Pisanje preprostega vtičnika za WordPress, Navodila za začetnike

V jeziku laika je WordPress vtičnik preprost program, ki vam pomaga pri prilagajanju in izboljšanju spletnega mesta WordPress, ne da bi vam bilo treba urejati jedrnega programa. Ko obvladaš Razvoj vtičnikov WordPress, v svoj WordPress blog boste lahko takoj dodali vse načine funkcionalnosti. Toda preden postanete profesionalec, se morate naučiti vrvi.


WordPress Vtičnik je program ali niz ene ali več funkcij, napisanih v skriptnem jeziku PHP, ki dodajo poseben nabor funkcij ali storitev v spletni dnevnik WordPress, ki jih je mogoče brez težav integrirati s spletnim dnevnikom s pomočjo dostopnih točk in metod ki jih zagotavlja vmesnik aplikacijskega programa (API) za vtičnike WordPress. – Pisanje vtičnika, WordPress Codex

V današnji objavi vas bomo vodili skozi postopek ustvarjanja vašega prvega vtičnika WordPress. Vadnico bomo ohranili tako, da bo prvič poskrbela za razvijalca, ki o njem nima veliko znanja PHP (skriptni jezik za WordPressom).

Preden se lotimo dejanskega kodiranja, bomo pogledali nekaj stvari, ki bi jih morali razumeti o razvoju vtičnikov WordPress.

Osnove, ki jih morate vedeti, preden ustvarite vtičnik za WordPress

V tem razdelku bomo razkrili prvih nekaj korakov ki ji morate slediti pri ustvarjanju vtičnika WordPress. Poleg tega bomo omenili vse različne stvari, ki jih morate upoštevati, ko pišete svoj vtičnik. Super. Začnimo z osnovami.

Kako poimenovati vtičnik WordPress

Pred vsem drugim morate pripraviti edinstveno ime za svoj WordPress vtičnik. Eden najboljših načinov za določitev ugodnega imena je razmišljanje, kaj bo storil vaš vtičnik. Na primer, če bo vaš vtičnik ljudem pomagal deliti vsebino prek družbenih medijev, lahko v ime vključite besedno zvezo “deljenje družbenih medijev”. Še ena stvar, imena vtičnikov so lahko več besed, zato ne ustvarjajte kreativnosti.

Ime vtičnika mora biti edinstveno, da se izognete navzkrižju z drugimi vtičniki. Če želite zagotoviti, da je vaše ime edinstveno, lahko v njem poiščete Google. Poleg tega lahko iščete po različnih imenikih vtičnikov, vključno z Repozitorij vtičnikov WordPress.

Če želite imenovati kateri koli vtičnik, moramo ustvariti vsaj eno datoteko z vtičniki (glavno datoteko PHP), ki nas uvede v naš naslednji razdelek.

Kako ustvariti vtičniške datoteke

Vtičnik je lahko sestavljen iz ene datoteke PHP ali več datotek, odvisno od tega, kaj je namenjeno. Najpomembnejša datoteka je glavna PHP datoteka, kar je ekvivalent index.php in index.html v WordPress temah in HTML dizajnih.

Priporočamo, da razvijalci WordPress-a po dogovoru po glavnem vtičniku poimenujejo glavno datoteko vtičnikov. Na primer, glavna datoteka vtičnikov za vtičnik z imenom WP Renym plugin bi bila wp-renym.php. Če v svoje ime dodate ločilo, med besedami uporabljajte samo vezaje (-) v nasprotju s podčrtaji (_).

Kot že omenjeno, je vtičnik lahko sestavljen iz ene ali več datotek (slike, JavaScript, jezik, datoteke CSS itd.). Kakor koli že, vaše datoteke vtičnikov morajo živeti v enem samem imeniku. Torej za vtičnike z imenom WP Renym the wp-renym.php datoteka bi bila postavljena v wp-renim mapo. V mapo z vtičniki lahko dodate dodatne podmape, ki vsebujejo in organizirajo druge datoteke.

Ko položite vso kodo za vtičnik, nato glavno mapo stisnete v zip datoteko (v tem primeru bi bil arhiv wp-renym.zip), ki jo želite naložiti in namestiti na WordPress spletno mesto.

Dodajanje glave datoteke v glavno datoteko PHP

Ko poimenujete svoj vtičnik, dodajte še druge podrobnosti, kot so opis, različica, licenca, ime avtorja – v bistvu vse, kar bo prikazano pod in ob vašem vtičniku v Zaslon vtičnikov WordPress – glavo vtičnika. Za to morate uporabiti a standardna glava informacij o vtičnikih na vrhu vaše glavne datoteke PHP Tako izgleda tipična glava:


/ *
Ime vtičnika: Ime vašega vtičnika
URI vtičnika: povezava do domače strani vtičnika
Opis: V nekaj kratkih stavkih opišite, kaj vse vsebuje vaš vtičnik
Različica: 1.0
Avtor: Vaše ime (Ja! Tu prihaja slava ...)
URI avtorja: http: // povezava do vašega spletnega mesta
Licenca: GPL2 itd
URI licence: http: // povezava do vaše licence za vtičnik
* /

Vsak parameter v zgornjem poglavju je samoumeven, zato se ne bom spuščal v podrobnosti. Prepričajte se, da vključite ustrezne http: // ali https: // pri pisanju URI-jev vtičnika in avtorja ali povezave ne bodo delovale.

