Kako vdelati datoteke PDF v WordPress

Kako vdelati datoteke PDF v WordPress

Včasih lahko v svojo objavo ali stran vstavite datoteko PDF:


 • Avtor knjige bo bralcem morda želel brezplačno kopijo.
 • Če želite dodati kataloge izdelkov na svoje spletno mesto.
 • Za skupno rabo svojih modelov v PDF obliki s strankami.
 • Morda imate turistično agencijo in želite prikazati načrt potovalnih paketov.

Toda obstaja težava!

Čeprav vam WordPress omogoča vdelavo zvokov, videoposnetkov in seveda slik, v vaše objave in strani ni mogoče vdelati datotek PDF. Ta funkcija še ni na voljo, morda jo bomo dodali v prihodnosti.

Če želite dodati datoteko PDF, jo lahko naložite s pomočjo Dodajte predstavnost možnost, jo vstavite in povezava do te datoteke bo dodana na vašo stran. Vaši obiskovalci pa ga lahko prenesejo ali si ogledajo datoteko v spletnem brskalniku, tako da zapustijo vaše spletno mesto.

Kaj pa, če želite v svoje objave vdelati datoteke PDF in obiskovalcem omogočiti ogled, ne da bi zapustili vaše spletno mesto? Ali obstaja kakšna rešitev za to? Kratek odgovor je DA.

V tej objavi bom pokazal, kako lahko v svojo objavo ali stran v WordPressu vstavite datoteko PDF. Preden začnete, verjetno želite ustvariti dobro oblikovan, čist dokument PDF s pomočjo Urejevalnik PDF. Nato ga boste pripravljeni dodati v svoje objave z ali brez uporabe vtičnika. Začnimo.

Kako vdelati datoteko PDF s pluginom

Obstaja veliko vtičnikov, s katerimi lahko dodate datoteko PDF v WordPress objavo.

Vendar bomo uporabili vtičnik, imenovan PDF Embedder. Je brezplačen vtičnik, ki je na voljo v imeniku vtičnikov WordPress. Najboljša stvar tega vtičnika je, da za svoje delo uporablja JavaScript, in ne neke storitve tretjih oseb ali iframes.

1. korak: Namestite vtičnik za vdelavo PDF

Prijavite se na nadzorno ploščo WordPress in pojdite na Vtičniki> Dodaj novo. Zdaj iščite PDF Embedder v iskalnem polju. Ko najdete vtičnik, ga preprosto namestite in aktivirajte. Enostavno, kajne?

Namestite vtičnik za vdelavo PDF

2. korak: nastavite vtičnik

Čeprav lahko datoteke PDF začnete vdelati, ko namestite ta vtičnik, lahko najprej spremenite nastavitve, da bodo vdelane datoteke videti boljše. Če želite odpreti stran z nastavitvami tega vtičnika, pojdite na Nastavitve> Vdelava PDF z leve stranske vrstice nadzorne plošče WordPress.

Nastavitve vdelave PDF

Brezplačna različica tega vtičnika vam omogoča, da spremenite naslednje:

 • Širina in višina – Lahko spremenite širino in višino pregledovalnika PDF. Sprejema celoštevilčne vrednosti (v slikovnih pikah) ali maks (100% širina).
 • Lokacija orodne vrstice – Orodna vrstica tega pregledovalnika PDF omogoča občinstvu, da povečate ali pomanjšate in se pomaknete na naslednjo ali prejšnjo stran. Orodno vrstico lahko imate na vrhu, spodaj ali oboje.
 • Premaknite miško na orodni vrstici – Izberete lahko, ali želite, da je orodna vrstica vidna samo s kazalcem miške nad dokumentom ali ne.

Zdaj so to univerzalne nastavitve. Kaj pa, če želite spremeniti nastavitve določene datoteke? No, to lahko storite s pomočjo kratkih kod. Tu je primer:

[pdf-embedder url = ”http://yoursite.com/wp-content/uploads/2019/01/April.pdf” width = ”500 ″ orodna vrstica =“ top ”toolbarfixed =” on ”]

V zgornjem primeru je širina nastavljena na 500px, lokacija orodne vrstice je postavljena na vrh in orodna vrstica bo popravljena. Orodno vrstico lahko nastavite tudi na dno, orodna vrstica pa je fiksirana.

Ta vtičnik ima tudi vrhunsko različico, ki ponuja funkcije, kot so gumb za prenos, pogledi posnetkov in prenos, neprekinjeno drsenje strani in odprte povezave v novem oknu.

