LearnDash za WordPress: Kako ustvariti svoj prvi spletni tečaj učenja

LearnDash za WordPress: Kako ustvariti svoj prvi spletni tečaj učenja

Če razmišljate o ustvarjanju spletnega tečaja učenja, potem je učenje LearnDash morda za vas. LearnDash je vtičnik za upravljanje učenja WordPress (LMS), ki vam bo omogočil oblikovanje, promocijo in prodajo spletnih tečajev, ne glede na predmete.


V tem članku bomo podrobno razpravljali o ključnih značilnostih, ki jih lahko ponudi LearnDash, in kako se lahko uporablja za zagotovitev uspešnosti vašega projekta. Nato bomo pogledali, kako namestiti LearnDash na svoje spletno mesto WordPress ter ustvariti, tržiti in prodati tečaj. Pa začnimo …

Kaj je LearnDash in za koga je namenjen??

LearnDash

LearnDash je a premium WordPress LMS vtičnik ki bo deloval s katero koli temo WordPressa, pa tudi z večstranskimi spletnimi stranmi. Njeni odzivni tečaji se lahko postavijo v različne sloge in z uporabo različnih orodij. Tako je vsak tečaj, ki ga ustvarite, dinamičen, zanimiv in zagotavlja, da učenje ostane zabavno.

LearnDash je namenjen vsem, ki želijo svoje spletno mesto spremeniti v sistem upravljanja učenja. Idealen za izobraževalne ustanove, podjetja, ki pozorno spremljajo usposabljanje, ali WordPress razvijalce s strankami, ki potrebujejo spletne tečaje, je ta bogat programski vtičnik za različne potrebe LMS.

Glavne značilnosti LearnDash-a

Torej zdaj vemo malo o tem, kaj počne LearnDash in kdo naj ga uporablja, poglejmo podrobneje njegovo vrhunske lastnosti

Ustvarjanje tečajev

LearnDash omogoča ustvarjanje neomejenih tečajev. Za vsak tečaj lahko izbirate med številnimi možnostmi, ki vam pomagajo pri oblikovanju tečajev, ki vključujejo vrsto nalog in stilov učenja. Ti vključujejo ustvarjanje večstopenjskih tečajev, uskladitev učenja v izbor lekcij, tem in kategorij, pa tudi uporabo katere koli vrste medijev, od video posnetkov do zvoka in še več. Dodate lahko kvize, ocene razredov, odštevalnike lekcij in forume, da ustvarite buzz okoli vsakega predmeta. In vsebino kapljanja podajte v skladu z zastavljenim urnikom. Tistim, ki zaključijo tečaj, lahko priskrbite tudi certifikate.

Prodajni tečaji

LearnDash omogoča prodajo tečajev izjemno enostavno. Za vsak tečaj lahko izberete svoje cene, nastavite svoj plačilni načrt in prodajate neposredno s svojega spletnega mesta. Na spletno mesto dodajte nakupovalni voziček in izberite med številnimi prehodi za plačila. Nato zaračunajte enkratno pristojbino za nakup tečaja ali ponavljajoče se naročnine, ustvarite članske načrte, prodajate tečaje v svežnjih in še veliko več.

Upravljanje skrbnika

LearnDash vam omogoča popoln nadzor nad vašimi tečaji in študenti, kar zagotavlja, da je upravljanje skrbnika LMS-a enostaven in brez glavobola. Študentom omogočite ustvarjanje spletnega profila in spremljanje lastnega učenja na sprednji strani. Prav tako lahko pošljete samodejna e-poštna obvestila, da povečate sodelovanje uporabnikov, razvrstite ljudi v skupine in drugim omogočite upravljanje z njimi, pa tudi še veliko več.

Dodajanje razširitev

Poleg osnovnih funkcij, ki jih ponuja LearnDash, lahko tudi namestite dodatne razširitve da dodate napredno funkcionalnost v LMS. LearnDash ponuja vrsto brezplačnih, premium in dodatkov tretjih oseb, vključno z integracijo WooCommerce, BuddyPress in MemberPress.

Kot lahko vidite, LearnDash ponuja veliko in je impresivno orodje. Nato bomo nadaljevali s tem, kako ga uporabiti za ustvarjanje osnovnega tečaja, tako da si lahko ogledate, kako deluje in kako začeti na poti e-učenja …

Uvod v LearnDash

Namestitev LearnDash je hiter in enostaven postopek. Najprej boste morali vtičnik kupiti neposredno s spletnega mesta LearnDash. Po nakupu naložite vtičnik in ga naložite na svoje spletno mesto WordPress.

