Zakaj in kako dodati popuste po košarici WooCommerce

Zakaj in kako dodati popuste po košarici WooCommerce

Popusti delujejo. Obdobje So ena najpogostejših tehnik trženja WooCommerce, s katero lahko prepričate stranko. Ampak to ni dovolj razlog, da jih začnemo uvajati, kajne? Ponudba preveč popustov lahko vpliva na vašo blagovno znamko. Morate se odločiti pametno in načrtovati, kdaj in kako ponuditi znižanje cen. Odločiti se ni vedno enostavno, toda tu je, kje v sliko lahko pride personalizacija.


Kaj so prilagojeni popusti v vozičkih?

Popusti, ki se oddajo samo nekaterim potrošnikom, so prilagojeni popusti. Ko se ponujajo koncesije za določeno vrednost vozička in za posebne stranke, imate strokovnjaki, ki radi radi pokličejo M.O.A.D. (mati vseh popustov) – prilagojeni popusti na voziček. Recimo, da je prvi kupec v košarico dodal izdelke v vrednosti 80 dolarjev. Kupcu lahko ponudite 10% popust na vrednost vozička v vrednosti 100 USD; spodbuja jih, naj povečajo vrednost naročila in tako pridobijo nekaj prihrankov.

Prilagojeni popusti na vrednosti vozička so varen način za pretvorbo stranke. Ker popustov na voziček ni na voljo v veliki meri, vam pomagajo ohraniti vrednost vaše blagovne znamke.

Zakaj so učinkoviti prilagojeni popusti na vozičkih?

Prilagojeni popusti v vozičkih

Popust koristi vsem vrstam kupcev. Ker pa niso razporejeni za vse, se kupci, ki izkoristijo prihranke, počutijo posebne. Prilagojeni popusti v vozičkih.

1. Povečajte zvestobo in zadrževanje kupcev

“61% potrošnikov meni, da je najpomembnejši način, da blagovna znamka komunicira z njimi, tako da jih preseneti s ponudbami ali darili samo zato, ker so kupci.” (Pozdravljen, svet)

Če se stranke dobro počutijo in izboljšajo svojo nakupovalno izkušnjo, neposredno vplivate na zvestobo. Kupci bodo prisiljeni vrniti se v vašo trgovino in si prislužiti prilagojene ugodnosti.

2. Privabite večja naročila in velike kupce

“30% ljudi kupuje, da bi nekaj pridobili” (Prepričajte in Pretvori)

Popusti v vozičkih skušamo kupce, da opravijo večji nakup in tako prihranijo. To neposredno poveča vašo povprečno vrednost naročila in spodbudi velik nakup.

3. Spodbujajte preizkuse novih izdelkov

Dober del pri personalizaciji je, da jih ne morete ponuditi samo kupcem, ampak jih lahko ponudite tudi na določenih izdelkih. Z določitvijo popustov na nove izdelke lahko kupce spodbudite, da jih preizkusijo.

4. Odklonite lovce na kupce

Popusti pri vozičkih niso jasni, dokler prodajalec ne doda izdelkov v svojo košarico. Zato jih je mogoče uporabiti za ciljanje zvestih ali pristnih strank in ne tistih, ki preprosto iščejo popust.

5. Zmanjšajte opustitev vozička

“54% kupcev bo kupilo izdelke, ki so bili v nakupovalnih vozičkih, če bodo ponujeni po nižji ceni.” (NeilPatel) * BOOM *

Vsi vemo, da kupci opustijo svoj voziček, ko se soočijo z nepričakovanimi popusti. Popusti lahko delujejo nasprotno in jih spodbudijo k nakupu. Pravzaprav bi lahko cikel opustitve in obnovitve vozička zmanjšali, če takoj ponudite popuste.

6. Prvič nagrajujte kupce

Z določenimi posebnimi popusti za goste ali kupce, ki jih prvič kupite, lahko izboljšate svojo izkušnjo in si tako zagotovite, da se še naprej vračajo v vašo trgovino.

7. Ohranite identiteto blagovne znamke

Personalizacija deluje dobro, da nagrajuje resnične kupce in zveste kupce. Z omejevanjem obsega popustov še vedno ohranjate podobo svoje blagovne znamke.

Čeprav se v teoriji vse to sliši odlično, spustimo se na izvajanje in merimo trud, potreben za uveljavitev takšnih popustov.

Kako ponuditi prilagojene popuste z WooCommerce?

