Vodnik za začetnike v BuddyPress in bbPress – Dva vtičnika za nadaljevanje pogovora

Interaktivni blog je veliko bolj vznemirljiv kot blog, kjer govori samo avtor bloga. Pogovor med dvema osebama ali razprava med številnimi bralci lahko bralce zanima še veliko več. Na enem mestu lahko slišijo različna stališča, se seznanijo z drugimi, ki imajo enake interese in se učijo iz razprav.


WordPress blogom olajša prejemanje povratnih informacij, začetek razprav in pogovorov. Dva vtičnika – BuddyPress in bbPress lahko v veliki meri opravita delo za WordPress bloge in spletna mesta. BuddyPress je vtičnik za dodajanje socialnega omrežja, bbPress pa vam bo pomagal pri dodajanju forumov. Oba vtičnika ima ekipa WordPress, zato sta tesno integrirana z WordPressom.

BuddyPress

Z BuddyPress, lahko ustvarite svojo skupnost v družabnih omrežjih. Priljubljen vtičnik, trenutno uživa več kot 200.000 aktivnih namestitev. To je idealno orodje, ki vam pomaga pri izgradnji majhnih lokalnih spletnih skupnosti, kot so športna ekipa, cerkvena skupina, dramski klub ali navijaški klub za glasbeni bend. Deluje tudi za večje skupnosti.

Vtičnik lahko namestite neposredno s svoje nadzorne plošče WordPress. Ko ga namestite, boste morali konfigurirati komponente, strani in nastavitve, da ustrezajo posebnim zahtevam vaše skupnosti.

Komponente

Socialno omrežje ima veliko komponent. In večina teh komponent – 10 jih je – je prisotnih v BuddyPressu. Te komponente lahko uporabite za omogočanje,

 • Vsak uporabnik se lahko prijavi, ustvari račun, ga spremeni ali izbriše – vse iz svojega profila.
 • Podrobni profili, s katerimi se uporabniki lahko opišejo.
 • Uporabniki se lahko povežejo z drugimi v skupnosti in jim sledijo.
 • Uporabniki, da v skupnosti ustvarijo nove prijatelje.
 • Vsako število uporabnikov, če želite pogovor nadaljevati zasebno.
 • Ustvari skupine, ki se jim uporabniki lahko pridružijo in sodelujejo.
 • Če želite prikazati najnovejše izmenjave v toku dejavnosti, z RSS feed in podporo za obveščanje po e-pošti.
 • Pošiljanje obvestil o kateri koli dejavnosti, ki uporabnikom omogoča prilagoditev nastavitev obvestil.

nastavitve sestavnih delov buddypress

Mnoge komponente so privzeto omogočene. Če pa jih potrebujete, boste morali omogočiti komponente za prijateljske povezave, zasebna sporočila, sledenje spletnim mestom in uporabniške skupine.

Strani

Ko končate z izbiro komponent, ki jih potrebujete za svojo skupnost, pojdite na zavihek Strani in konfigurirajte strani, ki jih bo uporabljal BuddyPress. Tri so že narejene za vas – Stran s člani, Stran z aktivnostmi in Stran z uporabniškimi skupinami. Ustvariti morate še dve – za registracijo in dejavnost. Uporabite nastavitve strani na nadzorni plošči WordPress in izberite strani za vsako funkcijo. Shranite, ko končate.

nastavitve strani buddypress-1

Opcije

Tretji in zadnji zavihek je za Možnosti in možnosti lahko omogočite / onemogočite po želji. Nato bo BuddyPress dodeljene strani uporabil za prikaz ustrezne vsebine za vaše spletno mesto.

nastavitve-buddypress-options

Če ste na več spletnih mestih, lahko vtičnik vklopite v celotnem omrežju ali samo na izbranih spletnih mestih. In če omogočimo funkcijo za več dnevnikov, se osrednji podatki sme uporabljajo za prikaz vsebine BuddyPress na vseh spletnih mestih.

