Vrhunski vodnik za upravljanje slik WordPress

 1. 1. Trenutno bere: Vrhunski vodnik za upravljanje slik WordPress
 2. 2. 3 Manj znani nasveti za upravljanje slik v WordPressu
 3. 3. WordPress Image SEO Napake in kako jih odpraviti

Vizualni vpliv je ena najpomembnejših lastnosti, ko gre za marketinški načrt z vplivnimi vsebinami. Dobrodošli v popolnoma novi seriji objav – The Ultimate Guide to Image Image Management v WordPressu.


Zasnovan je tako, da vam nudi orodja, potrebna za upravljanje slikovnih sredstev v WordPressu – od tehničnih optimizacij, SEO, integracije CDN in upravljanja knjižnice. V tem večstranskem priročniku bomo priporočili le tiste metode, vaje, vtičnike in teme, ki smo jih preizkusili ali priporočajo strokovnjaki iz industrije.

Izogibali se bomo tudi slepo predlaganju vtičnikov, ki imajo veliko uporabo v skladišču WordPress. Namesto tega bomo priporočili tiste, ki dosežejo popoln akord med ponudbo vrednosti in optimizacijo uspešnosti.

Lahko se vprašate, kako bomo to storili. 24.000+ prenosov naše skupne večnamenske teme WordPress v programu ThemeForest morda ni odličen pokazatelj.

No, pobrskali smo o najboljših blogih vodilnih gostujočih podjetij WordPress v industriji (na primer WPEngine in Pagely) in se naučila kaj oni izvedeli pri posluževanju milijardnih ogledov strani na tisoče odmevnih odjemalcev. Vse te podatke smo za vas stisnili v drobne odstavke in točke za vaš spletni uspeh. Zdaj pa začnimo, ali ne?

Nasveti za tehnično in uspešnost za optimizacijo slik za WordPress slike

V WordPressu je na voljo kar nekaj možnosti za optimizacijo slik ne postavite nepotrebno nalaganje na spletni strežnik. Ogledali si bomo nekaj najpogostejših nasvetov za optimizacijo slik, ki jih imajo vsi naj bi sledite skupaj z nekaj drugimi, ki pridejo v poštev ob posebnih priložnostih.

JPG ali PNG? Uporaba pravilne oblike slike

Že prvi korak v optimizaciji slike je dober začetek. Pravijo, da je delo, ki se je dobro začelo, napol končano. Prav to velja za optimizacijo slik v WordPressu. Vse se začne z izbiro prave oblike slike. JPG in PNG sta dva najpogostejša formata slik, ki se uporabljata na spletu v vsebinskem marketingu.

Trik je, da razumete, katero obliko izbrati za vsako vrsto slike. Izbira napačnega povzroči monumentalno povečanje velikosti slike. Tu so pravila.

Kdaj uporabljati obliko PNG?

Za ravne slike – na primer vektorje, ilustracije, pisave, logotipe, pasice, oblike, pasice itd. – vse, kar je ustvarjeno v vektorskem formatu, kot sta EPS ali Adobe Illustrator (.AI), uporabite PNG. Na koncu boste dobili optimizirano sliko s skoraj nič izgubo kakovosti. Če v tem primeru uporabljate JPG, ne boste ogrožali velikosti, morda pa vam bo zmanjkalo kakovosti. Pravzaprav bi bil pri višjih ločljivostih PNG lažji brez izgube kakovosti. JPG bi trpel.

Vzemite njegov primer. Ustvarili bomo ravno sliko v 5000px in jo shranili v JPG in PNG.

Vzorčna slika, uporabljena za test

Ravna slika
JPG233KB
PNG42KB

Na kratko, slika JPG je bila za isto ločljivost za 455% višja kot PNG.

Kdaj uporabljati JPG format?

Za vse ostalo uporabite JPG. Vse, razen ravne ali vektorske slike, uporabite JPG. Fotografije ljudi, krajev, stvari itd. – uporabite JPG. Skoraj vse fotografije v tej kategoriji uporabljajo JPG. Če namesto JPG uporabljate PNG, bi naleteli na nekaj resne težave z uspešnostjo.

V tem primeru morate biti še posebej previdni. Če namesto PNG uporabljate JPG, bi bilo škode malo ali nič. Če pa v primeru JPG uporabljate krvav PNG, ustvarite veliko prostora za škodo. Oglejte si ta primer.

