Kako ustvariti vsebinske bloke za večkratno uporabo z WordPressom

Kako ustvariti vsebinske bloke za večkratno uporabo z WordPressom

Če se pri objavah v WordPressu redno dodajate iste elemente besedila ali ustvarjalca strani, obstaja bolj učinkovit način. Imenujejo se bloki vsebine za večkratno uporabo in ta rešitev bo olajšala ustvarjanje vaših objav ali strani.


Glede na vaše spletno mesto imate morda vsebino zalog, ki jo pogosto dodajate svojim objavam in stranem. To lahko vključuje del besedila, na primer uvod ali obvestilo o zavrnitvi odgovornosti. Morda njegove slike, gumbi, povezave ali določeno oblikovanje, ki ga pogosto uporabljate za besedilo. Lahko bi bil celo obrazec za prijavo na vaše novice.

Ne glede na vsebino, za katero se redno ponavljate, lahko pomagajo bloki z večkratno uporabo. Prihranili vam bodo veliko časa in truda, hkrati pa vam bodo pomagali postati bolj produktivni.

V tej objavi boste izvedeli 3 preproste načine, kako enkrat ustvariti del vsebine in ga nato s pritiskom na gumb dodati v več objav in strani. Najprej bomo pokrili vgrajeno možnost v programu WordPress, nato pa bomo govorili o dveh priljubljenih možnostih za ustvarjanje strani. Zdaj si oglejmo, kako ustvariti vsebinske bloke za večkratno uporabo za WordPress!

Opomba: Ta vodnik je uporabil za pokrivanje brezplačnega vtičnika Global Content Blocks, ker pa je bil odstranjen in so na voljo veliko lažji načini, smo izbrali 3 najboljše možnosti (po našem mnenju), da ga nadomestimo.

1. Ustvarite vsebinske bloke za večkratno uporabo z Gutenbergom

Če uporabljate WordPress 5.0 ali novejšo različico, potem že imate Gutenberg vgrajen urejevalnik. Medtem ko je veliko ljudi razdeljenih v novem urejevalniku, Gutenberg v jedro WordPressa doda nekaj koristnih orodij. Namreč, to je intuitiven sistem za ustvarjanje strani na osnovi blokov.

Čeprav je vgrajenih Gutenbergovih blokov veliko (za naslove, galerije, najnovejše objave, sezname in drugo), imate možnost shraniti tudi svoje bloke za večkratno uporabo.

Gutenbergova vsebinska blokada za večkratno uporabo 1. korak

Ko ustvarite vsebino, ki jo želite ponovno uporabiti, kliknite ikono 3 pike. Nato izberite možnost »Dodaj v bloke za večkratno uporabo«.

Korak 2, blokirani vsebni bloki Gutenberg

Samo dodajte ime bloka vsebine in shranite.

Korak 3, blokirani vsebinski bloki Gutenberg

Zdaj boste lahko med dodajanjem novih blokov izbrali večkratno uporabo (bodisi poiščite ime svojega bloka bodisi ga poiščite v razdelku »Ponovna uporaba«). Ne pozabite le, da ne glede na elemente, ki jih želite biti v vašem vsebinskem bloku, mora biti v isti vrstici.

2. Dodajte vsebinske bloke za večkratno uporabo v WP Pekarno s programom Templatera

Eden najbolj priljubljenih gradbenikov je WP Bakery Page Builder (prej Visual Composer). Ne preseneča, da ponujajo preprost način za ustvarjanje vsebinskih blokov in postavitev za večkratno uporabo.

Za razliko od zadnje možnosti, ki smo jo obravnavali, bloki vsebine za večkratno uporabo privzeto niso del WP Pekarne. Namesto tega morate kupiti, namestiti in aktivirati dodatek Templatera.

DOBITE TEMPLATERA

Opomba: WP Pekarna in Templatera sta vključeni v našo skupno temo WordPress! Če že uporabljate našo temo (ali če želite prevzeti kopijo), vam ni treba kupovati ustvarjalca strani WP Bakery ali Templatera. Po namestitvi teme jih preprosto namestite.

