Kako popraviti varnostne luknje WordPress za varnejšo izkušnjo nakupovanja

Pri postavljanju spletnega mesta za e-trgovino na WordPressu mora biti varnost vaša prednostna naloga številka ena. Kadar koli se ukvarjate z osebnimi podatki ali finančnimi podatki ljudi, morate biti previdni. Če vam prek prepoznavnih varnostnih logotipov ne bo prikazan, da ste zanesljiv prodajalec, bi lahko izgubili stranke. Toda neupoštevanje varnosti lahko povzroči veliko slabši rezultat: krajo in izgubo podatkov.


To je najhujša nočna mora lastnika spletnega mesta za e-trgovino. Na srečo vam tega ni treba dovoliti. Tu bom razpravljal o nekaterih najpogostejših varnostnih težavah, s katerimi se srečujejo spletna mesta za e-trgovino, ki temeljijo na WordPressu, in vas sprehodil skozi korake, ki jih morate storiti, da enkrat za vselej zataknete varnostne luknje..

1. korak: SSL

Pri delu v prostoru za e-trgovino ena stvar, s katero absolutno ne morete kompromitirati, je SSL. To je zaščitni sloj vtičnic za neopažene in ščiti občutljive podatke (vaše in vaše stranke), medtem ko se pošiljajo v obdelavo. Dober način za zagotavljanje varnega plačila na vašem spletnem mestu je uporaba priljubljenega sistema, kot je PayPal. S tem so vse finančne informacije na vašem spletnem mestu izklopljene in v rokah podjetja, ki je specializirano za zaščito takšnih transakcij.

Medtem ko je nadomestni SSL lahko dragocen, mnoge najboljše WordPress ponudbe gostovanja ponujajo brezplačen SSL prek Let’s Encrypt. To je hitro, enostavno in popolnoma brezplačno.

2. korak: Uporabite pripravljeno platformo

Eden od načinov za povečanje varnosti spletnega mesta je uporaba pripravljene platforme za e-trgovino. To odpravlja ugibanja glede tega, kaj bi morali in česa ne smete vključevati, in lažje začnete. Obstaja več platform, kot so WooCommerce, Shopify in druge. Torej, opravite svoje raziskave, da bi našli e-trgovinsko platformo, ki bo ustrezala vašim potrebam.

Če se namesto tega odločite za uporabo teme WordPress, je najbolje, da uporabite le tiste, ki jih najdete v imeniku WordPress ali na uglednih tematskih spletnih mestih. Teme nizke kakovosti pogosto nimajo ustreznih varnostnih ukrepov, ki bi ogrožali vaše spletno mesto in podatke strank.

3. korak: Spremenite .htaccess

Koda

Drug način za odpravo morebitnih težav z varnostjo WordPress je sprememba datoteke .htaccess. Na bazo podatkov, ki podpira platformo, se izvaja veliko napadov na spletna mesta. Če je baza podatkov napadla, ne bo mogel zagnati skriptov PHP, zaradi katerih bo vaše spletno mesto delovalo.

Vbrizgavanje SQL je en način, kako hekerji vdirajo v vaše spletno mesto. To storijo tako, da svoje ukaze vnesejo v URL v vaši bazi podatkov. Ti ukazi lahko prisilijo bazo podatkov, da izpelje podatke o vašem spletnem mestu, vključno s podatki za prijavo. Različice tega načina vdiranja lahko povzročijo zagon specifičnih skriptov PHP, ki na vaše spletno mesto namestijo zlonamerno programsko opremo. V bistvu je vse to slaba novica za nekoga, ki poskuša zagnati varno spletno mesto, za katerega se lahko njegovi uporabniki počutijo samozavestno.

Na srečo lahko to odpravite tako, da spremenite datoteko .htaccess v datotekah spletnega mesta WordPress. Obstaja odlična zbirka odrezkov kode .htaccess, ki jih lahko postavite v datoteko, da izboljšate varnost spletnega mesta. Ko veljajo ta pravila, lahko določenim ljudem preprečite dostop do vašega spletnega mesta, vključno s posebnimi naslovi IP in določenimi zahtevami za URL.

Prav tako lahko omejite, katere datoteke lahko vidijo ljudje. Ti ukazi se lahko dodajo tudi v .htaccess in omogočajo preprečitev dostopa do zasebnih datotek katere koli starejše osebe na vašem strežniku. To lahko običajno dosežete z blokiranjem dostopa do seznamov. Obiskovalcem spletnega mesta ni treba videti seznama vseh datotek na našem spletnem mestu, tako da bo z blokiranjem dostopa zlonamerni uporabniki preprečili napad z uporabo teh informacij.