Nastaviti: To sliko sem prenesel s Shutterstoka, ki tehta naokoli 10,3 MB z resolucijo 6149 × 4562 – v bistvu 28MP zaloga. Če ne pripravimo nekaj podobnega, kot je brošura, pripravljena za tisk, ne bomo uporabili fotografije v polni ločljivosti v naših blogih. Recimo, da imamo v našem spletnem dnevniku fiksno največjo velikost slike 1600 slikovnih pik.

Preizkus: Velikost izvorne slike bomo spremenili v 1600px in ustvarili štiri različice – dva za format PNG in dva za JPG. Za vsako obliko (JPG / PNG) bomo uporabili (a) priporočene nastavitve stiskanja in (b) največje nastavitve stiskanja.

Vzorčna slika za eksperiment JEPG

Rezultati: Tu so rezultati v lepem grafikonu, ki ga morate slediti:

Izvirna slika (KB)

10870
Ciljna ločljivost1600 slikovnih pik
OblikaNastavitveVelikost (KB)% Zmanjšanje
JPGNapredna, kakovost = 8523198%
Neprogresivna, kakovost = 8523998%
PNGStiskanje = 0557549%
Stiskanje = 6185283%
Stiskanje = 9175084%

Že na prvi pogled bi človek lahko pomislil, da je 84% stiskanje PNG dovolj dobro v primerjavi z 98%, doseženimi v JPG. To ni povsem res. Če si podrobneje ogledate velikosti slike, bi videli, da PNG tehta nekaj več kot 1,7 MB, medtem ko je JPG 0,22 MB. Kar pomeni, PNG je 8-krat težji od JPG različica iste slike z isto ločljivostjo. Z drugimi besedami, za isto sliko in ločljivost je različica JPG 700% lažja kot PNG!

Za isto sliko in ločljivost je različica JPG 700% lažja kot PNG!

Praviloma uporabite PNG za ravne slike, JPG pa za vse ostalo.

Kontrolni seznam za nalaganje fotografij zalog v bloge

Obstaja na tone spletnih dnevnikov, kamor uredniki v svoje objave na spletnem mestu neposredno naložijo različico slike v polni ločljivosti. Tukaj je nekaj kazalcev za nalaganje fotografij zalog v bloge. Uporabljam brezplačno programsko opremo z imenom IrfanView, ki ima veliko osupljivih funkcij. Vse bom predstavil za vas.

1. Velikost slike

Najprej se morate odločiti za največjo ločljivost vseh slik na svojem mestu WordPress. Spremenite lahko velikost slike nad to dimenzijo, razen če je seveda manjša.

IrfanView ima Šaržna pretvorba funkcijo (po zagonu aplikacije pritisnite B), ki lahko naenkrat uporabi seznam funkcij za kup slik. V naše namene funkcije vključujejo spreminjanje velikosti, obrezovanje, dodajanje vodnega žiga itd.

2. Odstranite podatke EXIF

Fotografije, kliknjene na navaden fotoaparat, so veliko vdelane metapodatki – ki ni nič drugega kot drobni (vendar uporabni) kosi informacij o sliki. Primeri takšnih informacij vključujejo GPS koordinate mesta, ko so kliknili pic, ISO nastavitve, model kamere itd.

EXIF informacije o naključni fotografiji, kliknjeni na moj iPhone

Razen če ne vodimo foto blogiranja, na splošno ne želimo takšnih informacij na sliki objave v spletnem dnevniku. Ko shranite ali paketno pretvorite slike v IrfanView, se podatki EXIF ​​običajno odstranijo. To pomaga pri ohranjanju vaše zasebnosti – zlasti vaše fizične lokacije. Razlika v velikosti večine fotografij je približno 200-300 KB na sliko.

3. Shrani kot progresivni JPG

IrfanView je privzeto shranil JEPG kot progresivne

Progresivna slika JPG nalaga sliko za plastjo, kar pospeši čas nalaganja. Začela so se omrežja za pošiljanje vsebine, kot je KeyCDN samodejno pretvarjanje JPG-ji za progresivne JPG-je za pospešitev prikazovanja slik in optimizacijo prostora za shranjevanje.

4. DPI nastavite na 72

DPI ali pika na palec je merilo kakovosti slike. Za tiskarsko gradivo se uporablja visoka vrednost DPI. Za splet je vrednost 72 popolna.

V redu, tako da povzamem zgoraj, sledijo moje nastavitve. To funkcijo zaženem, ko sestavim vse slike za svojo objavo v blogu – preden naložim slike v WordPress.