Namestite

Po aktivaciji boste našli meni LearnDash LMS, ki je bil dodan v vaš WordPress meni.

Ustvarjanje novega tečaja LearnDash

Primer predmeta

Če želite dodati nov spletni tečaj učenja, izberite LearnDash LMS> Tečaji> Dodaj novo iz vašega WordPress menija.

Dodajte nov tečaj 1

Na tej strani boste ustvarili uvod v tečaj in izbrali nastavitve tečajev. Za pripravo drugih elementov tečaja, kot so lekcije, kvizi, potrdila in drugo, boste morali odpreti druge strani LearnDash. Vendar je to glavna domača stran, če vam je všeč tečaj, ki ga nameravate razvijati.

Dodaj nov tečaj

Za začetek dodajte naslov predmeta in nato v urejevalnik prispevkov WordPress vnesite svoje osnovno uvodno besedilo tečaja.

Predstavljena slika

Tečaju morate dati tudi glavno sliko. To naredite tako, da naložite sliko pod Predstavljena slika.

URL predmeta

Dokončana Permalink

Če želite spremeniti URL tečajev, da bi ga študentom naredili bolj nepozaben, kliknite na Nastavitve> Povezave iz vašega WordPress menija.

Permalinkks

Nato izberite Ime objave> Shrani spremembe.

PostName

Na strani s tečaji boste videli, da bo URL vaših tečajev zdaj ustrezno imenovan.

Nastavitve tečaja

Nastavitve tečaja lahko prilagodite na vaši strani tečaja. To vključuje možnosti za dodajanje gradiva predmeta, ustvarjanje cene tečaja, upravljanje pouka tečaja, izbiro predpogojev za tečaj ali datum poteka in dodajanje potrdila o tečaju, če želite našteti nekaj možnosti.

Nastavitve tečaja

Če želite ustvariti plačan tečaj, se pomaknite navzdol do Seveda in izberite Vrsta cene tečaja. Tu lahko izberete, ali je vaš tečaj …

 • Odprto – na voljo vsem
 • Brezplačno, vendar se bodo uporabniki morali registrirati
 • Kupite zdaj – plačan tečaj
 • Ponavljajoče se – ponavljajoče se plačilo za dostop do tečaja

Ko izberete plačljivo možnost, dodajte ceno in po potrebi ustvarite obračunski cikel.

Nastavitve tečaja 1

Spodaj Razvrstite lekcijo po v meniju izberite tudi Naročilnik v meniju in Vzpon Razvrstite smer lekcije. Tako boste zagotovili, da boste lahko po ustvarjanju lekcij za predmet izbrali vrstni red, v katerem bodo prikazane lekcije.

Kratka koda

Nazadnje boste na vrhu strani našli zavihek Kratke kode. Tukaj boste našli seznam bližnjic, s katerimi lahko dodate dodatne ustrezne uporabniške informacije v svoje tečaje, učne ure ali kvize.

Ko boste zadovoljni z dosedanjo vsebino in nastavitvami, ki ste jih izbrali, izberite Objavi.

Bonus: dovoli uporabnikom ustvarjanje tečajev. Če upravljate z ekipo učiteljev, vendar jim ne želite omogočiti popolnega dostopa do zadnjega spletnega mesta WordPress, razmislite o dodajanju vtičnika, kot je Ustvarjanje prednjega tečaja. Ta razširitev LearnDash vam olajša ustvarjanje uporabniške vloge “Avtor tečaja”, tako da lahko ti ljudje imajo dostop do ustvarjanja tečajev, lekcij ali kvizov s sprednjega dela svojega spletnega mesta.

Ustvarjanje lekcij LearnDash

Primer lekcije

Vsak spletni tečaj učenja, ki ga ustvarite s programom LearnDash, lahko razdelite na lekcije. Tako študentom pomagajo do vsebine tečaja v koščkih velikosti in poskrbijo, da ne bodo izgubili zanimanja ali se preplavili z veliko količino informacij.

Ustvari lekcijo

Če želite ustvariti prvo lekcijo, izberite LearnDash LMS> Lekcije> Dodaj novo. Navedite lekcijo in dodajte potrebno vsebino, ki jo želite vključiti. Tu lahko naložite tudi vse medije, ki jih potrebujete, ali če želite prikazati video v YouTubu, kopirajte URL in ga prilepite v urejevalnik objav na ustrezno mesto.

