Zakaj in kako začeti blog po upokojitvi z WordPressom

Kako začeti spletni dnevnik o upokojitvi WordPress

Ste upokojeni – čestitke! Vemo, da na začetku lahko traja nekaj časa, da se prilagodite svojemu na novo sproščenemu urniku, vendar je treba storiti še veliko. Izdelava in vzdrževanje WordPress bloga je lahko fantastičen upokojitveni hobi, način, ki dopolnjuje obstoječe zanimanje ali celo način zaslužka z WordPressom. Kljub temu, da je WordPress dokaj intuitiven, se vam zdi zamisel o postavitvi in ​​zagonu spletnega mesta videti nekoliko zastrašujoča.


Na srečo je na voljo veliko brezplačnih in enostavnih orodij, ki vam pomagajo ustvariti popolno spletno mesto. Če izkoristite te (od katerih jih je veliko brezplačnih), lahko zgradite svoje spletno mesto in začnete blogirati.

Ta objava bo ponujala predloge za teme in vas korak za korakom vodila skozi postopek izdelave spletnega mesta – vključno z vsem, od izbire teme do načina, kako začeti zaslužiti. Omogočili bomo tudi veliko povezav do nadaljnjega branja, da se bomo lažje poglobili v različne teme.

Zakaj začeti blog o upokojitvi?

Zagon spletnega dnevnika o WordPressu je lahko koristen, vendar je blog za upokojitve lahko še posebej zadovoljiv. Obstaja veliko dokazanih čustvenih in fizičnih zdravstvenih koristi pisanja, vključno z zmanjšanjem stresa in izboljšanim razpoloženjem. Poleg tega blog ponuja način za ohranjanje in prenos znanja sedanjim in prihodnjim generacijam. Lahko bi celo zaslužil nekaj dolarjev ob poti.

Preden začnemo s tem, kako dejansko začeti blog, spodaj je seznam nekaj koristi v primeru, da imate nekaj drugega razmišljanja:

 • Dajte si nekaj za početi (imeli boste veliko prostega časa)
 • Delite spomine / izkušnje z družino (in svetom)
 • Pomagajte drugim tako, da jih naučite stvari, ki ste se jih naučili v preteklih letih (lahko začnete blog o svoji nekdanji zaposlitvi)
 • Sprejemite nove izzive (vedno je dobro izzvati sebe)
 • Potujte po svetu (morda nikoli niste imeli časa prej, zdaj pa lahko potujete po svetu in blog o njem)
 • Zaslužite malo (morda bo vaš blog postal viralni)

Začnite svoj blog v 7 preprostih korakih

Spodaj smo predstavili vodnik v sedmih korakih, s katerim bomo dosegli uspeh bloganja. Začnimo!

1. korak: Odločite se za zadevo

Preden oblikujete spletno mesto, boste želeli dobro predstaviti, o čem želite blog. Tu je nekaj priljubljenih navodil za upokojitvene bloge:

 • Spletna revija: Lahko se odločite, da preprosto delite svoje misli in izkušnje.
 • Blog za temo: Morda bi radi govorili o svoji karieri ali pisali o hobiju ali zanimanju.
 • Lokalni blog o niši: Morda vas bo zanimalo bloganje o vaši skupnosti, vključno s podjetji, dogodki ali težavami.
Domača stran pokojninskega bloga Sydney Lagier

Blog Sydney Lagier služi kot spletni dnevnik in forum o upokojitvi

2. korak: Izberite spletni strežnik in ime domene

Za ustvarjanje spletnega mesta bomo uporabili sistem za upravljanje vsebine WordPress (CMS) (razširili bomo, zakaj spodaj). To pomeni, da boste želeli sodelovati z WordPress-om prijaznim ponudnikom gostovanja. Čeprav je večino vašega spletnega mesta možno brezplačno nastaviti, je gostovanje ena komponenta, ki zahteva plačilo.

Vaš domena je ime, ki bo prikazano v URL-ju vašega spletnega mesta (npr. www.domain-name.com). Lahko ga dobite prek spletnega paketa za gostovanje (vaše prvo leto je brezplačno, če se odločite preizkusiti Bluehost), registrarja ali tržnic domenskih imen. Ime vaše domene je edinstveno in ga je kasneje lahko zapleteno spremeniti, zato je vredno na začetku nekaj premisliti.

3. korak: Namestite WordPress

Ko razvrstite gostovanje in domeno, je čas za to namestite WordPress. WordPress je zelo prilagodljiva in enostavna platforma z ogromno skupnostjo podpor. Napaja več kot četrtina spleta in dnevno ustvari več kot petsto novih WordPress spletnih mest.

Če ste izbrali enega izmed naših priporočenih gostiteljev, vam bo koristil preprost postopek namestitve WordPress z enim klikom. Večina gostiteljev nudi odlično podporo za vodenje skozi ta korak in odpravljanje težav.

