Kako ustvariti e-poštne oglaševalske akcije za WordPress

Kako ustvariti e-poštne oglaševalske akcije za WordPress

Kampanja kapljanja po e-pošti so pomemben sestavni del vaše celotne strategije trženja e-pošte, ki prinaša boljše odprte cene e-poštnih sporočil, klike in sodelovanje. So ena izmed preizkušenih tehnik trženja e-pošte, ki preprosto delati.


Marketinške kampanje e-poštnih sporočil po elektronski pošti lahko uporabimo za različne oblike trženja e-pošte, vključno z glasili, posodobitvami izdelkov / storitev, opuščenimi e-poštnimi nakupovalnimi vozički, prazničnimi promocijami in številnimi drugimi.

V tem članku bomo govorili o različnih vrstah e-poštnih oglaševalskih kampanj in kako jih sestaviti s programom MailChimp. Končno bomo ustvarili svojo lastno kampanjo za kapljanje e-pošte za stranke WPExplorer, ki ponazarja, kako lahko s kapljičnim trženjem uporabite za spodbujanje in povečanje konverzij za svoje izdelke WordPress.

Uvod v e-poštne oglaševalske akcije

Ste se že kdaj vprašali, zakaj v e-poštnih kampanjih uporabljamo besedo “kapljanje”? (Vedno sem se spraševal o tem.) Navdihnila ga je kapljično namakanje – tehnika nabiranja vode v kmetijstvu, kjer se voda zbira in prehaja v tla, zelo počasi. Voda se dobesedno zbira kapljica po kapljico in jo seže neposredno v koren rastline.

Drop kampanje niso omejene samo na e-pošto – izraz se uporablja tudi za direktno pošto in trženje na osnovi telefona. Vendar se osredotočimo na E-naslov kapljajoče kampanje, ali ne?

Izziv s preprostimi e-poštnimi bilteni

Ko gre za elektronske novice, imajo tržniki pogoste težave. Ko se nekdo naroči na glasilo, vidi le tisto novo e-poštna sporočila in ne tista, ki so bila poslana v preteklosti. Ta težava je razširjena v e-poštnih trženjskih akcijah različnih izdelkov in storitev. Brez kampanje za kapljanje e-pošte naročniki včasih zamudijo pomembne informacije, kot so začetek, pomembne objave, posodobitve izdelkov in še veliko več.

Kampanja za kapljanje e-pošte omogoča tržniku, da konfigurira in prilagodi e-poštna sporočila, ki jih pošlje vsakemu novemu naročniku. Poznajo jih tudi številna druga imena – kapljično trženje, avtomatizirana e-poštna akcija, e-poštna sporočila v življenjskem ciklu, samodejni odzivi in ​​avtomatizacija trženja itd. Koncept je enak – e-poštne kapitalske kampanje so nabor trženjskih e-poštnih sporočil, ki bodo samodejno poslana po urniku.

Segmentacija in personalizacija

To sta dva velika stebra dobre e-poštne kampanje za kapljanje. Segmentacija nam omogoča, da naročnike razdelimo na različne skupine, personalizacija pa nam omogoča, da vsaki od teh segmentiranih skupin pošljemo ustreznejša e-poštna sporočila in s tem povečamo možnosti za pretvorbo.

Vzemimo primer. Vsi smo uporabljali Dropbox. Dropbox ima dve osnovni vrsti strank – brezplačno in plačljivo. To je njihova prva stopnja segmentacije. Cilj teh dveh skupin (ali segmentov) je precej drugačen.

 1. Kampanja za kapljanje e-poštnih sporočil, poslana prvi skupini, bi kupca seznanila z različnimi funkcijami in prednostmi sistema Dropbox in prepričala osebo, da nadgradi na plačljivo različico.
 2. Ljudje v drugi skupini že plačujejo kupce, zato bi bil cilj druge skupine angažirati in obdržati stranke, ki plačujejo.

Prilagajanje vam omogoča pošiljanje e-poštnih sporočil, ki vsebujejo dejansko ime osebe, izdelke, ki so si jih ogledali, in številne druge. Tu je osebno e-poštno sporočilo, ki ga pošlje Airbnb, ko Jimmy si ogledal mestno hišo z drevesi z zajtrkom v Portlandu.