Nastavitve paketne pretvorbe v IrfanView za tipičen blog WordPress

5. Optimizirajte svoje slike

Ne glede na to, ali ste uporabljali JPG ali PNG, morate optimizirati svojo sliko. Obstaja veliko resno odličnih spletnih orodij, ki vam pomagajo optimizirati slike in shraniti veliko prostora.

Govorim o storitvah, kot so TinyPNG ali TinyJPG, ki preprosto optimizira vaše slike PNG / JPG z nekaterimi naprednimi algoritmi.

Optimizirane slike v TinyPNG

Iskreno povedano, ne vem, kako algoritmi delujejo, vendar so, in vedno sem lahko dosegel 50-70% znižanje, ne glede na to, kako najbolje jih shranim.

Kupite lahko tudi pro različica storitve kot vtičnik Photoshop za 50 USD. Na voljo sta različici Windows in Mac. Za moje namene spletna različica (skupaj z Shrani v Dropbox funkcija) najbolje deluje.

Vtičniki za optimizacijo slike v WordPressu

Do zdaj smo se naučili korakov, kako doseči začel prav. Kaj pa, če ste zdaj naleteli na to objavo in imate že naloženih 100 slik? No, tukaj je nekaj vtičnikov, ki vam bodo pomagali pri tem:

EWWW orodje za optimiziranje slik v oblaku

Ta vtičnik je vilica originalne in divje priljubljene EWWW orodje za optimiziranje slik vključiti. Ta dodatki za optimizacijo slik z več kot 500.000 prenosi omogočajo optimizacijo slik med nalaganjem v WordPress.

Kar jo loči od konkurence, je njegova sposobnost optimiziranja obstoječih slik v vaši bazi podatkov, kar ima za posledico velik napredek. Prihrani tudi znatne stroške pasovne širine, saj večina vašega prometa izhaja iz starih člankov. Izberete lahko tudi, da omogočite stiskanje izgubljene slike (ki je komaj vidna s prostim očesom), vendar lahko prihranite veliko prostora in pasovne širine. V smislu tehnologije za optimizacijo lahko s TinyPNG ali TinyJPG-jevim API-jem optimizira nove in obstoječe slike.

Toda tu je težava. Veliko gostiteljev (vključno z WPEngine) ne dovoljuje vtičnika za optimizacijo slik EWWW, saj na strežnik naloži veliko dodatne obremenitve. Če vam nekako uspe zaobiti omejitve strežnika, lahko tvegate, da bo vaš račun zaradi kršenja pravilnika blokiran.

Tukaj je Orodje za optimiziranje oblakov EWWW plugin pride na igro. Odstrani vse izračune, potrebne za optimizacijo slik v oblak, in preprosto nadomesti neoptimizirane slike z optimiziranimi. Ker se za stiskanje porabi skoraj nič moči CPU-ja, dodatna obremenitev resne opreme ni. To velja za vse nove in obstoječe pretvorbe slik na vašem mestu WordPress.

Načrti in cene: Kot bi lahko pričakovali, vtičnik ni brezplačen, saj mora razvijalec plačati račune za računalništvo v oblaku. Vendar pa Cenitev zelo ugodno stane 9 USD za 3000 optimizacij slik za predplačniško naročnino.

Vtičnik EWWW Cloud Optimizer je oblikovan čudovito. Medijski skener vam pove, koliko slik morate optimizirati, preden opravite nakup. Na podlagi slik vašega strežnika lahko kupite ustrezen predplačniški načrt.

TinyPNG WordPress vtičnik

Še en odličen vtičnik za optimizacijo slike, ki se neposredno integrira s storitvijo TinyPNG / JPG. Samodejno nove in obstoječe slike so naložene v medijsko knjižnico WordPress. Ta vtičnik ponuja brezplačen načrt 100 optimizacij slik na mesec.

Freddy je pred časom sestavil seznam vtičnikov za optimizacijo slik – preberite ga, če želite izvedeti več o temi.

Zaključek

To nas privede do konca prve objave v tej seriji. V naslednjem članku se dobro pozanimajte o nekaterih manj znanih nasvetih in trikih za optimizacijo slik, kot so preprečevanje vročih povezav, pridobivanje slik z oddaljenih strežnikov in podobno. Ali imate nekaj nasvetov pod začeti prav kategorija? Sporočite nam v spodnjih komentarjih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map