WordPress.com vs WordPress.org Razlike in prednosti in slabosti

WordPress.com vs WordPress.org: Razlike, prednosti in slabosti

Kot blog WordPress in avtor teme WordPress smo videli velik delež zmede glede razlik med WordPress.com in WordPress.org. To je povsem razumljivo, saj oba delujeta na WordPressu, oba uporabljata teme in vtičnike in oba sta na voljo brezplačno na spletu. Vendar obstajajo velike razlike med tema dvema in ravno te razlike so tisto, zaradi česar je WordPress.org naš najljubši okus WordPressa.


Spodaj bomo delili glavne značilnosti WordPress.com in WordPress.org ter priročen info oranž, ki nam bo pomagal pri predstavitvi točk. Pojasnili bomo tudi, zakaj nam je osebno bolj všeč in uporabljamo WordPress.org, ter enostaven vodnik v treh korakih, če želite poskusiti WordPress. Torej, vkopamo se!

WordPress.com, brezplačno upravljana spletna mesta

WordPress.com, brezplačno upravljana spletna mesta

WordPress.com je brezplačna platforma za gradnjo bloga in spletnega mesta z WordPressom. V celoti ga upravlja Avtomatski (ustvarjalci za WordPressom) in najboljše od tega, da je to ena najlažjih platform za bloganje na spletu. Vse, kar morate storiti, je, da se registrirate za brezplačen račun, izberete svojo poddomene (primer: yourwebsite.wordpress.com), izberete brezplačno temo in začnete dodajati svojo vsebino.

Vendar v življenju nikoli ni nič popolnoma popolnega, zato seveda obstaja nekaj prednosti in slabosti WordPress.com.

Pros. Za WordPress.com

Ena najbolj privlačnih funkcij WordPress.com je, da je za večino uporabnikov 100% prost. Brezplačni računi so na voljo z brezplačnim gostovanjem, brezplačnim imenom poddomene, brezplačnimi temami, enostavnimi možnostmi za prilagajanje (na primer logotipom po meri in možnostmi barv ali slik ozadja) in 3 GB brezplačnega prostora za shranjevanje vsebine in medijev.

Poleg cenovne dostopnosti je WordPress.com tudi izjemno enostaven za uporabo. Pripravljen je od začetka registracije, tako da po ustvarjanju računa skočite takoj v bloganje.

Če si želite več funkcij nadgradnjo do a premium WordPress načrt je prav tako enostavno kot prijava brezplačnega. Plačani načrti se gibljejo od 2,99 dolarja na mesec za domeno po meri in brez oglasov WordPress.com, do 24,92 dolarja na mesec za podjetja, ki želijo še več funkcij, kot so premium teme, monetizacija, SEO, Googlova analitika in še več.

Proti WordPress.com

Kar se tiče WordPress.com, je treba upoštevati nekaj omejitev. Prva je, da gre za brezplačni račun ali plačan račun, ki nikoli resnično nimate popolnega nadzora nad svojim spletnim mestom. WordPress.com je lastnik vaše vsebine ker vse, kar ustvarite, gostite in vzdržujete na njihovem večstranskem spletnem mestu (razen če uporabljate 5000 USD na mesec WordPress VIP ki je WordPress v oblaku po meri).

S programom WordPress.com ste omejeni tudi na brezplačne in vrhunske teme, ki vam jih zagotavljajo na nadzorni plošči. To pomeni da nadzirajo izgled vašega spletnega mesta ker uporaba njihove platforme pomeni, da ste omejeni na teme in vtičnike, ki jih omogočajo.

Ti tudi ne more uporabiti Googlove analitike razen če nadgradite na njihov vrhunski premijski načrt (torej, če želite spremljati svoj promet, analizirati vedenje bralca ali videti, kakšne so vaše najbolj priljubljene objave, vas bo to stalo 299 USD + letno).

Druga velika pomanjkljivost WordPress.com je dejstvo, da je tudi najosnovnejša možnost za unovčevanje spletnega dnevnika stane dodatno. Če želite odstraniti privzete oglase WordPress.com (ki ustvarjajo dohodek, potreben za pokritje stroškov brezplačnih računov) in / ali vključiti lastne WordPress “WordAds“Omrežje, ki ga morate nadgraditi.

