Razširitev kotlovske plošče za prilagajanje teme WordPress

 1. 1. Uvod v program za prilagajanje teme WordPress
 2. 2. Interakcija s programom za prilagajanje tem WordPress
 3. 3. WordPress tema za prilagajanje kotlovske plošče
 4. 4. Trenutno bere: Razširitev kotlovske plošče za prilagajanje teme WordPress
 5. 5. Oprema za prilagajanje tem kotlovske plošče – pogojne možnosti, otroške teme in vtičniki

V tretjem delu serije prilagajalca teme vas je predstavil kotlovna plošča teme, ki omogoča poenostavitev kode, ki obravnava vaše teme teme. Vse, kar morate storiti, je, da prenesete niz izbirnih polj in kotlovska plošča bo poskrbela za registracijo razdelkov, nastavitev in kontrol za teme, ki jih najdete v zakulisju..


Do zdaj vam je kotlovnica omogočala uporabo besedilnih polj, potrditvenih polj, izbirnih gumbov in izberite polja v orodju za prilagajanje tem, v tem članku je razvidno, kako lahko razširite.

Opomba: Pred nadaljevanjem prenesite najnovejšo različico plošče kotla za prilagajanje WordPress teme iz svojega skladišča Github. Od prejšnje vadnice sem jo nekaj izboljšala in pomembno je, da je vaša koda posodobljena. Oglejte si prejšnjo objavo za več opomb o spremembah, na kratko pa, ko kopirate ploščico v tematsko mapo, ji datotek sploh ni treba urejati – vse urejanje poteka s pomočjo filtrirnih in akcijskih kljuk..

Priključitev na kotlovsko ploščo za prilagajanje tem

Na plošči za prilagajanje teme WordPress je več kljuk za akcijo in filtriranje. V katero koli od njih se lahko priključite iz datoteke function.php teme dodajanje in add_filter funkcije:

 • ‘Thsp_cbp_directory_uri’ – Filter kavelj, opredeljen v helpers.php, vam omogoča, da spremenite lokacijo plošče za prilagajanje v kotli teme. Pot krovne plošče je privzeto videti tako – get_template_directory_uri (). „/ Prilagoditvena plošča kotla“ – če pa ga raje premaknete na lokacijo po meri, vam to lahko pomaga.
 • ‘Thsp_cbp_menu_link_text’ – Filter kavelj, opredeljen v helpers.php, vam omogoča, da spremenite besedilno povezavo v meniju. Boilerplate doda povezavo pod Videz na nadzorni plošči WordPress, ki uporabnikom omogoča enostaven dostop do orodja za prilagajanje tem. Privzeto bo na tej povezavi pisalo “Prilagojevalec teme”, besedilo pa lahko spremenite s pomočjo filtra “thsp_cbp_menu_link_text”.
 • ‘Thsp_cbp_capability’ – Kavelj filtra, opredeljen v helpers.php. Omogoča vam, da spremenite privzeto zahtevano sposobnost, uporabljeno v metodi $ wp_customize-> add_setting.
 • ‘Thsp_cbp_option’ – Kavelj filtra, opredeljen v helpers.php. Če v svojih argumentih z nastavitvami uporabljate ‘možnost’, uporabite ta kljuko, da spremenite ime vnosa, v katerem bodo shranjene vrednosti nastavitev teme v tabeli wp_options. Privzeta vrednost je ‘thsp_cbp_theme_options’, pri tem se prepričajte, da se priklopite na to in spremenite to v nekaj, v čemer je ime vaše teme.
 • ‘Thsp_cbp_options_array’ – Filtrirajte kavelj, ki je opredeljen v options.php, MORATE ga priključiti in nadomestiti privzete možnosti (ki vsebuje vzorčne možnosti) z možnostmi, ki se uporabljajo v vaši temi. To bom ponovil, krepko poudaril in poudaril: You MORATE se priključiti vanj in nadomestiti privzete možnosti z možnostmi, ki se uporabljajo v vaši temi.
 • ‘Thsp_cbp_custom_controls’ – Akcijski kavelj, ki je določen v custom-controls.php, s priključitvijo nanj lahko ustvarite svoje lastne krmilnike po meri, nenehno berete, da vidite primer, kako to storiti.
 • ‘Tshp_cbp_remove_sections’‘Tshp_cbp_remove_controls’ in ‘Tshp_cbp_remove_settings’ – Filtrirajte kljuke, definirane v customizer.php. Lahko jim posredujete niz ID-jev vgrajenih odsekov (ali ID-jev nadzora ali ID-jev nastavitev), da odstranite nekatere vgrajene odseke, kontrole ali nastavitve.

Opomba: Čeprav smo pri raztezanju in ustvarjanju lastnih kljuk, da jih lahko drugi razvijalci uporabljajo za razširitev kode, ni mogoče pretiravati, kako pomembno je to. Navsezadnje tako deluje WordPress (jedro). In nisem se mogel zahvaliti Pippin in njegovo člankov dovolj, da se mi je ta ideja vrnila v glavo.