Nedavno dodana funkcija je omogočanje vdelave dejavnosti. Vsako dejavnost, ki jo deli član skupnosti, je mogoče prikazati v objavi ali strani, tako da preprosto kopirate URL aktivnosti in jo prilepite v objavo ali stran.

Teme in razširitve za BuddyPress

BuddyPress deluje z večino tem WordPress. Če pa je omrežje med uporabniki pomembno za vaš blog, boste morda raje teme, ki so na voljo s predlogi za vsako vgrajeno komponento BuddyPress.

Buddy večnamenska tema BuddyPress WordPress

Ena tema, ki bi jo priporočili, je Buddy – večnamenska tema BuddyPress za WordPress. Ta tema ima čist in prilagodljiv dizajn s popolno integracijo BuddyPress, tako da boste lahko preprosto ustvarili svoje socialno omrežje. Druge čudovite teme vključujejo kratke kode, podporo mrežnice, posamezne ali globalne možnosti objave, neomejene stranske vrstice, vključeno otroško temo in prevodne datoteke.

Poleg tega obstaja več sto razširitev in dodatkov drugih proizvajalcev, ki razširjajo značilnosti BuddyPress-a. Omrežne komponente je mogoče izboljšati s temi dodatki. Nekaj ​​dodatkov, ki lahko pomagajo,

 • iFlyChat – Ali je vtičnik za klepet v realnem času, ki podpira samodejno integracijo z BuddyPress. Člani se lahko med seboj pogovarjajo zasebno ali mnogi lahko istočasno začnejo razpravo v klepetalnici. Uporabniški pogovori so zabeleženi.
 • WangGuard – Za zaščito pred registracijami neželene pošte in zamašljivci. Kompatibilen je z več spletnimi mesti in bbPress ter deluje s sprejemom protivirusnega pristopa.
 • rtMedia za WordPress, BuddyPress in bbPress – Omogoča dodajanje albumov, fotografij, zvoka, videoposnetkov in sočlove. Z mobilnim prvim pristopom deluje dobro tudi na tablicah in mobilih.

Pomembno je, da med namestitvijo BuddyPress-a skrbno izberete ponudnika storitev gostovanja. Programska oprema za skupnost je pogosto velika, saj BuddyPress ni izjema.

Za več informacij in podporo o BuddyPress obiščite spletno mesto Spletno mesto BuddyPress.

bbPress

bbPress doda forum za razprave na vaš blog. Ta vtičnik je tudi izdelek podjetja Automatic. Namestitev in uporaba je enostavna.

BbPress lahko namestite s svoje WordPress nadzorne plošče. Ko namestite in aktivirate bbPress, na nadzorni plošči obiščite »Forumi« in ustvarite nov forum.

ustvari-nov-forum

Vsi forumi bodo privzeto aktivni po celem spletnem mestu. To pomeni, da bo kateri koli član katere koli skupine imel dostop do foruma. (Preberite nadaljevanje, če želite videti, kako je mogoče omejiti dostop).

Ko ustvarite nove forume, nadaljujte Nastavitve> Forumi. Izberite možnosti za konfiguriranje forumov in dovolite ali onemogočite privilegije uporabnikom. Dovoli ali onemogoči anonimno objavljanje in dodelite obiskovalcem različne vloge foruma, kot so udeleženec, moderator, vodja ključev ali blokiraj katerega koli uporabnika. Uporabnikom lahko tudi omogočite, da teme označijo kot priljubljene, se naročijo na forume in teme, vdelajo medije v teme in odgovore, revidirajo odgovore in označijo teme ali izvedejo iskanje po forumu.

nastavitve foruma bbpress

Na voljo so tudi številne bližnjice, s katerimi lahko forum uredite tako, kot želite.

