Vodnik po korakih za začetek spletnega dnevnika WordPress leta 2020

Kako začeti blog v 5 korakih z WordPressom

Še vedno se spominjam, da sem prvič naletel na WordPress. Odločila sem se, da bom začela blog – komaj sem imela prebrati blog prej, kaj šele ustvaril enega svojega. Čeprav sem imel nekaj starih šolskih znanj o HTML-ju in CSS-u iz poznih 90-ih (ko sem izdelal spletno mesto z nič drugega kot beležnico in programsko opremo FTP), sem bil izven svoje globine.


WordPress je naš najprimernejši način za začetek bloga, ker je tako enostavno delati. A dejstvo je, da je prav tako preprosto pozabiti, kako zastrašujoč je WordPress, ko prvič začnete blog. Nekaj, kar ponuja toliko funkcionalnosti, ne more biti povsem intuitivno za novorojenčka, ki piše blog. O vključitvi nastavitev, tem, vtičnikov in še več je treba razmišljati toliko.

Glede na zgoraj navedeno sem želel ustvariti res preprost vodnik za začetek WordPress bloganja. To je brez pretiravanja, golih kosti navodila za začetek bloga po korakih to je pripravljeno na svet.

Kazalo:

Spodaj je seznam različnih korakov, tako da, če ste že zaključili korak (ja), potem lahko preskočite desno do koraka, na katerem ste trenutno, in če delate skozi vodnik, lahko vedno označite trenutni korak, se vrnite k temu.

1. korak: Pridobite gostovanje v WordPressu

Preden začnete blog, potrebujete mesto za gostovanje vašega spletnega dnevnika. Na spletu je na voljo na stotine in morda na tisoče gostujočih podjetij, vendar ni vse gostovanje enako. Prvo pravilo je, da ničesar v življenju ni zastonj – zlasti gostovanje. Če torej vidite podjetje, ki oglašuje popolnoma brezplačno, nobenih strun, priloženih gostovanju, ne kupujejo. Veliko bolje boste vlagali od 3 do 35 dolarjev na mesec v spodoben načrt gostovanja.

Najboljše gostovanje v WordPressu

Bluehost deljeno gostovanje za WordPress

Bluehost je eno najbolj znanih imen pri spletnem gostovanju. Ponujajo različne načrte, toda z našo povezavo lahko preklopite svoj lastni načrt gostovanja, ki se začne pravkar 2,95 USD / mesec (prvo leto samo nove stranke). To je odlična možnost, če šele začnete in še nimate veliko proračuna za vlaganje v svoje spletno mesto.

Pridobite Bluehost za 2,95 USD / mesec

Gostovanje WordPress z upravljanjem z vztrajnikom

Flywheel je upravljano gostiteljsko podjetje WordPress, ki ponuja načrte, ki se začnejo pravkar 23 USD / mesečno za majhne bloge (ko izberete letni načrt). So strokovnjaki za WordPress in ponujajo veliko brezplačnih virov (e-knjige, knjige pomoči, videoposnetki), s katerimi lahko začnete postati WordPress pro.

Preberite več o vztrajniku

Gostovanje WordPress, ki ga upravlja WP Engine

WP Engine ponuja optimizirane načrte gostovanja WordPress, ki se začnejo že na začetku 35 USD / mesečno, vendar lahko z našo povezavo prihranite 10% pri prvem plačilu (plus dodatna dva meseca brezplačno, če se prijavite na letni načrt). Čeprav stanejo nekoliko več kot druga podjetja za gostovanje, so strokovnjaki za WordPress in zaupamo, da bomo gostili vsa naša spletna mesta.

3 mesece brezplačno pri WP Engine

Vsak od njih je odlična možnost za nov blog. Bluehost ponuja načrtno osveščene načrte, ki so več kot sposobni urejati nov blog. Čeprav si lahko vsak mesec privoščite nekaj več, toplo priporočamo, da WordPress specifično gostovanje pri Flywheel ali WP Engine (ki ga uporabljamo), saj v celoti upravljajo vaš strežnik in osrednje posodobitve za vas. Poleg tega ponujata varnostne kopije in varnostno skeniranje, da bo vaše spletno mesto varnejše.

Najpomembneje je, da se ti načrti odlično obnesejo WordPress. To je naša najprimernejša metoda za začetek spletnega dnevnika, saj je enostaven za uporabo, ponuja številne odlične funkcije in je zelo prilagodljiv (hvala za vse teme in vtičnike, ki so na voljo).

