Navodila po korakih za selitev spletnega mesta WordPress na novega gostitelja

Navodila po korakih za selitev spletnega mesta WordPress na novega gostitelja

Premik vašega spletnega mesta na novega gostitelja je lahko zastrašujoča in stresna izkušnja, vendar tega ni treba. Čeprav obstajajo pomembni koraki za selitev vašega spletnega mesta WordPress, če sledite našemu vodiču, lahko uspete.


Številni ljudje se soočajo s potrebo po selitvi na novega gostitelja zaradi težav z trenutnim ponudnikom in jih je bilo ravno dovolj. Toda prepogosto se selitev na bolj zanesljivega gostitelja zamuja znova in znova zaradi strahu, da bi naredili napako in poškodovali spletna mesta.

Da bi odpravili težavo, bodo ljudje morda plačali veliko nadomestilo za strokovnjaka, ki bo svoje spletno mesto premaknil zanje. Ali pa poiščite novega gostitelja, ki ponuja storitev migracije kot del novega paketa gostovanja. In tu so ljudje, ki berejo ta članek, ki sprejmejo tretjo možnost, da se sami lotijo ​​tega.

Če porabite nekaj časa za pripravo lastnega spletnega mesta, selitev ne skrbi. Če pravilno pristopite k njemu in ga je mogoče enostavno odpraviti, če pride do težav, je to zelo preprost projekt.

Pojdimo po korakih, potrebnih za premik vašega spletnega mesta WordPress na novega gostitelja, vendar preden začnemo pokazati, kako lahko preselite svoje spletno mesto, ne pozabite, da bodo številna najboljša podjetja za gostovanje WordPress-a dejansko premaknila vaše spletno mesto za vas, če ste pravkar kupili nov načrt gostovanja in želite premakniti spletno mesto, preverite pri novem ponudniku gostovanja, da preverite, ali ponuja brezplačno selitev.

Kazalo

Hitro se pomaknite navzdol do katerega koli razdelka ali pa lahko zaznamek označite na kateri koli od spodnjih povezav, da se boste lažje vrnili, če boste med postopkom morali narediti odmor:

1. korak: Varnostno kopirajte datoteke spletnega mesta

FTP-prenos

Prvi korak pred selitvijo je varnostno kopiranje vseh vidikov vašega spletnega mesta. To naj bo del vaše splošne varnosti WordPress in je dobra praksa pred kakršnimi koli večjimi spremembami. Zahteva pa je tudi, da premaknete namestitev WordPress-a, saj je toliko podatkov premaknjenih.

Kako torej varnostno kopirate spletno mesto? Obstaja veliko vtičnikov, s katerimi lahko varnostno kopirate WordPress, na primer VaultPress ali Duplicator. Z rezervnim vtičnikom običajno namestite in nato uporabite vgrajene nastavitve za upravljanje datotek, ki jih varnostno kopirate, kako pogosto in kje so shranjene varnostne kopije.

Lahko pa uporabite bolj ročni pristop. Za hiter povzetek potrebujete ročne varnostne kopije orodje za prenos datotek (FTP) za dostop do datotek spletnega mesta. Dva priljubljena programa FTP sta FileZilla (PC) in Prenesi (Mac). Po namestitvi boste morali za povezavo s strežnikom svojega spletnega mesta uporabiti poverilnice SFTP (iz računa spletnega gostitelja). Ko ste povezani, izberite in naložite vse datoteke v imeniku svojega spletnega mesta. To vključuje .htaccess datoteka, ki je nastavljena za skrito. Posvetujte se z datoteko pomoči programa FTP, če bodo prikazane skrite datoteke, če te datoteke ne vidite.

To bi lahko trajalo nekaj časa, odvisno od števila prenosov medijev na vaše spletno mesto. Medtem ko ta prenos poteka, lahko začnemo drugi korak in naredimo kopijo baze podatkov.

2. korak: Izvoz baze podatkov WordPress

Izvoz baze podatkov

Izvoz baze podatkov je preprost postopek, ki zahteva dokončanje le nekaj korakov. Prijavite se v cPanel račun vašega spletnega strežnika in odprite phpMyAdmin prijava. S seznama na levi stranski vrstici izberite bazo podatkov, ki vsebuje vašo namestitev WordPress, in enkrat izberite izbrano Izvoz na navigacijskem meniju.

