računa« in nato izberete nekaj drugih, za katere menite, da jih boste uporabili. Na primer, morda želite omogočiti »Obvestila« svojim uporabnikom ali »Zasebna sporočila«, da uporabnike spodbudite, da se medsebojno spoznajo.

Možnosti BuddyPress

Sledi glavno Opcije razdelek, kjer lahko omogočite ali onemogočite različne funkcije članov. Tu lahko izbirate tudi med zapuščinskim ali nouveau dizajnom BuddyPress.

Strani BuddyPress

Potem, če kliknete na Strani v razdelku boste našli možnosti za nastavitev (uganili ste) svojih glavnih strani BuddyPress. Glede na komponente, ki ste jih omogočili, boste imeli različne možnosti strani »Imeniki«.

Če ste na vaši glavni strani z nastavitvami WordPress-a omogočili možnost »Članstvo: Vsak se lahko registrira«, boste imeli možnost izbrati tudi Registriraj in Aktivne strani za nove člane, ki se bodo prijavili na svoje družabno spletno mesto.

Opomba: Če še niste ustvarili ali nastavili strani za eno od svojih komponent, boste na zgornjem posnetku zaslona videli obvestilo, kot je tisto. Samo kliknite povezavo “popravi”, da samodejno ustvarite in dodelite stran za svojo komponento, da hitro rešite težavo.

Elementi menija BuddyPress

Ko končate osnovno namestitev za BuddyPress, boste na nadzorni plošči WordPress morda videli nekaj novih zavihkov. Sem lahko spadajo dejavnost, skupine in e-poštna sporočila.

Dejavnost je tekoči vir vsega, kar se dogaja na vašem spletnem mestu BuddyPress. To je na voljo samo skrbniku in omogoča filtriranje dejavnosti po vrsti, kot sta »Ustvarjena skupina« ali »Registriran nov član«.

The Skupine na kartici omogoča ustvarjanje in upravljanje skupin uporabnikov na spletnem mestu. Te skupine so tri vrste:

 • Javno: Te skupine so na voljo vsem članom spletnega mesta. Vso komunikacijo znotraj teh skupin je mogoče videti in iskati skozi.
 • Zasebno: te skupine so na voljo vsem članom spletnega mesta. Vso komunikacijo znotraj teh skupin je mogoče videti in iskati skozi.
 • Skrita: Te skupine so popolnoma skrite pred vsemi in do njih lahko dostopate le s povabilom s strani skrbnika skupine. Nikoli se ne prikažejo v imeniku skupin ali v katerem koli iskanju na spletnem mestu. Vsebino si lahko kadar koli ogledajo samo člani skupine.

The E-poštna sporočila zavihek vključuje vsa privzeta e-poštna sporočila, ki jih uporablja BuddyPress. To vključuje preverjanje e-poštnih naslovov za novo registrirane uporabnike, aktiviranje računa, e-poštno obvestilo o tem, ko član odgovori na objavo drugega člana, skupinska povabila in drugo. Odvisno od aktivnih komponent boste videli bolj ali manj predloge e-pošte. Besedilo in obliko e-poštnih sporočil lahko prilagodite z vgrajenimi možnostmi – tu je odličen vodič, kako lahko prilagodite predloge e-pošte BuddyPress.

BuddyPress Widgets

BuddyPress Widgets

Prav tako imate na izbiro nove pripomočke za stransko vrstico. To so:

 • (BuddyPress) Skupine
 • (BuddyPress) Člani
 • (BuddyPress) Nedavno aktivni člani
 • (BuddyPress) Kdo je na spletu

Poleg teh pripomočkov se na vaši stranski vrstici ustvari pripomoček za prijavo, da se člani lahko prijavijo ali registrirajo račun, če to dopuščate.

Ključne značilnosti sistema BuddyPress

Nekaj ​​od teh smo omenili zgoraj, a poiščimo sočne ključne značilnosti socialnega vtičnika BuddyPress.

Tok aktivnosti

Tokovi aktivnosti BuddyPress

Temeljna značilnost BuddyPress je tok aktivnosti. Vsak član lahko iz svojega profila objavi posodobitve lastnega toka dejavnosti.

Vsakemu toku lahko sledi kateri koli član, ki uporablja RSS ali e-poštno obvestilo. Z uporabo simbola @, ki mu sledi uporabniško ime člana, lahko omenjenega uporabnika omenite v svojem toku, na zelo podoben način kot ga trenutno uporablja twitter.

Člani lahko tokove komentirajo in jih označijo kot priljubljene, da izboljšajo razprave. Vsaka skupina ima tudi svoj tok dejavnosti, ki ga nadzira prepoznavnost skupine.

Skupine uporabnikov

Skupine uporabnikov BuddyPress

Dotaknili smo se že ene ključnih značilnosti BuddyPress-a: Uporabniške skupine. Ustvarjanje več skupin vam omogoča, da segmentirate komunikacije med člani vašega spletnega mesta in jim omogočite osredotočene razprave znotraj vsake skupine.

Prav tako vam omogočajo, da pogovore ohranjate kot zasebne izbiri ljudi, če je to nekaj, kar morate storiti. Primer idealne skupinske uporabe bi bilo za podjetje, ki želi razprave ločiti po oddelku ali lokaciji.

