Kako odstraniti spletno mesto WordPress s črnega seznama Google

Kako odstraniti spletno mesto WordPress s črnega seznama Google

Google na črnih seznamih približno 10.000+ spletnih mest vsak dan. Ko je spletno mesto dodano na Googlov črni seznam, to pomeni, da Google in drugi iskalniki to spletno mesto označujejo kot nevaren in ni varen. Googlova varnostna skupina za varno brskanje po spletu prepozna nevarna spletna mesta in uporabnike in spletne skrbnike obvesti o morebitni škodi.


Ste eden izmed njih?

Obvestilo na črnem seznamu običajno prihaja kot presenečenje, ki lastnika spletnega mesta spravlja v neverstvo, zanikanje in zmedo. Potrebna je določena raven tehnične spretnosti in preudarnosti, da lahko svoje spletno mesto umaknete z Googlovega črnega seznama. Naloga je lahko odstraniti spletno mesto z Googlovega črnega seznama, ko je okuženo z zlonamerno programsko opremo, vključno z odkupno programsko opremo, vohunsko programsko opremo, virusi, črvi in ​​trojanskimi konji.

Pomen Googlovega črnega seznama

Na stotine ponudnikov storitev Googlov črni seznam ali Googlovo poročilo o preglednosti uporablja, da ugotovi, ali je spletno mesto varno za uporabnike. Uporabljajo ga tudi priljubljeni brskalniki, kot je Firefox, da zagotovijo zaščito uporabnikov Firefoxa. Če je vaše spletno mesto na Googlovem črnem seznamu, obstaja velika verjetnost, da ga bodo označili tudi številni drugi ponudniki storitev. Prej ko svoje spletno mesto umaknete z Googlovega črnega seznama, prej lahko ponovno pridobite bazo uporabnikov in vrednost blagovne znamke.

1. Dekodiranje Opozorila na črni seznam

Dešifriranje opozoril Google Blacklist

Google se na splošno imenuje spletna mesta zlonamerne programske opreme ali lažno predstavljanje za vsaka primera zelo specifična sporočila:

 1. Na spletnem mestu je zlonamerna programska oprema: Običajno te vrste spletnih mest poskušajo sprožiti prenos ali namestitev zlonamerne programske opreme. To bo povzročilo okužbo vašega računalniškega sistema.
 2. Zavajajoče mesto pred nami: To opozorilo je namenjeno spletnemu mestu z lažnim predstavljanjem (včasih imenovanim spletna stran). Te vrste spletnih mest uporabnika zavedejo, da verjame, da je spletno mesto zakonito, in jim omogoča, da v zmerne namene predložijo svoje podatke, kot so uporabniška imena, gesla ali celo podrobnosti o plačilu..
 3. Spletna stran vsebuje škodljive programe: Čeprav se to morda zdi kot prvo, obstaja semantična razlika. To posebno opozorilo se sproži, ko je znano, da spletno mesto distribuira oglaševalsko programsko opremo, na primer spreminjanje domače strani brskalnika ali namestitev dodatkov v brskalniku, ki lahko sprožijo oglase ali zlonamerne preusmeritve. Glavni cilj je predvsem vaš brskalnik.
 4. Ta stran poskuša naložiti skripte iz neodobrenih virov: To opozorilo je objavljeno samo na trditvah spletnega mesta, da je varno (ima veljaven certifikat SSL in deluje na protokolu HTTPS), vendar vključuje skripte in vire, kot so slike s spletnega mesta, ki ni ssl. Povezano opozorilo »Vaša povezava ni zasebna« je posledica neveljavnega SSL potrdila. Opozorila, povezana s SSL, ne povzročajo Googlova črna lista, temveč namesto njih Googlova potiska HTTPS.
 5. Nadaljujte do [ime spletnega mesta] ?: Včasih, ko napačno vnesete URL spletnega mesta, bo Google poslal takšno opozorilo in zagotovil, da bo spletno mesto, ki ga želite obiskati, res tisto, ki ga želite obiskati.

V tem članku bomo obravnavali posebne primere, ko ima vaše spletno mesto zakonito okužbo, tj. Primere 1, 2 in 3.

2. Iskanje stanja Googlovega varnega brskanja

Varno brskanje je storitev, ki jo je Googlova varnostna skupina zgradila za prepoznavanje nevarnih spletnih mest po spletu in obvestila uporabnike in spletne skrbnike o morebitni škodi.

Dnevno preučujejo milijarde URL-jev in iščejo nevarna spletna mesta. Ko Google odkrije nevarno spletno mesto, v Googlovem iskanju in v spletnih brskalnikih prikaže opozorila. Preverite lahko stanje spletnega mesta za varno brskanje tukaj.

V primeru okužbe se pokaže podobno kot:

Iskanje stanja Googlovega varnega brskanja

Hitri nasvet: Poleg tega poiščite Google po vašem spletnem mestu. V Google iskalno polje preprosto vnesite »site: mysite.com« in pritisnite Enter (nadomestite mysite.com z URL-jem svojega spletnega mesta). Rezultati bodo prikazali naslove in opise strani na vašem spletnem mestu, kot so prikazane v Googlu. Haktirano spletno mesto ima navadno ugrabljene naslove strani.

