Kako zgraditi cerkveno spletno mesto z WordPressom

Kako zgraditi cerkveno spletno mesto z WordPressom

Vse cerkve potrebujejo uporabno spletno stran, le malo pa ima velik proračun. Kaj je cerkev storiti? Moja najljubša rešitev je tista, ki sem jo videl v zadnjih nekaj letih na tisoče cerkva, WordPress. To je preprosta uporaba, vendar dovolj prilagodljiva za potrebe večine cerkva, poceni rešitev (pogosto pod 100 USD za gradnjo in 10 USD na mesec za gostovanje). Uslužbenec ali prostovoljec lahko gradi spletno mesto in ga upravlja brez veščine kodiranja ali oblikovanja. Lahko celo najamete profesionalca in še vedno prihranite denar, ker je WordPress sam brezplačen. Veliko je razlogov, da WordPress priporočam cerkvam, poglejte spodaj!


Zakaj uporabljati WordPress za vaše cerkveno spletno mesto?

 • WordPress je brezplačen zahvaljujoč številnim spletnim razvijalcem, ki so prostovoljec njihov čas in spretnost
 • Obstaja dober izbor tem, ki so namenjene cerkvam, da bi vaše spletno mesto postalo videz, kot ga želite
 • Uslužbenec ali prostovoljec ga lahko zgradi ali pa lahko najamete nekoga, da to stori namesto vas
 • WordPress več uporabnikom olajša upravljanje vsebine spletnega mesta
 • Za izdelavo ali posodabljanje mesta WordPress ni potrebno veščo kodiranja ali oblikovanja
 • Obstaja na tisoče vtičnikov za dodajanje dodatnih funkcij na vaše spletno mesto
 • Vaša cerkev je lastnica spletnega mesta, ker je samostojno (več o tem kasneje)
 • Vaša cerkev lahko s spletno stranjo naredi karkoli, ker je WordPress odprtokoden

Kaj je: Gostovanje, WordPress, teme in vtičniki

izberi-najboljše-wordpress gostovanje

Tu je hitri slovar, ki razloži, kaj je treba narediti bolj jasne, ko gremo naprej.

Gostovanje

Gostovanje je mesto, kjer spletno mesto vaše cerkve živi v internetu. yourname.com kaže na vaše gostovanje, da bi vaše spletno mesto služilo obiskovalcem. Izberete lahko ponudnika ponudnika gostovanja. Običajna cena za gostovanje je 10 USD na mesec. WPExplorer ima nekaj priporočil za gostovanje. Upoštevajte tudi DreamHost-ove brezplačno neprofitno gostovanje in Gostovanje z jatami ki je za cerkve brezplačna.

WordPress

WordPress je sistem za upravljanje vsebin (CMS). Namestite ga na svoje gostovanje (podobno kot namestitev programa v računalnik), nato pa se prijavite v njegovo skrbniško območje, da zgradite spletno mesto in upravljate z vsebino. Zavedajte se, da teme ni mogoče namestiti v storitev WordPress.com, razen v njihovem dragocenem poslovnem načrtu. Priporočam, da namestite WordPress na bolj tipičen gostovalni račun. Za podrobnosti preberite WordPress.com vs. WordPress.org.

Teme

Teme nadzirajo oblikovanje spletnih mest WordPress. Morda imate raje temo s trendovskim videzom, kot je Jubilejni ali takšnega z minimalističnim slogom, kot je Maranatha. Nekatere teme vam omogočajo, da stvari, kot so barve in pisave, prilagodite svoji cerkvi. Priporočam plačljive teme (od približno 30 do 130 USD), ker imajo običajno boljši dizajn, več funkcij in vključujejo podporo izdelovalca. Na splošno dobite tisto, za kar plačate.

Vtičniki

Vtičniki so izbirni in dodajajo funkcije v WordPress. Sama WordPress vam omogoča, da naredite osnovne stvari, kot je upravljanje strani in menija, medtem ko vtičniki puščajo bolj specializirano funkcionalnost. Vtičnik lahko doda funkcije, kot so pridige, dogodki, novice, kontaktni obrazci in tako naprej. Obstaja 50.000+ dodatkov in nekaj posebej za cerkvena spletna mesta.

Zgradite si ga sami ali najemite strokovnjaka?

svetovanje z denarjem

Na ChurchThemes.com vidimo dve vrsti strank: cerkve, ki uporabljajo naše WordPress teme da ustvarijo lastna spletna mesta in strokovnjake, ki uporabljajo naše teme, da izdelajo spletna mesta za svoje cerkvene stranke.

Priporočam, da zgradite svoje spletno mesto, ker to lahko stori večina ljudi in prihrani denar za cerkev. Prav tako boste lažje upravljali spletno mesto in druge učili, naj to storijo, potem ko boste imeli izkušnjo z gradnjo. Obstaja veliko tem, ki so bile narejene posebej za cerkve, čeprav niste omejeni na tematike, specifične za cerkev. Dober ponudnik tem bo imel temeljito dokumentacijo in ponudil podporo za svoj izdelek.

