Pogoste napake pri varnosti WordPressa, ki jih naredijo številna spletna mesta

Pogoste napake pri varnosti WordPress

Če so vaše spletno mesto že kdaj napadli boti, hekerji ali drugi roparski elementi, boste vedeli, da lahko njegovo pravilno nastavitev postane nočna mora. Ko je WordPress pridobil na priljubljenosti, je s hekerji postal več tarča, saj so izplačila lahko večja. Čeprav ni varne varnosti, obstaja veliko majhnih in velikih stvari, da se izognemo nekaterim pogostim varnostnim napakam WordPressa in botom otežimo vstop na naša spletna mesta in ustvarijo škodo..


V tej objavi si oglejmo pogoste varnostne napake na spletnih mestih WordPress. Ugotovili bomo tudi, kaj lahko storimo, da zmanjšamo svojo ranljivost za varnostne grožnje.

Napaka # 1: Ne posodabljajte WordPress

WordPress ima veliko skupnost, ki je pozorna na varnostna vprašanja, ekipa na WordPressu pa redno posodablja, da odpravi varnostne grožnje. Od nas je, da posodobimo te posodobitve pri namestitvi WordPress-a in prilepimo morebitne varnostne luknje. Večje posodobitve jedra WordPress potekajo samodejno, pri manjših posodobitvah in posodobitvah tem in vtičnikov pa morate biti pozorni na obvestila, ki se prikazujejo na nadzorni plošči.

Posodabljanje WordPressa je pogosto nemoten postopek, ki zahteva le klik, včasih pa lahko pride do težav z nezdružljivostjo, ki zlomijo vaše spletno mesto. Več o posodabljanju WordPress-a je v tem kratkem priročniku za posodabljanje WordPress-a.

Napaka # 2: Ne kupujete kakovostnih tem in vtičnikov

Slabo kodirane teme in vtičniki so varnostna nevarnost na vašem spletnem mestu. Ne le da lahko upočasnijo vaše spletno mesto, lahko so nezdružljivi z različico WordPress, ki jo uporabljate, ali med seboj. Če k temu dodate, lahko služijo kot vstopna točka za zlonamerno programsko opremo.

Tu je očitna previdnost pri nakupu tem in vtičnikov samo iz kakovostnih virov. V WordPressu je brezplačno na voljo veliko dobrih tem in vtičnikov. Če se odločite za vrhunsko temo ali vtičnik, poiščite Themeforest ali CodeCanyon in druge cenjene tematske hiše, kot je WPExplorer.

Izberite tiste, ki so bolje ocenjeni in uživajte v večjem številu prenosov. Preberite preglede tem in vtičnikov ter preverite, kaj o njih pravijo drugi dolgoročni pristni uporabniki. Pojdite skozi seznam sprememb, da preverite, ali obstajajo redne posodobitve. Pišite avtorjem, da boste razumeli, ali je ta tema ali vtičnik pravi za vas, preden opravite nakup. Če želite preprečiti kakršne koli praktične pomisleke, ga lahko zaženete na testnem mestu, če je to mogoče.

Napaka # 3: Ne posodabljanje tem in vtičnikov

Tako kot WordPress morajo tudi vaše teme in vtičniki redno posodabljati popravke napak in varnostne popravke. Vaša naloga je, da preizkusite te posodobitve in jih namestite, da bo vaše spletno mesto WordPress varno.

Opomba: Eden najpogostejših razlogov, zakaj ljudje pustijo, da se njihove teme uredijo, je zaradi kode po meri. Zato je uporaba otroških tem pomembna. Če nameravate narediti kakršne koli spremembe v datotekah s temami, ne pozabite uporabiti otroške teme, tako da lahko v prihodnosti varno posodobite svojo osnovno temo.

Napaka # 4: Pomanjkanje varnosti na strani za prijavo

Stran za prijavo je kraj, od koder pooblaščeni uporabniki vstopijo na spletno mesto. Toda številni neželeni lopovski uporabniki lahko tudi s strani za prijavo pametno najdejo svoja spletna mesta in si lahko pridobijo celo skrbniške privilegije. Da bi to preprečili, moramo izboljšati varnost na strani za prijavo. Res ni težko storiti tega in obstaja veliko enostavnih preobratov, ki jih lahko izvedete, da zaustavite vragolije na pragu..

