Uvod v program za prilagajanje teme WordPress

 1. 1. Trenutno bere: Uvod v program za prilagajanje teme WordPress
 2. 2. Interakcija s programom za prilagajanje tem WordPress
 3. 3. WordPress tema za prilagajanje kotlovske plošče
 4. 4. Razširitev kotlovske plošče za prilagajanje teme WordPress
 5. 5. Oprema za prilagajanje tem kotlovske plošče – pogojne možnosti, otroške teme in vtičniki

Ena stran, ki mi je bila vedno všeč pri straneh z nastavitvami tem, je, kako zelo različni bi bili. Predstavljajte si, da vsak proizvajalec avtomobilov poskuša dodati svoj lastni pridih z edinstveno postavitvijo koles in videli boste, zakaj je to za WordPress založnike slabo..


Na srečo od 3,4 in hvala API za prilagajanje tem strani z nastavitvami sploh ne potrebujemo.

Zadevni blog je Galerija možnosti teme, predstavitev “najboljših (in najslabših) zaslonskih možnosti v mestu”. Večinoma najslabše, toda mislim, da je prav to postalo priljubljeno. Po besedah ​​Konstantina bo zastareli temo zastaral.

V vsej tej seriji objav si bomo ogledali prednosti uporabe orodja za prilagajanje tem na straneh s starimi nastavitvami, preučili, kako deluje program za prilagajanje tem, videli, kako ga lahko razširite in na koncu ustvarite kotelno ploščo Theme Customizer, ki jo lahko uporabljate s katero koli temo WordPress.

Prednosti prilagajalca teme

Zdaj ne pravim, da so strani z nastavitvami tematike (so bile?) Vse slabe – če so narejene pravilno, se zdijo kot naravni podaljšek nadzorne plošče WordPress – samo da je zdaj nekaj boljšega. V programu Customizer se v primerjavi s stranjo z nastavitvami olajša postopek nastavitve teme, tako da se slepi slepič od glave uporabnika.

Če ga nikoli niste videli v akciji, ta video avtor Otto je treba gledati:

Torej, kaj točno je temator za prilagajanje? Po Codexu:

Zaslon za prilagajanje teme (t.i. “Prilagojevalec teme”) omogoča skrbnikom spletnih mest, da prilagodijo nastavitve teme in si ogledajo predogled sprememb v realnem času.

Orodje za prilagajanje tem v matici

Prilagojevalnik tem ima tri glavne komponente – odseke, nastavitve in kontrole. Če je temo za prilagajanje teme hiša, bi bila vaša dnevna soba eden od odsekov, vsaka lučka v njej bi bila nastavitev in vsaka lučka preklopila kontrolo. To je tako preprosto.

Če želite komunicirati z orodjem za prilagajanje tem, se morate vključiti v customize_register dejanje. S tem boste naložili $ wp_prilagodi predmet, primerek WP_Customize_Manager razred, ki opravi vse težje dviganje. Več o tem v 2. delu te serije.

To je že tam

Če ne želite komunicirati s orodjem za prilagajanje tem in ga morate pustiti, da to počne v vaši temi, postane še lažje. Ko ustvarite temo iz nič, bo program Theme Customizer že prisoten in prikazuje svoje vgrajene razdelke. V bistvu bosta tako dosegla prazna index.php in style.css brez ničesar, razen vrstic v glavah komentarjev:

Tematski program za prilagajanje v prazno temo

Tematski program za prilagajanje v prazno temo

Seveda na tem posnetku ni ničesar za predogled, ker index.php ne naredi ničesar, ampak to je bistvo – če ste razvijalec tem, program za prilagajanje teme samo vpije “Kadar koli ste pripravljeni!” zato ni razloga, da ga ne uporabite v svoji WordPress temi.

Privzetih razdelkov je več, vendar se prikažejo samo, če jih vaša tema podpira, tukaj je celoten seznam vgrajenih razdelkov:

 • Naslov spletnega mesta in oznaka
 • Barve *
 • Slika glave *
 • Slika ozadja*
 • Navigacija *
 • Statična sprednja stran

Označeni (*) razdelki se bodo prikazali samo, če vaša tema podpira njihove ustrezne funkcije, če želite, da se prikaže odsek slike glave, vse kar potrebujete add_theme_support (“glava po meri”) nekje v datoteki function.php.

Obstoječi nadzori

Z vsemi vgrajenimi odseki mora biti nekaj obstoječih krmilnih elementov (stikala za luči, se spomnite?), Da jih lahko napolnite. Tukaj je nekaj, kar vam daje WordPress, izven škatle:

 • Besedilno polje
 • Potrditveno polje
 • Radio
 • Izberite
 • Izbira barv
 • Nalaganje datoteke
 • Nalaganje slike
 • Slika ozadja
 • Slika glave

Verjetno je dovolj za večino tem, toda če je vaša tema posebna (naj ugibam, kajne?) In potrebuje nekaj kontrol po meri, lahko to storite tudi vi. Ustvarjanje kontrol po meri je ena od stvari, ki jih bomo pokrivali v tej seriji, zato spremljajte.

To je vse za zdaj

WordPress ima trenutno šestnajst API-jev (poskusite jih poimenovati vse!).

Ste svojim uporabnikom že naredili uslugo in prešli s strani z nastavitvami na orodje za prilagajanje teme? Če ne, bi rad slišal, zakaj in če imate, kaj mislite o tem do zdaj?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map