Privzete nastavitve a Hitro izvoz in SQL Oblika izvoza zadostuje za tisto, kar potrebujemo. Kliknite na Pojdi Začelo se bo postopek izvoza baze podatkov, datoteka pa se bo prenesla na vaš lokalni računalnik.

Ko se izvoz datotek in prenos datotek FTP končata, ste pripravljeni za prehod na naslednjo stopnjo.

3. korak: Ustvarite bazo podatkov WordPress na vašem novem strežniku gostitelja

Preden bomo lahko začeli selitev na novega spletnega gostitelja, moramo ustvariti okolje za namestitev WordPress-a. Če želite to narediti, morate ustvariti bazo podatkov, v katero lahko uvozite svoje SQL podatke.

Prijavite se na svojega novega spletnega gostitelja z uporabniškimi poverilnicami, ki so vam jih posredovali, in se povežite s programsko opremo cPanel. Za naš vodnik bomo uporabljali aplikacijo MySQL Databases. Če vaš spletni strežnik ne uporablja te aplikacije, se obrnite na njihovo skupino za podporo, da odkrijete način ustvarjanja novih baz podatkov.

Koraki za ustvarjanje baze podatkov so precej preprosti:

  • Odprto MySQL Database in ustvarite novo bazo podatkov z ustreznim imenom za vaše spletno mesto.
  • Ustvari novega uporabnika MySQL (z varnim geslom).
  • Dodajte ta uporabniški račun v novo bazo podatkov in ji dodelite vse privilegije.

Zapišite ime baze podatkov, novo uporabniško ime MySQL in geslo. Kmalu jih boste potrebovali.

4. korak: Uredite wp-config.php mapa

Poiščite mapo v lokalnem računalniku, v katero ste prenesli datoteke svojega spletnega mesta. V tej mapi se nahaja datoteka, imenovana wp-config.php ki nadzoruje dostop med WordPressom in vašo bazo podatkov.

Naredite kopijo te datoteke in jo shranite v drugo mapo v lokalnem računalniku. To je potrebno za obnovitev sprememb, ki jih bomo kmalu naredili, če bo kasneje kaj narobe.

Odprite prvotno različico datoteke s svojim najljubšim urejevalnikom besedil in naredite naslednje tri spremembe:

1. Spremenite ime baze podatkov

Poiščite naslednjo vrstico:

define ('DB_NAME', 'db_name');

The db_name del te vrstice bo trenutno nastavljen na ime baze podatkov MySQL vašega starega spletnega gostitelja. To morate spremeniti v ime nove baze podatkov, ki ste jo pravkar ustvarili.

2. Spremenite uporabniško ime za bazo podatkov

Spodaj najdete črto:

define ('DB_USER', 'db_user');

V tej vrstici morate spremeniti db_user del iz uporabniškega imena starega gostitelja, da se ujema z novim uporabniškim imenom, ki ste ga pravkar ustvarili.

3. Spremenite uporabniško geslo za bazo podatkov

Na koncu uredite tretjo vrstico:

define ('DB_PASSWORD', 'db_pass');

Kot pri drugih db_pass odsek te vrstice je treba spremeniti v novo varno geslo, ki ste ga ustvarili za svojega uporabnika MySQL.

Shrani wp-config.php in zaprite datoteko.

5. korak: Uvoz baze podatkov WordPress

Uvoz baze podatkov

Zdaj, ko imate novo bazo podatkov, s katero lahko sodelujemo, lahko začnemo postopek uvoza.

Zaženite phpMyAdmin s programsko opremo cPanel na svojem novem strežniku in na seznamu na levi strani izberite svojo novo bazo podatkov. Ko se odpre, izberite Uvoz na navigacijskem meniju.

V Datoteka za uvoz v razdelku kliknite na Izberite datoteko in izberite datoteko SQL, ki ste jo predhodno izvozili.

Odznačite gumb Delni uvoz potrdite polje, preverite, ali je oblika nastavljena SQL in nato kliknite Pojdi gumb. Zdaj se bo začel uvoz baze podatkov.

Čas trajanja tega uvoza se razlikuje glede na velikost vaše baze podatkov. Po zaključku boste prejeli sporočilo, ki vas obvešča o uspešnosti uvoza.

