WordPress Toolkit iz Pleska – hiter in izčrpen vodnik

WordPress Toolkit iz Pleska - hiter in izčrpen vodnik

WordPress je neverjetno neverjeten in prinaša več koristi, ki jih od sistema za upravljanje vsebine (CMS) morda ne bi pričakovali. Na WordPressu je zelo enostavno upravljati vse, od novega bloga do objavljanja novic. Zato je tako priljubljen na več različnih kanalih. Poleg tega so dodane funkcije za katero koli nišo zahvaljujoč enostavnim vtičnicam in orodjem.


Ko gre za zagon WordPressa na vašem spletnem mestu, imate le nekaj možnosti. Podjetja z upravljanjem gostovanja, kot je WP Engine, olajšajo stvari in namestijo WordPress za vas. Toda za tiste, ki uporabljajo skupno gostovanje, imate pogosto možnost izbire cPanel, Ubuntu ali Plesk.

Plesk je nadzorna plošča spletnega gostovanja, ki jo je mogoče namestiti tako na strežnike Linux kot Windows. Če uporabljate Media Temple VPS, ste ga morda videli že prej. Lahko pa ga tudi sami namestite in uporabite za lažje upravljanje namestitev WordPress-a na svoj strežnik.

Plesk 17 WordPress Toolkit je razširitev za Plesk in doda vrsto funkcij WordPress. To je uporabna (in enostavna) možnost, da na preprost način upravljate svoje teme WordPress, vtičnike, varnost, posodobitve in več..

WordPress Toolkit v Plesku

Plesk je popoln, vsestranski in varen komplet orodij za WordPress, ki omogoča eno samo nadzorno ploščo za enostavno upravljanje več primerov WordPressa. S Pleskom je preizkušanje novih vtičnikov, funkcij in idej za oblikovanje v peskovniku zelo enostavno, preden jih objavite na svojem spletnem mestu v živo. Za to ne boste potrebovali dodatnih vtičnikov ali ločenega strežnika – WordPress Toolkit v Plesku upravlja z vsemi.

S pomočjo WordPress Toolkit-a lahko odpravite tudi nekatere zapletenosti upravljanja spletnih mest WordPress. Urejanje, kloniranje, sinhronizacija, posodabljanje, selitev in druge zapletene naloge – enostavno je to storiti s samo enim klikom.

WordPress Toolkit v Plesku

WordPress Toolkit ponuja en sam upravljalni vmesnik za enostavno namestitev (namestitev z enim klikom), konfiguriranje in upravljanje WordPressa. V Plesk morate namestiti razširitev orodja WordPress Toolkit in lahko začnete z delom.

WordPress Toolkit zahteva Plesk (seveda), pa tudi strežnik PHP različice 5.3 ali višje različice. Če vaš strežnik še vedno uporablja PHP različico pod to, boste morali dodati a po meri PHP obdelovalec. Če želite to omogočiti, morate določiti pot do binarnega PHP-ja in naročnino z orodjem WordPress Toolkit preklopiti na uporabnika PHP po meri.

Poleg tega je WordPress Toolkit brezplačen za lastnike različic Plesk Web Host in Plesk Web Pro. Uporabnikom spletnega skrbnika Plesk je na voljo drugačna različica SE z manj funkcijami.

Zdaj pa si poglejmo, kako lahko uporabljate priročnik za WordPress v Plesku.

Namestitev WordPress-a s Pleskom

Najprej se morate prijaviti v ploščo Plesk. Od tu bi morali imeti na voljo naslednje možnosti namestitve:

 • Spletna mesta in domene> WordPress> Namestitev
 • Aplikacije> WordPress> Namestitev
 • Naročnina> WordPress> Namestitev

Namestite WordPress s programom Plesk

Kliknite na Spletna mesta in domene na zgornji desni strani nadzorne plošče Plesk bi morali videti ikono WordPress. Kliknite na WordPress ikona in kliknite na Namestite gumb, da namestite WordPress na ploščo Plesk.

