Kako zgraditi spletno trgovino z WooCommerce & WordPress

Kako zgraditi uspešno spletno trgovino z WordPressom

Torej želite zagnati svojo trgovino – no, menimo, da je to fantastično! Biti svoj šef je zahtevno in koristno, saj lahko vidite, da vaše trdo delo neposredno vpliva na vaše prihodke. Želimo pomagati, da je vaše podjetje uspešno, zato smo pripravili enostaven vodnik za ustvarjanje spletne trgovine in nekaj koristnih nasvetov za njegovo promocijo.


Spletno nakupovanje

Prodaja blaga s fizične prodajalne ni vedno izvedljiva ali praktična. Še posebej v tem dnevu in starosti, ko je spletno nakupovanje vse bolj razširjeno. Glede na skupno anketo o maloprodaji za leto 2016 za PwC (velika štiri svetovna računovodska družba) vsak mesec prek spleta nakupe opravi več kot polovica vseh kupcev, več kot tretjina vseh spletnih nakupov pa z mobilnim telefonom.

Skupna anketa o maloprodaji 2016: PwC

Poleg tega je v isti raziskavi razvidno, da na več kot dve tretjini spletnih nakupovalcev močno vplivajo družbeni mediji, pa tudi komentarji in ocene izdelka. To pomeni, da je bolj pomembno kot kdaj koli prej, da pridobimo nekaj pozitivnega pritiska na nove izdelke.

Ne bodite preobremenjeni, za vas imamo načrt, kako razviti svojo spletno trgovino in jo promovirati, da bo vaše podjetje uspelo! Čas je denar, zato si oglejmo prav!

Preprost način za izdelavo spletnega mesta

Preden lahko zgradite spletno trgovino in začnete dodajati izdelke, najprej potrebujete spletno mesto. Vsem iskreno priporočamo samooskrbo WordPress. WordPress ne samo, da je dovolj močan za upravljanje popolnoma delujoče spletne trgovine, ampak je enostavna in cenovno ugodna možnost, ki jo lahko prilagodite tako, da ustreza vašim potrebam po e-trgovini..

Poiščite pravi gostitelj

Gostovanje WordPress

Najprej boste potrebovali ime domene in gostovanje. Dobro gostovanje stane denar. Zagotovo lahko zgradite spletno mesto za e-trgovino z Bluehostom, ki ponuja promocijski načrt gostovanja v višini 2,95 USD na mesec. Bluehost ponuja skupno gostovanje po dostopni ceni, ki je odlična za nova spletna mesta. Poleg tega je vključeno ime domene, zato se vam ni treba truditi, da bi ga kupovali posebej. Plus nastavitev je enostavna. Ponudba namestitve WordPress z enim klikom, zato med nastavitvijo izberite WordPress, vnesite ime svoje domene in končali ste!

Če pa ste pripravljeni vložiti malo več, toplo priporočamo, da poskusite WPEngine. Načrti se začnejo pri 29 USD na mesec za upravljal WordPress gostovanje od WPEngine (vse se lahko odšteje kot poslovni strošek), ki vključuje popolnoma upravljane strežnike, samodejne posodobitve jedra programa WordPress, 24/7 potrjeno podporo, vsakodnevno varnostno kopiranje vašega spletnega mesta, tehnologijo evercache, vključeno načrtovanje in še več. Poleg tega, ker je uspelo WordPress gostovanje ste pripravljeni, da začnete takoj od začetka (namestitev WP ni potrebna). Kljub temu boste morali kupiti ime domene pri registrarju, kot je GoDaddy, in ga nato usmeriti na strežnike na WPEngine. Če sledite skupaj z Vodič za GoDaddy ne bi smel imeti težav.

Dodajte SSL za varno izkušnjo z nakupovanjem

Ker ustvarjate spletno trgovino, je zelo pomembno, da kupite SSL potrdilo. Potrdilo o zaščitni plasti vtičnic uporablja vaše spletno mesto za vzpostavitev varne povezave med strežnikom in brskalnikom stranke, ki se v vašem URL-ju odraža kot “https: //” (pogosto pa bo prikazan tudi zeleni simbol ključavnice). Na srečo je SSL dokaj enostavno nastaviti z bodisi Bluehost bodisi WPEngine, saj ga oba gostitelja ponujata kot dodatek med premium pri nakupu ob prijavi na gostovanje.