Kot poudarja Jimmy v njegova spletna objava, to sporočilo mu je bilo dejansko poslano v enem dnevu po ogledu nepremičnine. Airbnb je ime prilagodil in vsebino e-poštnega sporočila s lastnostjo Jimmy videl drugi dan. Vključili so tudi nekatere »priporočene lastnosti«, ki so podobne tistim, ki jih je Jimmy poslal prej, in zato imajo večje možnosti, da jih kliknete..

Splošne strategije e-poštne kampanje za kapljanje

E-poštne oglaševalske akcije imajo en skupni cilj: pretvoriti preizkusne stranke in jih ohraniti. Zakaj ohraniti stranke? Tako, da še naprej uporabljajo vaš izdelek. Vaš izdelek ima v svoji stranki najvišjo možno prisotnost, kar jim preprečuje, da bi tekmovali pri vsaki promociji. Tržne kampanje za e-pošto smo razdelili na različne primere uporabe in delili primer za vsako kategorijo.

Pozdravljena e-poštna sporočila

Ta e-poštna sporočila so poslana vsakič, ko se stranka prijavi za vaš izdelek ali storitev. Morali bi biti hrustljavi, privlačni in naj vodijo stranko do CTA – to je, da odprete aplikacijo ali se prijavite na spletno mesto.

Dobrodošla e-poštna sporočila morajo vsebovati naslednje:

 • Počistite CTA
 • Kako začeti z izdelkom – vključno s povezavami do baze znanja, podpornimi forumi in socialnimi profili.
 • Gumb za odjavo – to bi morala imeti vsa e-poštna sporočila!

Oglejmo si e-poštno sporočilo dobrodošlice, ki ga je poslal Asana – aplikacijo za sodelovanje, ki so jo izdelali ustanovitelji Facebooka.

Vključuje eno jasno CTA – lansiranje Asane. Uporabnika tudi pouči, kako začeti v treh preprostih korakih, in pod vsakim korakom ima kup povezav. Uporabnik morda ne bo nujno kliknil nanje, vendar je tam, če mora.

Če se kdo naroči na vaše glasilo, lahko uporabite kapljico dobrodošlice, da uporabniku samodejno pošljete nekaj svojih najpogostejših objav v spletnem dnevniku. Če pa za svojo storitev pridobite novo preizkusno raven, poskusite s kapljico, ki vsebuje študije primerov o tem, kako druge stranke uporabljajo vaš izdelek.

Vsaj vsaj dobrodošla e-poštna sporočila so lep način, da rečete: “Hej tam, lepo vas je spoznati!”

Experian’s whitepaper pri pozdravnih e-poštnih sporočilih je razvidno, da imajo dobrodošle e-pošte v povprečju 58,7% odprto stopnjo, medtem ko običajna e-poštna sporočila znašajo približno 14,6%. Ko je ta pozdravni e-poštni naslov poslan takoj (tj. Takoj po prijavi uporabnika), odprta stopnja skoči na 88,3%.

Vkrcavanje e-poštnih sporočil

Namen e-poštnega sporočila je, da osebo uporabi ali odpre aplikacijo. Vendar to ni edino, kar bi moral narediti vaš idealen uporabnik. Vaša stranka mora dejansko pridobiti vrednost iz svojega izdelka ali storitve uporaba vaš izdelek. Kar pomeni, da morajo narediti prvi korak.

 • V primeru Asane je to prva naloga.
 • V primeru Dropboxa, prenos in namestitev namizne aplikacije Dropbox. (Ne, ne mobilna aplikacija, ampak namizna).

Tu je primer vkrcanega e-poštnega sporočila Asane. Oglejte si, kako vključuje dve CTA, obe pa kažeta na isto dejanje!

Priporočilna e-pošta

E-poštna sporočila s priporočili so osnova za ohranjanje uporabnikov. Vsi iz Netflixa, Spotifyja, Instagrama, Quora uporabljajo prilagojena priporočila, da ohranijo sodelovanje svojih uporabnikov. Večja stopnja personalizacije običajno vodi do boljših odprtih stopenj.

