Kako zgraditi neverjeten blog potovanja z WordPressom

Začnite Blog potovanja z WordPressom

Kdo ne ljubi govoriti o tem, kam so potovali? Če ste pogosti popotnik ali preprosto radi potujete, ste morda razmišljali o pisanju bloga o potovanjih, vendar ne veste, kje začeti.


WordPress je popoln CMS za potovalne blogerje, saj ga je enostavno nastaviti in je na voljo veliko virov. Lahko si ustvarite svoj potovalni blog, ki je pripravljen za vas, da lahko v nobenem trenutku delite ta osupljiva potovanja in dogodivščine.

Ta članek vas bo seznanil s tem, kar morate storiti, če želite nastaviti svoj potovalni blog in deliti nekaj tem in vtičnikov, ki bodo vaš popotniški blog popeljali na naslednjo stopnjo in oživili vaše zgodbe za vaše bralce. Naj se pokvarijo!

1. Navdih za druge potovalne bloge

Posnetek zaslona domače strani Stuck In Customs.

Navdihnite se in se učite iz popotniške fotografije Stuck in Custom

Potovalnih blogov ne primanjkuje, zato je težko izbrati le nekaj, ki jih želite poudariti. Najboljši potovalni dnevniki so lepi, da si jih ogledate in delite edinstveno perspektivo potovanja.

Kaj boste potrebovali za svoj potovalni blog

Zdaj, ko smo vam pokazali, kako lahko izgleda potovalni blog o WordPressu, si poglejmo, kaj boste morali začeti:

 • WordPress: Precej očitno, kajne? Potrebovali ga boste nameščeno lokalno ali na svojem spletnem strežniku, in razložili vam bomo, kako lahko to nastavite spodaj.
 • Tema: Nato vam bomo povedali, kaj morate iskati v temi potovalnega bloga, in dali nekaj brezplačnih in vrhunskih predlogov. Izberite takšno, ki ustreza vašemu okusu.
 • Vtičniki: Povedali vam bomo, katere vtičnike morate razmisliti o dodajanju na svoje spletno mesto.
 • Čudovita fotografija: Polovica zabave je slika, zato boste na svojem spletnem mestu želeli veliko fotografij, mi pa vam bomo pokazali, kako se prepričati, da ga ne upočasnijo.

Nič preveč zapletenega, kajne? Pojdimo!

2. Pridobite dober načrt gostovanja in namestite WordPress

Prvi korak pri vzpostavljanju spletnega dnevnika je pridobitev primerka programa WordPress, ki se izvaja lokalno ali prek spleta. Za WordPress gostovanje toplo priporočamo:

 • WP Engine: Upravljano gostovanje, ki se začne pri 29 USD na mesec, in urejajo namestitve, varnostne kopije in posodobitve.
 • Vztrajnik: Še en upravljan gostitelj WordPressa, vendar pri 15 USD na mesec, je super, če imate proračun.
 • Bluehost: Zelo ugodni do proračuna, začenši s 3,49 USD na mesec, in imajo možnost hitre namestitve za WordPress.

Zdaj imate nastavljeno WordPress, kaj naprej? Oglejmo si teme.

3. Izberite potovalni blog WordPress tema

Čeprav je teme v WordPressu enostavno spreminjati, si pred začetkom oglejte nekaj različnih tem – ne izberite samo prve, ki jo vidite. Če razmišljate o nakupu teme (ki jo priporočamo), si oglejte naše nasvete za nakup popolne teme WordPress.

Ko iščete temo potovalnega bloga, boste želeli biti pozorni na postavitev in kako se uporablja slike, saj bo to za vas ključnega pomena pripovedovanje zgodb. Poglejte tudi, ali ima vgrajeno podporo za zemljevidi, saj to lahko doda vaše nove zgodbe o potovanjih. Tu je nekaj WordPress tem, ki jih vsekakor morate upoštevati.

Skupna WordPress tema (demo blog potovanja)

Skupna WordPress tema (demo blog potovanja)

Informacije in prenosOglejte si predstavitev

Total je daleč ena najbolj prilagodljivih in z vsemi funkcijami bogatih tem WordPress na trgu, zato je smiselno, da je odlična izbira tudi za potovalne bloge. Uporabite vključene vrhunske animirane drsnike, ustvarjalca strani s povleci in spustite, galerije slik, možnosti portfelja, vgrajeno oblikovanje galerij, prilagoditev nastavitev slike in drugo, da oblikujete popolno spletno mesto s pikami točno tako, kot želite. Z intuitivnimi možnostmi v temi Customizer plus vzorčna spletna mesta s hitrim uvozom (kot je prikazano zgoraj predstavljeno predstavitveno gradivo) Skupaj je lažji začetek, tudi če ste novi v WordPressu.