Izberite Oblikovanje trgovine

Zdaj, ko imate pripravljeno domeno in jedro WordPress-a, lahko spremenite estetiko svojega spletnega mesta. Lep vidik WordPressa je velika raznolikost spletnega mesta možnosti oblikovanja na voljo z uporabo tem. Na WordPress.org je na voljo na tisoče brezplačnih tem, nekatere od njih ponujajo podporo za e-trgovino, vendar za več možnosti in večji nadzor nad videzom vašega spletnega mesta priporočamo, da izberete vrhunsko temo.

Teme premium ne vključujejo več možnosti oblikovanja, ampak tudi večina ponudnikov s podporo in posodobitve avtorja. Toda ne glede na vaš proračun, tukaj je nekaj naših najljubših tem, ki so pripravljene na WordPress.

Skupaj Glitz & Glam Ecommerce WordPress Demo

Skupaj: Celovita rešitev za spletno mesto in e-trgovino (Glitz & Glam demo)

Če želite popoln nadzor nad stranmi, objavami in postavitvami izdelkov, je skupna večnamenska WordPress tema odlična možnost. Uvoziš ne le številne predstavitve spletnih dnevnikov in trgovin, ki jih lahko uvažaš, da začneš, ampak tema je preprost za uporabo ustvarjalca strani povleci in spusti, ustvarjalec predloge in dva premijska drsnika, da lahko ustvariš katero koli postavitev si lahko predstavljam. Izbiralnike barv po meri, možnosti pisave, postavitve vstopov in tone več najdete v orodju za prilagajanje v živo še več možnosti so v tematski plošči.

Chic Modern Blog & Store WordPress tema

Chic Modern Blog & Store tema

Chic je čudovit blog in trgovina WordPress tema, ki je bila narejena po meri za blogerje, ki želijo začeti svoje podjetje. Vgrajene možnosti za stolpce, stranske vrstice, barve, pisave in drugo so v programu WordPress customizer v redu. Poleg tega tema vsebuje možnosti za skupno rabo v družabnih omrežjih, stran za prijavo po meri, območja oglasov, pripomoček za glasila po meri in še več, kar vam bo pomagalo pri razvoju vašega podjetja.

Tema prodajalca WordPress

Odprta tema WordPress prodajalca

Shopkeeper je močna tema trgovine z e-trgovino, ki vsebuje številne vgrajene predloge strani, barve po meri in pisave ter druge možnosti oblikovanja, da olajšate polepšanje vaše spletne trgovine. Tema ima tudi prilagajalnik glave, celoten blog in premijski drsnik.

Brezplačna tema WordPress

Storefront Osnovna in brezplačna tema trgovine

Trgovina je bila ustvarjena kot preprosta tema z enostavno postavitvijo trgovine in združljivostjo z vtičnikom WooCommerce. Tema ima vgrajeno kar nekaj postavitev in barvnih možnosti in je solidna možnost za brezplačno temo.

Kako sestaviti spletno trgovino

Zdaj, ko imate pripravljeno spletno mesto, lahko začnete graditi svojo spletno trgovino in dodajati svoje izdelke za prodajo. Čeprav obstajajo vrhunske možnosti za prodajalno, toplo priporočamo brezplačne, priljubljene in zmogljive WooCommerce vtičnik za e-trgovino (ki ga zdaj tudi vzdržujejo isti ljudje, ki so zagnali WordPress). WooCommerce je enostaven za uporabo, hiter za nastavitev in na voljo je široka paleta dodatnih dodatkov, ki jih lahko kupite, da dodate več funkcionalnosti v spletno trgovino.

1. Namestitev WooCommerce & Quick Setup

Za začetek morate najprej namestiti WooCommerce. To je dovolj enostavno, saj je na voljo v brezplačnem skladišču vtičnikov WordPress.org, do katerega lahko dostopate neposredno s svoje nadzorne plošče WordPress.