Nadzor po meri

Posodobljena različica orodja za prilagajanje teme (ki ste jo pravkar preverili, kajne?) Ima na voljo še nekaj kontrol – polje textarea, številčno polje HTML5 in polje slik, kar je v bistvu domišljijska različica izbirnih gumbov.

Ti nadzori po meri so opredeljeni v custom-controls.php, tukaj jih ne bom pregledal, a poglejmo si eno (polje s številko HTML5), da vidimo, kako vse deluje:

/ **
* Ustvari krmilnik po meri za polje vnosa [tip = številka]
*
* @since Theme_Customizer_Boilerplate 1.0
* /
razred CBP_Customizer_Number_Control podaljša WP_Customize_Control {

javni $ type = 'številka';

javna funkcija render_content () {
odmev '';
}

}

Kot lahko vidite, morate samo določiti nov tip $ control in njegovo funkcijo render_content, ki oddaja nadzor na zaslonu orodja za prilagajanje teme..

Uporaba vgrajenih kontrol po meri v orodju Customizer Boilerplate

To je enako kot preprosta polja, zajeta v prejšnji vadnici, edino, na kar se morate zavedati, so “vrste”, ki jih morate uporabiti za vsako:

 • Številčno polje – “Številka”
 • Polje besedila – „Textarea“
 • Slike, ki delujejo kot izbirni gumbi – ‘Images_radio’, tukaj je primer tega nadzora v prihajajoči brezplačni Cazuela tema:

Tematska plošča za prilagajanje kotlov

Poznavanje imen teh novih vrst nadzora, dodajanje enega pa je enostavno. Tukaj je opisano, kako lahko v matriko, ki vsebuje vse možnosti, dodate nadzor nad številom:

/ *
* ============
* ============
* Številčno polje
* ============
* ============
* /
'new_number_field' => matrika (
'setting_args' => matrika (
'privzeto' => '',
'tip' => 'možnost',
'zmogljivost' => $ thsp_cbp_capability,
'transport' => 'osveži',
),
'control_args' => matrika (
'label' => __ ('Številka', 'my_theme_textdomain'),
'type' => 'številka', // Nadzor nad besedilom
'prioriteta' => 8
)
)

Opomba: Če niste prepričani, kam naj to dodate, preverite razdelek »Uporaba možnosti matrike možnosti za dodajanje odsekov, nastavitev in kontrolnikov prilagajalca« v 3. delu te serije. V datoteki options.php je na voljo tudi vzorec za vsakega od kontrolnikov po meri.

Dodajanje lastnih kontrol po meri

Vrnimo se k akcijski kljuki ‘thsp_cbp_custom_controls’, ki sem jo že omenil:

/ **
* Akcijski kavelj, ki omogoča ustvarjanje lastnih kontrol
* /
dogery ('thsp_cbp_custom_controls');

To je preprost WordPress akcijski kavelj, ki vam omogoča, da dodate svoje lastne kontrolnike po meri, ne da bi spreminjali datoteke teme Customizer Boilerplate. Zakaj bi se radi izognili urejanju? Kajti če se namesto tega priklopite na grelno ploščo, lahko kadar koli posodobite nekoga, le zgrabite najnovejšo različico, jo spustite v svojo temo in ne izgubite sprememb, ki ste jih naredili. Razmislite o urejanju osnovnih datotek WordPress-a v primerjavi s pisanjem vtičnika, urejanju teme v primerjavi z ustvarjanjem otroške teme itd.

Če boste kdaj morali dodati lastne kontrolnike po meri, lahko to naredite tako:

funkcija my_theme_add_customizer_boilerplate_control () {
/ **
* Ustvari nadzor po meri za uporabo s tematsko napravo za prilagajanje kotlov
* Uporabite edinstveno predpono razreda!
*
* @since Theme_Customizer_Boilerplate 1.0
* /
razred CBP_Customizer_My_Control podaljša WP_Customize_Control {

javni $ type = 'moj_tip'; // Spremeni to

javna funkcija render_content () {
// Krmilni izhod gre tukaj
}

}
}
dodajanje ('thsp_cbp_custom_controls', 'my_theme_add_customizer_boilerplate_control');

Prepričajte se, da prednastavite svoj kontrolni razred po meri z nekaj edinstvenega, tako da se njegovo ime ne ujema z drugim razredom. Uporabil sem ‘CBP_’ (Customizer Boilerplate) – ker uporabljate kotno ploščo v temi, je ime vaše teme zelo smiselno in bi moralo dobro delovati za vas.

Prilagojevalec tem: Kaj je naslednje?

Zdaj, ko je kotlovna plošča orodja za prilagajanje teme WordPress raztegljiva s kljukicami, si bomo ogledali, da bomo dodali „pogojne možnosti teme“ – tiste, ki se bodo prikazale le, če je določen vtičnik aktiven in vam pomagajo, da zaslon orodja za prilagajanje tem ne bo zaprt.

Kakšne misli ste do zdaj spremenili v ogrevalni plošči Customizer? Ali ga nameravate uporabiti v svojih temah? Kakšne ideje o tem, kako bi ga lahko izboljšali? Vaše povratne informacije so vedno dobrodošle.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map