2. korak: Namestite WordPress & Configure Settings

Kot rečeno, so vsi trije načrti gostovanja, ki jih priporočamo, popolnoma združljivi z WordPressom in popolni, če želite začeti blog. Ko izberete načrt, ki ga boste morali namestite in namestite WordPress za vaše spletno mesto. Namestitev WordPressa, odvisno od vašega gostitelja, se lahko nekoliko razlikuje, vendar ne glede na to, za katero spletno mesto izberete, naj bo živo in pripravljeno za bloganje v zelo malo časa.

 • Bluehost ob prijavi ima hitro nastavitev z enim klikom. Preprosto se prijavite v svoj račun in pod možnostjo izberite možnost »Namesti WordPress« Spletna stran. Od tam samo sledite pozivom na zaslonu, da izberete ime domene in ustvarite svoje podatke za prijavo v WordPress administrator. Več o namestitvi WordPress-a z Bluehostom lahko izveste v našem vodniku.
 • Vztrajnik prihaja z vnaprej nameščenim WordPressom in pripravljenim za uporabo. Ker načrti gostovanja Flywheel omogočajo samo namestitev enega spletnega mesta na načrt gostovanja, morate bodisi dodati domeno (in ustvariti svoje skrbniške prijave za WordPress) ali preseliti spletno mesto s pomočjo ekipe Flywheel (za začetek.
 • WP motor je tudi upravljan gostujoči načrt WordPress, zato vam ni treba nameščati WordPressa. Kljub temu boste morali še vedno dodati novo domeno ali preseliti svoje spletno mesto (samo se prijavite in pojdite na Namestitev> Migracije spletnega mesta če želite premakniti svoje spletno mesto, potem pojdite na spletno mesto ali začnete novo Namestitev> Domene da pokažete na svojo domeno). Če ste z WP Engine izbrali načrt Pro ali višje, lahko na svoj hosting načrt namestite več spletnih mest. Če želite dodati novo spletno mesto, vklopite Namestitve in kliknite na Dodaj nato ponovite postopek dodajanja svoje domene.
 • Drugi gostitelji: Če uporabljate drugega gostitelja, ni problema! WordPress lahko namestite na katerega koli gostitelja (preprosto morate ročno prenesti in namestiti WordPress).

Ko imate WordPress nameščen in pripravljen, se lahko prijavite na svoj URL se prijavite v WordPress. Iz vašega računa za gostovanje mora obstajati povezava do prijave za WordPress (ponavadi gre za your-url.com/wp-login ali wp-admin ali kaj podobnega). Uporabite skrbniško ime ali e-poštno sporočilo in geslo, ki ste ga ustvarili pri nastavitvi podatkov za svoj račun gostovanja.

WordPress je zelo prilagodljiv (v resnici je 100% prilagodljiv, saj je odprtokodna programska oprema), vendar za namene tega priročnika mislim na nastavitve, do katerih dostopate prek svoje nadzorne plošče WordPress. Če premaknete miškin kazalec nad Meni nastavitev element na vaši stranski vrstici boste videli številne možnosti.

Seznam se zdi nekoliko preobsežen, vendar tega ni treba – na teh straneh je le nekaj glavnih nastavitev, ki jih morate upoštevati. Pojdimo skozi vsako po vrsti.

Splošne nastavitve WordPress-a

Nastavitve programa WordPress: Splošno

Na tej strani so najpomembnejše nastavitve, ki jih vnesete v svoje Naslov spletnega mesta in oznaka. Lahko se vrnete in jih kadar koli spremenite, vendar je dobro, da imate že od začetka predstavo, kaj želite uporabiti za te, za dosledno trženje blagovne znamke. Naslov bo verjetno samo ime vašega spletnega mesta, blagovna znamka ali vaše ime (če gre za osebni blog), tako da je to enostavno. Za svoj Tagline najprej pomislite, kaj ste želeli začeti blog. V njem naj bi bilo opisano, o čem govori vaš blog. Če želite, lahko tudi spremenite obliko datuma in ure na tej strani.

Pisanje nastavitev WordPress-a

V tem razdelku lahko nastavite a Privzeta kategorija objave in vrsta objave za vaše članke. To je razdelek, na katerega se lahko pozneje vrnete, če vidite, da še niste začeli bloganja. Ni pomemben korak, čeprav lahko pomagate pospešiti postopek bloganja za nekaj sekund, če uredite privzete nastavitve po svojih željah.

