Nasveti za vitalno varnost za WordPress za večjo varnost

Nasveti za vitalno varnost za WordPress za večjo varnost

Če želite ustvariti spletno mesto, ki bo obiskovalce vračalo, boste morali za svoj namen vložiti veliko časa in morda tudi denarja. Konec koncev, zadnja stvar, ki jo želite, je videti, da je vaše spletno mesto ogroženo ali vdrto. Preprosto povedano, zagotavljanje varnosti vašega spletnega mesta mora biti glavna prednostna naloga – tako med razvojem kot tudi pozneje.


Na srečo WordPress naredi varno spletno mesto razmeroma enostavno. Na voljo je več preprostih korakov, poleg tega pa lahko uporabite tudi številne zanesljive vtičnike, ki zagotavljajo naprednejše varnostne funkcije. Na splošno bo skrajšanje vašega spletnega mesta zahtevalo presenetljivo malo truda in koristi boste verjetno izkoristili na dolgi rok.

Za začetek bomo razložili pet bistvenih nasvetov za poostritev varnosti vašega spletnega mesta WordPress. Začnimo z osnovami!

1. Redno varnostno kopirajte spletno mesto

Vtičnik UpdraftPlus.

Varnostno kopiranje spletnega mesta je preprosto z vtičnikom, kot je UpdraftPlus.

Pomembno je, da začnete s priznanjem, da ne glede na to, kaj storite za zaščito svojega spletnega mesta, vedno obstaja možnost, da bo šlo kaj narobe. Skratka, noben varnostni ukrep ne more zagotoviti 100% zaščite, zato je ključnega pomena, da ohranite varnostno kopijo spletnega mesta. Na ta način se lahko, če pride do katastrofe, okreva.

Prav tako priporočamo, da varnostno kopirate spletno mesto, preden vnesete večje spremembe, zato se najprej nasvetimo tega nasveta. Večina spodnjih predlogov vključuje namestitev vtičnikov in spreminjanje podatkov o uporabnikih, zato boste želeli ustvariti varnostno kopijo, preden začnete uporabljati katerega koli od njih.

Za začetek se posvetujte s ponudnikom gostovanja, saj bodo morda že ustvarili varnostne kopije za vas. Če ne – ali zaradi dodatne varnosti – razmislite o namestitvi ustreznega varnostnega vtičnika. Priporočamo UpdraftPlus zaradi enostavne uporabe in zanesljivosti. Ne glede na rešitev, ki jo izberete, postavite varnostne kopije spletnega mesta v reden urnik in jih shranite nekje na varno.

2. Posodobite jedro, teme in vtičnike programa WordPress

Vtičnik, ki ga je treba posodobiti.

Vaša nadzorna plošča vas bo opozorila, ko bodo na voljo pomembne posodobitve.

Kot pri varnostnih kopijah je tudi redno posodabljanje spletnega mesta nujno. WordPress je zaradi svoje priljubljenosti glavna tarča za hekerje in pogosto se pojavljajo nove varnostne grožnje. Na srečo WordPress te grožnje jemlje zelo resno s sproščanjem in samodejno namestitvijo pogoste posodobitve varnosti.

Če izberete WordPress kot svojo izbrano platformo, pomeni, da že začnete na desni nogi. Kljub temu je še vedno pomembno, da so vsi deli vašega spletnega mesta posodobljeni. Večje posodobitve programa WordPress bodo zahtevale ročni poseg, saj pogosto prinesejo pomembne spremembe – enako pa velja tudi za vse nameščene vtičnike in teme. Na srečo je izvedba teh posodobitev preprost postopek – samo ne pozabite, da najprej varnostno kopirate spletno mesto!

3. Izberite ‘Močno’ uporabniško ime in geslo

Generator gesla WordPress.

WordPress vam lahko pomaga ustvariti močna, težko dostopna gesla.

Ko ustvarite uporabniško ime in geslo za prijavo v pomembno storitev, boste želeli izbrati težko ugibljive poverilnice. Isto načelo velja za vaše spletno mesto WordPress. Če lahko oseba (ali bot) dostopa do vašega računa, bo brezplačno kraljevala glede na vaše spletno mesto in njegove podatke.

Prav tako je mamljivo držati se privzetega administrator uporabniško ime, vendar ga toplo priporočamo. Konec koncev bodo prvi hekerji uganili, če želijo polomiti vaše geslo. Namesto tega pojdite z uporabniškim imenom, ki ga je težko predvideti oz namesto tega uporabite e-poštni naslov. Kar zadeva geslo, je najlažja rešitev uporaba vgrajenega generatorja gesel za WordPress – z njim boste dobili nekaj naključnega in varnega.

