Kako ustvariti spletni tečaj z WordPressom

Kako ustvariti spletni tečaj z WordPressom

Torej želite ustvariti spletni tečaj, vendar ne veste, kje začeti? Morda je zapleteno, če se nekaj naučite profesionalno, ko želite samo poučevati ljudi na spletu; morda kot dodatek k resničnemu svetu usposabljanja, ki ga ponujate, ali kot razširitev vašega divje uspešnega spletnega mesta.


Na srečo WordPress olajša vzpostavitev spletnega tečaja za izmenjavo svojega znanja in strokovnega znanja s svetom. Na voljo so številne teme in vtičniki, namenjeni uporabnikom možnost ustvarjanja in zagotavljanja tečajev na njihovi spletni strani WordPress.

Ta članek vas bo seznanil s tem, kar morate storiti za ustvarjanje spletnega tečaja z WordPressom, nato pa si oglejte nekaj možnosti vtičnikov in tem, ki so na voljo.

Primeri spletnih tečajev

Spletni tečaji so široko dostopni in mnogi so zgrajeni s pomočjo WordPress-a. Številni tečaji se skrivajo za prodajnimi stranmi, vendar smo našli nekaj, ki si ga lahko ogledate, če želite videti, kako so postavljeni. Na primer, WP101 ostaja zvest svojemu poslanstvu z uporabo WordPressa, da ponudi svoje tečaje usposabljanja, usmerjene v WordPress začetnike:

WP101

Njihov uvodni tečaj o vseh osnovah programa WordPress je brezplačen. Lahko pa si ogledate celoten seznam tečajev WordPress in si ogledate več primerov.

Nastavitev spletnega mesta

Zdaj pa začnimo s skrajšano različico, kako nastaviti WordPress na svojem spletnem mestu. Najprej morate dobiti primerek programa WordPress, ki se izvaja »lokalno« (tj. V računalniku) ali v spletu. Če ste pripravljeni na gostovanje v WordPressu, priporočamo upravljano gostovanje ki se nanašajo na namestitve, varnostne kopije in posodobitve za vas. Nekaj ​​odličnih možnosti je:

 1. WP Engine: Začne pri 35 USD na mesec.
 2. Vztrajnik: Začne pri 23 USD na mesec.
WP motor

WP Engine je vodilni v industriji v upravljanem WordPress gostovanju.

Redno gostovanje Bluehosta je cenejša možnost od 2,95 dolarja na mesec. Čeprav je promocijska cena za njihov skupni načrt, ima Bluehost možnost hitre namestitve za WordPress, ki vam pomaga, da WordPress pripravite v nekaj minutah.

Če želite namesto tega začeti lokalno namestitev, lahko v računalnik z operacijskim sistemom OS X, Windows ali Ubuntu precej enostavno nastavite WordPress. Ko boste zadovoljni s svojim spletnim mestom, lahko spletno mesto WordPress premaknete iz localhosta na svojega spletnega gostitelja v živo. Kaj je z nastavitvijo WordPress-a? Poglejmo si načrtovanje tečaja.

Načrtovanje tečaja

Zdaj, ko je vaše spletno mesto pripravljeno, bo navdušenje postajalo, vendar se morate upočasniti in dobro razmisliti o svojem naslednjem koraku. Preden izberete vtičnik ali temo, ki vam bo pomagala pri vzpostavitvi spletnega tečaja, morate vedeti, kakšen tečaj želite ustvariti.

Veliko je načrtovanja spletnega tečaja, vendar je tu nekaj osnovnih dejavnikov za določitev najboljšega pristopa:

 • Oris tečaja. To je morda najpomembnejši korak načrtovanja tečaja. Če ne veste, kako želite strukturirati gradivo za vaš tečaj (razdelki in predavanja, podteme itd.), Bo tečaj težko pravilno postaviti tako, da bo ustrezal vašim potrebam, in morda boste izbrali napačno rešitev.
 • Vrsta vsebine. Večpredstavnostni tečaj je lahko obravnavan zelo drugače kot multimedijski tečaj. Razmisliti morate o vrstah vsebin, za katere želite, da vaši tečaj vključuje (npr. Besedilo, video ali kvizi).
 • Omejitve tečaja. Brezplačen tečaj je morda bistveno lažje vzpostaviti kot zahtevati zapletena pravila članstva. Določiti morate, kako želite postaviti svoj tečaj in katera vsebina bo na voljo za katero ciljno skupino.
 • Način distribucije. Če imate študenta na voljo vse vsebine tečaja, je morda bolj priročno, vendar boste morda raje dali gradivo na razpolago po urniku (tj. „Kapljana vsebina“).

Zdaj, ko veste, kaj ustvarjate, si oglejmo nekaj rešitev, ki vam bodo v pomoč.

Vtičniki za spletni tečaj

V nadaljevanju smo za vašo obravnavo izbrali nekaj vtičnikov, ki so na voljo – nekaj najboljših vtičnikov za upravljanje spletnih tečajev.