Branje nastavitev WordPress-a

Nastavitve WordPress-a: branje

Na zavihku za branje boste želeli nastaviti, kaj Prikaže se vaša domača stran. Glede na temo, ki jo uporabljate, boste morda želeli uporabiti svoje najnovejše objave na spletnem dnevniku ali po meri statične strani. Preberite več o nastavitvi in ​​urejanju domače strani WordPress v našem priročniku.

Razprave o nastavitvah WordPress-a

Nastavitve WordPress-a: razprava

Ta stran vsebuje vse nastavitve v zvezi s komentarji na vašem spletnem mestu. Trenutno bi morali biti vaši glavni pomisleki ali boste dovolili ljudem objavljanje komentarjev ali ne in če cOmenki morajo biti ročno odobreni. Obstajajo tudi druge možnosti, ki jih lahko prelistate, čeprav bi večina privzetih nastavitev morala delovati v redu

Nastavitve medija za WordPress

Tu najdete možnosti za obrezovanje medijev (slik), ki jih dodate na svoje spletno mesto. WordPress vključuje možnosti za sličice, srednje in velike velikosti obrezovanja slike. Te lahko preprosto pustite ali jih prilagodite, če želite v svojih objavah uporabiti prednastavljene velikosti.

Permalinkks nastavitve WordPressa

Nastavitve za WordPress: Permalinks

Povezave so tiste, ki se prikažejo v naslovni vrstici brskalnika, ko je obiskovalec na kateri koli strani na vašem spletnem mestu – to je vaš URL in edinstvena identifikacija strani ali objave. Na primer, trajna povezava do te strani je “začeti-WordPress-bloganje”.

Na tej strani z nastavitvami vam bo prikazan seznam različnih oblik stalne povezave. WordPress je privzeto nastavljen za uporabo ID-ja objave, ki ni zelo lep. Namesto tega običajno uporabljamo in priporočamo Ime objave ker je enostavna za uporabo, je vizualno privlačna in je dodatna spodbuda za vašo SEO (uporaba ključne besede v sluzi je ponavadi dobra stvar).

Opomba: Ko izberete strukturo stalne povezave in začnete objavljati objave, je ne bi smeli spreminjati brez predhodne priprave. Če spremenite strukturo stalne povezave brez ustreznega načrtovanja in izvajanja, lahko na vašem spletnem mestu pride do pretrganih povezav in 404 napak, zato uporabite previdnost in te nasvete, kako varno spremeniti svoje povezave.

Bonus: Vaš profil

Razen splošnih nastavitev WordPressa si oglejte tudi svoj uporabniški profil, ki ga najdete pod Uporabniki> Vaš profil ali s klikom na ime v zgornjem desnem kotu zaslona.

Nastavitve WordPress-a: Uporabniški profil

Podrobnosti na tem zaslonu so pogosto prikazane po temah (običajno kot avtor objave), zato je pomembno, da si vzamete trenutek, da zagotovite, da so vnesene pravilne informacije. Prepričajte se Javno ime za prikaz spustna možnost je nastavljena na ime, ki ga želite prikazati svetu. To je določeno z izbiro uporabniškega imena, imena in priimka ali vzdevka. In če vaša tema vključuje podporo za bio tega ne pozabite dodati.

Nazadnje boste morali nastaviti tudi Gravatar (z istim e-poštnim računom kot vaša prijava v WordPress) s sliko, ki jo želite uporabiti za svoj profil. Običajno je lep strel z glavo smiseln, čeprav lahko naložite katero koli sliko, za katero menite, da je primerna.

3. korak: Izberite WordPress temo za začetek bloga

Tu se večina novih blogerjev spotakne – preživijo ure in ure v iskanju popolne teme. Dovolite mi, da vam odvzamem breme: vaša tema ni tako pomembna, ko šele začnete. Vaš edini poudarek bi moral biti ustvarjanje vsebine in njihovo prikazovanje tam, da jo ljudje vidijo. Ne skrbite preveč za oblikovanje svojega spletnega mesta, dokler nimate velike publike, ki bi vam povedala, ali jim je všeč ali ne.