Če svojega spletnega mesta WordPress še niste ustvarili, lahko te predloge preprosto izvedete med namestitvijo. Če pa že imate spletno mesto in obžalujete izbrane podatke, ne skrbite. Ti lahko Ponastavi geslo in kadar koli želite spremeniti svoje uporabniško ime.

4. Omejite tretji dostop do svojega spletnega mesta

Zaslon vlog uporabnika WordPress.

Pomembno je, da natančno preučite dovoljenja, ki jih dajete drugim uporabnikom.

Obstaja koncept informacijske varnosti, imenovan „načelo najmanj privilegijev‘, Ki pravi, da uporabniku ali programu nikoli ne smete dati več dostopa, kot je potrebno. To je osnovna, a ključna težava, saj je to najboljši način za omejitev možnosti kršitev varnosti in zlorabe informacij.

Omejitev dostopa je bistvenega pomena, če do vašega spletnega mesta dostopa veliko različnih uporabnikov. Vendar igra vlogo, tudi če ste edini, ki vodi oddajo, saj velja tudi za dostop do vtičnikov. Na srečo obstaja nekaj preprostih ukrepov, s katerimi lahko omejite dostop tretjih oseb:

 • Uporabnikom dajte le dovoljenja, ki jih potrebujejo. Na primer, ne omogočite skrbniškega dostopa za nekoga, ki mora samo pisati objave.
 • Podobno omogočite vtičnikom in temam dostop do vašega spletnega mesta, ko jih resnično potrebujete, in se prepričajte, da so zanesljive in varne.
 • Odstranite uporabniški dostop za tiste, ki ga ne potrebujejo več, in izbrišite teme in vtičnike, ko jih nehate uporabljati.
 • Natančno konfigurirajte dovoljenja za mapo in datoteke.

Vtičniki in teme so izjemno koristna orodja, zato je lahko super, če ekipa, ki vam pomaga pri vašem spletnem mestu. Prepričajte se, da boste na koncu nadzirali, kdo lahko dostopa do vaše spletne strani in uporablja podatke.

5. Namestite celovit varnostni vtičnik

Vtičnik Wordfence Security.

Vtičniki, kot so Varnost Wordfence lahko vam ponudi številne življenjske lastnosti.

Omenili smo že nekaj vtičnikov, ki opravljajo določene naloge, povezane z varnostjo. Na voljo pa so tudi druge obsežne možnosti, ki bodo zagotovile večino varnostnih potreb vašega spletnega mesta. Lahko prihranijo v realnem času, in če izberete dobro podprto, jo bomo redno posodabljali, da bo kos novim grožnjam in težavam.

Seveda, ko iščete varnostni vtičnik, je ključnega pomena, da izberete zanesljivega in zanesljivega. Poiščite tistega z odličnimi ocenami uporabnikov in pozitivnimi ocenami, preverite, kako pogosto se posodablja, in razmislite, koliko podpore razvijalec ponuja.

Z brskalniki poiščite veliko varnostnih vtičnikov Imenik vtičnikov WordPress. Če niste prepričani, s čim bi šli, priporočamo Varnost Wordfence. Je zagotovo najbolj priljubljen varnostni vtičnik WordPress in ponuja osnovne varnostne možnosti, požarni zid in druge funkcije blokiranja. Omogoča tudi dvofaktorsko preverjanje pristnosti, pa tudi redno skeniranje in spremljanje vašega spletnega mesta, podatkov in prometa.

Če Wordfence nima vsega, kar iščete, lahko uporabite tudi druge možnosti, kot so iThemes Varnost (ki prav tako ustvarja redne varnostne kopije) in Sucuri Varnost (ki spremlja in beleži vse, kar se zgodi na vašem spletnem mestu). Ne glede na vtičnik, bi hitro iskanje po Googlu moralo pripraviti številne vadnice za začetek.


Kratko povečanje varnosti ni najbolj vznemirljiv del ustvarjanja spletnega mesta WordPress, vendar njegovega pomena ne gre podcenjevati. Več pozornosti in truda boste vložili v varnost svojega spletnega mesta, manjša je verjetnost, da boste naleteli na nesrečo. Z nekaj osnovnimi koraki za zaščito spletnega mesta boste pozneje zagotovili zasluženi mir.

Ali imate kakršna koli vprašanja, kako varovati svojo stran WordPress? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map