Skupna večnamenska tema WordPress bbPress

Tako kot BuddyPress obstaja tudi nekaj super tem, ki dobro delujejo z bbPressom, vendar je naša najljubša tema Total WordPress. Ustvarili smo celotno predstavitveno spletno mesto Total bbPress, da boste lahko vzorčili obrazce

bbPress ima tudi na stotine dodatkov, ki lahko razširijo funkcije. Tu je naštetih naključnih nekaj,

 • bb Pritisnite zmernost – Doda možnost odobritve novih tem in odgovorov v bbPress. Pomaga zmanjšati neželeno vsebino tako, da status teme spremeni v čakanje in jo zadrži, dokler je moderator ne odobri.
 • GD bbPress priloge – Bralcem pomaga pri nalaganju prilog k temam in odgovorom prek knjižnice medijev. Velikost datoteke je lahko omejena, slike pa so lahko prikazane na sličicah. Podpira tudi BuddyPress. Na voljo je tudi različica pro, ki omogoča izboljšane priloge in dodatne gradnike.
 • bbPress Glasovi – Omogoča uporabnikom, da glasujejo ali glasujejo o kateri koli temi ali odgovori v bbPress. Dobro se integrira z BuddyPressom.

Integracija BuddyPress in bbPress

Skupnosti, ki jih dodate v svoj blog s programom BuddyPress, lahko članom omogočijo razpravo na forumu, ustvarjenem v skupnosti. V enem omrežju skupnosti lahko imate veliko forumov. Če želite, da forumi delujejo v omrežjih skupnosti, morate skupaj uporabljati BuddyPress in bbPress.

Kot smo že omenili, do forumov lahko dostopa kateri koli član iz katere koli skupine. Če želite omejiti dostop in organizirati forume in skupnosti v svojem blogu, ki jih morate,

 • Forume dodelite matični skupini.
 • Omogočite bbPress za skupine.

Ko namestite, aktivirate in konfigurirate oba vtičnika, obiščite nastavitve bbPress in ustvarite skupino ali nadrejeni forum za vse forume, ki jih uporablja BuddyPress. Nastavite atribut polju Kategorija in ga objavite.

Če se držite nastavitev bbPress, nadaljujte z integracijo BuddyPress in vnesite ime foruma BuddyPress, ki ste ga pravkar ustvarili. Shranite nastavitve. Pri ustvarjanju novih skupin dovolite vsaki skupini, da ustanovi svoj forum.

integracija

Če nimate nobenih obstoječih skupin, poiščite Skupine> Dodaj novo možnost, in sledite korakom za ustanovitev nove skupine. Pazite, da potrdite polje, da bo skupina lahko imela forum. V obstoječih skupinah poiščite nastavitve pod Forumi skupin in označite možnost, da lahko vsaki skupini omogočite forume. Shrani vse spremembe.

V meniju skupine bo zdaj prikazana možnost foruma, ki jo lahko skrbnik ali dovoljeni člani foruma ustvarijo novi forumi za različne teme.

prikazovanje-forum

Vsaka skupina na vašem spletnem mestu lahko izbere svoj forum. Teme, odgovori, priljubljene in naročnine vsakega uporabnika bodo prikazani v njihovih profilih. Združuje se s skupinami BuddyPress, profili in obvestili.

BuddyPress in bbPress dobro sodelujeta in se lahko uporabljata tudi neodvisno drug od drugega. Namestite jih lahko v poljubnem vrstnem redu. In če je kateri koli vtičnik izključen, na drugega ne bo vplival.

Končne misli

Med BuddyPress in bbPress obstajajo podobnosti, vendar so tudi razlike. Oba sta razvila Automattic in brezplačna za uporabnike. Služijo kot učinkovito komunikacijsko orodje za skupine uporabnikov. Oba vtičnika sta namenjena povečanju interakcije in izmenjavi idej med člani. Za oba vtičnika je na voljo več dodatkov, ki razširjajo funkcije, BuddyPress bolj kot bbPress.

Toda BuddyPress je bolj namenjen oblikovanju skupnosti in povezovanju v mrežo, bbPress pa več o forumih in forumih za razprave. bbPress precej preprost, BuddyPress je bolj bogat z več funkcijami. Lahko jih uporabljate neodvisno drug od drugega – izberite forum, ki bo namenjen razpravi z bbPressom, ali skupnost, ki se povezuje z BuddyPress. Ali pa namestite oboje – forume in skupnosti – in naredite svoj blog resnično participativen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map