Videoposnetki iz WP101, ki jih je enostavno spremljati in bistveno urejati WordPress

WP101 Vadnice za WordPress

WordPress se lahko zdi zastrašujoč za uporabnike novince, zaradi česar se zaradi preobremenjenosti izognejo razvoju spletnega mesta. Na srečo lahko spletno mesto za usposabljanje WP101 pripravi začetnike in izboljšave WordPress-a, tako da z relativno lahkoto krmarita po vstopih in izhodih WordPress-a.


Zdaj v svojem sedmem letu na spletu se je WP101 izkazal kot odličen vir za več kot 500.000 posameznikov. Z videoposnetki in drugimi materiali za usposabljanje so lastnike spletnih mest opremili, da bodo samozavestno gradili svoja spletna mesta z obvladanjem osnov WordPressa. V tej objavi si bomo podrobneje ogledali WP101 in izpostavili sedem osnovnih videoposnetkov o treningu, ki jih boste morali trenutno gledati.!

Več o WP101

V zadnjih nekaj letih je WP101 eksponentno narasla. Izvirno ponudbo so razširili na napredne vadnice, možnosti članstva, vtičnike in video licenco.

Možnosti plačanega članstva vključujejo popoln dostop do vseh video vadnic (vključno z WordPress 101 in 201 in njihovo serijo Yoast SEO) in foruma WP101. Za oblikovalce, ki želijo svoje stranke usposobiti za WordPress, so ustvarili vtičnik WP101. Licence se začnejo pri 99 USD letno za uporabo na 250 spletnih mestih strank, vse možnosti vključujejo 20 videoposnetkov WordPress 101 in 13 Yoast SEO (vsi z belo oznako) in posodobitve v letu dni. Ni slabo, kajne?

Podjetja, ki želijo v svoje tečaje vključiti videoposnetke WP101, lahko za svoje spletno mesto licencirajo videoposnetke z belo oznako za 497 dolarjev na leto, kar je veliko za 23 videov z navodili in posodobitvami. Pomislite samo na čas, ki vam ga bo prihranil, ko boste pomagali strankam, ki so WordPressu novi. Zdaj, ko poznate svoje možnosti, si oglejmo sedem osnovnih videoposnetkov o usposabljanju za WordPress WP101, začenši z osnovami.

Postavljanje fundacije podjetja

V skladu s svojim domenskim imenom WP101 ponuja uvodni tečaj za WordPress. Trije temeljni videoposnetki gledalce seznanjajo s spletno platformo.

1. Kaj je WordPress?

Ta video opisuje WordPress kot spletno programsko opremo, ki se uporablja za izdelavo spletnega mesta ali bloga. Natančneje, to je odprtokodni sistem za upravljanje vsebine, ki se nenehno razvija. S svojimi vtičniki, pripomočki in temami lahko uporabite prilagajanje svojega spletnega mesta, s spletnim urejevalnikom pa za izdelavo svojih spletnih strani, namesto da bi se učili kodo HTML. In ker samostojno gostujete svojo vsebino, je ne more odstraniti tretji gostitelj.

Če potrebujete pomoč izven teh vaj, lahko poiščete odgovore pri WordPress forum, Izmenjava skladov WordPress, ali iz VPRAŠANJA.

2. WordPress.com ali WordPress.org?

Kakšna je razlika med WordPress.com in WordPress.org? WordPress.org je brezplačna, odprtokodna programska oprema ki postane, ko je enkrat nameščen na spletni strežnik, viden v internetu. Za samostojno gostovanje svojega spletnega mesta potrebujete tudi račun za gostovanje. Ta samostojna različica vam omogoča, da prilagodite in upravljate svoje spletno mesto s svojo domeno.

WordPress.com je gostovana različica WordPress-a. Prav tako je brezplačna, toda na spletnem naslovu bo priložen ».wordpess.com«. Imate možnost nakupa lastne domene, vendar bo vaše spletno mesto še vedno gostilo WordPress in ne z možnostjo samostojnega gostovanja po lastni izbiri. Uporabljate lahko omejeno število tem in ne boste mogli nalagati vrhunskih tem ali vtičnikov s tretjih spletnih mest.

Tako je WordPress.com popolnoma brezplačen, vendar ponuja manj svoboščin. Namestitev programa WordPress.org je brezplačna, vendar morate za delovanje uporabiti domeno in račun za gostovanje.

3. Kako namestiti WordPress

Za namestitev WordPress-a potrebujete ponudnika spletnega gostitelja. Mnogi od njih naredijo WordPress namestitev preprosto, saj spletno mesto pošljejo v živo v nekaj klikih. Oglejte si našo zadnjo objavo v spletnem dnevniku o začetku WordPress-a, če želite izvedeti o naših najljubših gostovalnih podjetjih za WordPress, ali obiščite našo najboljšo stran za gostovanje v WordPress-u, če želite izvedeti več možnosti.