Namestite WooCommerce

Preprosto se prijavite v namestitev WordPressa in kliknite na Vtičniki in nato kliknite na Dodaj novo možnost. Iskanje “woocommerce” in vtičnika WooCommerce bi se moralo prikazati kot prvi rezultat (to je 1+ milijonov aktivnih namestitev in luštna ikona delfinov). Kliknite na Namestiti zdaj gumb. To bo samodejno preneslo in namestilo datoteke vtičnikov in bi moralo trajati le minuto.

Aktivirajte WooCommerce

Ko je vtičnik nameščen, morate klikniti na povezavo Aktivirajte vtičnik statirati z uporabo WooCommerce.

WooCommerce Hitri začetek

Nato morate pozvati, da začnete s namestitvijo. Veliko je enostavno slediti, zato kliknite na Pojdimo gumb za začetek.

WooCommerce Setup: Strani

Setup bo najprej vprašal, ali želite, da WooCommerce samodejno ustvari vašo ključne strani zate. Te strani vključujejo vašo glavno trgovino, nakupovalno košarico, blagajno in privzeto stran računa stranke. Vse te strani zagotovo želite, zato kliknite Nadaljujte.

WooCommerce Setup: Locale

Naslednji korak je nastavitev vaše trgovine lokacijo, valuta format in enot mere. To je pomembno, da vaše stranke vedo, koliko zaračunavate in kaj zaslužite za svoj denar. Torej, izberite in kliknite Nadaljujte.

WooCommerce Setup: Dostava

Glede na to, kaj prodajate, boste morda morali omogočiti tudi možnosti za osnovni promet in prometni davek. Če prodajate fizično blago, boste morali omogočiti pošiljanje (če pa nameravate prodati digitalno blago, preprosto preskočite ta del). The osnovna odprema možnost na tej strani za nastavitev vam omogoča, da vnesete pavšalne tarife za domačo in mednarodno pošiljanje (v ZDA ste in načrtujete uporabo polj za pavšalne stroške USPS. Tu vnesite te tarife glede na polja, ki jih najverjetneje uporabljate ).

Če prodajate karkoli, boste morda morali omogočiti davek od prodaje. Nekatere države zahtevajo, da se pri vsaki prodaji pobere prometni davek (gledam na Havaje), medtem ko druge države oprostijo čisto digitalno blago (na primer dobro olje Nevada). Taxjar ima super interaktivni zemljevid davka na promet če živite v ZDA, vendar ne glede na to, kje se nahajate, se posvetujte z lokalnimi davčnimi organi, če želite preveriti, katera pravila veljajo za vas, ali morda razmislite o najemu računovodje, ki je strokovnjak za državne in lokalne davke (na kratko SALT). Ko končate s to stranjo, kliknite Nadaljujte.

WooCommerce Setup: Plačila

Zadnji del hitre nastavitve WooCommerce je nastavitev vašega možnosti plačila. Eden najlažjih načinov za pobiranje plačila za blago je s PayPal če želite sprejeti plačila na ta način, ne pozabite vnesti svojega naslova PayPal na tej strani. WooCommerce vključuje tudi vgrajene možnosti za plačila prek preveriti, bančno nakazilo ali gotovino po povzetju. Poleg tega lahko vedno uporabite premijsko razširitev za dodatna prehodna plačila, kot sta Authorize.net ali Stripe (niste prepričani, katere naj uporabite? Oglejte si naš članek o PayPal vs Stripe za spletna podjetja).

Ko omogočite način plačila, kliknite Nadaljuj, da zaključite nastavitev. WooCommerce bo prosil za dovoljenje za zbiranje podatkov (to je odvisno od vas, čeprav se nagibamo k prijaznemu upadu).

2. Dodatne (pomembne) nastavitve storitve WooCommerce

Nato lahko nadaljujete z ustvarjanjem izdelkov, vendar priporočamo, da kliknete Vrnite se na nadzorno ploščo povezavo, tako da lahko dokončate vzpostavitev vseh ključnih nastavitev WooCommerce.

Nastavitve storitve WooCommerce

Ko se vrnete na nadzorno ploščo WordPress, se pomaknite do WooCommerce nato kliknite na Nastavitve. Na prvi strani so splošne nastavitve storitve WooCommerce. Priporočamo, da vaš spremenite privzeti naslov stranke. Imeti Geolocate omogočeno lahko znatno upočasni vaše spletno mesto, ker se zanašate na podatke tretje osebe.