Vzemimo za primer Quora Sledim določenim temam Quore, ki me zanimajo. Quora uporablja te podatke, da mi pošilja vsakodnevna e-poštna priporočila, v upanju, da jih nenehno preverjam vsak dan. Če mi je všeč nekaj, kar mi pade v oči, bi lahko kliknil nanj in popeljal bi me naravnost v aplikacijo.

Zadeva, uporabljena v tem e-poštnem sporočilu, je dejansko vprašanje na vrhu. Ne, kako se odpre e-poštno sporočilo z „Sourav’s digest“. To je personalizacija 101 prav tam!

Quorov algoritem se je odločil, da bom na podlagi moje nedavne dejavnosti v Quori postavil to vprašanje na vrh e-pošte, najverjetneje zaslužil moj klik. In ugani kaj? To se je zgodilo!

Obnovitev e-poštnih sporočil

Naloga obnovitvenega e-poštnega sporočila je, da uporabnika zavede, da obnovi vašo ponudbo storitev. Strankam pošljite e-poštna sporočila za obnovo veliko pred datumom izteka, tako da se bodo zavezali.

Marketo vsebuje super objavo na spletnem dnevniku o tem, kako ustvariti obnovitvena e-poštna sporočila, ki se dejansko odprejo. Poleg osnovnih in vmesnih stvari se mi je eno ključno pri tem pridružilo dejstvo, da je mogoče sestaviti celotno kampanjo okoli e-poštnega sporočila o obnovi. Lahko bi začeli s opomnikom. Ko se bliža datum obnove, lahko povečate občutek nujnosti. To bi lahko bilo kakih 2-3 e-poštnih sporočil. Če nič ne deluje, poskusite poslati spodbudo – na primer kupon za popust. Ko mine datum obnovitve in stranka ni izvedla konverzije, lahko poskusite poslati večjo spodbudo in spodbuditi (potencialno izgubljenega) uporabnika, da ponovno aktivira storitev.

iThemes je poslal spodbudo za obnovo s spodbudo, skupaj z občutkom nujnosti. Ponujajo ogromen popust v celotni življenjski naročnini 60% na obstoječe kupci. In če to ni dovolj, ponujajo tudi povezavo za prenos do povsem nove e-knjige, ki so jo uvedli!

Tehnika strahu pred izginotjem (FOMO):

Na tem posnetku zaslona vidimo, kako e-poštno sporočilo bralcu vzbudi občutek nujnosti, tako da je to omejeno časovno ponudbo, ki se izteče 5. maja 2017. To e-poštno sporočilo je bilo poslano 27. aprila, zaradi česar je obdobje ponudbe 10 dni.

Tu je še nekaj prostora za izboljšave – kopija bi lahko tudi omenila, da ponudba traja le 10 dni (ali manj kot 2 tedna). To bi ustvarilo večji bralčevo pamet v bralčevem pomenu v primerjavi s poznejšim datumom. Tehnika FOMO je preizkušena trženjska tehnika, ki je znana po izboljšanju odprtih razmer, klikov in konverzij.

Potrditvena e-poštna sporočila

Potrditvena e-poštna sporočila so transakcijske narave, ki uporabnika obveščajo o nedavni dejavnosti. Te lahko obsegajo vse od nakupov do rezervacij. Nekatere organizacije pošiljajo potrditvena e-poštna sporočila z vidika varnosti. Na primer, ko se v Google Račun prijavite iz nove naprave, prejmete potrditveno e-poštno sporočilo »nova prijava«.

Potrditvena e-poštna sporočila so večinoma transakcijske narave in uporabniku prenašajo informacije. Glasila za dvojno prijavo pošljejo potrditveno e-poštno sporočilo, da preverijo, ali se je uporabnik dejansko prijavil na seznam poštnih sporočil. Oglejmo si nekaj potrditvenih e-poštnih sporočil iz moje mape »Prejeto«.

V tem e-poštnem sporočilu Jetpack spremlja čas delovanja programa spletnega mesta WordPress in uporabnika takoj po e-pošti pošlje e-pošto..

Tu je še en primer potrditvenega e-poštnega sporočila, ki ga je poslal Firefox.

