Kako preizkusiti varnostne kopije spletnega mesta WordPress

Kako preizkusiti varnostne kopije spletnega mesta WordPress

Če že dolgo upravljate spletna mesta WordPress, se zavedate pomena rednih varnostnih kopij. Varnostne kopije vam prihranijo veliko težav v primeru nepredvidene nesreče.


Poleg rednih varnostnih kopij je pomembno tudi varno ravnanje z varnostnimi kopijami. Zakaj? Ker gre lahko veliko stvari narobe, kot npr.

 • Strežniku zmanjka prostora za shranjevanje
 • Varnostne kopije lahko postanejo nedostopne
 • Varnostne kopije so lahko poškodovane, zlonamerna programska oprema
 • Varnostno kopiranje je lahko nepopolno itd

Zaradi vseh teh vprašanj so varnostne kopije neuporabne.

Predstavljajte si, da se vaše spletno mesto spušča in potem so edine varnostne kopije, ki jih imate, poškodovane ali nepopolne. Sliši se frustrirajoče, kajne? Konec koncev je celoten smisel za varnostno kopiranje v tem, da jih lahko obnovimo, ko se pojavijo potrebe.

Tu je koristno testiranje varnostnih kopij. Testiranje varnostnih kopij pred obnovitvijo bi vas lahko v prihodnosti rešilo številnih stisk. Priporočljivo je, da preizkusite sestavni del celotne varnostne strategije. Občasno bi morali izvajati preskuse varnostnih kopij vašega spletnega mesta, namesto da bi jih varčevali za čas katastrofe. Tako boste pripravljeni in lahko hitro obnovite delujočo varnostno kopijo, da lahko spletno mesto zažene in deluje.

Kako pomaga testiranje varnostnih kopij WordPress-a?

WordPress je zapleten ekosistem, sestavljen iz večjedrnih datotek, skupaj s vtičniki in temami. Življenje je dobro, ko vaše spletno mesto deluje pravilno. Ko pa se pojavi težava, je ugotoviti, da je vzrok lahko velika bolečina. Vse, kar želite storiti, je, da se vaše spletno mesto čim prej povrne v normalno stanje. Hiter popravek, kot je obnova spletnega mesta, se zdi mamljiv. Toda obnovitev varnostne kopije brez predhodnega testiranja lahko poslabša, če je varnostna kopija poškodovana ali nepopolna.

Če prej posvetite čas preizkusu varnostnih kopij, boste dosegli naslednje:

 • Diagnosticirajte, zakaj se je vaše spletno mesto ustavilo (z uporabo kopije varnostne kopije, ki je bila posneta tik preden je spletno mesto padlo).
 • Če v varnostni kopiji odkrijete napako, jo lahko preskočite in poiščete boljšo kopijo.
 • Varnostne kopije omogočajo tudi testiranje sprememb, ne da bi to vplivalo na spletno mesto v živo.
 • Lahko preverite, ali obstajajo težave z združljivostjo itd.

Čeprav obstaja veliko prednosti testiranja varnostnih kopij, je postopek lahko dolgotrajen in težko izvedljiv. Ocenimo glavne izzive, povezane z izvajanjem varnostnega kopiranja.

Izzivi testiranja varnostnih kopij za WordPress

Najprej morate ustvariti preskusno okolje. To je lahko zelo tehnično, zlasti če imate več varnostnih kopij, ki jih je treba preizkusiti. Morda boste morali ustvariti različna preizkusna okolja. Orodja, kot sta WampServer ali DesktopServer, vam lahko pomagajo ustvariti lokalno okolje v vašem sistemu. Ali če uporabljate dober upravljan načrt gostovanja WordPressa, boste morda lahko ustvarili spletna mesta za uprizarjanje, na katerih boste preizkusili.

Ko pa boste imeli nastavitev testnega okolja, morate dejansko preizkusiti varnostne kopije. To lahko storite ročno ali s pomočjo vtičnika. Poglejmo oba!

Kako ročno preizkusiti varnostne kopije

Vaša prva možnost je, da ročno preizkusite varnostne kopije spletnega mesta WordPress. Dva glavna koraka morata storiti.

1. Ustvarite in naložite varnostno kopijo spletnega mesta.

Če želite varnostno kopirati svoje WordPress spletno mesto, morate v bistvu narediti kopijo vseh datotek. Svoje spletno mesto lahko varnostno kopirate s pomočjo upravitelja datotek cPanel in prenesete mapo WordPress ali prek SFTP za ogled in prenos datotek. Ta priročnik za varnostno kopiranje WordPress zajema vse korake in orodja za dokončanje dela.

2. Naložite varnostno kopijo na svoje spletno mesto.

Zdaj boste morali v lokalnem sistemu ustvariti začasno spletno mesto WordPress, da naložite in preizkusite varnostno kopijo.