Nastavitve lekcije

Nastavitve lekcije

Pomaknite se navzdol po strani Lekcija da prilagodite nastavitve. Tukaj morate izbrati tečaj, s katerim je povezana lekcija. Nato lahko izberete, da dodate časovnik lekcije ali da učenci obvezno naložijo nalogo kot del lekcije. Vsebino lahko tudi kapljate tako, da jo vidite na določen datum ali po določenem časovnem obdobju, ko se uporabnik prijavi na tečaj. Ne pozabite objaviti svoje lekcije, ko ste z njo zadovoljni.

Dodajanje kviza v LearnDash

Primer kviza

Dodajanje kviza tečaju je učinkovit način za pomoč učencem pri utrjevanju znanja. Če želite ustvariti kviz, izberite LearnDash LMS> kvizi> Dodaj novo.

Dodaj kviz

Dajte svoj kviz naslov, in če želite napisati uvod v kviz, ga dodajte v urejevalnik objav.

Nastavitve kviza

Pomaknite se navzdol po strani Kviz nato pa svoj novi kviz povežite z ustreznim tečajem in poukom.

Nastavitve kviza

Če ustvarjate resno preizkusno preverjanje ali neuspeh, lahko vpišete, kolikokrat bo učencem dovoljeno ponavljati vprašanja, pa tudi določite prehodno oceno.

Nastavitve kviza 2

Izbirate lahko med številnimi drugimi nastavitvami, vključno z dodajanjem časovnika v kviz, omogočanjem samodejnega zagona takoj, ko se stran kviza naloži, prikazovanje lestvice, da lahko študenti primerjajo svoje ocene, ali aktiviranje samodejnega e-poštnega obvestila, da uporabnike obvesti o svojih rezultati.

Rezultati testov

Na koncu kviza lahko dodate tudi dodatno besedilo, ki bo prikazano učencem. Ko spremenite nastavitve kvizov, ki ustrezajo potrebam tečajev, izberite »Objavi«.

Ustvari vprašanja za kviz

Videli boste, da so na vrh strani dodani dodatni zavihki. Če želite ustvariti vprašanja za kviz, izberite Vprašanja> Dodaj vprašanje.

Novo vprašanje

Tukaj lahko ustvarite vsako vprašanje in odgovor, pa tudi izbirate med različnimi slogi spraševanja, vključno z več izbirami, izpolnjevanjem praznin in razvrščanjem odgovorov v pravilnem vrstnem redu. Vključite lahko tudi Namig pomagati svojim učencem, če se zataknejo.

Zdaj smo obravnavali osnove ustvarjanja spletnega tečaja učenja. Zdaj ste na vrsti, da se lotite načrtovanja svojega tečaja in ustvarite ustrezna predavanja, kvize in nadaljnjo vsebino..

Bonus: Želite izvoziti rezultate kviza? Z dodajanjem vtičnika, kot je Poročanje o kvizih lahko preprosto analizirate odgovore na kviz, spremljate ocene uporabnikov in še več.

Nastavitve plačila LearnDash

Ko končate ustvarjanje tečaja, boste morali na svojem spletnem mestu vzpostaviti spletni plačilni sistem. To bo študentom omogočilo hiter nakup in začetek uporabe predmeta.

Paypal

LearnDash je na voljo s Paypal integracijo. Vendar lahko namestite eno od številnih razširitev LearnDash, da dodate dodatne plačilne sisteme, vključno s Stripe, 2 Izjava, Zapier, in še več, vse brezplačno. Če želite s Paypalom nastaviti prehod za plačilo, preprosto izberite LearnDash LMS> Nastavitve iz vašega WordPress menija. Nato izpolnite “Nastavitve Paypal”. Po potrditvi s Paypalom bo vaše spletno mesto nastavljeno za prodajo vašega novega tečaja.

Zaključne misli o ustvarjanju spletnega učnega tečaja z LearnDashom

LearnDash ima širok izbor funkcij in funkcionalnosti, ki se jih v tem članku sploh nismo dotaknili. Ko kupite ta vrhunski vtičnik, vam bo obširna dokumentacija o podpori in številni videov videoteke o YouTubu pomagali, da se naučite, kako nadalje uporabljati to napredno orodje in razviti zanimive in raznolike tečaje, ki bodo všeč vaši publiki.

Ali ste pripravljeni začeti ustvarjati spletni tečaj učenja z učenjem Learn? V komentarjih spodaj delite svoje misli o svojem projektu …

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map