Prihranite lahko čas, če najamete strokovnjaka, ki bo zgradil vaše cerkveno spletno mesto, namesto da bi ga naredili sami. Za to je potreben večji proračun, vendar je še vedno cenovno ugoden, če uporabljate predhodno pripravljeno temo (v primerjavi s popolnoma prilagojeno temo, ki bi bila zelo draga).

Poglejmo še nekaj podrobnosti o teh možnostih.

Možnost 1: Sestavite svoje spletno mesto s temo cerkve (priporočeno)

Bolje vam bom predstavil, kako izgleda moj priporočeni pristop, ko vas bom vodil skozi.

1. korak: izberite cerkveno temo

Upoštevajte te stvari pri izbiri cerkvene teme WordPress.


Oblikovanje
Želeli boste nekaj, kar ustreza osebnosti vaše cerkve. Nekatere teme imajo možnosti prilagajanja barv, pisav in ozadja. Preizkusite predstavitveno temo na svojem telefonu in se prepričajte, da je prijazen za mobilne naprave in se hitro nalaga. Mobilno brskanje po spletu je danes izjemno pogosto.


Lastnosti
WordPress vam omogoča ustvarjanje strani po meri (npr. Ministrstev, izpoved vere itd.), Vodenje bloga in objavljanje fotografij. Izberite temo, ki bo vključena s vtičniki za cerkveno vsebino, kot so pridige, dogodki, lokacije in profili ekipe.


Brez učinka za zaklepanje
Izogibajte se temam, ki registrirajo svoje vrste objav za vsebino, kot so pridige in dogodki (vsebino boste morali pri vklopu teme ponovno vnesti). Nekatere vsebinske funkcije so namesto tega vtičniki, zato sem razvil brezplačno Cerkvena vsebina vtičnik (podpira ga teme različnih razvijalcev).


Podpora in dokumentacija
WordPress je rešitev, ki jo naredite sami, vendar to ne pomeni, da morate biti sami. Izberite ponudnika tem, ki ima temeljito dokumentacijo in ki podpira podporo teme, ki jo prodajajo.


Politika vračil
Nekateri prodajalci tem vam bodo vrnili denar, če se stvari ne bodo ponesrečile, zato preverite njihovo politiko vračila. Mislim, da bi moral vsak prodajalec tem zagotovite povračila brez postavljenih vprašanj.

Naslednje teme in ponudniki se izognejo učinku vklopa s pomočjo vtičnika Church Content. Izpolnjujejo večino ali vsa moja priporočila.

 • ChurchThemes.com je moja tematska trgovina. Na njem smo že od leta 2012.
 • OneChurch iz UpThemes uporablja vtičnik Church Content.
 • Odpuščena tema avtor Justin Scheetz uporablja tudi vtičnik Church Content.
 • Modra cerkev je polno predstavljena tema s funkcijami za pretakanje v živo.
 • Počitek je brezplačna, dobro kodirana tema, ki je na voljo na WordPress.org.

2. korak: Prijavite se za gostovanje

Poceni gostovanje na osnovi Linuxa je dovolj za skoraj vse cerkvene spletne strani. To je najpogostejša vrsta gostovanja in vam bo porabila približno 10 USD na mesec. Oglejte si priporočila za gostovanje WPExplorerja (ti vključujejo namestitveno funkcijo WordPress z enim klikom). Ne pozabite tudi, da ima DreamHost brezplačno gostovanje za neprofitne organizacije. Vaša cerkev lahko izpolnjuje pogoje, če je v ZDA registrirana kot neprofitna organizacija 501 (c) (3).

Ob prijavi na gostovanje boste morali izbrati ime vaše domene (tj. yourname.com) in navedite podatke za obračun. Pomagali vam bodo pri uporabi obstoječe domene ali registraciji nove za vas (običajno približno 15 USD na leto). Po zaključku spletnega postopka registracije boste dobili dostop do svoje nadzorne plošče gostovanja.

Uvod v postopek prijave na gostovanje

3. korak: Namestite WordPress

Prijavite se na nadzorni plošči gostovanja, če želite uporabiti namestitveno funkcijo z enim klikom WordPress. Vaš gostitelj vas bo z veseljem napotil na lokacijo te funkcije, če bo potrebno. Številni gostitelji imajo priročnost namestitve z enim klikom, vendar če vaša ne, še vedno lahko naredite standardno namestitev WordPress-a.

Če že imate gostovanje, boste morda želeli narediti novo namestitev WordPress-a v imeniku, kot je yourname.com/new da ustvarite novo spletno mesto, medtem ko obstoječe spletno mesto pustite v spletu. Ko je končano, ga lahko premaknete na yourname.com z uporabo številnih metod.

Namestitev WordPress-a na BlueHost

4. korak: Namestite svojo temo

Naslednji korak je namestitev cerkvene teme na novo mesto WordPress. Vaš ponudnik tem mora imeti navodila, ki gredo takole:

 1. Vpišite se v svoje skrbniško območje WordPress na naslovu yourname.com/wp-admin
 2. Pojdi do Videz > Teme > Dodaj novo > Naloži temo
 3. Izberite zip datoteko, ki ste jo prenesli, in kliknite Namestiti zdaj
 4. Po namestitvi kliknite Aktivirajte

Naložite svojo ZIPP datoteko s temo WordPress

Tema ali dokumentacija vas lahko pozvani, da na podoben način namestite vtičnik ali dva (na primer za pridige in dogodke). Mnoge teme vključujejo tudi začetno vsebino, ki jo lahko uvozite, da jo uporabite kot trdno izhodišče.