1. Sensei (od 129 USD)

Vtičnik Sensei
K nam pristopi WooThemes (ekipa za WooCommerce) je Sensei (za 129 strani za posamezno spletno mesto). Popolna integracija z WooCommerce in vsemi temi WooThemes, ter široko paleto razširitve Na voljo za prilagajanje ponudbe tečajev, zato je to dobra izbira.

2. WP tečajna oprema (od 99 USD)

WP Courseware vtičnik
Povlecite svojo pot skozi gradnjo tečaja s WP Courseware (začne se pri 99 USD za licenco za dve strani). Ta celovita rešitev spletnega tečaja je integrirana z vsemi glavnimi vtičniki za e-trgovino.

3. LearnPress (brezplačno)

Vtičnik LearnPress
Obsežen WordPress Sistem upravljanja učenja (LMS) vključiti, LearnPress je brezplačna možnost za vaše spletne tečaje. Več brezplačni dodatki so na voljo za razširitev funkcionalnosti, pa tudi nekatere premium (ki se začnejo pri 19,99 USD), da gredo še dlje.

4. Tečaji z zadrgo (199 USD)

Zippy Tečaji vtičnik

Tečaji Zippy so enostavna platforma za tečaje, ki jo je mogoče preprosto uporabiti.

Možganski otrok Dereka Halperna, ustanovitelja Social Triggers, Tečaji z zadrgo je vrhunska spletna platforma za tečaje (na voljo za 199 dolarjev), ki vključuje vgrajeno integracijo s trženjem po e-pošti, plačilnimi prehodi in podrobno analitiko.

5. LearnDash (od 199 USD)

Vtičnik LearnDash
LearnDash je večkratni paket vrhunskih LMS (ki se začne pri 199 USD za posamezno spletno mesto), ki ima dejansko standardne integracije LMS, kot je Tin Can API. Če potrebujete resnično integracijo LMS, je to očitna izbira.

6. LifterLMS (brezplačno)

LifterLMS vtičnik
LifterLMS je nov dodatek k spletnemu tečaju. To je brezplačni vtičnik, vendar premijska različica (99 USD na leto) ponuja dodatno podporo, dodano grafiko in teme vrhunske kakovosti. Premium razširitve še povečajo funkcionalnost.

Teme spletnega tečaja

Obstaja veliko tem, namenjenih zagotavljanju spletnih tečajev, tako da je to le izbor nekaterih naših izbir, da pokažemo, kaj je mogoče. Na seznamu najboljših izobraževalnih tem WordPress si lahko ogledate še nekatere druge.

1. WPLMS

WPLMS tema
WPLMS je sistem upravljanja socialnega učenja, ki je zgrajen na BuddyPressu, seveda za inštruktorje in upravljanje študentov. Je rešitev vse v enem za ustvarjanje spletne platforme za učenje.

2. BuddyBoss

BuddyBoss & LearnDash

BuddyBoss za LearnDash je več kot le preprosta tema – je bolj kot platforma. Z vgrajenimi možnostmi in funkcijami postavitve, prilagodljivimi glavami in podnožji, trženjem blagovnih znamk, oblikovanjem strani in seveda LearnDash (napredni kvizi, časovniki učne ure, uporabniška poročila itd.) BuddyBoss ponuja vse, kar lahko morebiti potrebujete. Poleg tega je z novim vmesnikom LearnDash-Gutenberg ustvarjanje vsebine po meri še hitrejše in enostavnejše.

3. Akademija

Tema akademije
Tema Akademije za upravljanje učenja vključuje vgrajeno upravljanje tečajev in uporabnikov ter integracijo WooCommerce. Ta tema vam omogoča, da svoje znanje z lahkoto delite in prodajate.

4. Tečaj Mačke

Tema Mačke tečaja
Tečaj Mačke je tema, ki je vse v enem WordPress, namenjena vam je ustvarjanju spletnega tečaja, integraciji s potrebnimi vtičniki in izdelavi spletnega mesta za prodajo tečajev.

5. LMS

LMS tema
Tema LMS je močna tematika upravljanja učenja, zasnovana za delo s Sensei. Na spletno mesto spletnega tečaja doda napredne možnosti oblikovanja in postavitve.

6. Pameten tečaj

Pametna tema tečaja
Pametni tečaj je na voljo vrhunska tema programa LMS WordPress. Zasnovan za pomoč pri ustvarjanju in prodaji spletnih in tečajev na kraju samem, vključuje celotno paleto funkcij v samostojnem paketu.


Ustvarjanje spletnega tečaja v WordPressu ni težko in ga je mogoče hitro opraviti s temo ali vtičnikom. Pri načrtovanju tečaja in ustvarjanju gradiva boste morali trdo delati, toda z WordPressom lahko sami pridobite tečaj na spletu in ga lahko študentje takoj na voljo..

Dali smo vam pregled, kako začeti s spletnim tečajem s programom WordPress, tako da lahko postavite spletno mesto, načrtujete tečaj, izberete temo ali vtičnik in začnete danes.

Pravkar smo preskočili površino ustvarjanja spletnega tečaja, zato če imate kakršna koli vprašanja ali predloge, nam to sporočite v spodnjem razdelku s komentarji! Zelo radi bi slišali vaše nasvete in trike za ustvarjanje spletnih tečajev z WordPressom.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map