3. korak: Vstavite datoteko PDF v svojo objavo ali stran

Ko končate z nastavitvami, lahko začnete opravljati umazana dela. Zdaj ne glede na to, ali uporabljate klasični urejevalnik ali urejevalnik Gutenberg, lahko preprosto uporabite ta vtičnik, da dobite želeni rezultat.

Če uporabljate Klasični urejevalnik, vdelava datoteke PDF je podobna tistemu, kar bi naredili za sliko ali video.

Najprej ustvarite novo objavo ali odprite obstoječo in kliknite na Dodajte predstavnost gumb. Zdaj naložite datoteko PDF in kliknite na Vstavi v objavo gumba in vaši objavi bo dodana kratka koda.

Vdelaj PDF datoteko Classic Editor

To je to – zdaj lahko predogled svoje objave preverite, ali deluje pravilno ali ne.

Kaj pa o Gutenberg urednik? No, vtičnik PDF Embedder prihaja z določenim blokom. Zato ustvarite novo objavo in kliknite na ikono Dodaj blok. Nato poiščite PDF Embedder blokirajte in izberite.

Vdelajte datoteko PDF Gutenberg Editor

Končno kliknite na blok, da izberete (ali naložite) datoteko PDF in vaše delo je končano.

Tu je končni rezultat, ne glede na to, kateri urejevalnik uporabljate:

Vdelana datoteka PDF končna

Priljubljeni vtičniki za pregledovalnik PDF

Čeprav vtičnik PDF Embedder dobro deluje, je vedno dobro imeti nekaj možnosti. Dovolite mi, da zdaj delim nekaj brezplačnih in vrhunskih vtičnikov za pregledovalnik PDF, ne v določenem vrstnem redu:

Pregledovalnik PDF za WordPress

Pregledovalnik PDF za vtičnik WordPress

Informacije in prenos

Z več kot 3900 prodajami je pregledovalnik PDF za WordPress prodajni vtičnik za pregledovanje PDF v CodeCanyonu. Je vtičnik, ki je popolnoma odziven in združljiv z brskalnikom. Ta vtičnik vam omogoča, da omogočite ali onemogočite možnosti, kot so tiskanje, prenos, povečavo, navigacija po strani in skupna raba v družabnih omrežjih. Google Analytics lahko z WordPressom uporabite tudi za sledenje številu obiskovalcev, ki berejo vaše datoteke PDF.

Google Drive Embedder

Vtičnik za vdelavo v Google Drive

Google Drive Embedder je brezplačen vtičnik, ki vam omogoča dostop do Google Drive s svoje nadzorne plošče WordPress in v vašo objavo ali stran vdelate datoteke PDF, Wordove dokumente ali preglednice. Če pa želite uporabljati ta vtičnik, morate namestiti Prijava v Google Apps tudi – namen tega vtičnika je povezati Google Drive s svojim WordPress spletnim mestom.

Algori PDF Viewer

Vtičnik za pregledovalnik PDF Algori

Iščete vtičnik Gutenberg blok za vdelavo datotek PDF? Lahko poskusite vtičnik Algori PDF Viewer. Ta brezplačni vtičnik je združljiv z vsemi spletnimi brskalniki, kot so Google Chrome, Firefox, Safari, Opera in Internet Explorer 11. Omogoča vam nalaganje več datotek na eno stran in podpira način predstavitve.

Real3D FlipBook WordPress vtičnik

Real3D FlipBook WordPress vtičnik

Informacije in prenos

Kot že ime pove, je Real3D FlipBook odziven vtičnik 3D flipbook za prikazovanje PDF-jev in slik. Razvit je bil z uporabo HTML5 in ne potrebuje uporabe Flash-a. Lahko prilagodite nastavitve, kot so hitrost flip, flip zvok, stopnja povečave in kot kamere. Ta vtičnik podpira tudi način svetlobe in celozaslonski način.

Vdelajte kateri koli dokument plus

Vdelajte kateri koli dokument plus

Informacije in prenos

Embed Any Document Plus je edini takšen vtičnik, ki vam omogoča enostavno prenašanje in vstavljanje datotek dokumentov (PDF, Word, PPT, Excel itd.) Na spletna mesta WordPress. Vtičnik doda gumb »Dodaj dokument« nad vizualnim urejevalnikom. To bo odprlo pojavno okno EAD Plus, od koder lahko izberete vir svojega dokumenta. Prav tako je tesno povezan z oblačnimi storitvami Google Drive, Dropbox in Box.com. Ostanete lahko na svojem spletnem mestu WordPress in datoteke naložite v storitve v oblaku in od tam vstavite.

