Ultimate WordPress DNS vodnik

Ultimate WordPress DNS vodnik

DNS pomeni sistem domen, ki je, uganili ste, sistem, ki se uporablja za nadzor vaših domen.


DNS je lahko zastrašujoča tema, če niste razvijalec, moral bi vedeti, pred leti sem se bal, da bi morali spremeniti DNS! Obstaja veliko različnih zapisov s številkami, imeni in vrednostmi, sistem pa je lahko nekoliko preobsežen, če ste zanj novi.

Nikoli pa se ne boj, človek DNS je tu! Tukaj, da demistificiramo neskončen zaplet zapisov A, imenskih strežnikov in vrednosti MX, ki lahko tako mnogim od vas povzroči glavobol.

Kaj je DNS?

Vem, da sem rekel, da pomeni sistem domenskih imen, vendar to verjetno še vedno ne pomeni veliko za začetnika, zato je tu preprosta analogija. DNS je kot telefonski imenik interneta. Imena domen so shranjena v imeniku in pretvorjena v naslove IP s sistemom DNS, da se spletna mesta postrežejo s tistimi, ki jih obiščejo.

Kar zadeva delo z WordPressom, se DNS običajno uporablja za sklicevanje na to, kaj prikazuje vaša domena, ko jo nekdo obišče, in kako deluje z različnimi storitvami. Vaš zapis A na primer določa, kje je vaše spletno mesto in vaše MX zapisi upravljanje e-poštnih sporočil.

Če vaš A zapis kaže na naslov IP vašega računa gostovanja WP Engine (in datoteke in spletna mesta vašega spletnega mesta so tam), bo ob obisku vaše domene prikazano spletno mesto WP Engine, razen če ni nobenih drugih pravil..

Registracija domene

Če želite upravljati DNS, morate najprej imeti domeno, zato začnimo s postopkom registracije domene, ki je zelo preprost.

Če želite registrirati domeno, morate obiskati nekoga, ki jih prodaja, na primer Namecheap. Namecheap nudi brezplačno zaščito zasebnosti na vseh domenah, zato je naravna izbira, če nimate nič proti temu, da bi vaše domene ostale ločene od gostovanja.

Registracija domene Namecheap

Ko gre za registracijo domen, lahko storite eno od dveh stvari:

 1. Registrirajte svoje domene z nekom, kot je Namecheap, in spletno mesto gostite drugje.
 2. Registrirajte domeno na istem mestu, kjer ste kupili gostovanje.

Nekateri priporočajo, da spletna mesta gostite na enem mestu in shranjujete svoje domene drugje, zaradi varnosti. Teoretično bi potem kdo težko pridobil nadzor nad vašo spletno stranjo in domeno hkrati.

Imam stranke, ki raje vse držijo pod eno streho zaradi lažje uporabe. Resnično je odvisno od osebnih želja in kakšne stopnje varnosti so potrebne, odvisno od števila ljudi, ki bodo imeli dostop do vaših računov in v kakšni vlogi.

Upravljanje DNS

Upravljanje z DNS se izvaja od koder koli strežniki imen prebivati. Če vaši strežniki imen prebivajo z vašim registratorjem domen, se preprosto prijavite in odprite razdelek Domene ali uredite DNS za določeno domeno.

Če še ne veste, kateri strežniki imen še niste in jih niste uredili, se lahko prijavite, kje ste registrirali svojo domeno, če želite urediti svoj DNS.

Kjer koli kupite svojo domeno, se prepričajte, da jo imate popoln nadzor nad domeno. Nekateri cenejši ponudniki na trgu ne zagotavljajo popolnega nadzora domene, zato ne boste mogli upravljati vseh elementov svojega DNS-a. To je treba pojasniti s podporo pred nakupom, če tega ne morete preveriti na prodajnem spletnem mestu.

Kar zadeva upravljanje WordPress DNS, boste verjetno delali 4 primarne zapise.

Vrste zapisov DNS

A Zapisi

Nadzor evidence, kam je usmerjeno vaše spletno mesto. S kazanjem na domeno domeno pove, naj prikaže spletno mesto, ki ga najdete na lokaciji IP naslov. Z zapisom A lahko svojo domeno usmerite na spletno mesto, ki je gostovano drugje, ne da bi spremenili preostale zapise.