Uporabniško ime lahko spremenite iz običajno uporabljenega skrbnika in uveljavite močna gesla. Ali pa omejite število poskusov prijave – to bo še posebej učinkovito pri zaustavljanju napadov grobe sile. Drug zaščitni način, ki ga je enostavno sprejeti, je preverjanje pristnosti z dvema faktorjema. In z Google si prizadeva za uporabo SSL-ja, boste morda želeli ostati korak naprej in ga uporabiti na svojem spletnem mestu prej kot slej. Torej, vidite, prijavna stran je dobro mesto za začetek izboljšanja varnosti na vašem spletnem mestu.

Napaka # 5: Nepravilna uporaba vlog uporabnikov

WordPress ima veliko uporabniških vlog – skrbnika, urejevalca, avtorja, avtorja in naročnika. Ne smejo vsi imeti enakih privilegijev na vašem spletnem mestu. Ko na svoje spletno mesto dodate uporabnike, bodite previdni pri privilegijih, ki jih jim dodelite ob koncu tedna. Dovoli samo toliko privilegijev, kolikor je potrebnih, da izpolnijo svoje vloge na spletnem mestu.

Če neomejen dostop vsem uporabnikom lahko hekerji lažje vdrejo.

Resnično ni treba, da naročnikom omogočite kakršen koli dostop do zaledja, ko morajo le prebrati vsebino. Dostop do ravni urednika je treba odobriti samo zaupanja vrednim uporabnikom, dostop na ravni skrbnika pa je mogoče odobriti zelo redko. Če uporabnikom omogočite omejene privilegije in jih prisilite k uporabi močnih gesel, lahko v veliki meri nadzorujejo dostop do zaledja.

Napaka # 6: Ne brišem neuporabljenih tem in vtičnikov

Sčasoma nenehno dodajamo vtičnike in teme v naš WordPress, kadar in ko se pojavi potreba. Ko pa zanje več ne uporabljamo, jih pozabimo izbrisati z našega spletnega mesta. Ni dovolj, da preprosto izključite teme in vtičnike, izbrisati morate tiste, ki jih ne nameravate uporabljati. Ta preprost korak lahko zmanjša izpostavljenost zlonamerni programski opremi. Neaktivni vtičniki ne porabijo RAM-a, pasovne širine ali PHP, vendar zavzamejo prostor na strežniku. To ne samo da upočasni vaše spletno mesto, ampak jih lahko uporabite tudi za izvajanje zlonamerne kode na vašem spletnem mestu.

Preden dodate vtičnik na svoje spletno mesto, preverite, ali lahko WordPress izvirno upravlja z določeno funkcijo. Ali tema, ki jo uporabljate ali vaš gostitelj, zajema funkcije, ki jih potrebujete. Če imate na svojem spletnem mestu kakršen koli vtičnik za te iste funkcije, jih boste morda želeli izbrisati.

Zdaj, ko pospravljate neuporabljene vtičnike, boste morda prehodili celotno razdaljo in očistili predstavnostno knjižnico, mapo za nalaganje in mapo vključuje. To so nadomestne vstopne točke za zlonamerno programsko opremo, ki vstopi na vaše spletno mesto, da se pozneje izvrši. S shujševanjem teh map zmanjšujete dostopne točke za zlonamerno programsko opremo in hekerje.

Napaka # 7: Izbira varnega gostitelja

Hekerji pogosto ne ciljajo na vaše spletno mesto, morda ciljajo na drugo spletno mesto, ki z vami deli prostor strežnika. Ste samo naključna žrtev. V scenariju gostovanja v skupni rabi lahko eno ogroženo spletno mesto poruši vsa spletna mesta na strežniku. Zato je pomembno, da spletno gostiteljico izberete zelo previdno. Kot smo že večkrat povedali na naših spletnih straneh bloga, pri gostovanju dobite le tisto, za kar plačate. Poceni možnosti gostovanja skoraj vedno ogrožajo varnost in njihovi strežniki so bolj nagnjeni k varnostnim napadom. Poleg tega boste pogosto našli podporo manj kot zadovoljivo, ko je vaše spletno mesto napadeno.