Zavzetost

Obstajajo različne vrste zaposlitvenih dogodkov in so lahko promocijske, povratno usmerjene ali informativne narave.

Uber odlično sodeluje s svojimi uporabniki na podlagi lokalizirane vsebine. Uber se povezuje z različnimi priljubljenimi prodajalci v mestu, da ponudijo svoje izdelke in storitve uporabnikom Uberja. Zakaj? Ker želi Uber svojim uporabnikom zagotoviti vrednost in vzpostaviti vrhunsko prisotnost. Torej, ko naslednjič pomisliš na taksi, pomisliš na Uber.

Tečaji

Ko je vaš blog že nekaj časa, je čas za raznolikost vsebine. Podcasti, e-knjige in tečaji v živo (ali posneti) so nekateri najbolj priljubljenih in široko sprejetih medijev za diverzifikacijo vsebin. Okrog določenega tečaja ali podcasta lahko ustvarite e-poštno kampanjo za kapljanje e-pošte, da jo promovirate in uporabnika privabite, da se prijavi ali posluša.

V tem e-poštnem sporočilu Chris od RankXL deli svoj novi tečaj WordPress Blogging Academy. Odličen primer raznolikosti vsebine in miselnega vodstva.

Odjavite e-pošto

Odjava e-poštnih sporočil je “zbogom in poslovil” od trženja e-pošte. Spoznali ste, da ste že izgubili stranko, ko je poslano odjavno e-poštno sporočilo. To je čas za zbiranje povratnih informacij od uporabnika. Udeleženci, kot je “žal nam je, da smo se odpravili” so običajni. Kar bi lahko spremenilo, je vprašanje, kaj je šlo narobe. Kaj jih je odvrnilo od prejemanja novic? Lahko tudi delite neposreden e-poštni naslov predanemu častniku za srečo kupcev, da lahko uporabnik deli svoje pomisleke.

Kako ustvariti e-poštno kampanjo s kampanjo MailChimp

MailChimp je moja najljubša platforma za trženje in avtomatizacijo po e-pošti. Za lažji začetek je tu vodnik mojega začetnika o MailChimp za WordPress. Zahvaljujoč svojemu za vedno brezplačnemu modelu, MailChimp ljubi WordPress skupnost. Obstajajo na tone brezplačnih in vrhunskih WordPress vtičnikov o tem, kako razviti svoj seznam e-poštnih sporočil s programom MailChimp.

Zdaj pa si oglejmo, kako lahko s pomočjo MailChimp sestavimo preprosto kampanjo za kapljanje e-pošte.

Predloge za e-pošto, ki jih ponuja MailChimp

To je nekaj e-poštnih predlog, ki jih ponuja MailChimp. Optimizirani so za umestitve slike, količino besedila in postavitev e-pošte za vsako ciljno dejanje. Izbira prave predloge je pomemben korak v kampanji za kapljanje e-pošte.

Predloga MailChimp predloži sporočilo »Najavi oglas«

Na primer v njihovih Objavi se Predloga MailChimp začne e-poštno sporočilo s kratko, a krepko glavo in podnaslovom za sporočanje glavne točke. Sledi nekaj posnetkov, besedila in končno CTA.

Vsako predlogo preslikajmo v možne primere uporabe kampanjskih kapljic, ki smo jih že videli.

PredlogaMožni primeri uporabe
Prodaja izdelkovPromocijska ali obnovitvena e-poštna sporočila
Objavi seIzdelek / storitev Posodobite e-pošto
Povej zgodboPozdravljeni, vkrcanje in sodelovanje, e-poštna sporočila
SpremljanjeE-poštna sporočila o potrditvi, obnovi in ​​priporočilih
IzobraževatiNovi tečaji in posel za posel

1. Ustvarite novo oglaševalsko akcijo

Najprej se prijavite na nadzorno ploščo MailChimp in ustvarite novo oglaševalsko akcijo.

Nato kliknite na Ustvari e-poštno sporočilo.

Izberite Avtomatizirano in nato kliknite na Delite posodobitve spletnega dnevnika. MailChimp ponuja različne vrste avtomatiziranih e-poštnih oglaševalskih akcij, od novih prijav do kup e-poštnih sporočil. Ustvarili bomo preprosto e-poštno sporočilo za posodobitev spletnega dnevnika, ki deluje na RSS virih.