Strežniki imen

Strežniki imen nadzorujejo, kateri ponudnik je odgovoren za DNS domene. Z drugimi besedami, če spremenite strežnike imen, dovoljujete drugemu ponudniku, da upravlja z vašim DNS. Če spremenite strežnike imen, bo drug ponudnik omogočil upravljanje vseh povezanih zapisov.

Odvisno od tega, kako menjate strežnike imen, se lahko nekateri vaši DNS zapisi zlomijo, vendar je med shranjevanjem imen na drugega ponudnika mogoče hraniti svoje zapise. Vedno bodite previdni pri menjavi strežnikov imen in zaradi tega še vedno dvomite, prosite za pomoč.

CNAME Records

Zapisi CNAME se običajno uporabljajo za vzdevek enega naslova IP na drugega, na primer, če želite, da vaš WWW A zapis kaže na vaš zapis @ A. Z drugimi besedami, naj www.yourwebsite.com pokaže na yourwebsite.com.

MX Records

MX zapisi upravljajo z vašo domeno e-pošto, od kod izvira in kako je sprejet. Uporaba G Suite za e-pošto je na primer priljubljen e-poštni trend, ki bi zahteval, da svoje MX zapise nastavite na tiste, ki so potrebni za G Suite.

Pokažite na domene

Kazati ime domene je najpogostejša naloga, povezana z DNS. To vključuje spremembo domene Zapis na drug naslov IP, tako da bo domena naložila spletno mesto, shranjeno nekje drugje.

Nekaj ​​primerov, ko boste morda morali usmeriti na domeno, je:

 • Ime vaše domene je shranjeno na drugem mestu vašega spletnega mesta
 • Svoje spletno mesto želite premakniti k drugemu ponudniku gostovanja
 • Imate več imen domen, ki jih vsi želite usmeriti na eno mesto

Kako usmeriti domeno

A in CNAME

Tu so navodila po korakih za usmerjanje domene:

 1. Najprej razumejte, kaj se bo zgodilo, če spremenite naslov IP svojega zapisa A, ki bo usmeril vašo domeno. Vaše obstoječe spletno mesto se bo prenehalo prikazovati uporabnikom, in potem, ko se bo vaš DNS razširjal (posodobil), bo spletno mesto, ki ga imate na novem naslovu IP, prikazalo svojim uporabnikom.
 2. Potrebujete IP naslov ali skupni IP naslov iz ciljnega računa gostovanja. Dostopite lahko tako, da se prijavite v cPanel in običajno preverite statistiko, prikazano na levi strani.
 3. V novem računu za gostovanje mora biti pravilno konfigurirano spletno mesto WordPress z datotekami, ki so shranjene z vašo domeno kot podmapo ali v public_html, če je le domena v računu.
 4. Dostopite do DNS za domeno, ki jo želite usmeriti, in spremenite zapis A za @ in WWW. Nastavite vrednost za @ in WWW v skupnem IP naslovu, ki ste ga dobili od svojega gostovanja cPanel. Če obstaja vzdevek CNAME za WWW in je njegova vrednost enaka @, samo spremenite zapis @ in WWW se bo samodejno posodobil.

Preusmeritev domene

Upravljanje preusmeritve DNS

Ne povsem enako kot kazanje domene, preusmeritev domene vključuje uporabo stalne nastavitve preusmeritve 301 znotraj vašega cPanela.

Preusmeritve DNS

Učinek je enak, če uporabnik obišče old-domain.com bo poslan na new-domain.com, vendar je razlika v tem, kako to dosežemo.

O tem se morate pogovoriti s strokovnjakom za SEO, če SEO skrbi pri upravljanju preusmeritev.

Upravljanje domen z dodatki

Ali ste vedeli, da lahko na enem gostovalnem načrtu gostite več spletnih mest? Če še niste, si privoščite priboljšek!

Domena z dodatki je vsaka domena, ki je bila dodana v vaš načrt gostovanja, ki ni primarna domena, to je domena, s katero ste odprli račun.

