Kako varno spremeniti svojo WordPress temo

Na površini se lahko sprememba teme zdi neškodljiva. Tako enostavno je, težko si je predstavljati, da lahko naredi škodo. V teh dneh lahko to storite celo na nadzorni plošči, brez ročnega prenosa FTP. Hitro, neboleče in popolnoma varno, kajne? Odvisno od nastavitve spletnega mesta.


Pri WordPressovih straneh je stvar sčasoma bolj uganka ali jenga stolp. Imate svojo temo, dodane vtičnike in vse manjše (ali večje) spremembe, ki ste jih morda naredili. Vsi skupaj sestavijo lepo in funkcionalno spletno mesto, ki ustreza vašim potrebam.

In zato je treba biti previden, ko spremenite temo (ali na tej strani celo posodobite WordPress na svojem spletnem mestu). Če izvlečete napačen kos, se lahko celotna struktura poruši. Nato boste morali skozi dolg (in z nekaj spletnimi gosti, drag) postopek iskanja. Ali pa boste morda morali zamenjati številne vtičnike, ki ste jih zrasli, da jih poznate in jih imate radi.

Vendar obstaja način, kako spremeniti temo za 0-odstotno tveganje, na srečo pa je podrobno opisano spodaj. Začnimo!

Korak 1. Izberite novo WordPress temo

Če še niste, poiščite novo temo, ki vam je všeč. Če niste razvijalec, poskusite poiskati temo, ki je bolj ali manj videti, kot želite. Odličen kraj za iskanje vrhunskih tem je Themeforest. Tu boste našli veliko tem WordPress, ki imajo veliko barvnih možnosti, dodanih funkcij in celo ustvarjalce strani povleci in spusti (kot je naša skupna WordPress tema), da lahko tudi nekoderjem preprosto prilagodite svojo WordPress temo.

Seveda če vaš proračun ne omogoča premium teme, si oglejte naše brezplačne teme WordPress ali WPExplorer WordPress.orgMnožično skladišče, v katerem so ves čas dodane nove brezplačne teme.

Imenik tem WordPress.org

Pri izbiri nove teme je pomembno, da zagotovite, da vaša nova tema podpira vtičnike, za katere menite, da so potrebni. Če ste z WooCommerce ustvarili celo trgovino, boste verjetno še naprej uporabljali WooCommerce z novo temo. Torej samo pred preverjanjem preverite združljivost vtičnikov in glavne funkcije teme. Seveda, če ste razvijalec, vam ni treba skrbeti za iskanje “popolne” teme. Verjetno imate znanje, da sami ustvarite ali prilagodite temo. Ko najdete temo, ki ustreza vašim potrebam, nadaljujte na drugi korak.

Korak 2. Ustvarite varnostno kopijo spletnega mesta WordPress

Pred spreminjanjem teme je dobro narediti trenutno varnostno kopijo spletnega mesta WordPress. Obstaja kar nekaj načinov. V tej objavi se bomo osredotočili na dva različna načina: uporabo varnostnih vtičnikov in ročno varnostno kopiranje vašega WordPress spletnega mesta. Oba sta dokaj enostavna (tudi za nove uporabnike).

1. način: Uporaba dodatka za varnostno kopiranje WordPress-a

Varnostni vtičnik VaultPress WordPress

Najboljši rezervni vtičnik (po našem mnenju) je VaultPress. Je enostaven za uporabo in zasede popolno varnostno kopijo spletnega mesta. Poleg tega se začne pri samo 39 USD na leto (za osebni načrt JetPack). Nizka cena glede na to, da ponuja samodejno varnostno kopiranje, 30-dnevni arhiv varnostnih kopij in obnovitev z enim klikom. Toda počakaj … še več je! Ker je VaultPress del načrtov JetPack, boste na svojem spletnem mestu lahko tudi omogočili premijske funkcije Akismet in JetPack..

Največja korist, če vtičnik naredite varnostne kopije, je, da vam ni treba skrbeti.

Druga trdna premium možnost je preizkušen in pravi BackupBuddy. Če želite izvedeti več o tej stari, a dobri, si oglejte naš celoten pregled BuddyPress. Vključil sem tudi brezplačno alternativo, ki je Updraft Plus. Updraft ne samo da varnostno kopira spletno mesto, ampak ga naloži na več lokacij “v oblaku”, vse z enim klikom. In prav tako vam omogoča preprosto obnovitev z enim klikom, če je šlo kaj hudo narobe.