WooCommerce Brezplačna dostava

Pod Dostava na kartici boste našli dodatne možnosti za, dobro, pošiljanje. Toda tisto, na kar želimo opozoriti, je možnost, da omogočimo brezplačna dostava. To je nekaj, kar boste morda želeli ponuditi z veljavno kodo kupona ali za vsa naročila nad določenim zneskom. Samo potrdite polje in vnesite svoje zahteve.

WooCommerce E-poštna sporočila

Premikanje po, pod E-poštna sporočila lahko odprete in spremenite e-poštno sporočilo za različna standardna e-poštna sporočila za naročila. Morda imate več ljudi, ki upravljajo vašo spletno trgovino, zato boste morda želeli, da se obvestila o novih naročilih odpravijo na oddelek za pošiljanje, medtem ko bodo preklicana naročila najbrž finančna..

WooCommerce kuponi

Zadnja možnost WooCommerce, ki jo boste morda želeli izkoristiti, preden začnete dodajati izdelke kuponi. Če želite ustvariti nov kupon, kliknite na Kuponi možnost pod WooCommerce potem Dodaj novo. Tu lahko ustvarite kupone za določen znesek ali odstotek dolarja in dodate omejitve za uporabo (na primer naročila nad 100 USD ali ustvarite kode za enkratno uporabo).

V WooCommerce je veliko drugih nastavitev in možnosti, ki jih morda želite spremeniti. Tisti, ki smo jih omenili, so nekateri, za katere smo mislili, da bodo uporabljeni v večini spletnih trgovin, ki se prvič postavijo.

3. Dodajanje izdelkov

Zdaj lahko s svojimi nastavitvami začnemo dodajati vaše izdelke! Najprej morate dodati nekaj kategorij izdelkov, da lahko organizirate svoje ponudbe.

Kategorije izdelkov WooCommerce

Do dodajte svoje kategorije pojdi na Izdelki torej Kategorije na nadzorni plošči. Dajte svoji kategoriji ime, polž za svoj URL (ali če pustite to prazno, bo WooCommerce uporabil ime vaše kategorije kot polž), nadrejeno kategorijo (to bi uporabili za ugnezdene izdelke, npr. Čevlji bi bili starši za pete ali sandale ), opis kategorije, vrsta prikaza (privzeto je prikazovanje vseh elementov v kategoriji na strani arhiva, lahko pa izberete tudi prikazovanje podkategorij ali obojega) in sliko (ta slika se uporablja pri vstavljanju mreže kategorij na strani).

Ko dodate svoje kategorije, na katere se lahko premaknete dodajanje oznak. To je podoben postopek in ni potreben, vendar lahko strankam zelo koristi. Oznake so odlične za združevanje podobnih predmetov, ki ne sodijo v isto kategorijo. Ustvarite lahko oznake za bolj natančne opise izdelkov, kot so hipster ali moderno, ali morda za imena blagovnih znamk, če prodajate izdelke več ustvarjalcev. Prepričajte se ne podvajajte vaše kategorije z vašimi oznakami (kategorija “fancy” in “fancy” oznaka je slaba za SEO in zmede za stranke). Ko končate z oznakami, je čas, da dodate svoje izdelke!

WooCommerce Product Splošno

Kliknite na Izdelki in potem Dodaj novo. WooCommerce ponuja vse, kar potrebujete, da svoje izdelke dodate z veliko prostora za informacije in slike, da bodo stranke (in iskalniki) zadovoljni.

Najprej imejte svoje izdelke, dodelite katere koli kategorije ali oznake in dodajte svojo predstavljeno sliko izdelka in neobvezne slike v galeriji. Nato lahko v prvo besedilno polje dodate dolg opis predmeta. To bo prikazano na zavihku »Opis« poleg možnosti »Ocene« na dejanski strani izdelka. V drugo besedilno polje dodajte kratek opis izdelka, ki se bo prikazal ob slikah izdelka (nekaj stavkov in točk v okencih deluje odlično).