3. Optično branje zlonamerne programske opreme na vašem spletnem mestu

Skeniranje vašega spletnega mesta zaradi zlonamerne programske opreme

Prva stvar je ugotoviti okužbo. To vam bo pomagalo, da nadaljujete z odstranjevanjem in čiščenjem zlonamerne programske opreme, preden Google pošljete pregled. Zlonamerno programsko opremo lahko skenirate na svojem spletnem mestu na več načinov:

 1. Vprašajte svojega spletnega gostitelja, da pregleda vaše spletno mesto glede zlonamerne programske opreme: Vsak dober spletni gostitelj bo brezplačno pregledal vaše spletno mesto in zagotovil datoteko, v kateri so navedene vse datoteke, okužene z zlonamerno programsko opremo. Dejansko vas bodo nekateri proaktivno obvestili o okužbi, preden jih Google sploh odkrije. Vendar obstajajo možnosti, da lahko, ko bodo našli okužbo, blokirajo vaše spletno mesto zaradi varnosti svojih strank, poskusijo uničevalnega čiščenja (brisanje prizadetih datotek ali baz podatkov) itd..
 2. Z zunanjim skenerjem zlonamerne programske opreme za iskanje okužbe: Zunanji optični bralniki pregledajo URL (-e) vašega spletnega mesta, da ugotovijo, ali so na vaših spletnih straneh okužene z zlonamerno programsko opremo. Medtem ko zunanje optične bralnike lahko uporabimo za odkrivanje okužb na spletnih mestih, pa niso tako močni kot notranji bralniki. Včasih lahko zamudijo nekaj URL-jev, kvečjemu pa bodo poročali o URL-jih z zlonamerno programsko opremo, namesto da bi lahko natančno določili lokacijo okužbe, kot je specifična datoteka, ki je okužena. Nekaj ​​dobrih je Preverjanje spletnega mesta Sucuri in malCure WebScan. Tu je popoln seznam brezplačnih orodij za skeniranje vašega spletnega mesta glede ranljivosti.
 3. S pomočjo vtičnika naredite notranje skeniranje datotek spletnega mesta in baze podatkov: Notranji skener zlonamerne programske opreme je vaša najboljša stava. Naredi poglobljeno skeniranje, poroča natančne ugotovitve, kot so okužene datoteke in zapisi podatkovnih baz, ter vam da priložnost, da spletno mesto očistite na način, ki najbolje deluje za vas. Po potrebi lahko spletno mesto celo varnostno kopirate, ga zapišete in začnete znova. Lahko pa preverite vsako okužbo in očistite določeno okužbo, da zagotovite svoje spletno mesto brez (ali minimalne) izgube podatkov. Tu so najboljši notranji bralniki zlonamerne programske opreme za vaše spletno mesto WordPress.

4. Odstranjevanje zlonamerne programske opreme s svojega spletnega mesta

Popoln poglobljeni vodnik za odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zunaj obsega tega članka. Čeprav enkrat ugotovite, da vaše spletno mesto dejansko vsebuje zlonamerno programsko opremo in morate nadaljevati s čiščenjem, lahko nadaljujete na enega od dveh načinov.

Naredite odstranitev zlonamerne programske opreme

Če ste tehnično pametni ali se želite učiti in preiti več kilometrov, lahko poskusite sami odstraniti zlonamerno programsko opremo. Slaba stran pa je, da boste morali znati identificirati vir okužbe in vtikati v varnostne vrzeli, saj se okužba samo ponovi. Seznaniti se boste morali z uporabo FTP odjemalcev, kot so FileZilla, phpMyAdmin, ssh / shell, WP CLI itd. Če jih poznate, boste verjetno vedeli, kaj počnete.

Tukaj je nekaj virov za odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki jih lahko naredite sami:

Najemite strokovnjaka za spletno varnost

Če ne delate, je najbolje, da najamete zaupanja vrednega ponudnika storitev odstranjevanja zlonamerne programske opreme in črnega seznama za čiščenje okužbe s svojega spletnega mesta. Vendar to vključuje porabo denarja, zato želite zagotoviti, da najamete nekoga, ki ima strokovno znanje na področju spletne varnosti in ni samo spletni oblikovalec ali razvijalec. Tukaj je koristen vodnik za izbiro prave storitve odstranjevanja zlonamerne programske opreme.

Strokovni varnostni strokovnjaki vsakodnevno čistijo spletno mesto, tako da so na vrhu stvari, poznajo orodja trgovine, so strokovnjaki za uporabo naprednih orodij, znajo ročno prepoznati okužene datoteke in znajo komunicirati z Googlom (in drugimi črnimi seznami ) o tem, kako odstraniti spletno mesto s črnega seznama.