Uporabite Desktopserver ali podobno programsko opremo za lokalno ustvarjanje spletnega mesta WordPress. Ko je pripravljen, naložite varnostno kopijo na lokalno spletno mesto z možnostjo »Izvozi ali uvozi spletno mesto«. (Upoštevajte, da je ta funkcija na voljo izključno uporabnikom DesktopServer Premium.)

Varnostne kopije DesktopServer

Ko naložite varnostno kopijo in spletno mesto je pripravljeno, lahko začnete preizkušati lokalno spletno mesto.

Več o DesktopServerju

Kot vidite, ročno testiranje ni ravno enostavno in zahteva uporabo orodij. Poleg vsega tega morate imeti tehnično znanje za reševanje težav, ki se pojavijo med testiranjem. Veliko lažje je uporabljati vtičnik.

Kako preizkusiti varnostne kopije s pluginom

Ročno testiranje varnostnih kopij je lahko težavno. Zato mnogi uporabniki raje uporabljajo orodje ali vtičnik za testiranje varnostnih kopij. S pomočjo vtičnikov lahko s klikom gumba ustvarite preskusno okolje. Če vaš rezervni vtičnik za WordPress ponuja preizkusno okolje, ki je še boljše, ker vam potem ni treba prenašati in nato nalagati varnostnih kopij v preskusno okolje znova in znova.

V tem razdelku bomo pokazali, kako preizkusiti varnostne kopije z uporabo Storitve varnostnega kopiranja BlogVault.

Pridobite BlogVault

Medtem ko je na voljo veliko rezervnih storitev, je BlogVault edini, ki ustvari preizkusno okolje na svojem strežniku. Breme delovanja procesov nosijo strežniki BlogVault in ne vaš, kar pomeni, da vaše spletno mesto v živo ne vpliva. In s svojimi Obnovi test Funkcionalnost, BlogVault samodejno obnovi varnostno kopijo v testnem okolju (običajno ga imenujemo staging). Preskusno okolje poteče v enem tednu, v katerem lahko pregledate varnostne kopije in po tem, ko ste zadovoljni, obnovite varnostno kopijo po vaši izbiri, ne da bi pri tem prebili.

Torej, preizkusimo se!

1. Ustvarite in nastavite svoj račun Blogvault.

Ustvari račun in dodajte svoje spletno mesto na nadzorno ploščo.

Ustvarite BlogVault račun

Ko na nadzorno ploščo BlogVault dodate spletno mesto, bo vtičnik varnostno kopiral vaše spletno mesto. To lahko traja nekaj časa, ko boste o tem obveščeni.

2. Izberite varnostno kopijo za preizkus.

Nato izberite spletno mesto po vaši izbiri (v primeru, da ste dodali več kot eno spletno mesto) in na nadzorni plošči kliknite na Varnostne kopije odsek.

Varnostne kopije Blogvault

Nato na naslednji strani kliknite na možnost, ki je videti kot oblak. To je tisto Obnovi test gumb.

Obnovi test Blogvault

Izbrati boste morali tudi Rezervna različica in Različica PHP želite preizkusiti. Ne pozabite pritisniti na Pošlji.

Varnostno kopiranje in različica PHP-ja Blogvault

Preskusna varnostna kopija se obnovi v nekaj minutah in zdaj je čas, da preverite, ali je varnostno kopijo v dobrem stanju.

Blogvault obnovljena varnostna kopija

3. Pojdite na testiranje!

Kliknite na Obiščite Test Restore gumb.

Obnovi test Blogvault obnovi

Pozvani boste, da vnesete poverilnice s prejšnje strani.

Poverilnice Blogvaulta

Po prijavi bi morali videti obnovljeno varnostno kopijo na vašem spletnem mestu.

Če želite preizkusiti drugo varnostno kopijo, preprosto izbrišite preskusno mesto in ustvarite novo. Začnite od začetka in preprosto izberite drugo rezervno različico, ki jo želite preizkusiti.

Ko najdete varnostno kopijo, ki jo iščete, kliknite, da aktivirate in obnovite to različico.

Samodejna orodja, kot je BlogVault, odpravljajo težave in tveganja, povezana z ročnimi varnostnimi kopijami. To je tako enostavno, kot da kliknete nekaj gumbov! Kot že omenjeno, na strežniku ni stresa (ker je vse storjeno na koncu Blogvaulta).

UČITE VEČ O BlogVault


Katastrofa prizadene, ko to najmanj pričakujete. Bolje biti varen kot žal, kajne!

Občasno preskušamo varnostne kopije. Ko gredo stvari na jug, veste, da imate varnostno mrežo, na katero se lahko vrnete. In lahko ste prepričani, da je ta brez lukenj.

Imate še kakšen nasvet za testiranje varnostnih kopij spletnega mesta? Ali druga orodja, ki jih priporočate? Sporočite nam v razdelku za komentarje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map