Za dejanske podatke o izdelku izberete Preprost izdelek boste videli osnovne možnosti za dodajanje SKU-ja (ki je običajno za vaše zapise) in cene.

Naložljiv izdelek WooCommerce

Če preverite tudi Naložljivo možnosti WooCommerce bo prikazal dodane možnosti datoteke za prenos. In če se odločite preveriti Navidezni bo tudi zavihek Dostava odstranjen iz razdelka izdelka, saj vam ni treba odpreti navideznega predmeta.

Podružnični izdelek WooCommerce

Če namesto preprostega izdelka izberete Zunanji / podružnični izdelek možnost WooCommerce prikaže nastavitve za povezavo do drugih spletnih mest s povezavo. To je super, če želite dodati izdelke iz trgovin s partnerskimi programi (z WordPressom lahko ustvarite podružnično spletno mesto Amazon) v svojo trgovino in tako naročite napotnico.

Atributi izdelka WooCommerce Variable

Zadnja možnost, ki jo lahko izberete za svoje podatke o izdelku, je Variabilni izdelek. To je treba uporabiti, če imate iste sloge istega izdelka, kot je majica v več velikostih in barvah. Najprej morate dodati lastnosti za vaš izdelek.

Izdelek s spremenljivo WooCommerce

Nato ustvarite svoje različice z atributi, ki ste jih dodali. Tako lahko stranke izberejo točno tisto, kar želijo iz vaše izbire.

Popis izdelkov WooCommerce

Pod Podatki o izdelku boste našli tudi možnosti za upravljanje svojega popis. To je smiselno, če imate na zalogi pripravljene izdelke za pošiljanje. Če je vaše blago narejeno tako, kot je naročeno, ali če prodajate digitalno blago, na tej kartici verjetno ne boste imeli veliko koristi..

Našli boste tudi dodatne Dostava možnosti, kjer lahko določite težo in dimenzije izdelka ter napredno nastavitve za dodajanje obvestila o nakupu in omogočanje / onemogočanje pregledov izdelkov. Ko končate, lahko svoj izdelek objavite.

WooCommerce trgovina Total Glitz & Glam

To postane lažje, ko se seznanite z možnostmi znotraj WooCommerce (obljubimo). Ko dodate vse svoje izdelke, lahko s svojimi temami WordPress uporabite možnosti za ustvarjanje elegantnih strani trgovine, s katerimi boste navdušili svojo stranko.

Kako promovirati svoje izdelke

Zdaj, ko je trgovina shranjena in pripravljena za uporabo, morate povedati, da ste odprti za podjetja. Obstaja veliko načinov, kako svojo novo spletno trgovino delite s spletnimi nakupovalci, vendar je tukaj nekaj, kar lahko začnete.

Izkoristite prednosti socialnih medijev

Socialni mediji

Morali bi imeti Twitter in Facebook standardne družabne račune, ki jih boste verjetno želeli za katero koli majhno podjetje, toda druga omrežja, kot so Instagram, Pinterest in Google+, so lahko zelo pomembna tudi glede na to, kaj prodajate. Na primer, za e-knjige morda ne bo potreben Instagram, toda če izdelujete nakit ali okras za dom, boste želeli fotografije svojih izdelkov v trendu.

Poskusi post vsak dan in na začetku eksperimentirajte z različnimi časi dneva. Svojo družabno deljenje želite optimizirati tako, da ustreza urniku vaše ciljne publike. Morda boste želeli razmisliti tudi o avtomatizaciji svoje družbene skupne rabe. To je še posebej dobro, če vsebino dodate v blog na svojem spletnem mestu

Morda boste želeli razmisliti promocija vaših objav, tweets, zatiči itd. Če želite ustvariti oglaševalsko akcijo, je potrebno malo raziskav, saj boste želeli ciljati na pravi starostni razpon, jezik in zanimanja za vaše občinstvo. Tudi poraba le nekaj dolarjev na dan lahko privabi nove potencialne kupce.

Zaženite promocijo

Oddaja gostitelja

Obstaja veliko različnih načinov za izvedbo promocije za vašo spletno trgovino. Najlažje je ponuditi popust ali brezplačno pošiljanje z uporabo kupon funkcija vgrajena v WooCommerce.