Podobno, če bi upali ustvariti spletno trgovino WordPress.com ni za vas. Trenutno e-trgovina ni podprta. Časovna premica je sicer v delu, vendar ni na voljo, zato ne bi priporočali čakanja na zadihan zadah.

Nazadnje WordPress.com ne podpira večstranskih mest za uporabnike. WordPress.com je res velikanski večstranski splet (zato brezplačni računi dobijo brezplačne poddomene), tako da če bi upali ustvariti lastno mrežo spletnih mest, WordPress.com najbrž ni primeren.

WordPress.org, samoodstojen WordPress

WordPress.org, samoodstojen WordPress

WordPress.org imajo lahko istoimensko ime in uporabljajo enak sistem za upravljanje vsebine kot WordPress.com, vendar je to povsem ločena entiteta. Namesto da vse, kar upravlja Automattic, popolnoma nadzorujete svojo spletno stran.

WordPress.org je samostojna različica programa WordPress, ki jo lahko uporabite za izdelavo lastnega spletnega mesta na spletu. In čeprav ima še vedno svoje prednosti in slabosti, je naša osebna najljubša oblika WordPressa.

Strokovnjaki WordPress.org

Za začetek ima WordPress.org vso funkcionalnost WordPress.com, vendar na steroidih. V glavnem, ne glede na to, kaj želite ustvariti, imate 100% nadzor in pravice do vaše vsebine.

Ker vam WordPress.org ponuja samo sistem za upravljanje vsebin in nič več, vam ni na voljo domena po meri ime, tvoje izbira gostovanja načrte in vaš izbor katero koli brezplačno ali vrhunsko WordPress temo ali vtičnik najdete na spletu.

Če ste lastnik majhnega podjetja, ki želi svoje izdelke ali storitve približati spletu, potem je WordPress.org edina možnost za vas. Ponuja popolna podpora za e-trgovino prek brezplačnih vtičnikov kot WooCommerce in Easy Digital Downloads ter storitve tretjih delov, kot sta Shopify in Ecwid.

Nazadnje pri WordPress.org je nebo omejitev tega, kar lahko storite s svojim spletnim mestom. Ti lahko zgraditi karkoli. Želite ustvariti spletno mesto za članstvo? Ponujate spletne tečaje? Želite zagotoviti brezplačne slike? Prodajate svoje teme WordPress? Zbirate donacije za svojo dobrodelnost? Delite svoje epske videoposnetke? Karkoli želite ustvariti s samostojnim WordPressom, lahko to podpira. Namestitev vtičnika WordPress je pogosto tako enostavna.

Proti WordPress.org

Težko je najti nasvete za nekaj, kar imam rad in uporabljam vsak dan, vendar jih je nekaj. Prva je tista, ki uporablja WordPress.org stane denar čeprav je WordPress sam brezplačen. Načrt za registracijo in gostovanje domen znaša najmanj 50 USD na leto. To predvideva, da izberete skupni načrt gostovanja in uporabljate samo brezplačne teme in vtičnike.

Če želite čudovito temo, kot je večnamenska tema Total in zmogljivo upravljano WordPress gostovanje od uglednega podjetja, kot je WP Engine, iščete izhodiščno ceno 400 USD na leto. Čeprav še vedno trdim, da je to majhna cena za plačilo 100-odstotnega prilagodljivega spletnega mesta, ki ga lahko uporabite za poljuben namen, in veliko boljša ponudba od poslovnega načrta WordPress.com, saj imate popolno svobodo storiti karkoli s svojim spletnim mestom.

Poleg tega morate namestiti WordPress na vašem strežniku. Namestitev je v vaših rokah, vendar večina gostujočih podjetij ponuja namestitev z enim klikom (na primer Cloudways in Bluehost), tako da to res ni veliko, če ne uporabljate oblaka po meri ali namenskega strežnika, ki ga morate sami upravljati..

Zadnja pomanjkljivost je, da ste odgovorni za svoje spletno mesto varnost in vzdrževanje. Ko uporabljate WordPress.com, so odgovorni za vse, razen za ustvarjanje vsebine, kar pomeni, da se z njimi ukvarjajo osnovne posodobitve WordPress in varnostni popravki. Z WordPress.org ste odgovorni za posodobitev različice svoje WordPress in uporabo osnovnih varnostnih ukrepov WordPress, kot so močna gesla in redne varnostne kopije spletnega mesta..

