Preprosti nasveti za varnost Offsite za WordPress

Preprosti nasveti za varnost Offsite za WordPress

V dobi digitalne blagovne znamke WordPress uživa v povečanem povpraševanju po uporabniku prijazni platformi, ki podpira različne spletne strani od e-trgovine do osebnih blagovnih znamk..


WordPress se ponaša s pestro bazo strank od posameznih nomadov spletnega razvoja, ki želijo digitalni prostor uporabiti za trženje svojih edinstvenih znanj podjetjem, ki vodijo nekatere najbolj priljubljene spletne dnevnike.

Odločitev za oblikovanje spletnega mesta je vznemirljiva in grozljiva. Potekal bo smeh, solze in veliko Googlovih iskanj. Toda kmalu ne bodo stari starši na evforiji, ki prihajajo s prilagoditvijo njihovega novega otroka, da ustreza njihovi viziji.

Toda večina uporabnikov WordPress ni osredotočena na to, kako ustvariti najbolj varno spletno mesto. Namesto tega so bodisi ujeti v temah, da bi svoj blog izgledal avantgardno, ali razmišljajo o SEO-optimizirani vsebini, s katero bodo spodbudili organske rezultate iskanja.

Obe zadevi sta gotovo pomembni, resnica pa je, da uporabniki ne bi smeli omiliti potrebe po varnosti. Medtem ko predstavlja le tretjino vseh lastnikov spletnih mest, je WordPress vir več kot 90% vseh hekerskih incidentov na spletu zaradi nizke stopnje prednostnih uporabnikov na elementu varnosti.

Skupne ranljivosti varnosti, ki ciljajo na uporabnike WordPressa

SQL Injection je eden najpogosteje uporabljenih in najpogostejših cyberatnih napadov WordPress, ki nikogar ne prizanese. Eden ironičnih primerov napada SQL je vključeval omrežno varnostno podjetje Barracuda Networks, ki je postalo zavidno zaradi injekcije, ki cilja na ranljivost v kodi. Hekerji so lahko našli ranljivo stran, ki jih je pripeljala do primarne baze podatkov podjetja.

Pomislite na injekcijo SQL kot agresiven resnični serum. Hekerji ciljajo na strežnike, ki uporabljajo SQL (strukturiran jezik poizvedb) in zaobidejo varnostne ukrepe aplikacij. To jim omogoča pridobivanje zapisov iz baze podatkov SQL ali kako drugače spreminjanje ali brisanje obstoječih zapisov.

Križanje spletnih strani Napadi XSS

Navzkrižni skript (napad XSS) je pogost na straneh WordPress, ki premalo uporabljajo ustrezne varnostne ukrepe. Ideja je, da bi ukradli podatke od uporabnika, predvsem piškotke. To je eden bolj zlonamernih napadov za nič sumljive uporabnike, saj pleni na identiteto uporabnika.

Vendar uporabniki niso nujno edine žrtve v tem napadu. Skrbnik spletnega mesta bo prav tako močno padel zaradi možnih gospodarskih izgub in izgube zaupanja uporabnikov. Medkriptni napadi so več kot potrojila med letoma 2016 in 2017.

Drugi razširjeni napadi vključujejo vstavljanje ukazov in vključitev datotek, kjer zlonamerne informacije skupaj z ranljivimi strežniki vodijo do ogroženih mest. Ta črkovanje opustoši lastnika spletnega mesta in razburja nezaupanje med uporabniki, ki ne morejo zagotoviti občutljivih podatkov.

Nehajte idealizirati vtičnike

Ena od komponent, zaradi katere je WordPress tako uporabniku prijazen, je široka dostopnost vtičnikov. Nakupovanje za najbolj kul vtičnik za posodabljanje vašega spletnega mesta je prav tako vznemirljivo kot odkrivanje nove aplikacije za vaš pametni telefon, ki obljublja (čeprav povsem ne uspeva), da vam življenje uredi red.