Upravljajte namestitve WordPress

Po uspešni namestitvi WordPress-a s programom Plesk (ali uvoz spletnega mesta prek Spletna mesta in domene> WordPress> Uvozi), naslednji vaš korak je, da odprete nadzorno ploščo orodja WordPress Toolkit in si ogledate spletna mesta WordPress, ki se izvajajo na vašem strežniku. S te glavne strani si lahko naenkrat ogledate vse svoje naprave.

Lahko preprosto preklapljate med karticami, seznami ali ploščicami glede na vaše vizualne želje.

Upravljajte WordPress namestitve v Plesku

Iz Informacije in orodja na kartici kartice boste imeli dostop do kontrol in orodij za svoje spletno mesto. S preklopi lahko hitro onemogočite indeksiranje iskalnih mehanizmov, omogočite način vzdrževanja in odpravljanje napak, vklopite predpomnjenje ali omejite javni dostop z vklopom zaščite z geslom.

Našli boste tudi hitre povezave do sinhronizacije, kloniranja, upravljanja datotek in varnostnih kopij / obnovitve datotek.

Namig: Uporabite Klon Gumb za hitro prikazovanje mesta za prirejanje za namen testiranja.

Upravljajte vtičnike za WordPress

Z orodjem WordPress Toolkit v upravljanju vtičnikov Plesk je tudi enostavno. Vtičnike lahko namestite, aktivirate in odstranite vse z nadzorne plošče.

Upravljajte vtičnike WordPress v Plesku

Namestite vtičnike

obstajata dve možnosti za namestitev vtičnikov. Dodajte vtičnik na določeno spletno mesto, pojdite na: WordPress> jeziček Vtičniki za spletno mesto> Namestitev

Ali če želite namestiti nov vtičnik na vsa svoja WordPress spletna mesta, nato pojdite na bolj splošno: WordPress> Vtičniki> Namestitev

V obeh primerih kliknite ikono iskanja in poiščite vtičnik. Ko namestite vtičnik z orodjem za WordPress privzeto, se samodejno aktivira.

Prav tako lahko naložite vtičnik tretje osebe (na primer tistega, ki ste ga kupili v CodeCanyonu, ali novo razširitev iz WooCommerce). Preprosto pojdite na: WordPress> Vtičniki> Naloži vtičnik

Nato izberite zip datoteko vtičnika in kliknite Naloži. Če želite namestiti in aktivirati vtičnik, pojdite na: WordPress> Vtičniki

Kliknite, če želite namestiti nov vtičnik, nato izberite spletna mesta WordPress, ki jih želite dodati.

Odstranite vtičnike

Vendar lahko izberete vse vtičnike, ki jih želite odstraniti iz svojega WordPressa, tako da izberete in kliknete ikono za brisanje, da jo odstranite iz izbrane namestitve.

Zdaj izberite namestitev WordPress, ki jo želite aktivirati, in izključite kateri koli nameščeni vtičnik.

Pojdi na Upravljanje strežnika> WordPress> Vtičniki in izberite vtičnik, ki ga želite aktivirati ali izključiti.

Upravljajte teme WordPress

S programom Plesk je zelo enostavno dodati, odstraniti, aktivirati ali deaktivirati katero koli temo programa WordPress.

Upravljajte teme WordPress v Plesku

Namestite teme

Pojdi do WordPress> jeziček Teme> Namestitev da dodate novo temo. Z iskanjem poiščite temo in označite polje, ki ga želite dodati.

Tako kot vtičniki lahko dodate isto temo za vse primere WP ali določeno temo dodate samo enemu določenemu primerku (ali več). To morate storiti tako, da kliknete spustni meni in nato izberete primere, ki jih želite dodati ali odstraniti temo.

