Kako zavarovati svoj WordPress blog, koristni nasveti za vsakega uporabnika

Vedno je vse zabava in igre, dokler se ne moreš prijaviti na svoje ljubljeno spletno mesto WordPress, ker so ga prevzeli negativci. Vsa zabava in igre, dokler se kdo ne zlomi, izgubi dostop do skrbniške plošče WordPress admin in se pekel zlomi.


Vaše razpoloženje je prvi zadetek. Hitro se dušijo, ko ugotoviš, da si bil izpuščen. Najmanj boli in frustrira, če se kakšen fant zmeša z tvojim preživetjem, se vmeša v tvoj posel in ti pljune v obraz.

In fant vas bo sprožil v akcijo in tekel po tem, da neresno poskušate znova vzpostaviti svoje WordPress spletno mesto in s tem svoje podjetje do nekdanje slave. Verjemite mi, nočete biti provali, nihče ne. A vseeno se dogaja vsem in vsakodnevno.

Vendar pa vam imamo vedno pri srcu najboljše interese, zato smo pripravili več ukrepov, ki jih lahko uporabite za krepitev varnosti WordPressa in zmanjšanje možnosti za gostovanje nepovabljenih gostov.

S temi najboljšimi praksami v zvezi z varnostjo WordPressa želimo, da imate najbolj varna mesta WordPress. Potrudili se bomo, da razčlenimo točke, če pa boste potrebovali pomoč s čim, postavite svoja vprašanja in / ali delite svoje mnenje v komentarjih.

To je nenavadno, zato utrjujmo svoje spletno mesto WordPress.

Začnite s kakovostnim gostovanjem WordPressa

Izbira načrta gostovanja

Zagotovo ne morete pričakovati vrhunske varnosti od spletnega gostitelja, ki na mesec zaračuna dolar. Vsi smo videli tiste načrte gostovanja “imamo-vse-za-peni”. Ti senčni načrti senčnih gostujočih podjetij, ki obljubljajo nebesa za samo 2 do 4 dolarje na mesec. Oh, ali niso tako vabljivi?

V glavnem delijo pakete gostovanja, ki bodo imeli vaše spletno mesto, torej vaše podjetje, ki živi na istem strežniku z milijonom in še enimi drugimi spletnimi mesti. Vse vrste strani – dobre in slabe. Ponavadi so manj varni, v nasprotju s trdijo, da upravlja WordPress gostovanje, ki stane približno 30 USD na mesec.

Če je in / in kadar je katero od spletnih mest ogroženo, obstaja tudi večja nevarnost, da postanete ogroženi. Pravzaprav boste ogroženi, tudi če ste tako pozorni kot naslednji fant. Edini način za ublažitev napadov, povezanih s spletnim gostiteljem, je, da se od začetka lotijo ​​zaupanja vrednega gostitelja in varnega načrta gostovanja.

Izbira najboljšega gostovanja za WordPress za vaše podjetje ne bo izziv, saj moramo biti pozorni le na nekaj dejavnikov. Vključujejo stroške, kakovost podpore, politike glede varnostnih kopij in upravljanja podatkov, posodobitve strežnika in programske opreme na njem ter vse ostalo vmes.

Oglejte si članek, ki je povezan v zgornjem odstavku, in si med drugim želejte izbrati prijaznega gostitelja WordPress-a, ki temelji na varnostnih funkcijah. Če želite preskočiti raziskavo in se takoj odpraviti na gostovanje vašega spletnega dnevnika WordPress na varnih strežnikih, uporabljamo, ljubimo in priporočamo WPEngine. Zagotavljajo vrhunsko gostovanje v programu WordPress, polno varnostnih možnosti, ki bodo razburile vaš um. Vsi na veliko kupčijo. Medijski tempelj in Siteground sta tudi odlična izbira gostovanja WordPress.

Bluehost deljeno gostovanje je odlična izbira tudi za začetnike, ki preizkušajo vode, če pa potrebujete varno gostovanje za svoje WordPress spletno mesto, boste morali nadgraditi s paketa v skupni rabi na enega od drugih paketov.

Zakaj je vaš gostitelj tako pomemben? V skupnem paketu so me trikrat (da, trikrat) preklicali. No, deloma sem bila kriva, ker sem zapostavljala mesta žrtev, ki so hekerjem omogočila, da se igrajo po igri, kot so si želeli. Od takrat sem ta spletna mesta potegnil navzdol, saj so lahko predstavljala potencialna tveganja za druga spletna mesta na tem določenem strežniku (držite se tega, ker bomo omenili kakšno ali dve, kako lahko zanemarjanje vašega spletnega mesta povzroči grdo delo s smeti spletnega aka hekerjev. osredotočeno; bodite pozorni ali boste plačali s svojim spletnim mestom).