Domene dodatkov imajo v vašem računu za gostovanje lastne podmape, tako da obstajajo neodvisno od vašega osnovnega spletnega mesta, ki ima svoje datoteke v korenu vašega računa v public_html.

Če želite upravljati DNS dodatne domene, morate slediti tem korakom

 1. Dodajte domeno v svoj načrt gostovanja. To lahko storite tako, da odprete svoj cPanel in nato kliknete v razdelek Dodajne domene. Če poddomena ne nameravate uporabljati, ga nastavite na »test« ali kaj podobnega.
  DNS dodatkov
 2. Za domeno dodatka nastavite zapis A tako, da je njegova vrednost enaka skupni IP naslov vašega načrta gostovanja
 3. Prepričajte se, da obstaja vzdevek CNAME za zapis WWW A ali ustvarite zapis za WWW in to vrednost izenačite s skupnim naslovom IP v vašem načrtu gostovanja

Lepa in preprosta kajne? Spomnite se prej, da smo razpravljali o različnih načinih spreminjanja zapisov DNS. Zapis upravlja, kaj se prikaže ob obisku vaše domene, tako da je to preprost način gostovanja spletnega mesta kot dodatna domena, ko domeno upravljate drugje.

Spreminjanje strežnikov imen

Kot smo ugotovili prej, vaši strežniki imen dodeljujejo nadzor nad vašim DNS ponudniku. Če spremenite strežnike imen za domeno, lahko drug ponudnik upravlja z DNS.

Torej, pojdimo skozi korake za spremembo strežnikov imen domene, če želite to storiti.

 1. Do domene DNS dostopate tako, da se prijavite kamor koli je domena shranjena in kliknete »upravljanje domene / upravljanje DNS-ja« ali s klikom na domeno, če je na seznamu domen
 2. Poiščite razdelek o strežnikih imen.
 3. Vnesite strežnike imen ciljnega ponudnika in kliknite posodobi.
  Upravljanje strežnikov imen

Če je mogoče, izberite možnost, ki vam omogoča, da ob zamenjavi strežnikov imen ohranite enak DNS, tako da se bo v tem primeru vse zgodilo, če daste drugemu ponudniku možnost, da v prihodnosti spreminja DNS.

Upoštevajte, da lahko zamenjava strežnikov imen v nekaterih primerih traja do 24 ur, v tem času pa bo vaš DNS nemogoč.

DNS širjenje

Ko prvič pokličete svojega gostitelja, ko se vaše spletno mesto zniža, boste verjetno slišali besedo “propagates” ali “propagation”, ki vas je veliko vrgla, ko predlaga rešitve ali popravke, zakaj je vaše spletno mesto padlo.

Razširjanje je tehnična beseda za „posodobitev“. Vaš ponudnik gostovanja pravi, da se vaš DNS „posodablja“, ker je bil spremenjen vaš DNS (če je težava povezana z DNS, kar je pogosto).

Da bodo ponudniki internetnih storitev po svetu spremenili spremembo DNS, je potreben čas, da se “razširijo”. Potrebuje nekaj časa, da se ponudniki internetnih storitev v različnih državah “prijavijo” na vaše spletno mesto in nato posodobijo vozlišča, da razrešijo novo različico svojega spletnega mesta za ljudi, ki ga obiščejo, in tako izbrišejo predpomnilnik, ki vsebuje staro različico spletnega mesta.

Gostiteljska podjetja vam bodo povedala, da širjenje DNS lahko traja do 48 ur. Prava zgodba je, da skoraj nikoli ne traja tako dolgo. Po mojih izkušnjah je širjenje DNS običajno takojšnje ali pa se pojavi v nekaj minutah. Včasih lahko traja nekaj ur, da se vaš DNS posodobi povsod po svetu, vendar se postopek običajno začne v nekaj minutah na večini lokacij.

Če spremenite svoj DNS in ne vidite ničesar z orodjem za širjenje DNS v eni uri, vam priporočam, da dvakrat preverite pri ponudniku gostovanja, da preverite, ali obstaja kakšna težava.