5. korak: Prilagodite videz teme

WordPress ima odlično funkcijo, imenovano the Customizer ki jih številne teme podpirajo. Lahko greš Videz > Prilagoditi nato izberite možnosti za barve, pisave, sliko ozadja in tako naprej (odvisno od tega, kaj ima tema). Med prilagajanjem se prikaže predogled v živo. Pri temah, ki to podpirajo, je najboljše, da ne potrebujete grafičnega oblikovanja ali veščine kodiranja, da se vaše spletno mesto ujema z blagovno znamko vaše cerkve. In velikemu znesku vam ni treba plačevati spletnega oblikovalca.

Tu je posnetek zaslona Shranjeno prilagajalec teme, da vam predstavi, kaj je mogoče.

Shranjena tematska prilagoditev v živo

Poglejte spodaj, da vidite, kako Jubilejni temo lahko prilagodimo tako, da izgleda drugače. To ponazarja, zakaj priporočam uporabo teme, ki uporablja funkcijo orodja za prilagajanje WordPress-a. Prilagodljiva, enostavna tema za prilagajanje WordPressa olajša izdelavo cerkvenega spletnega mesta.

Prilagoditve jubilejnih tem

6. korak: Objavite svojo vsebino

Po prijavi v skrbniško območje programa WordPress boste opazili, da je na levi strani meni za upravljanje vsebine in nastavitev. WordPress zagotavlja, da so funkcije za upravljanje vsebine Strani in Objave (blog) neopazne. Če vaša tema uporablja vtičnik za druge vrste vsebine, boste morda videli elemente menija, kot so pridige, dogodki, ljudje in lokacije.

Spodnji posnetek zaslona prikazuje, kako se z vsebino pridige upravlja s temo, ki podpira Cerkvena vsebina vključiti. Upoštevajte, da v meniju niso samo strani in objave, ampak tudi vrste objav za cerkveno vsebino. Povezava v meniju »Stik« prihaja iz vtičnika Contact Form 7. Vse to so primeri stvari, ki bi morali izvirati iz vtičnikov in ne iz same teme, da bi se izognili prej omenjenemu učinku zaklepanja.

Urednik cerkvene pridige

7. korak: Pripravite se na zagon

Preden upoštevate, da je vaše spletno mesto opravljeno, se morate prepričati, da je nanje poskrbljeno. Preberi Devet stvari, ki jih morate storiti po izdelavi spletnega mesta WordPress za hitre nasvete glede varnosti, varnostnih kopij, posodobitev, nastavitev, preprečevanja neželene pošte in iskalnikov.

Po tem lahko najavite zagon novega spletnega cerkvenega spletnega mesta, ki ga poganja WordPress!

Možnost 2: Najemite strokovnjaka, ki bo svojo stran zgradil s temo cerkve

Pastirji, osebje in prostovoljci uspešno gradijo svoje cerkvene spletne strani s temami WordPressa. Na ChurchThemes.com nimamo garancije o vračilu denarja, ki jo je porabil le majhen odstotek. Prepričan sem na podlagi naše nizke stopnje vračila in glede na to, kar sem bil zaslišanje da je WordPress in trdna tema, ki podpira prilagajanje, s temeljito dokumentacijo in podporo, rešitev, s katero se lahko spopadejo številne cerkve.

Glede na to je možnost najeti strokovnjaka, ki vam bo pomagal. Obstajajo različne vrste rešitev WordPress za različne potrebe. Izberete lahko, kaj najbolje ustreza vašim potrebam (prihranite denar in pridobite izkušnje ali prihranite čas in si zagotovite udobje). Najem strokovnjaka za uporabo že izdelane teme WordPress za cerkve lahko stane več sto ali nekaj tisoč dolarjev. Celotno temo po meri, razvito samo za vaše spletno mesto, bo stalo več in ni priporočljivo, saj preprosto ni stroškovno učinkovito.

Spodaj so strokovnjaki, ki jim zaupam, da bodo pomagali sestaviti vaše spletno mesto s pomočjo cerkvene WordPress teme.

Zaključek

Upam, da vam je to predstavilo, kaj je povezano z gradnjo cerkvene spletne strani z WordPressom. Če povzamem, priporočam izdelavo lastnega spletnega mesta, vendar je najem lahko dobra možnost. Ne glede na izbrano možnost, boste gotovo prihranili denar za druge rešitve, ker je WordPress brezplačna odprtokodna programska oprema. Razmislite o izbiri teme, ki je narejena za cerkve, izogibate se učinku zaklepanja, podpira orodje za prilagajanje in vključuje temeljito dokumentacijo s podporo razvijalca.

Čez vas in vaše misli. Ste z WordPressom zgradili cerkveno spletno mesto? Prosimo, delite svoje izkušnje in nasvete.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map