Kljub temu je vredno omeniti, da je za to nalogo enostavno poskrbeti z upravljanim gostovanjem WordPressa ali skupnim gostiteljem, ki ponuja samodejne posodobitve. Gostujoča podjetja, kot sta WP Engine in Flywheel, poskrbijo za posodobitve jedr, zlonamerne programske opreme in celo varnostne kopije spletnih mest. Pustite se prosto, da se osredotočite na svojo vsebino.

Hitri obrazec za primerjavo WordPress

Pokrili smo veliko prednosti in slabosti, zato smo mislili, da boste morda uživali v kratkem sklicu, tako da boste na prvi pogled videli funkcije WordPress.com in WordPress.org.

WordPress.com vs WordPress.org

Zakaj izberemo WordPress.org

Ko se sprijaznimo s tem, menimo, da je WordPress.com najprimernejši za hobiste, spletne življenjepise in mala podjetja, ki preprosto potrebujejo spletno mesto za ustvarjanje osnovne spletne prisotnosti. Vse, kar je zgoraj in zunaj tega, je resnično bolj primerno za samostojni WordPress.org.

Zdaj je veliko vprašanje – zakaj smo izbrali WordPress.org? Naše sklepanje je bilo enostavno.

Radi imamo nadzor preko vsebine, gostovanja in dohodka. Naš blog je dobesedno naše poslovanje in popolna avtoriteta nad našo spletno stranjo nam je omogočila, da smo ustvarili nekaj uspešnega.

Imamo tudi svobodo do rastejo po potrebi. In imamo. Nekoč smo bili na HostMonsterju v skupnem načrtu gostovanja, nato smo se preselili na virtualni strežnik Media Temple in na koncu smo pristali tam, kjer smo danes, z lastnim zelo hitrim upravljanim strežnikom iz WP Engine (in nismo mogli biti bolj srečni – super so!).

WordPress.com vam ne daje izbira strežnika, vsi njihovi načrti so gosti na skupnih strežnikih (razen, če si seveda ne morete privoščiti oblačne VIP možnosti). Kot smo že povedali, če imate blog kot hobi, potem je skupni strežnik popolnoma v redu in WordPress.com bi verjetno deloval za vas. Toda za vse, ki si želite razviti blagovno znamko ali podjetje, morate resnično razmisliti o vplivu, ki ga ima boljše gostovanje na čas nalaganja strani, in to WordPress.com trenutno ne ponuja.

WPExplorer je začel tudi kot blog, vendar je zrasel, da vključuje veliko brezplačnih tem WordPress in premium teme (prek Themeforest in Creative Market). Vse tematske predstavitve in spletne arhive dokumentacije gostimo na našem lastnem strežniku večstranski omrežja. To z WordPress.com preprosto ni mogoče.

In nazadnje imamo radi skupnost razvijalcev in uporabnikov, ki so vsi izbrali WordPress.org tako kot mi. Dogodki, kot so WordCamps, Srečanja s WordPressomPressNomics, LoopConf, Konferenca v Prestižu in WooConf vsi so osredotočeni na samoodržane WordPress in osupljive ljudi, ki ga uporabljajo vsak dan. Seveda se lahko še vedno udeležujete teh dogodkov, če uporabljate WordPress.com, vendar se teme in predstavitve večinoma (ali v celoti) osredotočijo na samostojen WordPress.

WordPress.com pripisujemo zasluge, ker je bil uporabna odskočna deska na poti do ustvarjanja odličnega bloga, toda po našem mnenju je WordPress.org jasen zmagovalec, če želite zgraditi uspešno spletno podjetje ali blagovno znamko.

3 koraka za začetek pri samostojnem WordPressu

Če se vam tudi WordPress.org sliši odlično, zakaj potem ne nastavite spletnega dnevnika? Zakaj tega ne storite zdaj? V manj kot 15 minutah imate lahko pripravljeno spletno mesto! Tukaj so naši 3 preprosti koraki o tem, kako sestaviti spletno mesto WordPress.