Nazaj k izbiri visokokakovostnega WordPress gostovanja, kako se lotite tega? Zadosten bi bil preprost telefonski klic spletnemu gostitelju po izbiri. Morali bi si ogledati, ali imajo najnovejše strežnike. Vprašajte se o njihovih različicah strežnikov, varnosti omenjenih strežnikov in programski opremi, ki jo izvajajo na teh strežnikih.

Nato opravite hitro iskanje v Googlu, da preverite (ali potrdite) datume izdaje strežniške programske opreme. To bi vam moralo dati pojem, ali imajo najnovejšo programsko opremo ali ne. Prav tako vam bo pomagal ugotoviti, kako pogosto posodabljajo svoje strežnike. Če gredo dlje časa brez posodobitev, jim ne smete zaupati svojega spletnega podjetja.

Bodite pozorni in postavljajte druga povezana vprašanja in se nikoli ne ustavite, dokler niste zadovoljni, da je vaš najbolj varen denar spletnega gostitelja, ki ga lahko kupite.

Naj seno, medtem ko sonce sije, in bodite pripravljeni

Rezervni računalniški ključ modre barve za arhiviranje in shranjevanje

Rezervni računalniški ključ modre barve za arhiviranje in shranjevanje

Čeprav negativci morda ne bodo preprečili vdora v vaš WordPress blog ali spletno trgovino, lahko pripravljenost zmanjša učinek napada. Tu govorim o varnostnem kopiranju podatkov, moj prijatelj; redne varnostne kopije, ki vas bodo ščitile pred izgubo pomembnih podatkov.

Varnostna kopija vam omogoča mirno počutje, tako da boste lahko bolje spali ponoči. Rezervno kopiranje je hitra rešitev, ki jo želite, ko gredo stvari na jug. Ko bo vaše spletno mesto z recepti začelo prodajati Viagro na vseh straneh, lahko računate le na varnostno kopijo, ki si bo opomogla od takega napada.

Morali bi si prizadevati za varnostno kopiranje celotne namestitve WordPress; osnovne datoteke, baze podatkov in vse ostalo. Strokovnjaki nadalje priporočajo šifriranje varnostnih kopij in shranjevanje kopije iste na medijih, ki so samo za branje.

Lahko enostavno načrtujete dnevne varnostne kopije ali izkoristite orodja, kot so MySQL Workbench, Varnostno kopiranje baze podatkov WordPress (WP-DB-Backup) in BackWPup med drugimi. Več se lahko naučite tudi:

WordPress Vtičniki

Samo drugi dan, Ryan Dewhurst odkritih (in o katerih poroča) WPScan slepa ranljivost vbrizgavanja SQL v WordPress SEO by Yoast. Zdaj je WordPress SEO by Yoast priljubljen vtičnik SEO, kar ima več kot milijon aktivnih namestitev. To pomeni, da če bi heker izkoristil to varnostno luknjo, bi imel na svoji milosti več kot milijon WordPress mest. Milijon plus spletnih mest!

O ne, prosim, ne bodite prestrašeni. Yoast je objavil varnostni popravek še isti dan, ko je bila odkrita ranljivost. Vendar obstaja samo ena težava. Za razliko od WordPress-a vtičniki se ne posodabljajo samodejno, kar pomeni, da ste še vedno ranljivi, če niste posodobljeni na najnovejšo različico WordPress SEO.

Lahko tudi trdite, da o tem niste vedeli ničesar, a hekerji imajo vse podrobnosti, saj so informacije v javni domeni, kjer so na voljo vsem. Kaj za vraga čakaš? Pritisnite gumb za posodobitev že. Posodobite tudi vse druge vtičnike.

Kljub temu vtičniku WordPress morate kupiti ali prenesti vtičnike WordPress samo iz zaupanja vrednih virov. Če želite biti na varni strani, vnesite svoje vtičnike iz obširnih strani Repozitorij vtičnikov WordPress ali od uglednih prodajalcev, kot je CodeCanyon.