Odlaganje dobrega denarja za kakovostno gostovanje je res vredno naložbe. Prihranili vam bodo številni glavoboli, še posebej, če ste podjetja močno povezani s svojim spletnim mestom. Potrebujete pomoč pri izbiri gostitelja? Pojdite na naš seznam priporočenih možnosti gostovanja.

Napaka # 8: Ne preverjanje zlonamerne programske opreme

Zlonamerna programska oprema lahko vstopi na vaše spletno mesto, ne da bi se tega sploh zavedali. Lahko ostane skrit in počne veliko stvari brez vaše vednosti, kot je sledenje obiskovalcem, dostop do občutljivih informacij, kot so podatki o kreditni kartici ali dodajanje povratnih povezav na druga spletna mesta. Ko se na vašem spletnem mestu skriva zlonamerna programska oprema, Google začne odvračati iskalnike, da prepreči okužbo drugih spletnih mest. To lahko povzroči padec prometa na vašem spletnem mestu.

Na voljo je veliko vtičnikov in storitev, ki lahko na vašem spletnem mestu pregledajo zlonamerno programsko opremo in jih odstranijo. Preprosto morate obiskati spletno stran storitev, kot so Sucuri SiteCheck Scanner in vnesite URL svojega spletnega mesta. Izdelano bo poročilo, ki prikazuje odkrito zlonamerno programsko opremo in priporočila, kako ravnati. Lahko pa dodate vtičnik in zaženete optično branje. Če želite vtičnik po uporabi izbrisati in ga znova namestiti, ko želite ponoviti pregled.

Napaka # 9: Ne namestite varnostnega vtičnika

Eden najlažjih načinov za izboljšanje varnosti na vašem spletnem mestu je dodajanje varnostnega vtičnika. Ti vtičniki lahko rešijo številna varnostna vprašanja, kot so uveljavljanje močnih gesel, nastavitev požarnih zidov, zaščita pred napadi grobe sile in drugo. Na voljo je veliko brezplačnih vtičnikov, kot je iThemes Security, in veliko prvovrstnih varnostnih vtičnikov, najbolje je, da jih namestite in aktivirate čim prej. Obstaja tudi veliko varnostnih storitev spletnega mesta, kot je Sucuri, ki ponujajo upravljanje varnosti na vašem spletnem mestu WordPress.

Napaka # 10: Ne vodijo varnostne kopije spletnega mesta

Mislili bi, da ste zdaj naredili vse zgoraj navedeno, da je vaše spletno mesto varno pred negativci. Žal razočaram, vendar hekerji izpopolnjujejo svoje metode in nove grožnje se sproti pojavljajo. Zato lahko kot varnostno mrežo uporabite varnostni vtičnik za varnostno kopiranje in v rednih presledkih vzamete varno varnostno kopijo spletnega mesta in jih hranite na varnem mestu.

Ni dovolj za izvajanje varnostne kopije samo baze podatkov, potrebna je popolna varnostna kopija spletnega mesta. To vključuje teme, vtičnike, mapo z vsebino wp in pomembne konfiguracijske datoteke WordPress, kot so datoteke wp-config.php in .htaccess. Uporabljajte kakovostne vtičnike, kot so BackupBuddy ali VaultPress in jih redno posodabljajte. Vzdržujte tudi več varnostnih kopij, na katere se lahko vrnete na različnih lokacijah zunaj mesta in brez povezave.

V kratkem

Varnost spletnega mesta ne govori vedno o visokih stenah in ograjah, niti to ni enkratno odpravljanje. Gre bolj za to, da ostanemo pred ustvarjalci nagajivosti. Obstaja veliko majhnih in preprostih korakov, da lahko spletno mesto ohranite varno in varno. Pomembno je, da pregledate svoje obrambe in se prepričate, da so v skladu s potrebami vašega spletnega mesta, in razvijejo varnostne prakse, ki lahko varujejo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map