Privzeto boste na svojem spletnem mestu videli letno temo WordPress. Automattic (ljudje, ki stojijo za WordPressom) vsako leto izdajo novega in vsak je usmerjen v blogerje (zadnja tema Dvajset sedemnajst, toda dvajset osemnajst je na poti). Vsako leto je ta nova tema običajno več kot primerna za tiste, ki šele začnejo z WordPressom, da začnejo blog.

WordPress privzete teme

Toda na neki točki boste verjetno želeli preiti na temo z več funkcijami za vaše rastoče spletno mesto. Preklop je preprost – vse, kar morate storiti, je namestiti novo temo. Samo pojdite do Videz> Teme> Dodaj novo prek stranske vrstice. Kliknite na gumb za prenos teme. Nato izberite svojo zip datoteko za nalaganje, namestite temo in jo nato aktivirajte. Ta-da! Pravkar ste namestili čudovito premijsko temo z več funkcijami in možnostmi, ki jih boste dobili v brezplačni temi.

Čeprav je na voljo veliko brezplačnih in vrhunskih tem, ki jih lahko izbirate, resnično ne morete premagati kakovosti tem, ustvarjenih na WPExplorerju. Tu je nekaj naših najljubših.

Chic Lifestyle & eCommerce Premium WordPress tema

chic wordpress blog in trgovina tema

Info & DownloadView Demo

Chis je ljubka in elegantna tema za bloganje s popolno podporo za WooCommerce. To pomeni, da je enostavno pisati o svojih najljubših temah in prav tako enostavno prodati svoje blago. Čisto kaj?

WordPress tema brez blogging

tema blogging o wordpressu

Info & DownloadView Demo

Zero je čista in minimalna možnost bloganja s preprosto navigacijo po levi bočni vrstici. Odlično za osebne ali fotografske bloge, Zero ima vse, kar potrebujete, ne da bi vas preplavilo. Poleg tega je brezplačna, torej ne ljubiti?

Blog Prosti zidarski blog WordPress tema

Mesa Brezplačna WordPress tema

Info & DownloadView Demo

Mesa je eleganten in brezplačen zidarski slog WordPress blogging tema, ki je odlična za osebne ali profesionalne bloge. Ta tema podpira množico oblik objave in vsebuje uporabne možnosti za prilagajanje, ki vam bodo pomagale.

Skupaj povleci in spusti Ultimate večnamensko in blogging WordPress tema

Skupaj tema WordPress Vlogging

Info & DownloadView Demo

Nazadnje, kako ne bi mogli omeniti Total? Tema Total je ravno to – skupna rešitev za katero koli vrsto spletnega mesta, še posebej, če želite začeti blog. Z naprednim ustvarjalcem strani za povleci in spustite lahko neomejene barvne možnosti, prilagojene Googlove pisave, vgrajene portfelje in galerije, premijske drsnike, forme video in zvočnih objav, ustvarjalnik zaglavov, pripomočke po meri in še več Skupaj je mogoče enostavno prilagoditi. Zaženite osebni blog, upravljajte spletno mesto podjetja, objavite svoje vlogse, delite recepte in še več. Ničesar skupaj ne more storiti!

Toda to je le nekaj naših najljubših, ki vam bodo olajšali začetek bloga. Zdaj, ko ste izbrali svojo temo, je čas, da se lotite izbire nekaterih vtičnikov!

4. korak: Namestite priporočene vtičnike

Če so teme prvi blogerji, se morajo vtičniki uvrstiti na drugo mesto. Vse preveč enostavno je porabiti ure za namestitev poljubnega števila vtičnikov, preden dejansko naredite karkoli v zvezi z ustvarjanjem vsebine. Čas je zanič.

V resnici ne boste potreba vse vtičnike, da začnete kot bloger. WordPress je dobro opremljen. Vendar pa obstaja nekaj vtičnikov, ki bi jih priporočil, da jih namestite in aktivirate, da kar najbolje izkoristite svoj blog.

Opomba – vsak od teh vtičnikov je brezplačen in ga je mogoče namestiti z navigacijo do Vtičniki> Dodaj novo prek stranske vrstice. Nato uporabite iskalno polje za brskanje po brezplačnem vtičniku v skladišču (ali kliknite, če želite naložiti vtičnik, ki ste ga prenesli drugje).

Ko najdete želeni vtičnik, kliknite povezavo »Namesti zdaj«. Ko je vtičnik nameščen, boste imeli možnost aktiviranja novega vtičnika. To je to! Vtičnik je zdaj nameščen in aktiviran. Nastavitev vsakega od teh priporočenih vtičnikov mora biti precej enostavna, če pa imate kakšna preprosta vprašanja, lahko postavite v spodnjem razdelku s komentarji ali obiščite stran vtičnika na WordPress.org, da odprete temo podpore.