Dodajte WordPress teme v Plesku

Poleg tega lahko preprosto posodobite katero koli temo iz WordPress> Teme zavihek. Preprosto izberite temo, ki jo želite posodobiti za svoje namestitve (čeprav za varnost vedno priporočamo posodabljanje – če za prilagoditve uporabljate nadrejeno temo WordPress, vam ne bi bilo treba skrbeti).

Varnost WordPressa

Varnostno preverjanje svojega spletnega mesta lahko izvedete s Pleskovim orodnim orodjem WordPress. Videli boste, ali so vse / readme.html / datoteke prazne. Prav tako lahko preprosto spremenite varnostne nastavitve in si ogledate svoje stanje varnosti. Za to morate iti v stolpec S v razdelku Spletna mesta in domena> WordPress.

Varnost Plesk WordPress

Kliknite na povezavo “preverite varnost” in si oglejte stanje vseh vaših namestitev WordPress. Potrdite potrditvena polja z varnostno izboljšavo, ki jo želite izvesti, in kliknite na varen gumb.

Varnostni pregled Plesk WordPress

Tako lahko drastično zmanjšate možnosti, da bi nekdo vdrl na vaše spletno mesto, tako da zagotovite najvišjo raven varnosti spletnega mesta WordPress..

Varnostno kopiranje in obnovitev

Poleg splošne varnosti spletnega mesta WordPress lahko WordPress Toolkit v Plesku uporabite tudi za varnostno kopiranje spletnega mesta.

Plesk Toolkit za WordPress olajša ustvarjanje načrtovanih varnostnih kopij za vaše spletno mesto. Sledite korakom in se prepričajte, ali imate posodobljene podatke za obnovitev, od koder lahko po potrebi vzamete varnostno kopijo:

 • Najprej se prijavite v Pleskovo nadzorno ploščo
 • Kliknite na Domene
 • Nato kliknite Upravljanje domene ali Upravljanje gostovanja
 • Zdaj kliknite na spletna mesta in domene
 • Kliknite na Upravitelj varnostnih kopij
 • Kliknite Načrtovane varnostne kopije

Plesk Backup Manager

Tu lahko v nastavitvah varnostne kopije izberete svoje možnosti, kar vključuje dodajanje predpone k imenu varnostne kopije, izberete večpomensko varnostno kopijo, mesto shranjevanja varnostnih kopij in nastavite omejitev za varnostno kopijo. (število kopij varnostne kopije) na vašem strežniku. Lahko celo nastavite opozorilo za obvestila.

Če greš na Urnik v razdelku, lahko tudi aktivirate in avtomatizirate varnostno nalogo. Izberite frekvenco varnostnih kopij za vaše spletno mesto, potem so za vas narejene redne varnostne kopije. Samo izberite čas, da začnete postopek varnostne kopije in shranite.

Uredite globalne nastavitve

Končno v Globalna nastavitev območje, ki ga lahko konfigurirate za svojo stran za vzdrževanje, in privzeto predpono poddomene za kloniranje, ki vam bo omogočila spremembo URL-ja mesta za prirejanje.

Globalne nastavitve podjetja Plesk

Zaključek

Ročno upravljanje spletnih mest WordPress je lahko zelo zapleteno. Zmogljiva nadzorna plošča, kot je Plesk, olajša, z WordPress Toolkit v Plesku pa lahko upravljate vsa spletna mesta z ene same nadzorne plošče.

Če ste agencija, ki gostuje več odjemalskih mest ali navdušen pisatelj z blogom v vsaki niši, je WordPress Toolkit v Plesku ena izmed najboljših možnosti za upravljanje vseh spletnih mest. Delajte pametneje in ne težje ter učinkovito upravljajte svoja spletna mesta WordPress brez kakršne koli pretresenosti.

Kakšne misli imate o orodju za WordPress v Plesku? Ali imate kakršna koli vprašanja, kako začeti z njim? Pustite nam komentar spodaj!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map