Nastavite ime oglaševalske akcije in seznam, na katerega želite poslati novice. Če prvič uporabljate MailChimp, priporočam, da ustvarite konturni seznam, ki vsebuje vaše e-poštne naslove, tako da bodo napake zlahka opažene. Poskusite uporabiti tudi različne vrste e-poštnih računov, kot so Gmail, Outlook itd.

2. Konfigurirajte RSS in čas

Zdaj je čas, da nastavite vir RSS. Če niste novi v pojmu, priporočam, da si ogledate moj članek – Vodnik za začetnike po RSS-u v WordPressu.

 1. Iz svojega spletnega dnevnika izberite URL vira RSS in ga vnesite v prvo polje.
 2. Pošiljanje glasila lahko konfigurirate dnevno, tedensko ali mesečno. V tej vadnici smo izbrali vsak dan.
 3. V primeru tedenskega ali mesečnega glasila je najbolje, da izberete dneve v tednu, ko bo glasilo poslano. Pogostost e-pošte lahko konfigurirate glede na razpored e-poštnih sporočil. Vendar pa je najbolje, da glasilo omejite na 2 elektronska sporočila na teden. Ne pozabite, da preveč e-poštnih sporočil lahko tvega, da uporabnik klikne gumb za odjavo!
 4. Možnost velikosti slike zagotavlja, da predstavljene slike, uporabljene v objavah na spletnem dnevniku, izgledajo odlično v vseh napravah, vključno z mobilnimi telefoni, namizjem in tabličnimi računalniki.

Ko ste pripravljeni, nadaljujte z naslednjim korakom.

3. Segmentirajte svoj seznam (ali pošljite e-pošto vsem)

MailChimp vam vedno daje možnost segmentiranja seznama. Pravzaprav vas to poziva. Ker pa je to vadnica in je seznam e-poštnih sporočil, ki vsebuje seznam mojih e-poštnih naslovov, ga pošljimo na celoten seznam.

4. Ustvarite svoj e-poštni naslov

Na strani z informacijami o kampanji se dogaja veliko dejanj. Tukaj konfiguriramo zadevne vrstice, predogled besedila in številne druge parametre. Za uporabo samodejnih e-poštnih sporočil MailChimp bo potrebna uporaba RSS spoji oznake. Priporočam, da greš skozi Članek o podatkovni bazi RSS, za boljše razumevanje. Ko končate, pojdite naprej in izberite primerno predlogo.

Opazili bi dva nova gumba v oblikovalcu e-pošte – RSS Header in RSS predmeti. Te bloke lahko povlečete v zasnovo e-pošte in jih ustrezno konfigurirate.

Prilagodljivi RSS-bloki v MailChimp-u

Za bloke RSS Header ali Items lahko izberete, da prilagodite vsebino blokov ali uporabite tiste, ki jih je določil MailChimp. V tej vadnici sem izbral Odlomki možnost in prilagodite velikosti pisave v e-pošti. Ko končate, nadaljujte in pošljite e-pošto.

To je končni izdelek e-poštnega sporočila, ki ga je poslal MailChimp.

Primer: Izdelava e-poštne kampanje za kapljanje e-pošte za izdelke WordPress

Kakšne veze ima kapljični marketing s WordPressom? To je močno marketinško orodje, s katerim lahko povečate občinstvo svojega spletnega mesta, povečate konverzije svojih spletnih WordPress izdelkov (teme, vtičniki, storitve itd.) In vključite nove naročnike..

Na začetku tega članka smo raziskali različne kategorije e-poštnih oglaševalskih kampanj, kot so dobrodošlica, vkrcanje itd. Naša e-poštna kapljajoča kampanja bo vsebovala e-poštno sporočilo iz vsake od teh kategorij. Ker se v WPExplorerju ukvarjamo z razvojem vrhunskih premijskih tem, bomo s skupno temo uporabili ponazoritev, kako lahko v resničnem življenju uporabljate e-poštne kampanje za kapljanje..

