WPTouch: Hiter in enostaven način, kako narediti svoje spletno mesto WordPress prijazno do mobilnih naprav

Obstaja nekaj načinov za upravljanje mobilnih obiskovalcev. Eden od načinov je uporaba odzivnega dizajna, ki uporablja isti HTML kot oblikovanje namizja, vendar spremeni način prikaza strani s pomočjo CSS. Ta metoda je naklonjena iskalnikom, kot je Google, saj zagotavlja samo en URL na stran.


Alternativna metoda je ustvariti mobilno aplikacijo za vaše obiskovalce. To vam omogoča, da prilagodite način prikaza svoje vsebine obiskovalcem, vendar to pomeni, da obiskovalci ne gledajo vaše vsebine z istim URL-jem kot tisti na namiznih računalnikih.

Danes bi rad govoril o vtičniku WordPress WPtouch. Vtičnik zazna, ko mobilni obiskovalci gledajo stran in jim prikaže elegantno uporabniško prijazno mobilno temo.

Kar veliko ljudi preseneti pri WPtouchu je ta, da ponuja enak vmesnik, kot bi ga pričakovali namenski mobilni aplikaciji; vendar vtičnik preprosto prikazuje temo po meri za obiskovalce mobilnih naprav. Zato ponuja izboljšano uporabniško izkušnjo, bolj povezano z namenskimi mobilnimi aplikacijami, s prednostmi SEO, ki so bolj povezane z rednimi odzivnimi dizajni.

Vtičnik obiskovalcem omogoča tudi onemogočanje WPtouch-a in ogled njihovega namizja na spletnem mestu. To je uporabna funkcija, saj imajo številni pametni telefoni zaslone s premerom 5 palcev ali več, zato si obiskovalci morda želijo ogledati običajni dizajn.

WPtouch deluje odlično izven škatle, kljub temu pa vtičnik daje ogromno nadzora nad tem, kako vaš mobilni dizajn. Poglejmo globlje, kaj lahko vtičnik naredi.

Osnovne nastavitve

Naslov vaše mobilne zasnove bo privzeto naslov vašega spletnega mesta, vendar vam daje možnost, da ga spremenite. Na voljo sta tudi način predogleda za skrbnike in polje za dodajanje Google Analytics in druge kode po meri.

Združljivost WPtouch Core Settings

Vtičnik vam omogoča, da med uporabo mobilnega dizajna onemogočite stilske kratke kode. To je koristno, če uporabljate poljubne kode, ki z manjšimi dimenzijami teme za mobilne naprave ne bodo videti dobro.

Prav tako lahko onemogočite WPtouch za določene URL-je in določite, na katerih napravah bo WPtouch uporabljen. Velika večina uporabniških agentov je že opredeljena, vključno z napravami iOS, Android, Blackberry in webOS.

WPtouch Core Settings

Teme in razširitve

WPtouch je brezplačen za prenos, vendar je na voljo različica premium od 49 dolarjev. Brezplačna različica je priložena v dizajnu, imenovanem Bauhaus. Štiri dodatne zasnove so vključene v WPtouch Pro.

WPtouch teme

WPtouch Pro ponuja tudi tri razširitve, ki izboljšujejo funkcionalnost vtičnika. To vključuje modul za predpomnjenje, modul, ki zmanjšuje velikost slik za mobilne uporabnike, in modul, ki omogoča prikazovanje določene vsebine mobilnim uporabnikom.

WPtouch razširitve

Nastavitve teme

Nastavitve, ki se uporabljajo na vašem glavnem spletnem mestu, na primer število objavljenih blogov, lahko spremenite tudi za vaš mobilni dizajn. Izberete lahko tudi, ali se prikazujejo kategorije, podrobnosti o avtorju in komentarji.

Drsnik teme lahko prikazuje vaše najnovejše objave na spletnem dnevniku, objave z določeno oznako ali objave iz določene kategorije (npr. Novice). Izberete lahko tudi natančne objave in strani, ki naj bodo prikazane z objavo in ID-jem strani.

WPtouch nastavitve teme

Tematske pisave in barve lahko enostavno spremenite s pomočjo blagovne znamke. Prav tako lahko naložite logotip svojega spletnega mesta, prikažete povezave v družabnih medijih in ustvarite svojo nogo po meri HTML.

WPtouch nastavitve blagovne znamke

WPtouch omogoča tudi spreminjanje ikon, ki so prikazane uporabnikom Android in iOS, ko zaznamujejo vaše spletno mesto.

Ikone zaznamka teme WPtouch

Meniji

Vtičnik uporablja sistemski meni WordPress. Zato je enostavno prilagoditi zgornji meni. Vse, kar morate storiti, je ustvariti nov meni in ga nato dodeliti v območju nastavitev.

WPtouch meniji

Ikone lahko povežete z vsako postavko menija. Vse kar morate storiti je, da povlečete in spustite želeno ikono v ustrezno postavko menija.

WPtouch nastavitev menija

Z vtičnikom je dvanajst ikon. Vsi sklopi so vključeni z brezplačno različico vtičnika, tako da vam ni treba nadgraditi, če želite spremeniti ikone, ki se uporabljajo. Obstaja tudi možnost nalaganja lastnih ikon.

WPtouch ikone menija

Mobilno oblikovanje

Vse možnosti konfiguracije na svetu ne bi pomenile nič, če mobilni dizajn ne bi bil dober. K sreči to ni tako. Kot sem omenil na začetku, ima dizajn videz in občutek, ki bi ga običajno povezali z namenskimi mobilnimi aplikacijami. Profesionalni dizajn je odličen, vsebina pa je enostavna za krmarjenje.

WPtouch Mobile Design

Obiskovalci se lahko pomikajo do drugih objav in objavljajo komentarje, kot bi bili na zaslonu namizja.

WPtouch Mobile Design

Pregled

WPtouch je eden mojih najljubših vtičnikov WordPress. Daleč najlažji in najcenejši način za ustvarjanje mobilne prijazne različice svojega spletnega mesta. To je odlična izbira za tiste od vas, ki že ne uporabljajo odzivne teme.

Tudi tisti, ki imate odziven dizajn, boste morda želeli preklopiti. Razvijalci trdijo, da se njihov mobilni dizajn nalaga dva do trikrat hitreje kot večina odzivnih modelov. Sam tega še nisem preizkusil, čeprav je smiselno, da bi se minimalna zasnova hitreje nalagala.

Brezplačna različica vtičnika vsebuje vse, kar potrebujete, vendar boste morda želeli razmisliti o WPtouch Pro, da bi izkoristili razširitve. Zdi se, da je predpomnilni vtičnik videti, da bi lahko občutno izboljšal čas nalaganja, saj bo preoblikoval slike med letenjem, da bi ga optimiziral za različne naprave. Premijska različica vtičnika vam bo omogočila tudi dostop do enega od enega sistema za podporo vozovnic.

Spodbujam vas, da daste brezplačna različica WPtouch najprej poskusi. Če vam je všeč, kaj počne, lahko nato preverite, ali se splača nadgraditi.

Upam, da ste uživali v tem pregledu. V tem primeru priporočam, da se naročite na WPExplorer za posodobitve naših najnovejših člankov ��

Kevin

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map