Za najem strokovnjaka za spletno varnost imate na voljo več možnosti. Najboljše je, če gremo z ugledno agencijo, saj imajo izpopolnjene procese in nadzor kakovosti.

5. Zahtevajte pregled

Ko dokončate odstranitev zlonamerne programske opreme, morate poskrbeti, da je predpomnilnik spletnega mesta očiščen. Včasih pogrešanje tega majhnega koraka lahko povzroči veliko frustracij in zapravljen čas in trud. Obstoječi predpomnilnik bo obiskovalcem še naprej prikazoval zlonamerno programsko opremo, Google pa bo še naprej označil spletno mesto kot zlonamerno.

Preden zahtevate ponovno preučitev, ponovno preverite svoje spletno mesto. Za zagotovitev odkritja zlonamerne programske opreme uporabite več notranjih optičnih bralnikov, če ena od njih ne uspe. Poskusite tudi zunanje optične bralnike. Včasih imate morda odhodne povezave do zlonamernih spletnih mest, ki jih notranji optični bralnik ignorira, vendar ga nekateri zunanji bralniki lahko zaznajo.

Ko ste prepričani, da je vaše spletno mesto čisto, lahko vložite zahtevo za ponovno preučitev.

Google mora vedeti, kakšne korake ste sprejeli, da zagotovite, da je vaše spletno mesto čisto. Preverili bodo, ali ste to pravilno storili, da odstranite odkrito zlonamerno programsko opremo. Prav tako želijo zagotoviti, da ste na vrhu in kot lastnik veste, da je vaše spletno mesto varno za uporabnike.

Prepričajte se, da je vaše spletno mesto preverjeno na Google Search Console. Tukaj je Googlov vodič, kako zahtevati pregled. Sledite spodnjim korakom:

Zahtevajte pregled Google

 1. Pojdite do Google Search Console in izberite zadevno znamko (spletno mesto)
 2. Pomaknite se do Varnost in ročna dejanja> Varnostne težave
 3. Pojdite naprej in “Zahtevajte pregled”. Ko Google preveri, ali je vaše spletno mesto čisto in ni več okuženo, bo odstranil sporočilo »To spletno mesto je morda prekinjeno«.

Ko spletno mesto pošljete v pregled, Google običajno traja en dan ali nazaj. Čeprav ima Google skupne časovnice, so po naših izkušnjah hitrejše. Bodite potrpežljivi in ​​počakajte, da se vrnejo nazaj.

Če še vedno najdejo zlonamerno spletno mesto, se boste morali obrniti na strokovnjaka za spletno sekcijo in zagotoviti, da je spletno mesto čisto. Strokovni varnostni strokovnjak vam bo pomagal poslati tudi zahtevo za pregled in zagotovil, da je spletno mesto čisto, opravil analizo vzroka in nadaljeval z Googlom, dokler se zadeva ne reši v zadovoljstvo.

6. Zadnji koraki

Hekerji se navadno ozirajo, ko ponovno prevzamete nadzor nad svojim spletnim mestom. V naslednjih dneh boste morda videli napihnjene zahteve za URL in celo veliko prometa z roboti (kot zakoniti iskalni boti poskušajo ponovno indeksirati vaše spletno mesto). Pomembno je, da sprejmete močne varnostne ukrepe, da zaščitite svoje spletno mesto pred prihodnjimi napadi, ko bodo na hekerjevem radarju še naprej poskušali najti pot nazaj, preden odnehajo.

Tudi potem, ko ste prebrali to izkušnjo in porabili čas, trud in denar, morate zagotoviti, da se ne ponovi več, in vas vrniti nazaj na kvadrat. Za proaktivno zaščito svojega spletnega mesta naredite naslednje:

 1. Nastavite in / ali avtomatizirajte varnostne kopije WordPressa 
 2. Ostrite varnost svojega spletnega mesta
 3. Dodaj Nadzor spletnega mesta
 4. Zaščitite svoje spletno mesto prek spletne aplikacije Požarni zid
 5. Bodite pozorni, posodobite WordPress (jedro, vtičniki in teme)

Na koncu dneva…

Iskanje svojega spletnega mesta na Googlovem črnem seznamu ni nikoli prijetna izkušnja. Dejansko večina okužb povzroči izgubo prometa, uvrstitve v iskalnike, vrednost blagovne znamke (zaupanje) in tudi veliko zapravljeno porabo oglasov, če se prikazujejo plačani oglasi. Prej ko se boste seznanili z okužbo, hitreje boste lahko ukrepali in si opomogli.

Ključne stvari, ki si jih morate zapomniti:

 • Ne bom paničen.
 • Ne bodite v neverici ali zanikanju.
 • Takoj ukrepajte.
 • Poskrbite za temeljito čiščenje.
 • Ne pozabite počistiti predpomnilnika.
 • Bodite potrpežljivi in ​​profesionalni pri komunikaciji z Googlom.
 • Vadite proaktivno varnost.

In končno vzemite to izkušnjo kot bogato priložnost učenja, ki se reši v vašo korist v vseh primerih ne glede na vse.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map