Če bi vaše spletno mesto predstavljalo velik del zaslužka ali vam je na druge načine neverjetno pomembno, bi bilo dobro narediti ročno varnostno kopijo. Samo, da pokrijete vse svoje podlage.

2. način: Ročno varnostno kopiranje WordPress-a

Medtem ko se lahko ročno varnostno kopiranje spletnega mesta WordPress zdi veliko, zapleteno, enakomerno, prevladujoče opravilo novejšemu uporabniku, je to povsem naravnost naprej.

# 1 Vpišite se v nadzorno ploščo za spletne strani za svoje spletno mesto (naj bo to cPanel ali kaj drugega).
Večina spletnih gostov ima možnost, da se prijavite v svoj račun ali na nadzorno ploščo prek svojega spletnega mesta, zato pojdite na svoje spletno mesto in se prijavite..

# 2 Poiščite podatke za prijavo v FTP ali ustvarite nov račun.
Če želite to narediti, kliknite eno od možnosti v meniju nadzorne plošče, ki navaja nekaj, na primer “FTP uporabniki / računi” ali “FTP dostop” ali “FTP nastavitve”. Če ne vidite nobenega uporabnika ali ne poznate gesla, lahko hitro ustvarite novega uporabnika, tako da kliknete »dodaj novega uporabnika« in nato ustvarite enega.

ftpaccount

# 3 Prijavite se in kopirajte vse ustrezne datoteke iz pravega imenika.
Zdaj bi na tej točki marsikdo svetoval, da dobite odjemalca FTP, kot je FileZilla, vendar lahko do svojega spletnega mesta dejansko dostopate prek ftp-ja s spletnim brskalnikom ali celo dobrim starim raziskovalcem Windows (ali iskalcem / nautilusom, če ne uporabljate Windows ).

ftpadress

Če želite to narediti, preprosto vtipkajte “” ftp://yoursite.com ”v explorer ali drugega in se prijavite s podatki, ki ste jih našli, ali uporabnikom, ki ste ga pravkar ustvarili. Rad uporabljam svoj brskalnik datotek, ker omogoča varnostno kopiranje tako enostavno kot kopiranje in lepljenje na želeno mesto, nato pa mapo v zip arhiv.

ftpcopy

# 4 Vrnite se na nadzorno ploščo in odprite phpMyAdmin.
Pri mnogih nadzornih ploščah to vključuje precej pomikanje navzdol (poiščite logotip spodaj).

PhpMyAdmin_logo

# 5 Izberite pravo bazo podatkov.
Če imate na istem gostovanju veliko spletnih mest WordPress, bo veliko baz podatkov v istem phpMyAdmin. Torej morate dvakrat preveriti, ali ste izbrali pravo tabelo za varnostno kopiranje. Eden od načinov za to je, da preprosto vstopite v zbirke podatkov in preverite, kaj piše v objavah v razdelku “wp_posts”.

administrator

Drug način, kako to ugotoviti, je preverjanje datoteke wp-config.php na ustreznem spletnem mestu. To lahko storite bodisi prek nadzorne plošče WordPress, bodisi tako, da odprete varnostno kopijo datoteke v urejevalniku besedil. (Bodite previdni, da ga ne uredite.) Preprosto poiščite »db_name« in takoj ga boste našli.

# 6 Izvoz baze podatkov
Preprosto kliknite po meri in pri izbiri izvozite želeno bazo podatkov, se pomaknite mimo drugih možnosti po meri in kliknite Pojdi. Prav tako preprosto, kot se sliši. Še ena dobra novica je, da je prav tako enostavno uvoziti tabelo. Če gre kaj narobe … in že veste, kako to storiti!

exportdatabase

Korak 3. Klonirajte svoje spletno mesto za testiranje

Obstajata dva preprosta načina za kloniranje vašega spletnega mesta za testiranje bodisi z uporabo odmevne strani, ki je priložena načrtu gostovanja, bodisi z nastavitvijo lokalnega strežnika.

