Kako zbrisati svoj WordPress blog v 10 preprostih korakih

Kako zbrisati svoj WordPress blog v 10 preprostih korakih

Zagon bloga – tehnično gledano – je zelo enostaven. Res. Vse, kar potrebujete, je 10 minut vašega časa, 5 USD za rezervno gostovanje in dobro je, da začnete! Poleg tega z vsemi funkcijami za namestitev z enim klikom, ki jih danes nudijo številni spletni gostitelji, sploh ni treba vedeti, kaj se dogaja pod pokrovom. Če rečem, se bojim, da se tu pravljica konča.


Skrb za začetno namestitev je šele začetek vaše pustolovščine in od takrat naprej se boste morali spoprijeti z veliko izzivi, kar lahko vaše bloganje precej oteži. Prepričan sem, da ste opazili, da nasveti za bloganje niso nekaj, kar je malo v spletu, zato to, kar želim danes narediti, je drugačen pristop. Naj bo zanimivo in se pogovorimo o tem, kaj storiti, da zbrnete svoj blog.

To temo bom obravnaval iz dveh ločenih zornih kotov:

 • Tehnične težave – tiste, ki lahko vaš blog ubijejo čez noč kar tako, brez opozorila
 • Težave z načinom objave vsebine – tiste, ki bodo še naprej postopoma ubijale vaš blog, korak za korakom

1. Če niste pripravljeni na napako strojne opreme

Nekaj ​​morate vedeti o strojni opremi (strežniki, trdi diski in drugi stroji, ki vašo spletno stran ohranjajo v spletu). Stvar je v tem le nekaj časa je, preden vam strežnik odpove. Res je ni če. Obstaja samo kdaj.

Vsaka oseba, ki je kdaj koli sodelovala pri obnavljanju podatkov, vam bo povedala, da vsi trdi diski (torej stoodstotni) v nekem trenutku ne uspejo. Podeljeno je, nekateri drugi dan ne uspejo, nekateri pa spodletijo po 20 letih brezhibnega delovanja, vendar na koncu vsi odpovejo. Tukaj je zanimiva objava Backblaze kako dolgo trajajo diski, samo zato, da vam predstavim. Zato namesto da upate, da se napaka ne bo zgodila s podatki vašega spletnega mesta, je bolje, da se pripravite in nastavite stvari tako, da lahko spletno mesto začnete znova zagnati čim prej.

Najprej morate poskrbeti za varnostno kopiranje spletnega mesta. V bistvu je varnostno kopiranje preprosta stvar. Gre za ohranitev kopije spletnega mesta drugje, kot je standardni strežnik. Takšno funkcionalnost lahko dobite s pomočjo vtičnika UpdraftPlus. Izdelala bo varnostno kopijo in na voljo imate možnosti, da jo shranite v svoj Dropbox, Google Drive, e-pošto itd. Takšno varnostno kopijo lahko vzamete in jo uporabite, kolikor želite. Lahko pa poiščete bolj kakovostno rešitev in si priskrbite sebi VaultPress račun.

Druga storitev, ki jo je vredno preveriti, je CloudFlare. CloudFlare ustvari več kopij vašega spletnega mesta in jih razdeli po omrežju strežnikov. Zaradi tega prejmete številne ugodnosti, nekaj dodatnega varovanja spletnega mesta pa je le ena izmed njih. (CloudFlare je mimogrede brezplačno.)

Cloudflare CDN

Če poskrbite za varnostno kopiranje spletnih mest in imate v svojem arzenalu orodje, kot je CloudFlare, boste lahko spletno mesto obdržali malo dlje (če ne bo uspelo) in vam omogočilo hitrejšo obnovo na novem spletnem gostitelju, v primeru večji neuspeh gostovanja.

2. Ne uporabljate varnostnega vtičnika

Čeprav vem, da so vtičniki ravno toliko kot težava, saj so del rešitve (pogosto je veliko napak v varnosti pri zastarelih ali nizkokakovostnih vtičnikih), se lahko nekateri kakovostni varnostni vtičniki le izplačajo.

Tukaj je stvar Obstaja veliko različnih groženj, ki čakajo, da na vašo spletno stran vržejo udarec. Imate hekerje, bote, ranljivosti strežnikov itd. Nekaj ​​dobrih varnostnih vtičnikov vam bo pomagalo, da se zaščitite pred temi grožnjami. Tu sta dve moji najljubši:

 • Varnost BulletProof: Eden najboljših varnostnih vtičnikov .htaccess. Najboljša stvar je, da vam sploh ni treba vedeti, kaj .htaccess je, da uporabite ta vtičnik. Obstajajo vgrajene prednastavitve, ki bodo poskrbele za vašo spletno stran na avtopilotu.
 • Sucuri Varnost: z njim lahko občasno skenirate spletno mesto in poskrbite, da se medtem ni nič zgodilo z njegovo celovitostjo. Opravlja številne preglede stvari, kot so zlonamerna programska oprema, XSS, injekcije JavaScript in številne druge stvari.