1. Izberite svoje ime domene in gostiteljski načrt

Spletni gostitelj Bluehost 3,49 $

Najprej se morate odločiti za ime domene za vaše spletno mesto. Prepričajte se, da je vse, kar izberete, primerno za vaše spletno mesto, in če je to sploh mogoče, pojdite na .com URL (medtem ko so stvari, kot sta .xyz ali .vegas, luštne, večina uporabnikov zaupa in si zapomni klasična imena .com več). Ime domene lahko dobite za 99 centov (prvo leto) pri GoDaddy, vendar dvakrat preverite, če vaše gostovanje najprej vključuje brezplačno ime domene (Bluehost vključuje brezplačno domeno z vsemi njihovimi načrti).

Izbrati morate tudi dober načrt gostovanja. Skupno gostovanje ponuja veliko moči za povsem nova spletna mesta, gostovanje v oblaku pa ponuja številne prožnosti. Kljub temu pa bo upravljanje WordPress gostovanja za vedno naš izbor izbire, saj gostitelj popolnoma upravlja z vašo namestitvijo in vzdrževanjem, kar vam daje svobodo, da se osredotočite na prilagoditev svojega dizajna, ustvarjanje vsebine in gradnjo blagovne znamke.

 • Bluehost Shared WordPress gostovanje od $ 3,95 / mesec
 • Cloudways Upravljanje gostovanja v oblaku že od 5 USD / mesec
 • WP Engine Upravljavec WordPress gostovanja že od 29 USD / mesec

2. Izberite Kakovostno temo WordPress in vtičniki

Teme gozdov Premium WordPress

Ko je vaša domena in gostovanje pripravljeno, je naslednji korak, da izberete temo WordPress, ki doda slog in funkcije, pomembne za vaše podjetje. Glede na vašo nišo ali osredotočenost boste želeli pogledati različne teme WordPress-a, da bi našli pravo za vas, vendar je tukaj nekaj naših najljubših, če potrebujete pomoč pri odločanju.

 • 4 najboljših tem za WordPress Premium za WordPress
 • Najboljše teme WordPress za podjetja
 • 10+ najboljših tem za blogging WordPress
 • Na voljo najboljše video teme WordPress
 • 10 najboljših tem za restavracijo in kavarno za WordPress
 • In še več v naši spletni kategoriji Blog teme WordPress!

Tako kot tema lahko izberete nekaj kakovostnih vtičnikov, da lahko vaše spletno mesto postane boljše.

 • Yoast WordPress SEO Hitri vodnik za namestitev in nastavitev SEO
 • Naj bo vaše spletno mesto WordPress večjezično: 9 odličnih vtičnikov za prevajanje
 • Z WooCommerce zgradite uspešno spletno trgovino
 • 50 bistvenih vtičnikov WordPress, ki jih mora poznati vsak Blogger
 • 6 najboljših brezplačnih vtičnikov za dodajanje foruma na vaš WordPress blog
 • Poleg tega še veliko drugih priporočil v našem najboljšem razdelku za blog vtičnike WordPress

3. Dodajte svojo vsebino

Ustvarjanje vsebine

Zadnji korak je ustvarjanje odličnih, SEO prijaznih vsebin, ki bodo pritegnile nove bralce in ohranile trenutne, da bo vaše podjetje lahko raslo. Bodite samo sebe in napišite, kaj vas zanima!

Potrebujete pomoč? Tukaj je nekaj koristnih člankov naših avtorjev, ki vam bodo dajali napotke o optimizaciji slik, naslovih in naslovih ter še več, kar vam bo pomagalo, da bo vaš blog uspešen!

 • Nasveti za blogging o WordPressu, da bi bil vaš blog uspešen
 • Kako napisati boljše naslove in oznake za WordPress
 • Najboljši vtičniki za optimizacijo spletnih mest za WordPress
 • Kako optimizirati slike za WordPress, popoln vodnik
 • Nasveti za trženje vsebine za mala podjetja, ki uporabljajo WordPress

Zavijanje

Upajmo, da ste našli naš vodič uporaben za razumevanje razlik med WordPress.com in WordPress.org. Največja razlika je v tem, da z WordPress.org popolnoma nadzorujete svojo spletno stran – gostovanje, teme, vtičniki, oblikovanje, vsebina – vse to. In ravno velika razlika je ravno v tem, zakaj tukaj uporabljamo samostojen WordPress na WPExplorerju.

Sporočite nam – kaj imate najraje? WordPress.com ali WordPress.org? Z veseljem bi slišali, zakaj izberete eno različico WordPress-a nad drugo in druge nasvete, ki jih imate za tiste, ki so novi v WordPress-u..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map