Če uporabljate a, sledite svoji glavi z naslednjimi podatki o licenci GPL2 licenca ali licenco združljiv z GPL2:

/ * Avtorske pravice LETO PLUGIN_AUTHOR_NAME (e-poštni naslov: vaš e-poštni naslov)
(Ime vtičnika) je brezplačna programska oprema: lahko jo prerazporedite in / ali spremenite
pod pogoji splošne javne licence GNU, ki jo je objavil
fundacija za prosto programsko opremo, bodisi različica 2 licence, bodisi
katera koli poznejša različica.

(Ime vtičnika) se razdeli v upanju, da bo uporaben,
vendar BREZ KAKRE GARANCIJE; brez celo implicitne garancije
PRODAJALNOST ali PRIKLADNOST ZA POSEBNI NAMEN. Glej
Splošna javna licenca GNU za več podrobnosti.

Morali bi prejeti kopijo splošne javne licence GNU
skupaj z (ime vtičnika). Če ni, glejte (http: // povezava do licence za vtičnik).
* /

Obseg te vadnice nam ne omogoča preseganja teh osnovnih korakov. Morali boste preveriti pisanje vtičnika vodnik v kodeksu, če želite izvedeti več o vtičnih jezikih WordPress, oznake predlog, shranjevanje podatkov vtičnikov v baze podatkov, mehanizem možnosti vtičnikov in med drugim posodabljanje vtičnika. Kodeks vključuje tudi množico Viri vtičnikov zbirka, ki je polna video vodnikov, naprednih tem in še več.

Zdaj, ko smo obravnavali osnove, napišemo preprost vtičnik WordPress, ki bo izvajal dve osnovni (vendar vrhunski) funkciji:

 • Zamenjajte besede v svoji vsebini s svojo izbiro besed
 • Na koncu vsake objave v blogu dodajte opombo “Hvala, ker ste prebrali to vadbo …”.

Kako napisati preprost vtičnik za WordPress – WP Renym

V tem razdelku bomo napisali kodo za vtičnik WP Renym, ki sem ga že ves čas omenil.

Kaj rabiš:

Poimenovanje našega vtičnika

Najprej smo preverili skladišče vtičnikov WordPress in po našem imenu iskali Google; WP Renym je bil brezplačen. Moja prvotna izbira je bila preimenovanje WP, vendar je bilo že posneto.

Premik naprej… Odprite novo datoteko v urejevalniku kod in na vrhu dodajte naslednjo kodo, ko odprete svoj vtičnik s :

/ *
Ime vtičnika: WP Renym
URI vtičnika: povezava do domače strani vtičnika
Opis: Ta vtičnik nadomesti besede po lastni izbiri besed.
Različica: 1.0
Avtor: Freddy Muriuki
URI avtorja: http: // povezava do vašega spletnega mesta
Licenca: GPL2 itd
URI licence: povezava https: // do licence za vtičnik

Avtorske pravice YEAR PLUGIN_AUTHOR_NAME (e-poštni naslov: vaš e-poštni naslov)
(Ime vtičnika) je brezplačna programska oprema: lahko jo prerazporedite in / ali spremenite
pod pogoji splošne javne licence GNU, ki jo je objavil
fundacija za prosto programsko opremo, bodisi različica 2 licence, bodisi
katera koli poznejša različica.

(Ime vtičnika) se razdeli v upanju, da bo uporaben,
vendar BREZ KAKRE GARANCIJE; brez celo implicitne garancije
PRODAJALNOST ali PRIKLADNOST ZA POSEBNI NAMEN. Glej
Splošna javna licenca GNU za več podrobnosti.

Morali bi prejeti kopijo splošne javne licence GNU
skupaj z (ime vtičnika). Če ni, glejte (http: // povezava do licence za vtičnik).
* /

Shranite datoteko kot wp-renym.php v mapi wp-renym. Če mape še nimate, jo ustvarite. wp-renym.php bo vaša glavna datoteka PHP.

Dodajanje funkcij

Zdaj dodamo dejanske funkcije vtičnika. Tik pod zgornjo kodo dodajte naslednjo funkcijo za odpravo napačnih črk wordpress do WordPress:

funkcija renym_wordpress_typo_fix ($ text) {
return str_replace ('wordpress', 'WordPress', $ text);
}
add_filter ('the_content', 'renym_wordpress_typo_fix');

renym_wordpress_typo_fix je edinstveno ime, ki smo mu ga namenili. Ko dodajate nove funkcije, jih nikoli ne začnite wp_ – to prepreči morebitne prihodnje nezdružljivosti s funkcijami kode WordPress, ki vse uporabljajo predpono wp_.