Obstajajo hekerji, ki se bodo zamaskirali v zakonite razvijalce vtičnikov, da bi vam ponudili vtičnike, obložene z zlonamerno kodo. Ne padajte na svoje poceni trike in si prikažite vtičnike z zaupanja vrednih spletnih mest. Poleg tega ne puščajte ležečih neaktivnih vtičnikov – izbrišite vse neuporabljene vtičnike, ker so priljubljena vstopna točka za hekerje. Da, tudi ko so deaktivirani.

Mimogrede, razen če vam ni všeč WPEngine in Siteground, ne računajte na svojega spletnega gostitelja, da vas bo varoval, če gre za ranljivosti vtičnikov – prevzemite odgovornost in ugriznite kroglo.

Teme WordPressa

Če se hekerji ne bodo podali v zastarele, ogrožene ali slabo kodirane vtičnike, bodo našli vrzeli v vaših temah. Pravzaprav se večina napadov zgodi prek tem in vtičnikov, tako da, tu morate biti še posebej pozorni.

Prvič, tako kot pri WordPress vtičnikih si tudi ne morete privoščiti, da bi nabrali teme, od koder koli. Ujeli boste virus, zlonamerno programsko opremo ali kaj hujšega, nato pa se boste pokvarili, ko sh * t zadene ventilator.

Če uporabljate zelo majhen proračun ali šele začenjate, si lahko ogledate nekaj naših brezplačnih, vendar profesionalno kodiranih WordPress tem ali tisoč brezplačne teme na WordPress.org. Trenutno uporabljam brezplačno Elegantno temo iz našega zelo hleva in dela čudeže. Vidite? Tukaj ni vode za pridiganje in vpijanje vina ��

Za vrhunske teme vam bo odlična tema vrnila 60 dolarjev dolarjev na nekaj najboljših tematskih trgov, kot sta Elegantne teme in Themeforest. Med drugim dobite odličen izdelek, podporo za zgornje predale in varnostne posodobitve. Če morate kazati v pravo smer, vam priporočam milostno temo Total WordPress, ki ni lepa in varna..

Prizadevajte si, da bodo teme vedno posodabljane, da ne bi prišlo do težav s sodiščem. Kljub temu iz očitnih razlogov izbrišite vse neuporabljene teme.

Če imate nekaj dodatnega zelenega za zapravljanje ali sami razvijate WordPress, si lahko omislite ustvarjanje lastnih tem po meri. To je edino zanesljivo, čeprav dragoceno sredstvo za pridobivanje varnih tem WordPress.

Seveda morate (ali vaš razvijalci) upoštevati najboljše standarde spletnega kodiranja in po potrebi posodobiti teme. Če najamete spletnega razvijalca, ki vam bo sestavil temo, se najprej prepričajte, da so ugledni. Prav tako lahko preverite, ali vaša tema ustreza najnovejšim standardom WordPress teme s pomočjo vtičnika, kot je Preverjanje teme. Iti naprej…

Posodobite WordPress

wordpress-posodobitve

Vedno morate voditi svoje spletno podjetje v najnovejši različici WordPress-a, ki je brez možganov. Morali bi misliti, da je očitno, da bi vsi redno posodabljali WordPress, saj vsi prejemamo obvestila na nadzorni plošči.

Vendar pa to ni vedno tako, saj boste pogosto lovili spletne podjetnike, ki tedne in celo mesece po izdaji posodobitve ne posodabljajo na najnovejšo različico.

Uradni in najnovejši okus WordPressa lahko vedno dobite na naslovu WordPress.org. Nadalje ste previdni, da ne prenesete ali namestite WordPressa s katerega koli drugega spletnega mesta, ker boste morda kaj ujeli. Nekaj ​​res slabega, kot je backdoor exploit hack ali JavaScript koda, ki na vaš strežnik naloži smeti in druge krame. Samo ne nalagajte WordPressa s katerega koli drugega mesta, razen WordPress.org.

Posodobitev namestitve programa WordPress je enostavno delo, le vprašanje in klik. Vseeno pa priporočamo, da varnostno kopirate svoje spletno mesto pred kakršno koli posodobitvijo, če se kaj ne bo zgodilo. Poleg tega boste izgubili vse spremembe osnovnih datotek, saj postopek nadgradnje vpliva na vse datoteke in mape WordPress.

Funkcija samodejnega posodabljanja je bila uvedena v WordPress 3.7, da poskrbi za manjše varnostne popravke in olajša celoten postopek posodobitve tako za razvijalce kot za končne uporabnike. Zdaj se morate samo posvetiti večjim posodobitvam različic, tako da, vaše delo bi moralo biti enostavno. Samo vklopiti morate samodejno posodabljanje.