Segmentiranje e-poštne kampanje za kapljanje

Preden začnemo, je pomembno, da se spomnimo, da je uspeh kampanje za kapljanje e-pošte odvisen od segmentacije in personalizacije.

Kako segmentiramo prvo e-poštno kapljicno kampanjo? Preprosto. Segmentiramo ga glede na to, ali je oseba, ki prejme e-poštno sporočilo, stranka WPExplorerja ali običajna naročnica na novice. Tako dobimo dve skupini:

 1. Kupci, ki kupijo premium teme WPExplorerja od Envato (npr .: Skupaj)
 2. Ljudje, ki so se na spletno stran naročili na glasilo.

Ustvarimo kampanjo za kapljanje e-pošte za ljudi, ki so pred kratkim kupili temo Total od Envato.

Opomba: To je samo primer. To niso dejanska e-poštna sporočila, ki jih prejmete ob nakupu teme Skupaj. Themeforest prodajalcem teh zasebnih podatkov ne zagotavlja.

1. del – e-poštni naslov dobrodošlice

To je e-poštno sporočilo, ki ga stranka prejme takoj ob nakupu teme Skupaj. V tem e-poštnem sporočilu kupca spomnimo na nedavni nakup.

Vzorčni pozdravni e-poštni naslov, poslan kupcu takoj po nakupu teme Total.

 1. Čeprav je v e-poštnem sporočilu idealno imeti samo eno CTA, smo dodali še nekaj, da vključimo dodatne informacije. Glavni CTA je, da stranka obišče spletno stran teme Total, ki je namenjena razlagi vseh značilnosti teme.
 2. V drugem odstavku smo povečali število povezav, na katere je mogoče klikniti, do strani, za katere bi se lahko zdel uporabnik, kot so gostovanje, predstavitve, teme teme itd..
 3. V zadnjem odstavku boste našli tudi jasno vidno povezavo za odjavo. To kupcu sporoča, da spoštujemo njegov prostor za sporočilo in ne želimo ustvarjati hrupa.

Kaj nismo vključili:

Dobrodošla e-poštna sporočila, poslana takoj po nakupu ali prijavi, imajo visoko odprto ceno. So zelo pomembni, saj so prva stična točka med podjetjem in stranko; in zato moramo skrbno izdelati.

Ne želimo vključevati ničesar, kar je promocijske narave, na primer paketno ponudbo gostovanja ali nadgradnjo na načrt razširjene podpore. Takšna e-poštna sporočila lahko pošljete angažiranim strankam, kot so tisti, ki so odprli ali bolje, v e-poštnem sporočilu kliknili CTA..

2. del – E-pošta na krovu

Vzorec e-poštnega sporočila na krovu, poslan strankam teme Total

Namen elektronske pošte je, da kupca seznani z izdelkom in mu pomaga hitro doseči svoj cilj. Tako bi lahko v naš e-poštni naslov na krovu vključili nasvete, kot so:

 1. Kako namestiti temo Total
 2. Kako namestiti potrebne vtičnike
 3. Predstavitve spletnih strani, ki so bile izdelane s temo
 4. Povezava do podpornega kanala v primeru, da nekaj ne deluje

Nekateri lahko korake vkrcavanja kombinirajo z dobrodošlico, kar bi bilo tudi v redu!

Del 3 – Posodobljeni e-poštni naslov

Vzorčna posodobitev teme je na voljo

Obveščanje strank o posodobitvah izdelkov ima pomembno vlogo pri sreči in življenjskem ciklu zadrževanja. Ko temo posodobimo z novimi funkcijami, popravki napak ali izboljšanjem uspešnosti, je dobro, da stranki pošljete e-poštno sporočilo s opomnikom za posodobitev teme.

4. del – Zadrževalni e-poštni naslov

Vzorčni e-poštni naslov za obnovitev WPExplorerja

Priznajmo – sreča in zadrževanje kupcev imata ključno vlogo pri uspešnosti izdelka (ali uspeha organizacije). Največji primer? Amazonka. Zakaj torej govorimo o zadrževalnih e-poštnih sporočilih? To je razlog:

Tema Total WordPress je izšla leta 2013, cveti pa že več kot štiri leta. Envato kupcem ponuja 6 mesečno podporo in posodobitve kot privzeto možnost nakupa teme Total. Kaj se zgodi, ko stranka potrebuje podporo po predplačniško obdobje podpore? Tu je treba plačati e-poštno sporočilo za obnovitev podpore. Morda ga ne bodo potrebovale vse stranke. Vendar bi bilo v najboljšem interesu samostojnega ponudnika ali agencije, da kupi dodatno podporo v primeru, če ima stranka “modne” zahteve.

