Uvod v Google AMP za WordPress

 1. 1. Trenutno bere: Uvod v Google AMP za WordPress
 2. 2. Kako nastaviti program AMP v programu WordPress

Google AMP (Accelerated Mobile Pages) je moteča nova tehnologija, zasnovana tako, da bo spletu bolj prijazno do mobilnih naprav, bistveno hitrejše in zanesljivejše. Ta serija objav je namenjena raziskovanju Googlovega AMP in kako ga nastaviti v WordPressu.


Tu je seznam stvari, ki jih bomo obravnavali v tej seriji objav:

 • Najprej bomo hitro osvežili trenutne trende v mobilnem spletu – kar upravičuje potrebo po AMP
 • Vzeli bomo še en majhen pregled o tem, kako hitrost strani vpliva na naša podjetja in videli, kako lahko AMP pomaga
 • Nato se bomo naučili, kaj je AMP, videli bomo nekaj primerov iz resničnega življenja.
 • To bi pomenilo konec tega članka. V naslednjem članku bomo izvedeli, kako namestiti AMP za WordPress

Začnimo.

Google AMP

Preden se podate v podatke o AMP, lahko sledite skupaj s WPCrafter video vodnik, ki se veže na našo objavo.

Po navedbah Poročilo o internetnih trendih 2015 ki ga je objavilo svetovalno podjetje KPCB, je povprečna odrasla oseba v letu 2015 preživela 5,6 ure na dan. Od tega je bilo 2,8 ure porabljenih za mobilno napravo. To je znatno povečanje v primerjavi z letom 2010, ko je bilo v internetu povprečno le 0,4 ure dnevno prek mobilne naprave.

povprečna dnevna uporaba interneta po napravi

Vir: Ezoic

Povprečna poraba mobilnega interneta se je med letoma 2010 in 2015 povečala za 600%

e-poštna sporočila, ki jih odpira naprava

Vir: Ezoic

Študija, objavljena v Ameriško poročilo o nastavitvah potrošniških naprav je ugotovil, da prek mobilnih naprav je bilo odprtih več kot dve tretjini e-poštnih sporočil, 52% jih je bilo odprtih na pametnem telefonu in 16% odprtih na tabličnem računalniku.

čas uporabe digitalnih medijev

Vir: Ezoic

A 2015 Poročilo o ameriških mobilnih aplikacijah objavil comScore najdeno 90% povečanje celotnega časa, preživetega za mobilnimi napravami odraslih iz ZDA med letoma 2015 in 2013. V istem poročilu je bilo navedeno tudi, da mobilne aplikacije predstavljajo 54% celotnega časa porabe digitalnih medijev, mobilni brskalniki pa 8% celotnega časa.

Skupno 62% digitalnega medija porabi za mobilno napravo.

Torej, da, prva mobilna strategija je zelo pomembno. Zdaj pa se pogovorimo malo o hitrosti.

Časi nalaganja so pomembni – veliko so pomembni. To je tisti kritični dejavnik, ki lahko vpliva na druge pomembne dejavnike, kot so prihodki, stopnja obiskov ene strani, čas na kraju samem, uvrstitve iskanja in uspešnost na skoraj vseh drugih digitalnih tržnih kanalih.

Ker je prihodek končni cilj vsakega podjetja ali spletnega mesta, je tukaj zanimivo dejstvo iz raziskave iz leta 2014 »Hitrost spletnega mesta škodi vsem prihodkom«, izvaja digitalno tržno podjetje Protent. Vrhunec študije je bil to hitrejše strani zaslužijo veliko več denarja.

hitrost spletnega mesta

Vir: Protent

Pogled dolarja na stran (recimo DPPV) se poveča za 20%, ko skrajša čas nalaganja z 8 na 5 sekund (zmanjšanje za 37,5%).

Toda pravi dobitek pride, ko je čas nalaganja strani krajši od ene sekunde ali manj. Čas nalaganja od dve do ene sekunde pomeni, da 2x povečanje dolar na ogled strani.

Hitrost spletnega mesta vpliva ne le na prihodek uspešnost družbene delitve. Fantje v Protentu so izvedli ne ravno izčrpen eksperiment, kjer so na dve strani poslali 100 plačljivih klikov (s Facebook Ads)..

Stran A se naloži v 2 sekundah in Stran B se naloži v 4 sekundah. Ugani kaj? Stran A je dobila 10 delnic, stran B pa le dve. Čeprav je bila velikost vzorca premajhna, da bi potrdili hipotezo, vendar to vsebujejo pomembno zgodbo!

Po pričakovanjih eksplozivne rasti trga mobilnega interneta je povpraševanje po hitrem dostopu do interneta, boljših spletnih tehnologijah v smislu hitrosti, dostopnosti in zanesljivosti postalo najpomembnejše. Pionirji, kot je Google, so hitro ugotovili, da je mogoče storiti veliko, da bi nahranili to naraščajoče povpraševanje in tako se je rodil Project AMP.

