Ustvarite portal za združevanje novic RSS z WordPressom

Ustvarite portal za združevanje novic RSS z WordPressom

Google je leta 2013 opustil podporo za RSS in uničil njihovo priljubljeno storitev, Google Reader. Ta poteza je povzročila velik izliv šoka iz blogosfere. Spletna mesta povsod se širijo in sestavljajo sezname alternativnih storitev za njihovo združevanje novic RSS in mnogi ljudje so to videli kot konec RSS.


Čeprav se je Google odločil, da ne želi več porabiti nobenega časa ali virov z uporabo oblike RSS, je za to še vedno veliko uporabe in zagotovo v zadnjih nekaj letih ni nikjer več..

WordPress spletna mesta, avtor privzeto, med namestitvijo ustvarite RSS vire. Ti viri se lahko uporabljajo za branje enkratnih bralcev v običajne naročnike, lahko pa jih uporabite tudi za združevanje vsebin z drugih spletnih mest in njihovo objavo na lastno spletno mesto. Odgovorna uporaba RSS storitve na ta način vam omogoča, da ustvarite spletno mesto, ki je lahko osrednji portal, ki prikazuje vsebino z mnogih mest v vaši niši.

To je mogoče storiti na več načinov.

Vaše možnosti vključujejo:

  1. Ustvarite preprost seznam objav, ki se povezujejo nazaj na prvotni članek.
  2. Prikažite vsak element kot odlomek vsebine s povezavo nazaj do prvotnega vira.
  3. Prikažite celotno objavo na svojem spletnem mestu in pripišite izvirni vir.

jaz nenehno priporočamo, da izvirni vir pripisujete vsakič, ko uvozite vsebino, in kadar je le mogoče, uvozite samo odrezke izvirnega članka, ne vseh (razen če imate dovoljenje za to od izvirnega avtorja).

Najlažji način za ustvarjanje lastnega spletnega mesta za združevanje novic RSS je uporaba vtičnika WordPress. Obstaja nekaj možnosti. Ogledali si bomo trenutno najbolj zmogljivo: WP RSS Aggregator.

Vtičnik za strjevanje WP RSS

WP RSS Vtičnik za strjevanje

WP RSS Aggregator je najbolj priljubljen dodatek za uvoz RSS, ki omogoča združevanje več virov spletnega mesta in njihovo prikazovanje na vašem spletnem mestu na dva različna načina. Te možnosti prikaza so:

  1. Uporabite kratke kode za prikazovanje elementov na seznamu v objavi / strani / gradniku.
  2. Ustvari WordPress objave iz elementov vira (vir do objave).

Vsaka možnost je uporabna na svoj poseben način.

Na primer, če uporabite kratko kodo, lahko ustvarite novo (ali dodate na obstoječo) stran ali objavo, ki bo prikazala seznam povezanih člankov iz vaše niše. Možnost kratkega koda ima številne parametre, ki jih je mogoče kombinirati, da ustvarite seznam s podrobnostmi, ki jih bodo potrebovali vaši bralci. Lahko je tudi stiliziran na različne načine.

Možnost Feed to Post bo ustvarila objave na spletnem dnevniku, ki bodo zrcalile vsakega od tistih, ki so povlečeni prek vira RSS. Ta možnost vam omogoča, da narekujete, ali je uvožen zgolj naslov, odlomek različne dolžine ali celotna objava. Ne morem si zamisliti nobenega upravičenega razloga za ponovno objavo celotne vsebine drugega spletnega mesta, razen če ni vaše. Svetujem, da se tej možnosti v celoti izognete, če nimate jasnega dovoljenja lastnika.

Oglejmo si podrobneje vsako od možnosti.

Možnost 1: Uporaba kratke kode

WP RSS Aggregator Koda

Kratka koda vam omogoča, da v eno objavo ali stran na svojem spletnem mestu združite toliko elementov vira. Nekatere teme ponujajo tudi področja pripomočkov, kjer lahko uporabite kratko kodo. To je še posebej koristno, če objavljate svoje objave na spletnem dnevniku, pa tudi zbiranje virov spletnega mesta drugje.

Kratka koda omogoča uporabo več parametrov za nadzor, kaj in kako so določeni elementi prikazani. Lahko omejite število prikazanih elementov vira, dodate stran na stran in še več.