Medtem ko je WordPress dokaj intuitiven, se je treba naučiti precej, še posebej na začetku. Vsekakor je vredno pogledati nekaj številnih vadnic, ki so na voljo za začetek uporabe WordPress-a.

4. korak: Izberite temo

Ko imate nameščen WordPress, lahko izberete temo, ki bo zagotovila celoten videz vašega spletnega mesta in morda ponudila dodatne funkcije. Medtem ko je veliko tematik z veliko zvončkov in zvokov, se boste pri bloganju verjetno želeli držati nečesa preprostega, razen če se počutite pustolovski.

K sreči je na voljo veliko brezplačnih in vrhunskih tem. Če je izbira prevelika, je nekaj koristnih seznamov preprostih brezplačnih in vrhunskih tem, ki jih morate preveriti. Ko izberete temo, jo lahko prilagodite ročno ali z orodji, ki jih lahko vsebuje.

Tukaj je nekaj naših preprostih in intuitivnih tem:

1. Zero (brezplačno)

Domača stran Zero

Info & DownloadView Demo

To sodobno temo je enostavno postaviti in ponuja čudovito preprosto ozadje za vsak blog. Ponuja minimalno nerede tako za gledalca kot za kulisami, zato se lahko preprosto osredotočite na delitev misli.

2. New York

Info & DownloadView Demo

Ta krepka tema je kot nalašč za blog profesionalnega videza brez dodane žurnosti. Demo mesto je enostavno namestiti, poleg tega pa lahko dodate tudi trgovino z lastnimi izdelki (ali povezavami do povezanih izdelkov na Amazonu itd.), Da dopolnite svoj spletni dnevnik.

5. korak: Dodajte funkcije in funkcionalnosti z vtičniki

Čeprav ima WordPress morda vse, kar potrebujete za ustvarjanje spletnega dnevnika, boste gotovo želeli dodati dodatke in funkcionalnosti s pomočjo vtičnikov.

Vtičniki so programska oprema, ki je zasnovana za razširitev osnovne funkcionalnosti WordPress-a. Lahko dodajo varnost, izboljšajo vaš potek dela, izboljšajo uporabniško izkušnjo in še več. Medtem ko ni potrebno Za uporabo vtičnikov se nekateri štejejo za bistvene.

Brezplačne vtičnike najdete v WordPress.org repozitorij, in na tržnicah, kot je CodeCanyon, najdete vrhunske alternative. Vtičnike je mogoče namestiti in aktivirati z le nekaj kliki. Odvisno od vtičnika boste morali pogosto iti v njegov Nastavitve zaslon in prilagodite ponujene možnosti. Eden najbolj priljubljenih vtičnikov WordPress s širokim naborom nastavitev je Yoast SEO.

Naslovna slika Yoast SEO z WordPress.org

Ima dolg seznam funkcij, s pomočjo katerih boste izboljšali uvrstitev v iskalnikih, izboljšali svoje pisanje in izboljšali vsebino bolj prijazno do uporabnika..

6. korak: Dodajte svojo vsebino

Vsebina, ki jo dodate, bo močno odvisna od teme, vendar boste morda želeli razmisliti o nekaterih elementih:

 • O strani: Ta stran lahko vsebuje kratek življenjepis in bralcem pove, o čem govori vaš blog.
 • Stran za stike: To je priročen dodatek, če želite pozdraviti vprašanja ali druge vrste dopisovanja.
 • Portfelj: Če blogirate o hobiju ali zanimanju, obstaja velika verjetnost, da boste imeli predstavljene projekte, ki jih je mogoče prikazati s portfeljem.
 • Galerija: Podobno imate morda slike, ki jih želite predstaviti v obliki galerije.
 • Družabne povezave: Če želite deliti svojo vsebino, se boste morali oglasiti tudi v družabnih medijih. Najprej se odločite, katera družbena omrežja so primerna za vaš blog, nato pa uporabite nekaj naših nasvetov za avtomatizacijo skupne rabe v družabnih omrežjih.

Nenazadnje morate vedeti, kako ustvariti svojo prvo objavo na blogu.

Korak # 7: Unovčite svoje spletno mesto

Čeprav je ta korak popolnoma neobvezen, boste morda želeli poskusiti zaslužiti svoje spletno mesto. Če imate lepo število obiskovalcev, ga lahko nastavite tako, da si boste zagotovili enakomeren dotok dodatnega dohodka, da boste še bolj uživali v upokojitvi. Obstaja veliko načinov za to, vključno s partnerskimi povezavami, oglasi, prodajo lastnih izdelkov in pisanjem sponzoriranih objav.

Zaključek

Blog za upokojitve je odličen način, da dokumentirate svoje življenje kot upokojenec, delite svoje znanje o hobiju ali zanimanju ali se bolj vključite v lokalno skupnost. Kljub temu, da se sliši kot odlična ideja, je uresničitev te prakse morda preveč.

V tej objavi smo zagotovili sedem korakov za začetek vašega spletnega dnevnika o upokojitvi. Imate vprašanja o postopku, ki smo ga obravnavali v tem članku? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map