Za zaščito pred neželeno vsebino preizkusite Akismet

Akismet WordPress Vtičnik za zaščito pred neželeno pošto

Komentiranje neželene vsebine je lahko pozneje velik problem, če ne nastavite bloka ceste ali dveh, s katerim bi ustavili neželeno pošto. Vtičnik številka ena za to je WordPress Akismet, in čeprav so na voljo drugi vtičniki, je najboljši vtičnik za zaščito pred neželeno pošto za WordPress. Akismet je dokaj enostaven za uporabo – samo namestite, aktivirajte in izberite raven strogosti. Po tem bo Akismet pregledal vaše komentarje in samodejno premaknil sumljive komentarje v vašo mapo z neželeno pošto, vse kar morate storiti, je, da ga izpraznite..

Če želite dodati skupno rabo v družbi, razmislite o AddThis

AddThis Social Plugin

Ali želite, da ljudje delijo vašo vsebino, kajne? Če vaša tema že ne podpira skupne rabe v družabnem omrežju, boste za to morali namestiti vtičnik. Dobra brezplačna možnost je Dodaj to. Njihov brezplačni vtičnik za skupno rabo družbe ponuja možnosti za 200+ družabnih omrežij, na tone stilov gumbov in veliko lokacij (stranska vrstica, glava, pripomoček, vsebina itd.) In vse brezplačno. Če želite videti svojo analitiko ali imeti bolj napredne možnosti za skupno rabo, boste potrebovali premijo DodajTa račun, vendar za večino blogerjev samo vtičnik ponuja veliko.

Optimizirajte svoj SEO z Yoast

Yoast SEO

Optimizacija iskalnikov ali na kratko SEO je bistven vidik katerega koli spletnega mesta. Če pa postaneš strokovnjak za SEO, potrebujejo leta in tudi takrat se moraš še naprej učiti. Zato so vtičniki, kot je Yoast SEO, pomemben dodatek za WordPress uporabnike. Yoast SEO nam je všeč, ker vključuje osnovne možnosti SEO za drobtine, naslove, odlomke, optimizacije ključnih besed in drugo.

Dodajte Google Analytics z MonsterInsights

MonsterInsights Analytics za WordPress

Odličen način za prikaz uspešnosti vašega spletnega mesta je spremljanje obiskov vašega spletnega mesta prek Google Analytics. Oglejte si naš vodič o tem, kako nastaviti Google Analytics za svoje spletno mesto, vendar ko enkrat ustvarite račun in na spletno mesto dodate svojo sledilno kodo, lahko začnete spremljati svoje spletno mesto. Seveda lahko vsak dan ročno preverite svoj račun za Google Analytics, toda WordPress je prilagodljiv CMS, ki ponuja številne enostavne vtičnike, ki integrirajo vašo analitiko v svojo WordPress nadzorno ploščo. Priporočamo MonsterInsights ker dobro deluje z Yoast SEO – na ta način lahko za boljše rezultate kombinirate svojo SEO strategijo in SEO nadzor.

Vzdržujte varnostne kopije WordPress z VaultPress

VaultPress za WordPress

Vedno je dobra ideja načrtovati najslabše in eden najboljših varnih napak, ko začnete blog z WordPressom, je redno varnostno kopiranje.. VaultPress je brezplačen vtičnik, vendar za to potrebujete vrhunsko članstvo, da lahko ustvarite in vzdržujete popolne varnostne kopije spletnega mesta. To je del premijskih načrtov Jetpack, ki se začnejo že od 3,50 dolarja na mesec (le 39 dolarjev na leto), kar je zelo nizka cena, če imate popolno brezskrbnost, da ima vaše spletno mesto načrt B. Če ne želite uporabljati vtičnik za varnostne kopije, ni problema. Obstaja nekaj različnih brezplačnih metod, ki jih lahko uporabite za varnostno kopiranje WordPress-a prek vašega gostovalnega načrta ali ročno.

5. korak: Začnite blogati

V tem trenutku je vaš blog že skoraj pripravljen za pripravo vsebin in za to je treba skrbeti le še nekaj stvari. Prvi je, da se znebite vzorčne objave, strani in komentarja, ki ga WordPress privzeto vključuje.