Druga možnost je zagon a daj proč. Obstaja na tone brezplačnih vtičnikov za natečaje, ki jih lahko uporabite za gostovanje promocije na svojem spletnem mestu, ali pa uporabite storitev, kot je rafflecopter, da upravljate svoj prenos. Ne pozabite prebrati zakonov, ki urejajo natečaje in podelitve v vašem lokalnem mestu (na primer v ZDA morate biti pozorni na zakone, ki urejajo vrednost nagrade, mladoletniki, davčne posledice in drugo – tako naredite domačo nalogo!).

Ponudbe kupcem

Lojalna stranka v spletnem nakupovanju

Če prilagodite svojo trgovino WooCommerce, lahko hitro zgradite močno kupce. In zveste stranke so popolni ljudje, ki vam bodo pomagali pri promociji vaše trgovine.

Odličen način za ohranitev strank, ki se vračajo na vaše spletno mesto (in jih prisili, da jih delijo s prijatelji), je tako, da svojim najboljšim strankam ponudite posebne ugodnosti. To je lahko brezplačen rojstnodnevni brezplačni nakup z nakupom (kot to darilo, ki ga vsako leto prejmete pri Sephori), diskontirana poštnina za večje nakupe (na primer Old Navy ponuja brezplačno pošiljanje pri naročilih nad 50 USD) ali posebni popusti za napotitvo prijateljev (podobno kot Uberjeve kode – 15 $ za vas in prijatelja.

Začnite glasilo

Widget za glasilo

Vsekakor si želite ustvarite glasilo da bodo vaši kupci na tekočem z novostmi izdelkov, posebnimi promocijami in še več. Začnete lahko brezplačno s MailChimp, in če uporabljate temo, kot je Total ali Chic, je morda vključen pripomoček za glasilo ali element strani (le prilepite api kodo MailChimp). Če ne, je veliko brezplačni vtičniki lahko uporabite MailChimp za integracijo s svojim spletnim mestom.

Pridobite mreženje

Mreženje

Včasih je boljše, še posebej pa to velja za širjenje besed o vašem podjetju. Širša je vaša mreža, več ljudi boste lahko dosegli. To velja za spletna razmerja s kolegi blogerji in mala podjetja (ki pogosto sodelujejo pri izmenjavi člankov), pa tudi lokalne trgovine z opeko in malto če prodajate fizično blago (prijateljstvo z lokalnimi lastniki butičnih hotelov lahko pomeni, da dobite svoje blago v njihovi prodajalni).

Pridružite se lahko tudi strokovnemu združenju za promocijo vaše trgovine. Morda boste želeli razmisliti o interakciji s svojim lokalnim Gospodarska zbornica katerega edini namen je pomagati uspehom lokalnih lastnikov podjetij. Ali pa se pridružite Business Networking International (BNI), strokovna organizacija, ustanovljena za pomoč podjetjem, ki se povezujejo po vsem svetu. In če imate lokalno Rotary klub To je fantastično mesto za vračanje skupnosti, hkrati pa krepitev poslovnih odnosov. Pojdite tam, spoznajte ljudi in pomagajte rasti vašega podjetja!

Drugi viri za vodenje uspešne spletne trgovine

Kot lastnik spletnega podjetja je na voljo še veliko drugih stvari, ki jih morate spremljati, da lahko vaše podjetje nemoteno poteka, vključno z upravljanjem svojega spletnega mesta. Tukaj je še nekaj nasvetov in trikov, ki vam bodo pomagali optimizirati spletno mesto:

 • Vodnik za začetnike SEO WordPress
 • Pogoste napake v WordPressu, ki se jih je treba izogibati
 • Vodnik po predvajanju WordPress-a
 • Poenostavitev vaše spletne prisotnosti z WordPressom
 • Nasveti za povečanje zaupanja in verodostojnosti

Upajmo, da je bil ta vodič koristen! Poskušali smo vključiti čim več nasvetov, ki bi si jih lahko omislili, da bi vam pomagali zagnati uspešno spletno podjetje, vendar če imate kakšne dodatne nasvete, jih prosimo delite v spodnjih komentarjih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map