3. Padec za precej (na površini) brezplačno temo

Vsi želijo imeti lepo videti mesto. To je samo naravno. Paziti pa morate, da ne dobite slabo kodirane teme samo zato, ker vam je vizualno všeč. Rekel sem že večkrat med svojo WordPress kariero, vendar bom to ponovil – bodite previdni, ko gre za brezplačne teme. Zelo pogosto so polne šifrirane kode, statičnih povezav SEOd, JavaScript, ki blokira nogo in kdo ve, kaj še. Seveda obstaja nekaj brezplačnih tem, ki so kakovostne, vendar brezplačne teme prenašajte le iz uglednih virov.

Čeprav se boste na spletu spotaknili na stotine objav s seznami in vam dali “najbolj brezplačne teme WordPress za [BLANK]”, jim ne bi smeli toliko zaupati. Ljudje, ki objavijo te sezname, redko preberejo vsako temo posebej, da preverijo, ali je to res kvaliteten izdelek. Namesto tega se samo zanašajo na vizual. Kaj pomeni za vas – bralca – je, da nikoli ne morete zagotovo vedeti, ali bo določena tema varna. Skratka, bodite previdni, ko iščete brezplačno temo. Namesto tega poskusite te alternativne poti:

 • Tukaj na WPExplorer ponujamo nekaj čudovitih brezplačnih tem WordPress. Naše brezplačne teme so previdno kodirane in vključujejo vrhunske funkcije, kot so vrste objav po meri, Googlove pisave, drsniki in še več.
 • The uradni imenik tem na WordPress.org. Vse teme v imeniku so preizkušene, tako da se vam vsaj ni treba ukvarjati z zlonamerno kodo, ki jo je nekdo namenoma vključil.
 • Trgovine s trgovskimi temami. Poleg tega, da ponujajo premium (plačljive) teme, nekatere prodajalne tem ponujajo tudi brezplačne teme kot promocijski način.

In končno vem, da se ta nasvet morda ne bo dobro ujemal z nekaterimi od vas, toda če želite varno, varno, funkcionalno in lepo videti temo, boste morali zanjo plačati 90% časa. Prav tako lahko najamete oblikovalca, ki bo za vas sestavil temo po meri, vendar vas bo to stalo veliko več.

4. Ne nastavite urejevalnega računa za dnevno bloganje

WordPress ima vrsto vgrajenih uporabniških vlog, ki jih lahko uporabite pri ustvarjanju novih računov zase ali za svojo ekipo. Obstajajo računi za naročnike, avtorje, avtorje, urednike in skrbnike. Privzeti račun, ki vam ga ponuja WordPress, ko prvič namestite spletno mesto, je glavni skrbniški račun (mimogrede, nikoli ne naredite prijave kot “skrbnik”). Težaven del, ki vam ga ne povedo, je, da je zelo dobra praksa, da tega računa ne uporabljate za redno uporabo. Skrbniški račun ima dostop do vseh razdelkov wp-admin in se lahko uporablja za spreminjanje vseh nastavitev. Preprosto ga ne potrebujete za obvladovanje svojih standardnih nalog za bloganje.

zadnji pas

Za pisanje in objavljanje si ustvarite račun urejevalnika s polkompleksnim geslom, ki se ga še lahko spomnite. In ko gre za račun skrbnika, spremenite prijavo v nekaj očitnega (npr. “Vodja spletnega mesta-vodja”) in spremenite geslo v nekaj neuporabnega z uporabo več tipov znakov (npr. “DfqWW341 ## 2”) . Nato shranite to geslo z orodjem, kot je 1Poslovna beseda ali LastPass.

5. Predstavitev negativnega družbenega dokaza

To me resnično preseneča, vendar iz neznanega razloga blogerji nenehno namestijo te velike naloge družabnih medijev, da si na vseh spletnih mestih delijo gumbe (več gumbov za Facebook, Twitter, Pinterest in tako naprej), samo da bi lahko prikazali vse ničle. Všečkaj to:

Socialni števci na 0

Kaj ti pove to? Tukaj je namig: Pove vam, da je stran, ki jo berete, nepriljubljena. In če nadaljujete s to mislijo, vam tudi pove, da verjetno tudi ne bi smeli izgubljati časa za branje. Ne razumite me narobe, mislim, da so gumbi na družabnih medijih super. Obiskovalcem omogočajo najlažji način skupne rabe vaše vsebine. Vendar jih morate pravilno uporabiti, če želite, da vam pomagajo pri razvoju vašega spletnega dnevnika, namesto da s svojim negativnim družbenim dokazom škodijo svojim prizadevanjem. Dve rešitvi:

 • Uporabite vtičnik za deljenje družabnih medijev, ki sploh ne prikazuje številk (npr Dodaj te gumbe za skupno rabo).
 • Uporabite vtičnik za deljenje družbenih medijev, ki prikazuje številke le, ko dosežejo določen nastavljeni prag (npr Socialna vojna).