6. korak: Naložite datoteke WordPress na svojega novega gostitelja

Zdaj, ko imate pripravljeno novo bazo podatkov in ste ponovno konfigurirali datoteko wp-config.php, je čas, da začnete nalagati datoteke svojega spletnega mesta.

Povežite se s svojim novim spletnim gostiteljem s programom FTP in poiščite mapo, ki bo obdržala vaše spletno mesto. Če je to primarno ali je na tem spletnem strežniku nameščeno samo spletno mesto, potem je nalaganje datotek v mapo public_html običajen imenik.

Z izbranim oddaljenim imenikom lahko naložite datoteke svojega spletnega mesta, ki bi zdaj morale vsebovati posodobljeno različico wp-config.php. Tako kot pri prejšnjem prenosu lahko tudi ta postopek traja nekaj časa.

Te datoteke ne izbrišite iz lokalnega računalnika, ko se prenos konča. Še vedno so potrebni, dokler niso končani končni koraki.

7. korak: Določitev nove domene in iskanje / zamenjava stare domene

Če se premikate na novo / drugo domeno, potem preberite ta korak, če ne, potem lahko to preskočite, ker vam ni treba posodabljati spletnega mesta, da bi kazali na drugo domeno.

Zdi se, da imajo ljudje pri premikanju spletnega mesta vedno težave, ker so dodali povezave do drugih objav na svojem spletnem mestu ali vstavili slike neposredno s kazalcem na URL na strežniku, zaradi česar se ti preklopijo na novo domeno. Če želite hitro in enostavno iskati kakršne koli primerke starega imena domene in jih nadomestiti z novim imenom, predlagamo, da si ogledate Išči Zamenjaj DB skripta na githubu. To vam bo omogočilo z veliko lahkoto. Prepričajte se, da ga izbrišete, ko končate (iz varnostnih razlogov) in ga ne postavite v svojo korensko domeno, ustvarite temp mapo z naključnim imenom za gostovanje skripta.

Spreminjanje URL-ja spletnega mesta: Če z iskanjem in zamenjavo stare domene in nadomestitvijo z novo domeno spremenite tudi vrednosti site_url in domačega URL-ja v bazi podatkov (Spreminjanje URL-ja spletnega mesta), kar bo zagotovilo, da se ob poskusu prijave na svoje spletno mesto na novi domeni ne bo preizkusilo in vas preusmerilo na staro domeno.

8. korak: Končni dotiki

Ta korak dejansko vključuje dva ločena mini koraka (potencialno) več dni med njima.

Prvič – preden boste lahko spletno mesto uporabili na svojem novem gostitelju, ga boste morali znova konfigurirajte nastavitve DNS svoje domene. Nastavljeni bodo tako, da bodo kazali na vašega starega gostitelja, pravilno evidenco pa boste morali usmeriti na nov naslov IP strežnika.

Ta postopek bo odvisen od tega, kje imate svojo domeno registrirano. Podrobnosti o dokončanju tega postopka so preveč raznolike, da bi jih lahko razpravljali v tej objavi, vendar mora registrator domene imeti vse podrobnosti, ki jih potrebujete za to spremembo.

Spremembe DNS lahko trajajo do 48 ur, da se popolnoma razmnožijo. Najbolje je, da to storite v obdobju, ko pričakujete nižjo stopnjo prometa. V tem 48-urnem oknu se izogibajte spreminjanju spletnega mesta, saj morda spreminjate staro različico spletnega mesta.

Drugič – po izteku 48-urnega obdobja bi morali zdaj dostopati do novega spletnega gostitelja, ko obiščete svoje spletno mesto. To je trenutno to lahko povežite se s starim spletnim gostiteljem, da izbrišete datoteke in bazo podatkov. Še vedno morate imeti lokalno varnostno kopijo teh datotek in izvoz baze podatkov, skupaj z izvirno datoteko wp-config.php, če želite preseliti selitev. Dobro je, da se te datoteke dalj časa držite le zato, da boste varne.


Kot lahko vidite, pri razčlenitvi na zgornje preproste korake postopek ni tako težaven. Vse, kar resnično potrebujete, morate biti previdni na vsakem koraku in si dati možnost, da se vrnete na prvotno različico do zadnjega možnega trenutka (v primeru kakršnih koli težav).

Ste nedavno preselili svoje spletno mesto WordPress? Sporočite nam vaše izkušnje s postopkom v spodnjem razdelku s komentarji!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me