Kloniranje spletnega mesta WordPress na prizorišče

Številni načrti gostovanja WordPress vključujejo dostop do uprizoritve z enim klikom, kot sta GoDaddy in WPEngine. To so odlične možnosti, saj so na spletu, zato se lahko prijavite, da preizkusite temo na različnih napravah (česar ne morete storiti s svojim lokalnim gostiteljem, ker je omejen na vaš računalnik).

Če uporabljate WPEngine, je ta postopek izjemno preprost (kot pri večini gostiteljev). Vse, kar morate storiti, je, da se prijavite na spletno mesto WordPress, ki ga želite podvojiti, na vrhu armaturne plošče kliknite element menija WPEngine, kliknite zavihek uprizoritve in velik modri gumb kliknite na „Kopiraj spletno mesto iz ŽIVI v STAGING“. ” In to je to (še en razlog, zakaj tako zelo obožujemo WPEngine).

Wpengine-uprizoritev

Kloniranje spletnega mesta WordPress v LocalHost

Nastavitev localhosta je tudi odlična možnost, saj je lokalna različica dostopna tudi brez internetne povezave (zaradi česar je še dodatno uporabna). Tako kot varnostno kopiranje spletnega mesta lahko s pomočjo vtičnika uporabite ali ročno klonirate spletno mesto.

1. način: Uporaba vtičnika za kloniranje vašega mesta WordPress

Glede na vaš namizni operacijski sistem obstaja nekaj možnosti za nastavitev localhost strežnika.

# 1 Namestite lokalno strežniško programsko opremo in WordPress.
Izbirate lahko med njimi XAMPP, WAMP, MAMP in drugi. To, kar počne ta programska oprema, je ustvarjanje okolja spletnega strežnika v vašem lastnem računalniku. Ne samo, da vam omogoča preizkušanje novih tem, vtičnikov in posodobitev WordPress-a na svojem mestu WordPress. Omogoča vam, da v WordPressu pripravite popolnoma pripravljene osnutke, ko nimate internetne povezave.

Ne pozabite aktivirati Apache in mySQL po končani namestitvi. Ko je lokalni gostitelj pripravljen, boste morali tudi WordPress namestiti lokalno.

# 2 Namestite vtičnik na izvirno mesto in ga izvozite.
Primer bomo uporabili Vse v enem selijo tukaj. Lahko pa uporabite kateri koli vtičnik, ki vam je ljubši. Med drugimi brezplačnimi vtičniki, Razmnoževalec zdi se, da je najbolj hrepeneč. Preprosto dodajte in aktivirajte svoj vtičnik in nato ustrezno izvozite svoje spletno mesto.

izvoz

# 3 Namestite vtičnik na lokalni WordPress in ga uvozite.
To je precej naravnost naprej. Prijavite se na lokalno spletno mesto WordPress, namestite in aktivirajte vtičnik in uvozite.

uvoz

# 4 Počakajte in uživajte v svojem novem klonu.
Počakajte nekaj časa, ko vtičnik uvozi kopijo spletnega mesta (to lahko traja kar nekaj časa, odvisno od velikosti vašega spletnega mesta). Nato jo odprite in uživajte, ko je končana. To je tako enostavno.

2. način: ročno kloniranje vašega spletnega mesta WordPress

Ročno kopiranje spletnega mesta v živo vključuje le nekaj dodatnih korakov.

# 1 Pripravite lokalni strežnik ali prizorišče spletnega mesta.
Ne glede na to, ali uporabljate vtičnik ali ne, je ta korak še vedno enak. Še vedno boste morali nastaviti svoj localhost in lokalno namestiti WordPress.

# 2 Kopirajte in prilepite varnostno kopijo programa WordPress
Če nameravate lokalnega klona ustvariti ročno (in ste že na pol poti), morate kopirati varnostno kopijo datotek, ki ste jih vzeli prej. Preprosto jih prilepite v ustrezno mapo (ampps / www / mapo, če uporabljate AMPPS, ali v mamp / htdocs, če uporabljate MAMP). Datoteke shranite v ločeno mapo. S tem se izognete težavam s programsko opremo »simulator strežnika« (vstavite jo na primer v amp / www / wpclone / če uporabljate AMPPS). Če še niste vzeli ročne varnostne kopije, sledite zgornjim korakom.