DNS širjenje

Nikoli pa se ne bojite, obstaja preprosto orodje, imenovano Kaj je moj DNS lahko kadar koli preverite stanje razširjanja DNS. Preprosto vnesite ime domene in s spustnega menija izberite zapis, ki ga želite preveriti.

Torej, če želite preveriti, ali je bil zapis A za vašo domeno, vnesite spletno mesto your-website.com in kliknite Search, saj je zapis A privzeto izbran.

S tem orodjem lahko preverite A zapise, MX zapise, strežnike imen, ki jih poimenujete.

Razmerje med domenami in e-pošto

Prej sem to razložil MX zapisi upravljajte e-pošto za domeno, ki je dovolj preprosta.

Vendar pa ena stvar, ki jo ljudje pogosto spregledajo, je dejstvo, da se lahko vaši zapisi MX prepišejo s spremembo strežnikov imen, kar lahko prekine vaša e-poštna sporočila.

Zlom zapisa MX se najpogosteje pojavi pri zamenjavi strežnikov imen ali pri prenosu domene. Pri izvajanju katerega koli od zgoraj navedenega je ključnega pomena, da zagotovite, da bo DNS vaše domene ostal enak, še posebej MX zapisi, če gledate e-pošto. V mnogih primerih pri zamenjavi strežnika imen ali pri prenosu domene imate možnost vzdrževanja DNS iz računa za prenos.

Kot previdnost, nenehno naredite posnetek zaslona domene DNS pri zamenjavi strežnikov imen ali prenosu domene, tako da ga lahko ročno obnovite, če se kaj zlomi ali ne deluje, kot je bilo predvideno.

Ko zamenjate strežnike imen, se lahko vaš DNS priklopi na privzeti DNS za podjetje, ki gosti. Pred kratkim sem na primer obravnaval vprašanje, ko je domena upravljala strežnike imen prek gostiteljskega podjetja, vendar je bila registrirana pri GoDaddy. Morali smo prestaviti strežnike imen nazaj na GoDaddy, da bi lahko DNS znova upravljali od tam..

Kot sem že imel izkušnje s tem postopkom, sem vedel, da bo DNS nastavljen na privzeti DNS GoDaddy, ko se bodo strežniki imen posodobili za uporabo strežnikov imen GoDaddys. Vedel sem, da bo to dejansko spodbudilo spletno mesto in prekinilo e-poštna sporočila, ker bo zapis A nastavljen na parkirano in MX zapise na privzete GoDaddy, namesto na G Suite. Tako sem moral ročno ponovno ustvariti zapise A in MX, ki sem jih kopiral iz starega gostitelja. K sreči je to zelo hiter postopek in ga običajno lahko opravite, preden se vaš DNS širi, če ste na žogi.

Razmerje med predpomnilnikom in DNS

Predvajanje je meč z dvojnim robom, ki lahko poveča hitrost vašega spletnega mesta, hkrati pa lahko povzroči težave, ko gre za DNS in ogled „resnične različice v živo“ vašega spletnega mesta..

WordPress predpomnilnik shrani različico svojega spletnega mesta in jo prikaže obiskovalcem, s čimer pospeši postopek, saj ima na voljo že prednaloženo različico vašega spletnega mesta..

Težava pri tem je, ko na svojem spletnem mestu spremenite spremembe, ki niso skladne s predpomnjeno različico, na koncu se prikaže stara različica spletnega mesta.

To je lahko moteče pri obravnavi DNS v primerih, ko morate videti, kako izgleda vaše spletno mesto, ko se nalaga z druge lokacije, tj. Novega gostitelja.

Recimo, da ste pravkar spremenili svoj zapis A in spletno mesto usmerili na novega gostitelja. Videti je, da je vse v redu, vendar si lahko ogledate predpomnjeno različico svojega spletnega mesta in prikažejo se napake, ki se prikazujejo uporabnikom, ki še niso obiskali vašega spletnega mesta, saj ne bi dostopali do predpomnjene različice.