Z uporabo izsekov in sličic ter dodatkov Kategorije lahko korak naprej prikažete s kratkim kodom. Prva možnost vam omogoča, da vsebino, zagotovljeno v RSS virih, ki jih uporabljate za izboljšanje zaslona s kratkimi odrezki in sličico, medtem ko slednja omogoča boljšo organizacijo virov vira.

WP RSS Aggregator Odlomki in sličice

Parametri kratke kode segajo tudi na ta dva dodatka, kar vam omogoča, da se odločite, kateri prikaz kratkega koda vključuje slike, odlomke ali oboje.

To je lahko koristen način prikazovanja vsebine z drugih spletnih mest, vendar ni najboljša možnost, če je namen vašega spletnega mesta zgolj združevanje vsebine ali osredotočen na boljše izkušnje bralca.

Možnost 2: Uporaba vira za objavo

WP RSS Aggregator: WPNewsDesk RSS Agregacija novic

Uporaba dodatka Feed to Post je najbolj uporabna in izčrpna metoda za združevanje številnih virov spletnih strani na eno spletno mesto, ne glede na to, v kakšni niši je ali v kakšnem formatu je vsebina; naj bo to besedilo, slike ali video posnetki.

S tem dodatkom je vsak element vira ustvarjen kot lastna objava na vašem spletnem mestu. Privzeto uporablja objave WordPress, vendar ga lahko nastavite za uvoz v katero koli vrsto objav po meri. Te objave lahko nastavite tako, da prikažejo toliko prvotne vsebine, kot se vam zdi potrebno. Odlomek v 100 besedah ​​ponavadi prenese dovolj izvirne objave, da ujame zanimanje bralcev.

Za izposojo izvirnega vira lahko uporabite splošno nastavitev, ki vsaki objavi doda isto generično sporočilo, ali pa uporabite funkcijo Dodajanje / dodajanje vsebini za dodajanje povezave po meri za vsak vir.

WP RSS Aggregator za objavo

Pri tej metodi združevanja vam je na voljo ogromno možnosti. Objave lahko nastavite tako, da se samodejno objavijo ali ustvarijo kot osnutki objav, tako da se lahko ročno odločite, katere objaviti na svojem spletnem mestu. Vključite lahko komentarje svojih odlomkov, spremenite način prikaza slik, če se sploh želite prikazati, dodelite obstoječe uporabnike kot avtorje ali uvozite podrobnosti o izvirniku in še veliko več.

Objave, ustvarjene s to metodo, imajo na voljo dodatne možnosti upravljanja, ki jih nadzorujejo v meniju z nastavitvami vtičnikov. Te možnosti upravljanja vključujejo možnost hitrega in preprostega brisanja vseh objav, ki jih ustvarijo elementi vira, za nastavitev, kdaj naj bodo objave izbrisane z vašega spletnega mesta (če sploh), in številne druge.

Končne besede o ustvarjanju spletnega portala RSS News

Obstaja več uporab za združevanje vsebine zbirke spletnih mest na eno lokacijo in ta vtičnik ta postopek poenostavi.

Morda boste želeli sestaviti središče za lastna spletna mesta, en sam portal za vse objave, ustvarjene v vaši niši, ali celo eno lokacijo za pregledovanje odlomkov vsebine več spletnih mest, ki jim želite slediti.

Na primer, zgrajena skupina WP RSS Aggregator WP News Desk – novicani portal za vse WordPress, ki zbira objave iz več kot 100 najboljših virov. Vsaka objava je neposredno povezana s prvotnim virom, s čimer si zasluži zasluge. Takšna spletna mesta se lahko tudi zaslužijo z oglasi, partnerskimi povezavami in drugim.

Ta vtičnik omogoča več načinov za dosego teh ciljev in je najboljši in najbolj priljubljen agregator RSS, ki je na voljo v Repozitorij vtičnikov WordPress.org.

Ste z WordPressom že prej ustvarili portal za združevanje novic RSS ali ste kdaj pomislili, da bi ga ustvarili? Ali RSS uporabljate na druge načine, da dodate vsebino na svoje spletno mesto? Radi bi slišali vaše misli v spodnjih komentarjih.

Če vas zanima, če želite izvedeti več, vam bo morda tudi všeč naš vodič o ustvarjanju družabnega vira z WordPressom.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me