Ta video zajema ročno namestitev spletne programske opreme WordPress s pomočjo odjemalca FTP, urejevalnika besedil in spletnega brskalnika. Postopek vključuje prenos WordPressa s WordPress.org, nalaganje teh datotek na spletni strežnik, ustvarjanje baze podatkov MySQL in uporabnika, nato pa zagon namestitvenega skripta WordPress. Vse te točke so podrobno opisane.

Krmarjenje po zadnjem koncu

Ko je spletno mesto nastavljeno in se prijavite na skrbniško ploščo spletnega mesta, boste odkrili nadzorno ploščo WordPress in možnost ustvarjanja objav in strani.

4. Armaturna plošča

WP101: Nadzorna plošča WordPress

V tem videoposnetku so podrobno opisani vsi vidiki nadzorne plošče, od modula dobrodošlice do orodne vrstice, možnosti profila in glavnega navigacijskega menija. Nadzorno ploščo lahko prilagodite s klikom na Možnosti zaslona spustna povezava. The Pomoč na kartici ponuja pomoč na podlagi aktivne strani ali plošče, na kateri delate.

Ideje za objavo spletnega dnevnika lahko tudi snemate s pomočjo Hiter osnutek orodje na vaši nadzorni plošči. Urejanje komentarjev je preprosto tudi z glavne nadzorne plošče. Glavni navigacijski meni se nahaja na levi strani. Primarne povezave se razširijo, da se prikažejo podštevilke, ko miško premaknete nad njimi Bodi prepričan oglejte si video za več podrobnosti ali preberite naš članek o uporabi elementov programa WordPress.

5. Objavite revizije

WP 101 Video Revizija Video

Objava revizije omogočajo, da vaše objave in strani vrnete na prejšnje različice. Okno za revizijo objav je na dnu urejevalnika objav v spletnem dnevniku. Kliknite Možnosti zaslona v zgornjem desnem kotu strani, če polje za popravke objave ni vidno. Preprosto potrdite polje z nalepkami Revizije na dnu strani pa se mora prikazati polje za popravke objav. Preden izberete zadnjo revizijo, ki jo želite uporabiti, si lahko ogledate vsebino, na katero želite vrniti nazaj.

Priprava na obiskovalce spletnega mesta

Nastavitev zadnjega dela je morda najbolj zahteven vidik gradnje spletnega mesta za začetnika. Naslednja dva videoposnetka obravnavata načine, kako lahko pripravite svoje spletne objave in strani za prihodnje obiskovalce spletnega mesta.

6. Kaj je RSS?

WP 101 Video Kaj je RSS

RSS (resnično preprosto prevajanje) podaja povzetek vsebine v živo. Ko posodabljate svoje spletno mesto, se samodejno prikaže v vašem RSS feedu. Obiskovalci vaše spletne strani se lahko naročijo na vaš RSS vir z bralnikom RSS. RSS bralci zbirajo vse vire, na katere je oseba naročena. Bralci lahko nato preberejo objave v spletnem dnevniku ali obiščejo vsako spletno mesto prek povezave vira.

Na nadzorni plošči WordPress lahko dodelite število objav v spletnem dnevniku, ki bodo prikazani v vašem RSS feedu prek Bralec povezava. Če želite izvedeti več, si oglejte naš vodnik za začetnike RSS in WordPress!

7. Yoast SEO Plugin General Tab

Nazdravite SEO Video Tutorial WP101

The Vtičnik Yoast SEO vam pomaga optimizirati vaše spletno mesto, da bo ustrezalo standardom za optimizacijo iskalnikov (SEO). Na zavihku Splošno lahko vnesete ključno besedo, da pomagate pajkom spletnega mesta in da ljudje vedo, o čem govori vaša objava v spletnem dnevniku. Naslov SEO je predlagan glede na vašo ključno besedo. Če želite, lahko spremenite ta naslov. Prav tako boste želeli vključiti meta opis vaše objave, ki vključuje ključno besedo o fokusu. S poznavanjem osnov tega splošnega zavihka boste na pravi poti optimizirali svoje spletno mesto za iskalnike in zainteresirane bralce.

Zaključek

Zdaj ko veste, da ti viri obstajajo, se lahko začnete sklicevati na njih, ko gradite svoje spletno mesto WordPress. Sčasoma lahko samozavestno nadgradite svoje znanje WordPressa. In s članstvom v WP101 boste imeli dostop do še več video vadnic in virov.

Ste dostopali do videoposnetkov WP101 za usposabljanje v programu WordPress? Kakšna je bila to izkušnja zate? Ali imate drug vir video treninga, ki ga uporabljate? Radi bi slišali vaše misli – obvestite nas v spodnjem razdelku s komentarji.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map