# 3 Odprite phpMyAdmin in uvozite bazo podatkov.
Najprej odprite nadzorno ploščo lokalnega strežnika. Od tu odprite phpMyAdmin (če uporabljate AMPPS, lahko v svoj brskalnik preprosto vnesete tudi “localhost / phpmyadmin”). Kliknite uvoz. Nato med ročno varnostno kopijo izberite datoteko sql varnostne kopije, ki ste jo shranili prej (znova, če še niste naredili ročne varnostne kopije, sledite zgornjim korakom).

sqlimport

# 4 Poiščite pravilne informacije o uporabniku / geslu in ustvarite uporabnika v phpMyAdmin.
Najprej odprite varnostno kopijo datoteke wp-config.php v urejevalniku besedil, kot je beležka, in poiščite DB_USER in DB_PASSWORD. Nato vzemite te vrednosti (ki se nahajajo tam, kjer sem črnil) in ustvarite novega uporabnika s tem uporabniškim imenom in geslom, tako da odprete baze podatkov v phpMyAdmin, nato pa kliknete preverjanje privilegijev poleg desne baze podatkov in nato na koncu kliknite dodaj uporabnika.

checkprivilege

# 5 Zamenjajte nekatere URL-je
Torej vaše novo lokalno spletno mesto ne bo noro mislilo, da se nahaja nekje drugje, morate urediti dve polji v bazi podatkov. Siteurl in home, pod wp_options (če prikazuje samo 25 vrstic na stran, bo domača prikazana na 2. strani). Uredite jih na http: // localhost / wp ali karkoli že izberete za poimenovanje mape in vaše klonirano spletno mesto bo pripravljeno za uporabo.

siteurl

Korak 4. Testiranje in odpravljanje težav za vašo WordPress temo na spletnem mestu s kloni

To je tako enostavno kot prijava v skrbniško območje na vašem lokalnem klonu ali prizorišču. Namestite in aktivirajte temo, da vidite, kaj se zgodi. Vsi ti koraki niso potrebni. To je le nekaj izmed številnih funkcij tem, ki jih boste morda želeli preizkusiti, če preklopite teme.

Omogoči wp_debug
To je odličen način za preizkus, če so v vaši temi kakšne napake. Do omogoči wp_debug , odprite datoteko wp-config.php in nastavite wp_debug na true, tako:

define ('WP_DEBUG', res);

Tako bodo prikazane vse vaše php napake in obvestila na sprednjem koncu mesta WordPress. Upoštevajte, da ne bo vsako prikazano obvestilo zlomilo vaše spletno mesto, vendar jih je še vedno dobro popraviti.

wp-odpravljanje napak

Vrste objav po meri
Če je vaša stara tema uporabljala eno ali več vgrajenih vrst objav po meri in vaša nova tema nima teme, bo morda videti, da ste izgubili vso vsebino. Brez skrbi, še vedno je v vaši bazi podatkov. Uporabite lahko vtičnik tretjih oseb, na primer enostavne vrste vsebine WordPress Plugin by Pippins Plugins, če želite v svojo novo temo registrirati stare vrste objav po meri. Če niste prepričani, kakšna so imena vaših vrst objav po meri, lahko vprašate starega razvijalca tem ali poiščete staro temo za register_post_type funkcijo in poiščite imena starih vrst objav po meri.

Gradniki
Dobro je pregledati možnosti pripomočkov, mesta oglasov, stolpce podnožja in širino stranske vrstice poleg vseh drugih pripravljenih območij. Tako pozneje ni presenečenj.

Meniji
Dvakrat preverite lokacije in oblike menijev v novi temi. Morda je več lokacij menijev ali navpične navigacije. Samo poglejte temo, da boste vedeli, kje bodo vsi vaši meniji, ko aktivirate temo na svojem spletnem mestu v živo.

Oblika objave
Veliko tem uporablja polja po meri. Če uporabljate enega za določitev določenega videa / zvoka / galerije / itd., Boste morda morali spremeniti izhodne zapise objav v novi temi. To lahko storite prek podrejene teme, tako da lahko nadaljujete z uporabo stare meta v starih objavah ali pa lahko uporabite add_post_meta ()

Vtičniki
Pred tem smo že omenili, če niste razvijalec, morate najti novo temo, ki je združljiva z vsemi vašimi potrebnimi vtičniki WordPress. Prepričajte se, da je dobro, da preizkusite svoje vtičnike in se prepričate, ali resnično delujejo z vašo temo. Če ste razvijalec, ki je ustvaril ali prilagodil temo, je zdaj tudi pravi čas, da se prepričate, da poteg ne vpliva na združljivost vtičnikov.