Zato je pomembno razumeti predpomnilnik in kako splahnite predpomnilnik. Izpraznitev predpomnilnika pomeni, da predpomnilnik izpraznite, zato lahko novo trenutno različico svojega spletnega mesta predpomnite (prednamestite) in jo uporabite obiskovalcem. Zaradi tega bo nova trenutna različica vašega spletnega mesta prikazana tako vam kot vsem, ki jih obiščete.

Če želite počistiti predpomnilnik, morate slediti tem korakom:

 1. Ugotovite, koliko predpomnilnika morate počistiti. Če imate a predpomnilni vtičnik, to je en predpomnilnik. Morda boste imeli strežnik predpomnilnika, na primer veliko gostiteljev predpomnilnika na ravni strežnika. Lahko bi bilo tudi a CDN predpomnilnik prek Cloudflare, če vaše spletno mesto uporablja Cloudflare. Oglejte si naš celotni vodič o tem, kako počistite svoj predpomnilnik WordPress za več podrobnosti.
  Očistite predpomnilnik vtičnikov
  Izpiranje predpomnilnika
 2. Izperite vsak predpomnilnik. Če uporabljate vtičnik, bo v CMS na voljo možnost Nastavitve / Orodja ali na nadzorni plošči WordPress. razdelek za ta vtičnik. Za strežnik predpomnilnik storite to v svojem cPanelu in za Cloudflare, to lahko storite prek razdelka »Predpomnjenje«.
  Cloudflare predpomnilnik
 3. Močno osvežite spletno mesto. Močna osvežitev za Google Chrome se izvede tako, da držite CTRL in nato kliknete gumb za osvežitev. To bo vaše spletno mesto naložilo brez predpomnilnika in bi vam moralo v večini primerov prikazati trenutno stanje vašega spletnega mesta. Če gre za posebno pomembno spremembo DNS, ki jo poskušate nadzorovati, priporočam, da počistite predpomnilnik in piškotke in morda poskusite ogledati spletno mesto na napravi, na katero še nikoli ni bilo videti, le da je varna, poleg vseh korakov nad.

Upravljanje DNS prek CDN

Omrežje za pošiljanje vsebine ali na kratko CDN je omrežje strežnikov in podatkovnih centrov, razporejenih po vsem svetu, ki obiskovalcem nudijo različico vašega spletnega mesta od najbližjega podatkovnega centra do njih..

Naj pojasnim. Recimo, na primer, da vaše spletno mesto gostuje na strežniku s sedežem v Londonu. Če obiskovalec iz ZDA pristane na vašem spletnem mestu, mora dostopati do strežnika s sedežem v Londonu, ki jim bo poslal nazaj podatke, ki jih potrebujejo za nalaganje vašega spletnega mesta..

Če vaše spletno mesto uporablja CDN, kot je Cloudflare, bo ta obiskovalec namesto tega usmerjen na strežnik, ki jim je bližje v ZDA. To pomeni, da se vaše spletno mesto nalaga hitreje in jim ni treba čakati, da jih podatki dobijo iz Londona.

To se sliši sijajno, v glavnem pa je, vendar vseeno doda dodatno zapletenost upravljanja DNS. Ker so storitve, kot je Cloudflare, postale zelo priljubljene, pogosto pomagam svojim strankam pri iskanju težav z DNS, kjer je vključen Cloudflare, zato sem v ta del vključil tudi vas, da rešim vaše težave z DNS, povezane s CDN.

Kako deluje?

Če želite Cloudflare delovati, jim morate omogočiti upravljanje vaših strežnikov imen. Spomnite se, da smo prej govorili o strežnikih imen, ki so določali, kdo upravlja DNS domene?

To pomeni, da če spremenite svoj DNS zunaj Cloudflare, te ne bodo začele veljati. To je vzrok za številne glavobole za tiste, ki si ne morejo zaviti glave, kako delujejo strežniki imen.

Ker Cloudflare skrbi za vaš DNS, medtem ko ga uporabljate, morate urediti svoj DNS znotraj Cloudflare, da spremembe začnejo veljati.

Nastavitve DNS Cloudflare

Če svoje strežnike imen spremenite nazaj v gostitelja ali registratorja domene, Cloudflare preneha delovati in znova lahko spremenite DNS na katerem koli od teh lokacij.