Elektronsko sporočilo sprožilec in časovna premica

Super. Zdaj imamo e-poštna sporočila. Toda kdaj jih pošljemo? Ali obstajajo sprožilci? Veseli me, da ste vprašali! Tu je razpredelnica, v kateri so izpostavljeni sprožilci in časovni roki e-poštnih oglaševalskih akcij, ki bi bili smiselni za večino tem ali vtičnikov WordPress.

Ime akcijeSprožilecČasovnica
1 – e-poštni naslov dobrodošliceKo oseba kupi temoTakoj
2 – E-pošta na krovuLjudje, ki so odprli e-poštno sporočilo, so lahko prvi prejemniki. Drugi lahko čez nekaj časa prejmejo e-poštno sporočilo.Dva dni za ljudi, ki so odprli e-poštno sporočilo. Štirje dnevi za vse ostale.
3 – Posodobite e-poštoKo je na voljo posodobitevTakoj
4 – Zadrževalni e-poštni naslovKo poteče načrt podpore za strankoPet mesecev in dvajset dni po nakupu. To kupcu daje deset dni za odločitev.

Nadaljnja segmentacija glede na dejavnost uporabnika

Do zdaj smo s MailChimpom ustvarili kampanjo za kapljanje e-pošte za ljudi, ki so kupili temo Total od Themeforest.

Če bi to skupino še bolj razdelili, bi se lahko razšli v aktivno in neaktiven kupci. Kdo so, vprašate? Takole:

 • Opredelili bi an aktivno Stranka kot oseba z dobro e-pošto in odprtostjo. Z drugimi besedami, aktivne stranke so ljudje, ki odprejo, preberejo in kliknejo povezave v e-poštnih sporočilih, ki so jim poslana
 • Neaktivno stranke na drugi strani so ljudje z zelo slabo odprto stopnjo e-pošte, tj. ne odpirajo e-poštnih sporočil, ki so jim bila poslana.

Verjetno bi aktivna stranka posredovala povratne informacije o določenih vprašanjih glede izboljšanja izdelkov ali povratnih informacij. Lahko jim pošljemo e-pošto, kot so:

 • Če bi spremenili eno stvar o Totalu, kaj bi to bilo?
 • Kaj je vaša največja težava s temo Total?

Intercom ima odlično objavo v spletnem dnevniku o povratnih e-poštnih sporočilih in o zavezanosti ter o tem, kako jo je Invision v svojih prvih dneh uporabljal za merjenje, kje je danes. Tu ga imate. Osnovna e-poštna oglaševalska akcija za osebe, ki so kupile temo Skupaj!

Zaključek

Kampanja s kapanjem po e-pošti so eden najboljših načinov, kako stranke ohraniti z blogom, izdelkom ali storitvijo WordPress. To je ključni del poti stranke, kar na koncu vpliva na vaše podjetje.

Vse to postavlja vprašanje – ali kampanje za kapljanje e-pošte dejansko delujejo? Ja, res so. Pravzaprav pravzaprav. Glede na raziskave ki jih je zbrala ekipa, ki stoji za e-poštno-marketinškim paketom Emma, ​​ustvarijo ustrezne ciljne e-pošte 18-krat večji prihodek kot svetovno razširjene. Ugotovili so tudi, da ljudje, ki berejo vaša e-poštna sporočila, veliko pogosteje kličejo povezave v njih z oznako a 119-odstotno povečanje števila klikov iz kapljajočih e-poštnih sporočil.

Torej, kaj mislite? Bi začeli izvajati e-poštne kapljajoče kampanje? Kaj bi spremenili glede e-poštnih sporočil, ki smo jih uporabili v primeru izdelka WordPress? Sporočite nam v spodnjih komentarjih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map