Ko naložite ali izberete dokument, ki ga želite vdelati, boste dobili tudi možnost, da izberete, katero storitev za dokumente želite izbrati za vdelavo datoteke. Vtičnik samodejno prepozna obliko datoteke in vas predlaga gledalcu. Gledalci lahko obdelajo datoteko velikosti največ 5 do 8 MB. Za večje datoteke razvijalci priporočajo, da jih naložite v Google Drive in vstavite od tam.

Kako vdelati datoteko PDF brez vtičnika

No, če ste eden tistih, ki vedno išče rešitve brez vtičnika, potem je ta razdelek za vas. Zagotovo lahko vstavimo PDF datoteko v WordPress objave in strani, ne da bi namestili še en vtičnik.

Ideja je preprosta – datoteko PDF boste morali naložiti v svoj račun za Google Drive in nato uporabiti kodo iframe, da vdelate to datoteko na svoje spletno mesto. Čeprav je ta metoda varna, je edina težava ta, da uporablja iframes.

Korak 1: Pojdi do Google Drive in se prijavite v svoj račun.

2. korak: Tukaj naložite datoteko PDF, ki jo želite vdelati v svoj WordPress post. Če želite to narediti, kliknite na Novo na levi stranski vrstici računa za Google Drive izberite Nalaganje datoteke, in naložite datoteko iz lokalnega računalnika.

Nalaganje datotek v Google Drive

3. korak: Ko se datoteka naloži na vaš pogon, jo dvokliknite, da si ogledate datoteko. Zdaj v zgornjem desnem kotu kliknite 3 navpične pike (Več dejanj) in izberite Odpri se v novem oknu.

4. korak: V novem oknu kliknite na More Actions (3 navpične pike v zgornjem desnem kotu) in izberite Share.

Skupna raba PDF v Googlu Drive

5. korak: Odpre se pojavno okno z imenom »Delite z drugimi«. Tukaj kliknite na Pridobite skupno povezavo – s tem je prepričan, da si ga lahko ogleda vsak, ki ima povezavo do datoteke PDF. Če tega ne storite, bo datoteka ostala zasebna in ne bo vidna občinstvu vašega spletnega mesta.

Pridobite skupno povezavo

6. korak: Če ne želite, da vaši obiskovalci prenesejo ali natisnejo datoteko in onemogočijo tudi besedilno kopiranje, kliknite na Napredno v istem pojavnem oknu. Označite možnost, ki pravi – »Onemogoči možnosti za prenos, tiskanje in kopiranje za komentatorje in gledalce« in kliknite na Končano.

Onemogoči prenos tiskane kopije v PDF storitve Google Drive

7. korak: Zdaj je čas, da dobimo vdelano kodo, ki jo bomo uporabili v svoji objavi. Če želite to doseči, znova kliknite na Več dejanj in izberite Vstavi element, in kopirajte kodo iframe.

Vdelana koda za kopiranje v Google Drive

8. korak: Pojdite na nadzorno ploščo WordPress in ustvarite ali uredite objavo ali stran, kamor želite vdelati datoteko PDF. Zdaj, če uporabljate Klasični urejevalnik, samo pojdite na zavihek Text in prilepite kodo:

Kartica Classic Editor Text

Za Gutenberg urednik, dodati morate nov blok, poiskati HTML po meri in nazadnje v kodo HTML po meri dodati iframe kodo:

Blok HTML po meri

9. korak: To je to – zdaj si oglejte svojo objavo ali stran, da preverite vdelano datoteko PDF.

Končna opomba o vdelavi datotek PDF v WordPress

WordPress vam omogoča povezavo do datotek PDF, vendar jih ne vdelajte. Vendar ta vadnica rešuje to težavo. Pokaže, kako lahko datoteke PDF vdelate v svoje objave ali strani, tako kot v slike in videoposnetke, z ali brez uporabe vtičnika.

Ste že kdaj na svoje spletno mesto vdelali datoteko PDF s katero koli od obeh metod? Ali imate v mislih alternativni vtičnik in verjamete, da je boljši od tistih, omenjenih v tem članku? Sporočite mi vaše misli v komentarju.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map