Naša funkcija PHP kot argument vzame ($ text) in vrne 1. niz „wordpress“, zamenjan z 2. nizom „WordPress“.

V naš vtičnik smo dodali filter (add_filter), da bi povedal svojo funkcijo ( renym_wordpress_typo_fix ) delati z besedilom, ki smo ga izbrali, kar je v tem primeru celotna vsebina objave (the_content).

Če želite zamenjati več besed (morda bi radi uredili več besed na svojem blogu ali vtičnik uporabili kot preprost filtrirni prostor), nadomestite zgornjo kodo z naslednjo kodo:

funkcija renym_content_replace ($ vsebina) {
$ search = array ('wordpress', 'koza', 'velikonočna', '70', 'senzacionalna');
$ substitu = array ('WordPress', 'kava', 'Velikonočni prazniki', 'sedemdeset', 'izredni');
vrne str_replace ($ search, $ substitu, $ content);
}
add_filter ('the_content', 'renym_content_replace');

V zgornji kodi smo že izbrali besede, ki bodo nadomestile npr. wordpress, kozli, velikonočni itd. Izbrali smo tudi nadomestne besede, npr. WordPress, kava, velikonočni prazniki itd. Upajmo, da je koda nekoliko samoumevna:

 • The renym_content_replace funkcija kot argument vzame ($ vsebina), nadomesti vse besede, ki jih vsebuje iskalno polje $ in vrne zdaj spremenjene besede v WordPress.
 • $ search vsebuje vse besede, ki jih je treba zamenjati
 • $ substitu vsebuje nadomestne besede
 • str_replace naredi tisto, kar najbolje počne, tako da besede nadomesti z novimi

Upoštevajte, kako dodamo predpono renim na vsako funkcijo. S tem preprečite konflikte z drugimi vtičniki, ki bi jih lahko namestili. Ne glede na to, ali razvijate vtičnike, teme ali gradnike, morate svojim funkcijam dodajati predpone.

Če ste zaključili zgornje korake, lahko vaš vtičnik učinkovito nadomesti vse izbrane besede. Zdaj pa dodajmo opombo »Hvala, ker ste prebrali to vadbo …«, ki bo prikazana na dnu vsake objave. V glavno datoteko vtičnikov dodajte naslednjo kodo ( renym_content_replace ) pred zaključnim nosilcem PHP ( ?> ) V zadnji vrstici:

funkcija renym_content_footer_note ($ vsebina) {
$ content. = '
Hvala, ker ste prebrali to vadbo. Mogoče bom naslednjič dovolil, da mi kupite kavo! Za več WordPress vadnic obiščite naš blog
'; vrne $ vsebino; } add_filter ('the_content', 'renym_content_footer_note');

Spremembe shranite. The renym_content_footer_note funkcija doda oznako HTML parametru vsebine $ in vrne novo vrednost v WordPress. Našemu besedilu smo dodali tudi razred spodnje noge, tako da ga bomo kasneje lahko preprosto oblikovali.

Vključili smo filter (add_filter), ki sporoča, da naša funkcija deluje na besedilu, ki smo ga izbrali, to je vsebina objave, ki jo predstavlja the_content.

Stisnite mapo

Na tej točki je vaš final wp-renym.php datoteka mora izgledati tako:

Hvala, ker ste prebrali to vadbo. Mogoče vam bom naslednjič dovolil, da mi kupite kavo! Za več WordPress vadnic obiščite naš blog';
vrne $ vsebino;
}
add_filter ('the_content', 'renym_content_footer_note');

?>

Shranite vse spremembe. Stisnite mapo WP Renym v a wp-renym.zip arhiv (na Macu je tako enostavno kot z desno miškino tipko, stisnite datoteko – in v računalniku menim, da je zelo podoben). Prepričajte se le, da se datoteka shrani kot .ZIP razširitev ali se vtičnik ne bo namestil.

Uporabite svoj vtičnik

Prenesite in vklopite svoj novi WP Renym vtičnik prek Zaslon vtičnikov WordPress. Čestitamo pri pisanju prvega vtičnika!

Namestite vtičnik Renym WordPress

Viri

Če želite izvedeti več o razvoju vtičnikov WordPress, si oglejte naslednje vire:

Zaključek

Upam, da vas je ta vadnica usmerila v pravo smer, kar se tiče razumevanja vtičnikov. Ta objava naj bi služila kot odskočna deska za razvoj zapletenih WordPress vtičnikov, ki delajo karkoli želite. Ne ustavite se tukaj, oglejte si vire, ki sem jih priporočil zgoraj, da povečate svoje znanje o razvoju vtičnikov WordPress.

Če se vam zdi ta vadnica koristna ali imate še kaj dodati, bi radi vedeli. Prosimo, delite svoje misli v spodnjem razdelku s komentarji. Se vidimo okrog ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map