4. korak: Preskočite skrbnika

Še ena stvar, ki jo zagotovo želite storiti pri postavitvi spletnega mesta za e-trgovino WordPress, je, da vaše uporabniško ime in geslo vsebujeta kombinacijo črk, številk in znakov. Nikoli ne smete obdržati uporabniškega imena kot privzetega »skrbnika«. Tako hekerji najpogosteje ugibajo kot uporabniško ime pri nameščanju napadov brutalne sile (glejte spodaj). In zagotovo ne želite olajšati življenja hekerjev Torej, naredite svoje uporabniško ime in geslo zapleteno.

Vtičnik Keyy

Na svoje spletno mesto boste morda želeli namestiti tudi dvostopenjsko overjanje. Nekaj ​​kot Dva dejavnika ključnega pomena bi lahko naredil trik.

5. korak: Omejite poskuse prijave

Kot sem že omenil, lahko ljudje dobijo dostop do vaše strani s napadi grobe sile. Te napade izvajajo avtomatizirani skripti, ki se vedno znova in znova poskušajo prijaviti na vaše spletno mesto. Ker se skripti izvajajo na tisoče, so možnosti, da bodo na koncu uspešni.

Se pravi, če ne postavite varnega ukrepa. Eden takšnih napak je omejitev prijave. Omejevalnik prijave je orodje, ki preprečuje, da bi se določeni naslovi IP ali uporabniška imena v določenem časovnem okviru v določenem času prijavili. Običajna omejitev 10-krat v nekaj minutah bo povzročila, da bo uporabnik ali IP-ja v času zakasnil eno uro. Napadalci brutalne sile niso učinkoviti, če se soočijo z omejevalnikom prijave, saj ne morejo narediti tisoč ali milijonov poskusov prijave, da bi bili uspešni. Takrat se bodo pogosto premaknili z vašega spletnega mesta in iskali lažje ozemlje.

iThemes Varnost

Na voljo je veliko vtičnikov za omejevanje prijav, vendar naj vam povem nekaj, ki so mi osebno všeč. Prvič, obstaja iThemes Varnost, ki je močan vtičnik, zasnovan za zaščito vašega spletnega mesta pred najrazličnejšimi napadi. Dejansko vključuje več kot 30 načinov za preprečevanje napadov na spletna mesta, vključno s taktiko obskurnosti, omejevanjem prijav, odkrivanjem bot in še več.

In potem je tu Omejite poskusi prijave, ki preprečuje napade silovite sile, saj vam omogoča, da omejite število možnih poskusov prijave. Prav tako je popolnoma prilagodljiv in omogoča izbirno beleženje in obveščanje po e-pošti, ko pride do blokade spletnega mesta.

Seveda obstajajo tudi druge možnosti, vendar se mi zdita zanesljivi samo dve.


Ne glede na to, kakšno spletno mesto upravljate, je treba imeti v mislih varnost. Še pomembneje pa je za tiste, ki upravljajo spletna mesta za e-trgovino. Ko ste odgovorni za informacije drugih ljudi, je ključnega pomena, da naredite vse, kar je v naši moči, da ga zaščitite. To lahko pomeni uporabo gotove platforme za e-trgovino ali odločitev, da bodo vse transakcije obdelane zunaj spletnega mesta prek varne storitve. Lahko pa boste morda morali ročno obiskati datoteke vašega spletnega mesta WordPress in dodati nekaj kode, da jo zaščitite pred zlonamernimi napadalci. Ko pa se prepričate, da vašega uporabniškega imena in gesla ni dovolj, lahko celo omejite poskuse za prijavo, da preprečite napade na silo.

Vsi ti načini, ki jih uporabljate skupaj, lahko prispevajo k izboljšanju varnosti vašega spletnega mesta in zagotavljajo bolj varno nakupovalno izkušnjo za vaše stranke. Kar je vse v bistvu, se vam ne zdi?

Zdaj pa k vam. Katere metode uporabljate za izboljšanje varnosti spletnega mesta WordPress za spletne trgovine? Katera orodja ali vtičniki so za vas obvezni? Vse o tem bi rad slišal v komentarjih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map