VPBakery vsebine za večkratno uporabo 1. korak

Ko so nameščeni in aktivni WP Pekarna in Templatera, pojdite nad »Upravitelj vlog« in se prepričajte, da je graditelj aktiven za vse vrste objav, ki jih nameravate uporabljati.

Korak 2 za večkratno uporabo vsebinskih blokov WPBakery

Nato lahko pridete do gradnje strani. Ko ustvarite postavitev, ki jo boste morda želeli ponovno uporabiti, v zgornjem levem kotu kliknite ikono Templatera.

Opomba: Tema Total skupaj uporablja ikono Templatera v glavni vrstici glave, če pa uporabljate druge teme, boste namesto tega morda videli logotip klobuka WP Baker.

Korak 3, blokirani vsebinski bloki WPBakery

Dodajte ime predloge postavitve in shranite.

VPBakery vsebine, ki jih je mogoče uporabiti, 4. korak

Če želite predlogo uporabiti v novih objavah ali straneh, preprosto kliknite možnost »Dodaj element«.

Korak 5 za večkratno uporabo vsebinskih blokov WPBakery

Pomaknite se navzdol in kliknite na blok za pripravo strani »Templatera«.

Vsebina blokira vsebino za večkratno uporabo WPBakery 6. korak

Izberite predlogo in shranite. Nato lahko povlečete in spustite, da spremenite svoj vsebinski blok za večkratno uporabo ali dodate drugo vsebino okoli njega.

3. Oblikujte vsebino za večkratno uporabo z elementi elementov

Ne moremo govoriti o blokih vsebine za večkratno uporabo, ne da bi pokrivali Elementor. Elementor je še en priljubljen ustvarjalec strani s številnimi enostavnimi možnostmi za izdelavo postavitev strani po meri.

Za razliko od zadnjega ustvarjalca strani je element bloka za večkratno uporabo Elementor vključen v osnovni vtičnik. Pravzaprav je na voljo celo v brezplačni različici vtičnika (čeprav je nadgradnja na Elementor Pro res vredna tega).

Elementor vsebinske bloke za večkratno uporabo 1. korak

Če želite z Elementor ustvariti blok vsebine za večkratno uporabo, preprosto kliknite puščico poleg gumba za shranjevanje in izberite možnost »Shrani kot predlogo«..

Elementor vsebinske bloke za večkratno uporabo 2. korak

Odprlo se bo pojavno okno za poimenovanje nove predloge. Kliknite gumb Shrani.

Elementor vsebinske bloke za večkratno uporabo 3. korak

Če želite uporabiti nov blok, med ustvarjanjem nove strani kliknite ikono mape. To bo odprlo knjižnico predlogov Elementor (eden od razlogov, da priporočamo nadgradnjo na Pro je, da vključuje na stotine vnaprej izdelanih postavitev za pospešitev ustvarjanja spletnih mest – ki jih najdete tukaj).

Elementor vsebinske bloke za večkratno uporabo 4. korak

Če želite uporabiti svoj blok, pojdite na “Moje predloge” in ga vstavite. To je to!

Zaključek

Upajmo, da lahko opazite veliko situacij, v katerih vam lahko vsebinski bloki za večkratno uporabo prihranijo veliko časa in truda. Ker je v blok z vsebino mogoče dodati skoraj katero koli vsebino, bloki pa jih lahko dodate na skoraj kateri koli del vašega spletnega mesta – vključno s pripomočki in predlogi tem -, lahko s to zmogljivo funkcijo WordPressa postanete resnično kreativni..

Katero vsebino boste spremenili v blok vsebine za večkratno uporabo, da prihranite čas? Ali imate kakšno drugo metodo, ki je na tem seznamu nismo omenili? Brezplačno lahko delite svoje nasvete (ali vprašanja) v razdelku s komentarji!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map