Posodobiti, posodobiti, posodobiti ali se pripraviti na obžalovanje, obžalovanje, obžalovanje.

Očistite računalnik

Po srednji šoli pred približno desetimi leti sem na kratko delal v kibernetski kavarni. Bilo je precej zanimivo, ko sem spoznal toliko ljudi in se prebil v svet digitalnega marketinga.

Toda črvi, trojanski konji, virusi, zlonamerna programska oprema in podobno ni bilo vedno zabavno. Spominjam se, da sem včasih moral zapreti kavarno za dan, da sem samo formatiral računalnike. Ni bilo pomembno, da imam protivirusne programe nameščene in delujoče na vseh računalnikih. Ampak odstopim.

Če nekomu hekerju uspe uspeti pridobiti zapisovalnik ključev na vašem računalniku kot trojanski konj (kar pomeni, da se zapisovalnik ključev skriva v drugem programu, da prikrije dejstvo, da heker registrira vsako ključno potezo na vašem računalniku), ne boste nikoli zavarovali svojega spletnega mesta ne glede na to kaj.

Vaše spletno mesto bo prekinjeno znova in znova, saj podatke o prijavi samo hranite negativcem. In ker bodo lahko videli vse vaše pritiske na tipke, bodo imeli dostop do vaših spletnih računov – vsi. Govorite o e-pošti, Facebooku, Twitterju, YouTubu itd.

Pomagajo ključni drvarji, na temni strani interneta so še hujše stvari. Na primer:

V naravi dejansko obstajajo virusi, ki bodo okužili vaš lokalni računalnik, nato pa poiščite odprte povezave FTP in s to povezavo samodejno naložijo kramp datoteko na vaš spletni strežnik. – Brad Williams, Zaklepanje WordPressa

Računalniki Cyber ​​cafe niso ravno takšni, kot želite imeti dostop do svoje skrbniške nadzorne plošče WordPress. Morda je to neizogibno, vendar vedno poskrbite, da vsi računalniki, ki jih uporabljate, nimajo zlonamerne programske opreme, virusov in vohunske programske opreme. V nasprotnem primeru boste hekerjem izročili svoje podatke za prijavo in več na srebrnem krožniku.

Poskrbite, da so vaš operacijski sistem in programi v računalniku posodobljeni. Nato vklopite požarne zidove in si zagotovite najboljši protivirusni program. Ves čas sem se naveličal formatirati računalnike, zato sem se odpravil na potovanje poiskati najboljši protivirusni program. In sem ga našel. Od takrat uporabljam in ljubim Eset.

Še več, ne držite se nezaupljivih spletnih mest, če pa morate, ker – radovednost, v brskalniku onemogočite vse skripte, npr. Java, JavaScript, Flash itd. Ali pa jih preprosto ne obiskujte effin ‘ spletna mesta.

Ustvari močnejša gesla

reset-wordpress-geslo

Čas je zgodbe Tokrat sem spil eno kavo preveč in ustvaril sem WordPress spletno mesto, ki sem ga “kreativno” krščal # YouCan’tHackThis. Ustvarjalno sem v citatih, ker sem visoko zajahal valove kave. Morda sem spil kavo ali dve pred kavo; Ne morem se spomniti Ustvarjam veliko spletnih mest WordPress samo za zabavo.

Moje uporabniško ime je bilo… počakaj na… Nezadovoljstvo (kavo bomo krivili) in moje geslo je bilo, no, ne spomnim se. Kljub temu je bilo grozno geslo in ravno zaradi tega nikoli ni prišlo do izraza, ko je kakšen nesramen internet (ali kaj podobnega) na prijavno stran udaril z ‘grobo silo’.

Kratka zgodba, moja obramba se je ujela in # YouCan’tHackThis je padel kot stene Jericha. Google mi je poslal grozno e-poštno sporočilo z naslovom »Sumnja v taksist« z vzorčnim URL-jem in ob nadaljnji preiskavi sem našel veliko smeti.

Heker je imel drznost objaviti posnetek zaslona svojega namizja na mojem ljubljenem # YouCan’tHackTo, kot da bi me zasmehoval. Jaz / ona je imel črevesje, vam povem, ker so na zaslonu na zaslonu stale strani in strani puha, vsebine polnila, ki niso imele smeri.