Preverite brskalniško konzolo
Odprite brskalnik in preverite, ali obstajajo napake v JavaScript. Če nekatere stvari ne delujejo pravilno (v zvezi s JavaScript), na primer drsniki, spustni meniji, vrtiljaki itd., Lahko preverite, ali na konzoli brskalnika obstajajo napake. Odprite konzolo in si oglejte napake v javascript.

napaka v konzoli

Tu so povezave do mesta, kjer boste našli konzolo za različne brskalnike:

Preverite Prikazane velikosti slike
Ko preklopite na novo temo, boste morda morali naložiti ali prilagoditi predstavljene slike. Najlažji način, ki smo ga našli, je uporaba brezplačnega Image Cleanup WordPress vtičnik. Vtičnik indeksira vse vaše velikosti obrezanih in neuporabljenih slik, ki jih lahko izbrišete ali premaknete v novo mapo. Enostaven grah. Ko očistite hišo, boste želeli ponovno obrezati vse slike z njihovimi pravilnimi dimenzijami. Nekatere teme, kot je Skupno obrezovanje slik dinamično, zato vam ni treba storiti ničesar. Če pa tema tega ne stori za vas, uporabite to Obnovite sličice WordPress Vtičnik da obnovite vse slike v ustreznih velikostih.

SEO Check
Na žalost obstajajo teme z vgrajenimi možnostmi SEO, in če jih trenutno uporabljate, jih najverjetneje ne boste mogli prenesti na novo temo. Namesto tega na svoje spletno mesto v živo namestite vtičnik SEO in pred posodabljanjem izpolnite možnosti.

Testiranje za mobilne naprave / brskalnike
Če ste se odločili, da ustvarite spletno mesto za prirejanje prek svojega gostitelja WordPress, potem imate možnost, da sami preizkusite resnično mobilno testiranje. Zgrabite tablični računalnik in telefon, da vidite, kako izgleda vaša nova tema. Če pa ste se odločili, da novo temo namestite na lokalnega gostitelja, lahko poskusite s spletnim odzivnim simulatorjem, kot je Odgovarja ali Testiranje med brskalnikom.

Obiščite svoje objave, strani in preverite, ali je vse v dobrem stanju. Ko potrdite, da ni težav, je čas, da nadaljujete na zadnji korak.

Korak 5. Namestite in aktivirajte svojo novo WordPress temo na svojem spletnem mestu v živo

Zdaj, ko ste temeljito preizkusili svojo novo temo WordPress, se prijavite na nadzorno ploščo WordPress in jo namestite na svoje spletno mesto v živo. Preden aktivirate temo, samo dvakrat preverite z možnostjo predogleda v živo. S tem lahko kliknete nekaj vaših strani, da se prepričate, ali je vse videti dobro.

predogled teme

Neobvezen korak bi bila namestitev prihajajočega vtičnika kmalu na vaše spletno mesto, preden aktivirate novo temo. Če boste morali po aktiviranju nove teme narediti kakršno koli preobrazbo svojega spletnega mesta v živo, bodo vaši obiskovalci videli stran, ki je v izdelavi ali kmalu prihaja. Dva vtičnika, ki sta nama resnično všeč, sta Način vzdrževanja WP in Prihaja kmalu vtičnik SeedProd.

Ko ste pripravljeni, se preprosto pomaknite do Videz> Teme in kliknite gumb, da “Aktivirate” svojo novo temo WordPress.

Zavijanje

Za nekoga, ki ni doživel nočne more razbitine vlakov na spletnem mestu, se to morda zdi preveč. Popolna prekomerna zapletenost nečesa, kar naj bi bilo preprosto. Zaupaj mi – ni. Pomislite na to, kot da imate veliko zdravstveno zavarovanje poleg tega, da se prehranjujete zdravo in telovadite, vendar za svojo stran WordPress. Če si prizadevate, da lokalno odpravite temo, zmanjšate tveganje, da se na vašem spletnem mestu v živo zgodi kaj hudega.

Ali se vam je ta priročnik koristen? Ali imate kaj dodati? Sporočite nam v razdelku za komentarje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map