Kaj je AMP?

amp-primer

Vir: BusinessofApps.com

AMP ali Accelerated Mobile Pages je odprt okvir za gradnjo hitrejšega, standardiziranega in bolj odzivnega mobilnega spleta. Lepota AMP je v tem, da deluje pravilno poleg obstoječih spletnih tehnologij in drastično izboljša uporabniško izkušnjo mobilnih naprav. Zato Google raje spletne strani AMP in jih višje uvršča v SERP.

Kako AMP izboljša hitrost?

spletno mesto-vektor hitrosti

AMP-ov odprt okvir je zasnovan tako, da izkoristi obstoječe spletne tehnologije in nadgradi nad njim. Zato deluje brez težav v sistemih za upravljanje vsebine, kot je WordPress.

AMP sledi standardiziranemu okviru za izdelavo spletnih strani in zagotavlja, da se lahko vse obstoječe spletne strani prilagodijo temu okviru. V nekoliko več tehnični pogoji, omogoča le asinhrone skripte, izključuje zunanje mehanizme za blokiranje upodabljanja, omogoča le vgrajen CSS in še veliko več.

Na kratko, AMP najprej predstavi postavitev spletne strani (skoraj v trenutku) in vsebino naloži prednostno. Odstrani čakanje na vire in močno zmanjša število zahtev. Ko vsi ti dejavniki delujejo v popolni harmoniji med seboj, dobite bliskovito hitro spletno mesto, ki se naloži skoraj v trenutku.

Oglejte si naslednji preskus hitrosti sestavil PenguinWP, ki kaže “AMP učinek”. Z uporabo AMP so lahko:

 • Zvišajte PageSpeed ​​rezultat za 3 točke
 • Zmanjšajte čas nalaganja strani za 72% s 5 na 1,4 sekunde!
 • Zmanjšajte velikost strani za 80% in število zahtev za 82%

Tu je tabela, ki deli številke:

PageSpeed ​​ocenaČas nalaganjaSkupna velikost straniProšnje
Izvirna različica9251024118
Različica AMP951.420621
AMP Razlika3-3.6s-794KB-97
Odstotek izboljšanje3%-72%-80%-82%

Ohranjanje vsebine

AMP je bil zasnovan tako, da je splet lepši in bolj odziven za mobilne naprave. To je storilo tako, da je odstranilo nekatere nebistvene značilnosti obstoječih spletnih tehnologij.

To še ne pomeni, da so odvzete vse kul funkcije sodobnega spleta. Ne. Preprosto migrira vse te bogate vsebine so vključene v standardiziran okvir z minimalno dvorano.

AMP v celoti podpira vrtiljake slik, zemljevide, družabne vtičnike, vizualizacije podatkov in videoposnetke, s katerimi bodo zgodbe založnikov bolj interaktivne in izstopajoče.

Študija primera: Washington Post

wapo

Vir: Projekt AMP

Poglejmo študijo primera Washington Posta z AMP. Po uvedbi AMP-ja je Pošta povečala porast uporabnikov iz mobilnega iskanja za 23%. To potrebuje malo razlage.

Skoraj 55% prometa Pošte izvira iz mobilnih naprav – kar je spet v sozvočju s statistiko, ki je bila dana na začetku tega članka. Če se podatki ne naložijo v 3 sekundah, začnejo ljudje zapuščati.

Tradicionalno se 51% uporabnikov mobilnega iskanja v 7 dneh vrne na Washington Post. Za uporabnike, ki berejo zgodbe, objavljene v AMP, ta številka skoči na 63%. Tako se je z AMP zadrževanje prometa v mobilnih napravah povečalo za 23%.

Ne samo to, čas nalaganja strani je povprečen na 400 ms, kar je 88-odstotno izboljšanje po AMP. Danes prek AMP potisnejo več kot 1000 člankov.

Super. Kako dostopam do AMP?

Do različice AMP katerega koli spletnega mesta lahko dostopate tako, da na URL katere koli spletne strani dodate »/ amp«. Če spletno mesto ne podpira AMP ali naleti na napako pri upodabljanju, je zasnovano za graciozno razkroji na izvirno mobilno odzivno različico spletnega mesta.

Porazdelitev vsebine

vsebinsko-vektorsko-grafična

“Znan tudi kot brezplačen CDN za članke o AMP.”

Bolj znana kot Google AMP predpomnilnik, ta brezplačna Googlova storitev omogoča založnikom gostovanje njihovih vsebin, hkrati pa omogoča učinkovito distribucijo prek Googlovega visokozmogljivega globalnega predpomnilnega omrežja. Z drugimi besedami, to je kot brezplačen CDN za mesta AMP.

Super. Kako deluje?