Odpustil sem celotno spletno mesto in povečal varnost na drugih spletnih mestih. Vgradil sem iThemes Security in danes sem dobil samo e-poštna sporočila z obvestilom o izklopu spletnega mesta. Če kdo poskusi s silovito silo na katero koli od mojih spletnih mest, se zaklene za stoletje! Ja, to je 100 let v košu za smeti Haha, odneham se.

obvestilo o zaklepanju spletnega mesta

Šibka gesla vas bodo vdrla. Podobno bo skrbniško uporabniško ime, ki ga imate tako drago, lažje za hekerje. Pri nameščanju WordPress-a ustvarite prilagojena uporabniška imena in uporabite indikator moči pri ustvarjanju gesla. To bi moralo biti dovolj, če pa bi radi prehodili dodatno kilometrino, morate preveriti 1Poslovna beseda in KeePass orodja.

Prijavite varnostno ranljivost

Odgovorni ste kot uporabnik WordPress-a, da takoj po odkritju prijavite varnostno ranljivost.

Prvič, dobra karma. Drugič, kar pride okoli. Tretjič, če je ranljivost v vtičniku ali temi, ki jo uporabljate, prejmete varnostne posodobitve in veliko hvala. Zaradi tega vaše spletno mesto ni ogroženo in ustvarite dobro predstavnico, hkrati pa naredite svet boljše mesto.

Kot WordPressers je naša kolektivna odgovornost, da opozorimo na vse varnostne luknje, na katere naletimo. Konec koncev gre za naše dobro.

Zategnite dovoljenja za datoteke / mape

Zdaj smo že v deželi varnosti WordPressa. Kot absolutni začetnik bi te sovražil, da se čudiš. Stresla ga bom in postregla ohlajeno tako, kot želite. Tukaj gremo.

Če lahko vsak Tom, Dick in Harry, ki dobi dostop do vašega strežnika, urejajo (aka tudi pišete) svoje datoteke in mape, potem lahko naredite tako malo, da zaustavite škodo, ki bo zaradi tega nastala.

Kaj pa, če smo določene datoteke in mape naredili samo za vas? Pa hekerji ne bodo vedeli, kaj storiti. Lahko se zlomijo v redu, toda škoda, ki bi jo povzročila, če datotek ne bo mogoče urejati / zapisovati, je minimalna. Zaklepanje dovoljenj za datoteke je varnostni ukrep, ki ga želite uporabiti, še več, če imate v načrtu gostovanja v skupni rabi.

Ampak kako se lotevate tega dovoljenja za datoteke / mape? Tu je možna shema, ki ji morate slediti:

 • Vse datoteke v korenski mapi bi morali pisati samo vi
 • / wp-admin / – vse datoteke lahko pišete samo vi
 • / wp-include / – vse datoteke lahko pišete samo vi
 • / wp-content / themes – vse datoteke bi morale pisati vi in ​​spletni strežnik
 • / wp-content / plugins – vse datoteke bi morali pisati sami

Kako nastavite dovoljenja za datoteke / mape?

Če želite izpolniti zgornjo shemo, morate za mape nastaviti dovoljenja na 755 in 644 za datoteke. Kako? To je najlažji del. Lahko uporabite odjemalca FTP (na primer Filezilla) ali se prijavite neposredno v svoj upravitelj datotek prek cPanel.

Uporaba FTP

Ko se prijavite na spletni strežnik prek FTP, poiščite imenik / datoteko, ki jo želite nastaviti, z desno miškino tipko kliknite in izberite “Dovoljenja datotek”. Na pojavnem zaslonu izberite dovoljenja, ki se vam zdijo primerna. Pojavno okno bi lahko izgledalo nekako takole:

file-permissions-popup-filezilla

In tukaj je celoten seznam dovoljenj datotek od 000 do 777.

dovoljenja datotek-celotni seznam

Uporaba upravitelja datotek

wordpress-varnost-bluehost-cpanel

Prijavite se v svoj cPanel in odprite Upravitelj datotek. Ko se to naloži, izberite imenik ali datoteko in v zgornjem meniju kliknite »Spremeni dovoljenja«. Lahko pa izberete svojo mapo ali datoteko, z desno miškino tipko kliknete nanjo in v spustnem meniju, ki se prikaže, izberite »Spremeni dovoljenja«..