Izbrišite vzorčno stran in objavo

Najprej kliknite na Strani element menija na vaši stranski vrstici. Na vašem popolnoma novem blogu boste videli samo eno vzorčno stran, ki jo lahko izbrišete tako, da s kazalcem miške nad miško in izberete Smeti možnost.

brisanje objave v besedilu

Za zdaj vam ni treba ustvarjati nobenih novih strani, čeprav se boste morda želeli vrniti pozneje, da v nekem trenutku ustvarite stran o Vizitka ali stiku. Trenutno smo osredotočeni na to, da se vaš blog sprosti, za kar ni treba ničesar razen objav. Torej kliknite na Objave na svoji stranski vrstici in tako kot s svojih strani izbrišite vzorčno objavo z naslovom “Pozdravljeni svet!”

Zdaj je vaš blog svež, čist in pripravljen na vaše besede modrosti.

Ustvari svojo prvo objavo

Oglejmo si ustvarjanje svoje prve objave. Samo pojdite do Objave> Dodaj novo prek stranske vrstice in prikazal se vam bo zaslon, podoben spodnjemu sliki:

Napišite svojo prvo objavo na spletnem dnevniku

Obstajajo tri ključne točke, da boste lahko svojo prvo objavo odprli na prosto (čeprav imamo podroben vodnik za objavo vaše prve objave v WordPressu):

 1. Ustvari naslov za svojo objavo: To je v polju neposredno pod »Dodaj novo objavo«. Bodite jasni, jedrnat in privlačen. Prav tako je dobro, da vključite svojo ključno besedo.
 2. Napišite svojo vsebino: To se dogaja v glavnem urejevalniku besedila, ki zavzame večino zaslona. To je urejevalnik »kaj vidiš-kaj-kaj-dobiš« (na kratko WYSIWYG), kar pomeni, da lahko vidite spremembe, ki jih naredite z urejevalnikom, ko uporabite vključene možnosti (krepko, poševno pisavo, velikost pisave, povezave itd. ) ali vstavljanje medijev (slike, video povezave itd.).
 3. Predstavljena slika, kategorija in oznake: Če želite zdaj dodati predstavljeno sliko, je čas za to. Priporočamo tudi uporabo kategorij (široke skupine objav) in oznak (specifični, nišni deskriptorji), saj bralcem olajšajo brskanje po vaši spletni strani, ko boste na svojem spletnem dnevniku objavili na stotine objav..

S temi tremi točkami kliknite na Objavi gumb. To je to – ustvarjanje vsebine v WordPressu je tako enostavno! Čeprav lahko optimizirate in bolje predstavite svoje objave, lahko storite številne stvari, Ključ za začetek je samo to: začetek. Pozneje skrbite za drobni tisk, vendar zaenkrat nekaj vsebine!

Dodajte dodatne funkcije

Vedno lahko dodate na svoje spletno mesto s pogonom WordPress. Dodajte več strani, dodajte več vtičnikov, izberite novo temo in dodajte nove sloge. Nebo je meja! Tu je še nekaj pogostih funkcij, ki jih boste morda želeli dodati na svoje spletno mesto (spoiler alter – mnogi potrebujejo samo vtičnik).

 • Kako dodati forum v WordPress
 • Kako dodati WordPress trgovino
 • Kako dodati Google pisave v WordPress
 • Kako prilagoditi oblikovanje svojega spletnega mesta
 • Kako dodati ustvarjalca strani

Kaj čakaš? Pojdi na začetek spletnega dnevnika!

Začeti z bloganjem je res tako enostavno kot zgornji petstopenjski postopek, krivulja učenja za začetek spletnega dnevnika pa je plitva, če začnete z veslanjem in ne s skokom v globino. Obstaja veliko časa za obsedenost zaradi manjših preobratov teme, novih vtičnikov in optimizacije vašega SEO, vendar se uspešno bloganje skoraj vedno vrne na vsebino ki ga pridelate.

Večina obiskovalcev ne bo skrbela niti približno toliko za vašo zasnovo ali domišljijsko funkcionalnost vtičnikov kot za vašo vsebino. Zato zajemite srce bloganja, ustvarite ustvarjanje in začnite blog!

Imate kakšna vprašanja o tem, kako začeti blog? Ali konkretno bloganje o WordPressu? Z veseljem vam bomo pomagali – pustite komentar spodaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map