Člani in prijatelji

BuddyPress se razprostira na jedru uporabniškega sistema WordPress. Uporabniki so zdaj »člani« in lahko storijo več stvari, ki so bolj v skladu z vašimi pričakovanji uporabnikov družbenih medijev. Člani se lahko družijo z drugimi člani, kar omogoča bolj osredotočeno družbeno povezanost. Spremljajo lahko vire drugih članov in sodelujejo v različnih skupinskih razpravah in neposredno komunicirajo z drugimi člani.

Razširjeni uporabniški profili

BuddyPress razširjeni uporabniški profili

Osnovni uporabniški profil v WordPressu ne ponuja veliko prilagajanja. BuddyPress to spremeni tako, da doda nove možnosti in funkcije. Ko se uporabniki prijavijo v svoj profil, bodo videli nove možnosti za svojo dejavnost, obvestila, sporočila, prijatelje in skupine (spet odvisno od komponent, ki ste jih omogočili).

BuddyPress Uredi uporabniški profil

Ko uporabniki kliknejo svoj profil> možnost »Urejanje«, bodo lahko urejali osebne podatke, kot so uporabniško ime, sliko profila, naslovno sliko in druga polja po meri, ki ste jih dodali.

Polja profila BuddyPress po meri

Če govorimo o poljih po meri – BuddyPress vsebuje možnost, da v registracijo uporabnika dodate povsem nova polja. Ta polja lahko postavite kot zahtevo za registracijo ali preprosto sredstvo, s katerim lahko člani delijo več informacij o sebi v svojem profilu.

Podaljšanje namestitve BuddyPress

Tako kot pri WordPressu lahko tudi BuddyPress razširimo z uporabo množice vtičnikov, ustvarjenih posebej zanj. Tukaj je nekaj dodatkov, ki jih morate upoštevati.

BuddyBoss

BuddyBoss

Pri ustvarjanju spletne skupnosti boste morda želeli več, kot vam jo lahko ponudi BuddyPress. Mogoče želite dodati prilagodljive profile članov, možnost ustvarjanja družabnih skupin, albumov članov, podpore za dogodek (prek Event Calendar Pro), ponudbe tečajev (ala LearnDash ali celo prodajanje članstva. Tukaj pride BuddyBoss. Ta močan vtičnik doda te funkcije skupnosti in še več, tako da lahko ustvarite svoje najboljše mesto BuddyPress.

Več o BuddyBossu

BuddyPress Groupblog

BuddyPress Groupblog

Čeprav je z vašim spletnim mestom povezan en blog, vam ta vtičnik omogoča razširitev možnosti Skupin in dodate en blog vsaki ustvarjeni skupini. Od tam lahko skupinski skrbniki dodeljujejo uporabniške vloge za blog.

Več o skupnem dnevniku

BuddyPress Activity Plus

BuddyPress Activity Plus brezplačen vtičnik WordPress

Ta priročen vtičnik uporabnikom olajša promocijo objav drug drugega s pomočjo znanih gumbov za skupno rabo v Facebooku. Vtičnik omogoča tudi članom, da v tok dejavnosti vdelajo slike, videoposnetke ali povezave, zaradi česar je skupna predstavnost na vašem spletnem mestu preprosta.

Preberite več o dejavnosti Plus

Napredni uporabniški profili Youzerja

Napredni uporabniški profili Youzerja

Youzer je vrhunski vtičnik (za razliko od drugih brezplačnih dodatkov, ki smo jih omenili), vendar je vsekakor treba, če resno razmišljate o gradnji lastnega socialnega omrežja z BuddyPressom. Ta vtičnik doda možnosti za značke, čustvene simbole, družabno prijavo, komentarje, ob omembah in še veliko več (preglejte si celoten pregled Youzerja, če želite videti, kaj lahko še doda ta vtičnik).

Več o Youzerju

Dokumenti BuddyPress

Dokumenti BuddyPress

Ta vtičnik dodaja dokumente za sodelovanje v vaši skupnosti BuddyPress. Tako lahko člani in skupine skupaj sodelujejo pri projektih, dogodkih, srečanjih in še več.

Več o Dokumentih

Galerija rtMedia za BuddyPress & bbPress

Galerija rtMedia za BuddyPress & bbPress

rtMedia doda nov jeziček za medije za uporabniške profile in skupine BuddyPress. Tako lahko člani povežejo in delijo slike, videoposnetke in celo diaprojekcije sebe ali skupinskih dogodkov.

Več o rtMedia

Na voljo je veliko več kot ta majhen izbor vtičnikov (tukaj je zbirka naših izbir za najboljše vtičnike BuddyPress), celoten seznam pa je na voljo na BuddyPress.org Spletna stran.

Najboljše zasebno socialno omrežje?

BuddyPress je preprosta in zelo prilagodljiva rešitev za ustvarjanje majhnih socialnih omrežij. Morda je točno tisto, kar iščete, če boste morali uporabiti socialno skupnost, hkrati pa ohraniti zasebnost in nadzor svojega spletnega mesta. Najboljši način za to je, da prenesete kopijo, jo namestite na svoj strežnik in poskusite.

Ste uporabnik BuddyPress? Kaj menite o tem socialnem omrežju za WordPress in kakšna priporočila imate za razširitev njegove funkcionalnosti? Ste preizkusili BuddyPress in se odločili, da ni za vas?

Sporočite nam svoje odgovore na ta vprašanja v razdelku s komentarji. Če imate kakršna koli vprašanja ali komentarje o BuddyPress, jih bomo radi slišali.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map