Tu je nekaj napotkov:

dovoljenja za WordPress-varnost-spremembe-datoteke-dovoljenja

Možnost z desnim klikom …

wordpress-varnost-sprememba-datoteke-dovoljenja-desni klik

Pojavno okno “Spremeni dovoljenja”:

wordpress-varnost-sprememba-datoteke-dovoljenja-pojavna okna

Želite izvedeti več? Preberite več o dovoljenjih datotek tukaj. Hitro premikanje…

Dvostopenjska overitev

Najboljši način, da zaščitite svoje spletno premoženje, je, da se negativci neverjetno težko prijavijo. Če jih lahko preprečite, ste dobili polovico bitke. Tu pridejo dvostopenjska (ali dvofaktorska) avtentikacija.

Ko združite močna gesla in dvofaktorsko preverjanje pristnosti, dodate plast zaščite na svoje spletno mesto. Izboljšate varnost spletnega mesta WordPress.

In ker imamo vtičnike, kot so Google Authenticator, WordFence, Avtenj in Duo, uvedba dvostopenjske avtentikacije bi morala biti najlažji varnostni ukrep za WordPress, ki ga lahko postavite ta trenutek.

Uporabite SSL

SSL je akronim za Secure Sockets Layer, ki je standardni način vzpostavljanja varne, šifrirane povezave med strežnikom spletnega mesta in brskalnikom uporabnika..

Včasih se hekerji namesto skušajo porušiti obrambe svojega spletnega mesta odločijo, da bodo ugrabili pakete podatkov, ki jih pošljete iz svojega brskalnika na spletni strežnik. Ko odprejo te pakete, zlahka dobijo dostop do vaših podatkov za prijavo in tako naprej.

Kaj storiti? Uporabiti morate šifriranje SSL, ki ščiti zasebnost in celovitost vseh podatkov, ki prehajajo med vašo spletno stran in strežnikom. Prav zaradi tega boste v svojih domenah našli vsa glavna mesta, ki uporabljajo HTTPS, v nasprotju s HTTP.

Izvedba je enostavna in vam lahko prihrani veliko časa in težave. Samo preverite pri registratorju domene ali spletnem gostitelju in z veseljem vam bodo namestili SSL. SSL certifikati so običajno tudi poceni, zato prihranite dolar ali dva.

Onemogoči neporabljene uporabniške račune

Uporabniške račune na svojih spletnih mestih WordPress predstavljajte kot sedeže v avtobusu. Če je prazen sedež, bo nekdo stopil. Če je sedež drugače zaseden ali ga ne obstaja, ga nihče ne bo zasedel.

Če ste omogočili registracijo uporabnikov na svojem spletnem mestu WordPress, se medsebojno sprostite po uporabniških računih in odstranite neuporabljene račune in vse račune, ki jih ustvarijo neželeni uporabniki. Če jih pustite naokoli, boste samo prosili, da vas prekinejo – in tudi vas bodo.

Druga možnost je, da v celoti onemogočite registracijo uporabnikov Nastavitve -> Splošno in prekličite izbiro »Vsak se lahko prijavi«, kjer ga imate Članstvo. Vse uporabnike lahko vidite, če se pomaknete do Uporabniki -> Vsi uporabniki v vašem upraviteljskem meniju za WordPress.

Hkrati lahko omejite dovoljenja za nove uporabniške račune. To storite enostavno z navigacijo do Nastavitve -> Splošno – Nova privzeta vloga za uporabnika in nastavite možnost »Naročnik«. Druge vloge vključujejo avtorja, avtorja, urednika in skrbnika. Definitivno ne želite, da novi uporabniki imajo skrbniške pravice. Najbolje, da uporabnikom dodelite samo privilegije, ki jih potrebujejo za svoje delo.


Še naprej bi lahko nadaljeval, vendar vas bom samo preplavil z obilico informacij, kar zagotovo ni nikoli moj namen. Zelo radi bi imeli nasvete, ki jih boste lahko začeli izvajati že v tej minuti, vendar bodo to sanje, če sem vašo pozornost utonil v jezo faktoidov in kaj podobnega. Torej, tukaj se loknem in zavese zapustim.

Nazaj k vam začnite delati na področjih, ki smo jih že omenili, ker dlje kot čakate, lažje bo za slabe fante. Začnite z enim območjem in nadaljujte od tam, in če ste obtičali ali dvomite, vnesite spise v komentar spodaj. Ali če imate nasvet, ki ga dodate, nas obvestite – čakali bomo, in to je slovesna obljuba. Vse najboljše amigo!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map