6. Naključno uporabo oznak in kategorij

V svojem bistvu naj bi kategorije in oznake olajšale navigacijo po vaši vsebini. Z drugimi besedami, uporabljajte samo kategorije in oznake, da lahko bralci lažje razumejo, o kakšni objavi gre. Kategorije so zelo splošne narave. Pravzaprav vas spodbujam, da ustvarite le nekaj kategorij za svoj blog in nato dodelite svoje objave na spletnem dnevniku samo eni kategoriji. Na primer, če vaš blog govori o kuhanju, so lahko kategorije: zajtrk, kosilo, večerja.

Z oznakami je nekoliko bolj zapleteno. Eden najboljših bralcev prijaznih pristopov, ki sem jih našel, je, da jih obravnavam kot seznam tem, o katerih govori vaša objava. Recimo, da obstaja objava z naslovom »Najboljših 10 načinov za trženje vašega podjetja na spletu«. Sam naslov ne daje veliko glede dejanske vsebine. Če pa vidite, da je označen s »Facebook, Twitter, e-poštni marketing, lokalni SEO«, potem je to povsem drugačna zgodba. Dobite zelo jasen vpogled v obseg tem, ki vas čakajo v notranjosti.

Označevanje nasvetov

Tu je seznam smernic, ki jih lahko uporabite pri označevanju svojih objav:

 • Pojdite skozi svojo objavo, izberite posamezne teme, o katerih razpravlja, in jih uporabite kot oznake.
 • Držite se splošnih pogojev. Tako kot v zgornjem primeru (“Facebook, Twitter, email marketing, lokalni SEO”).
 • Ne obravnavajte oznak kot orodje za SEO in ne uporabljajte večbesednih ključnih stavkov (ključnih besed) kot oznak.
 • Ne ponavljajte iste oznake z več možnostmi, ki imajo isti pomen. Primer: “Facebook nasvet, Facebook nasveti, Facebook triki.”

Opomba: Če želite olajšati delo z oznakami, si oglejte vtičnik Samodejno označevanje objav. Čeprav se ta vtičnik v nekaj letih ni posodobil (uporabljajte na lastno odgovornost), se zdi, da še vedno deluje. Omogoča vam nastavitev fiksnega seznama oznak, nato pa analizira vsako objavo, ki jo objavite in oznake samodejno dodeli. To je še posebej priročno.

7. Neskladnost z dolžino vsebine

Samo zaradi tega, recimo, da ste naročnik New York Timesa. Kako bi se počutili, če bi bil en teden časopis 20 strani, naslednji teden 200 strani, teden za tem pa 56 strani? Ne bi bilo zmedeno? Prav to čutijo vaši bralci, ko niste v skladu z dolžino vsebine

Če ste dosledni, po drugi strani vaši bralci vedno vedo, kaj lahko pričakujejo, ko bodo videli nov naslov. In v tem primeru je predvidljivost le v vašo korist. Izberite ciljni obseg vsebine (na WPExplorerju streljamo za 1500-2500 besed) in se ga držite.

8. Prezgodaj se osredotočimo na način zaslužka

No, ko rečem “prezgodaj”, kar v resnici mislim “upam, da bi dohodek za polni delovni čas postal prezgodaj.” Vzpostavitev nekaterih kanalov zaslužka spredaj je dobra navada. Tako svojim bralcem sporočite, da lahko blog v nekem trenutku postane profitno podjetje. Torej je manj verjetno, da boste pri poznejših uvedbah drugih načinov zaslužka imeli kakršne koli povratne učinke.

Toda del, s katerim se veliko ljudi zmoti, je, da plačujejo svoje bloge z oddelkom AdSense in v oddelku AdSense poleg plačane promocije, zato se zdi, da dejanska vsebina sploh nima glavne vloge. Spodbujam vas, da se podate na drugo pot. Začnite z majhnimi. Če želite, nastavite majhen blok AdSense nekje na svojem spletnem dnevniku WordPress. To lahko storite s preprostim besedilnim widgetom – le tam postavite svojo AdSense kodo. Nato začnite v svoje objave vključiti partnerske povezave (samo ne pozabite na svojo stran vključiti razkritja FTC). Ne obravnavajte tega kot zanesljiv način za dobiček, ampak kot nekaj, s čimer boste svoje bralce navadili na neko obliko zaslužka. To je vse.