Če niste prepričani, kaj se dogaja s strežniki imen, lahko uporabite Kaj je moj DNS preveriti. Preprosto izberite NS v spustnem meniju, prikazanem na spodnji sliki.

Cloudflare Nameservers

Nasvet: Predogled sprememb DNS

Zdaj je čas za nasvet, ki ga vaši razvijalci in podjetja, ki gostijo, vedo, vendar ne delijo pogosto z vami.

S pomočjo datoteke gostiteljev si lahko ogledate spremembe v DNS, preden jih dejansko ustvarite. To je še posebej koristno pri premikanju vašega spletnega mesta na novega gostitelja.

gostitelji.cx

Datoteka gostiteljev preslika gostitelja v naslove IP, z njim lahko računalnik pogleda na spletno mesto, kot da je bil zapis A nastavljen na nekaj, kar ni. Vendar pa je hosting.file lahko nekoliko zmeden / neroden, tako da obstaja spletno orodje, ki ga lahko uporabite še lažje gostitelji.cx

Uporaba hosts.cx za predogled posodobljenega DNS-a

To orodje vam bo omogočilo ogled in urejanje spletnega mesta na drugem gostitelju, ne da bi posodabljali svoj zapis A. Naredi vse, kar stori datoteka .hosts, brez kakršnih koli težav.

Če želite uporabljati hosts.cx, sledite spodnjim korakom:

 1. Podvojite spletno mesto na novega gostitelja. Prepričajte se, da so datoteke in zbirka podatkov pravilno izvoženi in nastavljeni ter da sledite korakom, potrebnim za povezavo datotek in baze podatkov (urejanje .wp-config itd.)
 2. Odprite hosts.cx
 3. Ko je spletno mesto nastavljeno na vašem novem gostitelju, vzemite skupni IP naslov iz računa cPanel vašega novega gostitelja.
 4. Kamor vprašate za naslov strežnika na hosts.cx, prilepite skupni IP naslov
 5. Za ime spletnega mesta na spletni strani hosts.cx vnesite ime domene svojega spletnega mesta
 6. Kliknite »Pridobi moj preskusni URL« in lahko si boste ogledali svoje spletno mesto, ko bo prikazano z novim gostiteljem

Kar je v tem orodju zelo super, je, da lahko na novem gostitelju odpravljate napake in spreminjate svoje spletno mesto, ne da bi kazali nanj.

Na nadzorno ploščo WordPress se lahko prijavite s pomočjo ustvarjenega URL-ja hosts.cx in vse, kar storite, se shrani v datoteke / bazo podatkov, kot da je vaše spletno mesto že na novem gostitelju. To je nujno za občutljive migracije WordPressa in je orodje, ki ga redno uporabljam.

DNS na kratko

Če povzamem, tukaj so najpomembnejše točke, ki jih je treba odvzeti od tega članka in uporabiti pri delu z WordPress DNS.

 1. Zapis se najpogosteje uporablja za usmerjanje vašega spletnega mesta na ponudnika gostovanja, da se tam prikaže spletno mesto.
 2. Če dvomite, ko menjate DNS, da ne vidite pričakovanega rezultata,, počistite predpomnilnik na ravni strežnika, vtičnika in CDN (če ga imate).
 3. Večina širjenja DNS se pojavi v nekaj minutah do eni uri. V smernicah je zapisano, da lahko traja do 24 ur, če pa v eni uri niste videli nobenih sprememb, splaknite vse predpomnilnike in dvakrat preverite s podporo za gostovanje, ali vse deluje po načrtih in nič ne preprečuje postopka.
 4. Vedno uporabite hosts.cx za predogled sprememb DNS, preden jih izvedete na spletnem mestu / domeni v živo. S programom hosts.cx lahko odpravite napake / odpravite kakršne koli težave, namesto da bi morali na spletnem mestu v živo »požariti«.
 5. Pri prehodu na novega gostitelja ne pozabite ponovno izdati potrdil SSL z uporabo Let’s Encrypt.

Imate vprašanja o spremembi ali upravljanju DNS-ja? Ali pa morda dodate nekaj nasvetov? Spodaj pustite komentar!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map