WordPress tema Mesa Free Photo Blog

Mesa Brezplačna WordPress tema

Info & DownloadView Demo

Tema Mesa Free WordPress iz WPExplorer je odličen način za izdelavo vašega potovalnega bloga danes. Mesa je s podporo za številne vrste medijev (slika, galerija, zvok, video in citat) in čisto postavitvijo zidane mreže primeren za predstavitev vaših dogodivščin.

WPVoyager Travel Blog WordPress tema

WPVoyager WordPress tema

Info & DownloadView Demo

Tema WPVoyager je drzna, moderna, vrhunska tema, ki s pomočjo elegantnih fotorestatov in integracije Google Maps privablja svoje bralce. Poleg tega podpira KML steze, tako da lahko dokumentirate potovanja po vsem svetu.

Tema spletnega dnevnika potovanja

Tema spletnega dnevnika potovanja

Info & DownloadView Demo

Ekspedicija je odziven potovalni blog premium WordPress tema, ki ga je razvil WPZoom. Ta dobro prepotovana tema je kot nalašč za skupno rabo vaših priljubljenih lokacij, hotelov, dejavnosti, restavracij in še več.

To, kar naredi, da je Expedition odličen, se začne v njegovem jedru. Tema je bila zasnovana na zmogljivem okviru ZOOM, da bi vam ponudili veliko možnosti barv in pisav, kratke kode, nastavitve SEO, predloge strani in objave in še več. Tema je popolnoma lokalizirana in popolnoma pripravljena za prevod v vaš materni jezik, tako da bodo vaši bralci dejansko brali vaš blog. Tudi odprava je popolnoma odzivna, tako da, če vaši bralci ujamejo potovalno hrošče, lahko svoj blog pregledajo s katerega koli namizja, tablice, telefona ali druge naprave, do katere imajo dostop.

4. Dodajte koristne vtičnike za SEO, Zemljevide in drugo

Primer Market Maps Pro

Primer Maps Marker Pro in naprednega preslikavanja WordPress vtičnika.

Glavna prednost uporabe WordPressa za izdelavo spletnega mesta je razpoložljivost vtičnikov za skoraj vse. Priporočamo nekaj osnovnih vtičnikov, ki jih najprej razmislite o namestitvi in ​​aktiviranju na vašem spletnem mestu, na primer Yoast SEO za optimizacijo iskalnikov in Akismet za zaščito pred neželeno pošto. V našem članku smo zajeli nekaj drugih možnosti, kako začeti blog.

Ko gradite svoj blog za potovanja, boste morda želeli nekaj več kot le pisati o krajih, ki ste jih bili. Zemljevidi so dober način, da bralce vzamete s seboj, številne teme potovalnih blogov pa bodo vsebovale podporo zemljevidom. Dodajanje v Googlove storitve, kot so analitika ali captchas. In morda bi radi razmislili tudi o socialnem vtičniku.

5. Dodajte in optimizirajte svoje slike

Dodajte fotografije v svoj blog

Noben potovalni blog ne bi bil popoln brez slik destinacij in vemo, da imate slike svojih potovanj. Če želite svoje bralce resnično potopiti v svoje potopisne zgodbe, boste morali imeti čudovite slike krajev, o katerih pišete.

Velika težava s slikami na vašem spletnem mestu je, da lahko zavzamejo veliko prostora, kar lahko vašo spletno stran na žalost upočasni. Vaše spletno mesto mora biti hitro, še posebej, če vaši bralci želijo brskati po spletnem mestu na svoji mobilni napravi.

Optimizacija slik pomaga, da slike na vašem spletnem mestu zasedejo čim manj prostora, kar se začne s pravilno velikostjo in obliko slike. Napisali smo precej izčrpen vodnik za optimizacijo slik, da bi vam pomagali, zato ne mislite, da tega ne morete storiti. Obstaja tudi več vtičnikov za optimizacijo slike, s katerimi lahko pomagate.

Zaključek

Ustvarjanje potovalnega bloga z WordPressom je enostavno, dokaj hitro pa ga je mogoče izvesti z lepo temo in nekaj vtičniki. Dodajte svoje slike v podporo svojim zgodbam in do konca tedna boste prevažali bralce po vsem svetu!

Vse kar morate storiti je, da sledite preprostim korakom, ki smo jih opisali, da začnete:

 1. Gert navdihnil
 2. Nastavite WordPress
 3. Izberite temo
 4. Namestite prave vtičnike
 5. Uporabite čudovite (in optimizirane) slike

Ste upoštevali naš nasvet, upoštevali korake in končno začeli svoj potovalni blog? Zanima nas, kako boste delili svojo naslednjo pustolovščino, zato delite spodnjo povezavo. Če imate kakršna koli vprašanja ali predloge, nam to sporočite v spodnjem razdelku s komentarji!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me