Google posebno pozornost posveča spletnim stranem, ki so združljive z AMP. Ko začnete indeksirati različice AMP strani svojega spletnega mesta, jih Google shrani v nekaj, imenovano an AMP predpomnilnik. Še vedno ste lastnik vsebine, Google preprosto pomaga, da jo postreže z oddaljenimi kotički sveta. Kar zadeva posodobitev vsebine predpomnilnika, je tukaj nekaj, kar mora povedati Google:

“Vsakič, ko uporabnik dostopa do vsebine AMP iz predpomnilnika, se vsebina samodejno posodobi, posodobljena različica pa se pokaže, ko bo vsebina predpomnjena.”

Kako dostopamo do njega?

No, pa poglejmo. Če imate URL spletne strani, morate najprej preveriti, ali je AMP omogočen. To storite tako, da preprosto dodate URL / amp na URL. Tu je kratka formula o tem, kako pridobiti Google AMP predpomnilnik katerega koli spletnega mesta, ki ima dovoljenje AMP.

 1. Pridobite različico spletne strani AMP tako, da na URL dodate »/ amp«. Če je veljaven, nadaljujte z naslednjim korakom. Ostalo nehaj.
 2. Če se prikaže stran 404 – to spletno mesto AMP ni implementiralo.
 3. Če vidite, da se vsebina nalaga, se AMP namesti.
 4. Če želite pridobiti vsebino iz Googlovega predpomnilnika AMP, preprosto dodajte https://cdn.ampproject.org/c/ na začetek URL-ja AMP, razen dela “www”.
 5. Začnite z glavnim domenskim imenom (razen „www“) in kopirajte AMP URL spletne strani.
 6. Doda https://cdn.ampproject.org/c/s/ na URL, ki naj bi vam dal Googlov predpomnilnik AMP.

Vzemimo primer Forbesovega članka in preizkusimo zgornjo formulo.

 • To je izvirni URL članka Forbesa:
http://www.forbes.com/sites/allbusiness/2015/10/24/10-great-paid-wordpress-themes-of-2015/
 • Če želite dobiti različico AMP, preprosto dodamo / amp na izvirni URL.
http://www.forbes.com/sites/allbusiness/2015/10/24/10-great-paid-wordpress-themes-of-2015/amp/
 • Zdaj, da dobimo URL predpomnilnika Google AMP, najprej kopiramo URL AMP, začenši z glavnim domenskim imenom, to je izključitvijo dela „www“, do konca. To nam daje:
forbes.com/sites/allbusiness/2015/10/24/10-great-paid-wordpress-themes-of-2015/amp/
 • Naprej dodamo https://cdn.ampproject.org/c/s/ do tega URL-ja, da dobite URL predpomnilnika Google AMP iste strani.
https://cdn.ampproject.org/c/s/forbes.com/sites/allbusiness/2015/10/24/10-great-paid-wordpress-themes-of-2015/amp

Oglejte si, bo delovalo!

Pametni oglasi

spletni oglasi

Za ustvarjanje kakovostne vsebine so potrebna znatna sredstva. Oglasi pomagajo financirati brezplačne storitve in vsebino v spletu. AMP je bil zasnovan tako, da je vključil to idejo in se povezal z njim več kot 75 glavnih oglaševalskih mrež.

AMP podpira široko paleto oblik oglasov, oglaševalskih omrežij in tehnologij. Vsa spletna mesta, ki uporabljajo AMP, bodo ohranila svojo izbiro oglaševalskih omrežij in tudi vse oblike, ki ne škodujejo uporabniški izkušnji.

Analytics

seo

Založniki morajo razumeti tudi vedenje uporabnikov, ko komunicirajo z njihovo vsebino. Zato tudi AMP dobro sodeluje več kot 25 najboljših ponudnikov rešitev za analitiko kot so comScore, Google Analytics, Krux in še več.

analitične platforme, ki jih podpira amp

Ponudniki storitev Google Analytics, ki jih 1. aprila podpira AMPst November 2016; Vir: Projekt AMP

Zaključek

Vodilne platforme za ustvarjanje, združevanje in analitiko so začele izvajati AMP na svojih spletnih straneh. Twitter, Pinterest, WordPress.com, Chartbeat, Parse.ly, Adobe Analytics in LinkedIn so med prvimi skupinami tehnoloških partnerjev, ki načrtujejo integriranje strani AMP HTML. Google načrtuje tudi, da bo Google News postal prva platforma AMP.

Zanimivo je videti, kako bi se ta velikopotezni projekt spremenil v prihodnost spleta.

Osebno obožujem koncept strani AMP. Uživajo v branju, porabijo veliko manj podatkov kot na spletnem mestu, pripravljeni za mobilne naprave, in oglase prikazujejo na povsem nevsiljiv način.

Branje, uživanje in skupna raba vsebin je pri AMP toliko bolj enostavna in zabavna. V naslednjem članku bomo izvedeli, kako integrirati AMP z WordPressom.

Kakšne misli imate o AMP? Se bo pobral?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map