Vodnik po velikostih obrezovanja slike WordPress

WordPress 3.9 se je pojavil s celo veliko dodatne moči pod pokrovom. Presenetljiva nova funkcija med mnogimi je dodana sposobnost za nadzor položaja obrezovanja slik, naloženih v WordPress – to je res gladko!!


Preden nadaljujem, velika zahvala Brad Touesnard ki je prispeval ta osupljiv prispevek, ki je zdaj vključen v jedro WordPressa! Mislil sem, da bo to odlična priložnost, da ne samo podrobneje opišemo, kako izkoristiti to novo funkcijo, ampak tudi, da se poglobimo in dobimo oprijem v celotnem obsegu te funkcije..

Že na začetku – dodajanje ali prilagajanje velikosti slike

WordPress privzeto ustvari 3x dodatne različice vaše slike. Različica „Sličica“, „medij“ in „velika“ različica. Naložena prvotna velikost slike se imenuje različica “Polna”.

Prilagajanje privzetih nastavitev

Lahko pripišete privzete vrednosti vsake od teh velikosti obrezovanja. Lahko greš na svoje Nadzorna plošča WordPress, Nastavitve >> Mediji in tam spremenite vrednosti ali to lahko storite prek datoteke s temami ali funkcijami vtičnikov, kot je ta:

update_option ('thumbnail_size_w', 250);
update_option ('thumbnail_size_h', 250);
update_option ('thumbnail_crop', 1);

Dodajanje dodatnih velikosti

To funkcijo lahko hitro in enostavno umestite v datoteko s temami ali funkcijami vtičnikov:

add_image_size ($ name, $ width, $ height, $ crop);

Na koncu bi izgledalo nekako takole:

add_image_size ('domača stran-palec', 250, 250, resnično);

Običajni trdi pridelek

Namig: Ne pozabite, da vsaki dodatni velikosti slike dodate svoje edinstveno ime ;-).

Vse, kar morate vedeti, najdete prek spletnega mesta WordPress Codex.

Nekaj ​​čarovnije WordPress 3.9+ – nadzor nad položajem obrezovanja

Parameter $ crop je bil prej zgolj booleova vrednost, true ali false. Torej bodite mehak sorazmeren ali trdi, če je nastavljen na resnično (branje nadaljevajte navzdol, če želite videti razliko med trdim in mehkim posevkom). Vendar lahko zdaj uporabite matriko za določitev položaja območja obrezovanja (x_crop_position, y_crop_position). Všeč so mi slike, obrezane s središča, tako da lahko na primer vaša funkcija izgleda tako:

add_image_size ('homepage-thumb', 250, 250, matrika ('center', 'center'));

Uporabniško izbrano trdo obrezovanje

Parameter $ crop še vedno sprejema resnične / napačne vrednosti in po besedah ​​Brada je popolnoma nazaj združljiv. Sintaksa je identična lastnosti lastnosti CSS background-position, zato je poznana tako oblikovalcem kot razvijalcem, vendar so v vsakem primeru zaradi jasnosti.

levi vrh
levo sredino
levo dno
desni vrh
desno sredino
desno dno
srednji vrh
sredinsko središče
sredinsko dno

Torej sem ga obrezal, zdaj kako ga uporabim?

Odlična novica … je popolnoma enako !! Za popolno razčlenitev, kot vedno poglejte na WordPress Codex. Tu je opomnik v vsakem primeru. Če želite poklicati to sliko po meri v svoji temi ali vtičniku. V primeru, ki smo ga uporabili, tukaj:

the_post_thumbnail ('domača stran-palec');

ali…

wp_get_attachment_url (get_post_thumbnail_id ($ post-> ID, 'homepage-palec'));

Kaj pa vse moje obstoječe slike?

Kot verjetno veste, se velikosti obrezovanja ciklično premikajo in ustvarjajo v času vašega prenosa. To zdaj pomeni, da smo po uporabi te nove funkcije z dodajanjem položaja za prirejanje po meri ali spreminjanjem / dodajanjem nove velikosti obrezovanja zdaj prepuščeni tistemu, kar je bilo ustvarjeno ob prenosu, in nobena od teh novih različic slik nam ni na voljo, ni v redu!

Aaah, ampak počakaj. Na srečo je v WordPress skupnosti veliko pametnih in super ljudi, da prihranijo dan, tukaj je regeneriraj vtičnik sličic. Ta vtičnik obstaja že dolgo, fantastično je! Pretočila se bo skozi vse obstoječe naložene slike in regenerirala vse nove velikosti slik, ki ste jih dodali ali prilagodili. Woohooo problem rešen ��

Trda Vs Mehko obrezovanje – odločili ste se

Trd pridelek

Običajni trdi pridelek
Slika bo pomanjšana in nato obrezana na natančno določene dimenzije. Glede na delež slike glede na velikost pridelka je velika verjetnost, da bo slika vedno odrezana.

Mehko obrezovanje

Mehko obrezovanje
Mehka obrezovanje ne bo nikoli odrezalo nobene slike, pomanjšalo jo bo, dokler se ne prilega določenim dimenzijam in ohrani prvotno razmerje stranic.

Nekaj, kar je vredno vedeti …

V primeru, da je katera koli dimenzija naložene slike (širina ali višina) manjša od nastavljene velikosti obreza, bo preskočena in različica za to velikost ne bo narejena! WordPress bo krožil po vseh nastavljenih velikostih slik in ustvaril samo različice tistih slik, ki so večje od različice, ki jo poskuša ustvariti. V tem primeru, ko se slika naloži v vašo temo ali vtičnik in ne obstaja, bo privzeta za prvotno sliko “Polna” kot nadomestna slika.

Uživajte v izvajanju te odlične nove funkcije na svojih temah in vtičnikih. Čas je, da zafrkneš rit in obrežeš nekaj slik ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map