Prilagojeni popusti se lahko ponudijo z vtičnikom dinamičnih cen za WooCommerce. Uporabite lahko veliko vtičnikov, vendar jih bomo opisali v tem priročniku Wisdm posebne cene za stranke. Vtičnik vam omogoča, da ustvarite več stopenj cen, da ponudite popuste na količino nakupa, določite edinstvene cene za kupce, ki so prvič kupljeni, skupine, uporabniške vloge, uvozne / izvozne cene in še veliko več. Še pomembneje pa je, da lahko določite posebne cene glede na vrednosti vozička.

Ko nastavite vtičnik v svoji trgovini, je tukaj nekaj, kar morate storiti:

Ustvarite pravila za popust v vozičkih

Ustvari popuste v košarici

V nastavitvah vtičnika pojdite na CSP> Popusti za košarico. Dovoli odstotne popuste. Imate možnost določiti popuste za “prve kupce”, “obstoječe kupce”, “gostujoče uporabnike”. Izberete lahko vrsto uporabnika in nato nadaljujete.

Tok popustov v vozičkih

Recimo, na primer, da želite kupcem, ki prvič kupijo 20% popust, ponuditi 20-odstotni popust na voziček v vrednosti 100 USD. Najmanjšo vrednost košarice morate postaviti na 100, na% popusta pa na 20.

Omejite veljavni popust

Omejite veljavni popust

Vtičnik za specifične cene Wisdm omogoča določitev posebnih cen izdelkov za določene stranke. Zdaj popusti pri vozičkih lahko tem strankam dodatno prihranijo in morda boste želeli omejiti skupni dodeljeni popust. V ta namen lahko nastavite “Dovoljena najvišja vrednost popusta” in tako določite zgornjo mejo za ponujeno koncesijo.

Nastavite izključitve

Za popoln nadzor ponudbe popustov na določene izdelke, kategorije ali določene uporabnike obstaja možnost nastavitve izključitev. Dodate lahko seznam izdelkov in kategorij izdelkov, ki niso del nobene ponudbe. Uporabniki, vloge ali skupine, ki nimajo nobenih koristi.

Nastavite izključitve izdelkov

Poleg teh nastavitev ima Wisdmova specifična cena za kupce možnost obvestiti kupce o prihrankih, ki jih bodo prejeli, ko dodajo izdelke v košarico, vendar še ne veljajo za popust. Na primer, v nadaljevanju z našim prejšnjim primerom upoštevajte, da uporabnik pri nakupu izdelkov v vrednosti 100 dolarjev dobi 20% popust. Recimo, da so v košarico dodali izdelke v vrednosti 80 dolarjev. Nato z možnostjo v vtičniku lahko uporabnika obvestimo o 20-odstotnem prihranku, če doda več izdelkov v vrednosti 20 USD – zviša vrednost košarice na 100 USD.

To je odličen način, da kupce privabite na povečanje vrednosti naročil in povečanje prodaje vaše trgovine.

Prilagojene ponudbe z vlogami uporabnikov in zgodovino nakupov

Dinamične cene in popusti ELEX WooCommerce plugin ponuja obsežne možnosti za nastavitev prilagojenih popustov. Pomaga vam ustvariti več možnosti popustov na podlagi izdelkov, kategorij, pogojev košarice, kombinacij in še več. Vsako pravilo o popustu, ki ga konfigurirate v svoji trgovini, lahko prilagodite glede na vloge uporabnikov ali zgodovino nakupa stranke.

Na primer, lahko nastavite novo pravilo popustov na podlagi določenih izdelkov in količinskih razponov.

Nastavitev dinamičnih cen in popustov ELEX WooCommerce

Nato lahko dovolite, da se ponudba nanaša samo na določene uporabniške vloge. Preprosto izberite uporabniške vloge, ki jim želite ponuditi popuste in ponudbo si bodo lahko ogledale samo tiste stranke.

Vloge z dinamičnimi cenami in popusti ELEX WooCommerce

Vtičnik lahko ponudbo omeji na podlagi zgodovine nakupa stranke. Preprosto vnesite vrednost za minimalno število naročil ali minimalni kupljeni znesek. Zdaj lahko ponudbo izkoristijo le tisti kupci, ki so kupili več kot mejne vrednosti. Prav tako lahko določite e-poštne številke strank, ki jim želite ponuditi to ponudbo.

Dinamične cene in omejitve popustov ELEX WooCommerce


Prilagojeni popusti v vozičkih lahko vsako trgovino WooCommerce naredijo dinamično in vznemirljivo, s tem pa privabijo kupce in ohranjajo zanimanje. Odličen način je, da kupce spodbudite k nakupu višjih vrednosti v prid prihrankov. Vse kar je potrebno je dinamični cenovni vtičnik če želite dodati to funkcijo in nastavite.

Kakšne misli imate o tej funkciji? Ali razmišljate, da bi ga dodali v svojo trgovino WooCommerce? Sporočite nam.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map