9. Ne omogočite se posvetovanja ali neposrednega dela s strankami

Delo strank

Nekaj, kar morda trenutno razmišljate, zakaj ta fant porabi toliko časa za razne stvari, povezane z denarjem. Mislim, ali je resnično pomembno za dobro počutje vašega bloga? No, kot se izkaže, je.

Naj povem tako. Še nikoli nisem srečal nikogar, ki je zapustil svoj blog zaradi tehnične težave. Vendar sem naletel na desetine ljudi, ki so to storili, ker niso mogli več vlagati v blog brez donosa na obzorju. Ali nam je všeč ali ne, denar je pomemben. Oglaševanje – omenjeno v prejšnji točki – je eden najbolj priljubljenih načinov zaslužka z blogom. Je odličen primer pasivnega dohodka – nekaj, kar vam omogoča denar brez aktivnega dela.

Toda tu je tudi druga stran kovanca. Aktivni dohodek. Z drugimi besedami, ponudite svoje znanje in čas v zameno za denar. Gradite svojo blagovno znamko in ugled do te mere, da boste imeli stalni tok strank, ki prosijo za najem, ki jih lahko, in trajalo bo veliko časa. A kot pravijo, najboljši čas za sajenje drevesa je pred 20 leti, drugi najboljši je danes. Torej začnite zdaj. Nastavite stran »Najemite me«, podobno kot »Vizitka«, vendar je usmerjena v prepričanje potencialne stranke o tem, zakaj vas želijo najeti.

Najem strani Nasveti

Dobra stran »Najemite me« mora vsebovati naslednje elemente:

 • dober naslov, ki spodbuja ljudi, da se obrnejo na vas
 • storitve, ki jih ponujate
 • socialni dokaz (število komentarjev / delnic, ki jih dobite)
 • pričevanja
 • Kontaktni obrazec

10. Nimate seznama e-pošte

“Pri številnih lastnikih spletnih strani več kot 75% obiskovalcev verjetno sploh ne bo pogledalo vašega spletnega mesta.” –Adam Connell z Čarovnik za bloganje

Je samo tako, kot je v spletu. Povsod se preprosto dogaja preveč odvračanja, da bi se ljudje dolgo zadržali. Vendar pa je eden redkih učinkov, kako jih vrniti, možnost izbire naročnine po e-pošti. Ko se nekdo naroči, se znajde na seznamu vaših novic, nato pa jih lahko obvestite po e-pošti vsakič, ko objavite nov članek. Učinkovito bo odstotek teh ljudi vrnil na vaše spletno mesto.

Na srečo vseh je v teh dneh ustanovitev glasila precej preprosta. Nedolgo nazaj smo pisali o vtičnikih, da bi lahko razvili vaš seznam e-poštnih seznamov in e-poštne kampanje. Preglejte te objave in si oglejte vse informacije.

Je še kaj, kar bi vas moralo skrbeti?

Seveda, obstaja ogromno stvari, ki vam s tehničnega vidika lahko povzročajo težave. Na srečo smo jih v prejšnjih objavah zajeli v številnih, zato namesto da bi tukaj vse naštevali, vam samo povem:

 • Najpogostejše napake v SEO WordPress na kraju samem
 • Najpogostejše napake začetnikov WordPressa
 • Pogoste napake pri varnosti WordPressa, ki jih naredijo številna spletna mesta
 • 22 Pretvorba ubija napake na vašem spletnem mestu WordPress
 • 15 Napake v WordPressu, ki se jih je treba izogniti za vsako ceno

Čeprav lahko gre marsikaj narobe, se ne odvračajte. Ne pozabimo, da je WordPress izjemen del programske opreme in da bo preprosto minilo nekaj časa, preden se boste naučili. Zaenkrat začnite s seznanjanjem s tukaj opisanimi stvarmi in se pripravite na drugi del. V njem bomo pokrivali povsem drugačne načine, kako zbrisati vaš blog.

Kateri je najsmrtonosnejši?

Zdaj, ko smo preučili celoten seznam 10 korakov, si vzemimo minuto, da poskusimo izbrati največjega morilca bloga. Kakšno je vaše mnenje? Ali gre za katero od tehničnih vprašanj? Ali ste morda bolj podobni meni in mislite, da je dolgoročno zaslužiti denar od bloga še bolj smrtonosno? Kakor koli že, prosimo, da delite v komentarjih, in kar je še pomembneje, tudi vas prosimo ne naredite katero od teh napak na svojem blogu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map