Čeprav je teh nekaj deset in jih je enostavno uresničiti z nekaj kliki gumba, nudijo lažen občutek varnosti. Trenutno je na voljo več deset tisoč vtičnikov, vendar le približno 2000 teh dodani v zadnjih dveh letih, kar pomeni, da so mnogi zelo dovzetni za ranljivosti.

Zastareli vtičniki se pogosto spremenijo v žrtve podvigov vključevanja datotek, kjer hekerji dobijo enostaven dostop do vaših baz podatkov, vsega pa se lahko izognemo z odgovornimi varnostnimi koraki WordPressa, kot je vzdrževanje vtičnikov. Toda posodobitve in močna gesla so na kraju samem varnost – zato se pozanimajmo, kako lahko zaščitite WordPress stran.

1. Izberite Kakovostni spletni gostitelj

Izberite Kakovostno gostovanje

Najbolj očiten popravek za zunanjo varnost WordPress je izbira dobrega WordPress gostovanja, ki daje prednost kibernetski varnosti. Spletno gostovanje morda ni tako razburljivo kot oblikovanje tematik ali izvirna vsebina, vendar ne bodite prehitri, da bi ga odpisali.

Medtem ko je odločitev o naslovu spletnega mesta ena najbolj poudarjenih komponent ustvarjalnega procesa, večina uporabnikov ni zaskrbljena zaradi http-a ali https-a, ki je dragocen otrok njihovega ustvarjalnega uma. Verjeli ali ne, preprosta prisotnost “s” je vse pomembna; izključite na lastno odgovornost.

“S” označuje varno spletno mesto, ki uporablja sloje varnih vtičnic ali SSL. To uporabniku sporoča, da se spletnemu mestu lahko zaupa in da se vsi podatki, ki jih izberejo, delijo varno. Pravzaprav, več kot dve tretjini uporabnikov poročali, da je ta ključavnica bistvena pri njihovi odločitvi, da nadaljujejo z brskanjem po spletnem mestu, ne da bi se odstranili. Spletni gostitelji pogosto ponujajo možnosti SSL bodisi s premijskimi dodatki bodisi kot dodatno funkcijo.

Razvijalci WordPressa bi se morali odpovedati priljubljenim varnostnim aplikacijam, saj ti običajno nimajo funkcij, kot so varne nastavitve piškotkov in stroga varnost prevoza HTTP. Uporabniki bi lahko to odpravili tako, da naložijo svoje spletno mesto na varnostne vtičnike, vendar v tem primeru več ni merjenja. Prekomerni vtičniki lahko povzročijo neprijetno zaostajanje na mestu in vplivajo na poskuse za odpravljanje napak.

Vaš gostitelj ne bo ponudil samo SSL certifikatov (če ste naredili domačo nalogo in se izobrazili), temveč bo omogočil tudi dostop do drugih neprecenljivih varnostnih funkcij, kot so rutinsko preverjanje ranljivosti, varnostne kopije spletnega mesta, da se prepreči katastrofalna izguba podatkov, in požarni zidovi spletnih aplikacij, da dodajo dodatno plast varnosti.

Novi razvijalci spletnih strani naj bodo pozorni tudi na skušnjavo možnosti brezplačnega gostovanja. Tudi tukaj velja stara poslovica „dobiš, za kar plačaš“. Brezplačni spletni gostitelji zagotavljajo minimalno uporaben izdelek, kar pomeni, da so varnostni ukrepi pogosto presnete in pustijo vaše spletno mesto ranljivo za viruse in vohunsko programsko opremo.

Bottom line: vaša izbira spletnega gostitelja napoveduje uspešnost vašega spletnega mesta. Ne dovolite, da vas ta odločitev najbolj obvešča.

Medtem ko večplastni vtičniki ne bodo zagotovili varnosti, ki jo iščete, vam lahko kombinacije zunaj spletnega mesta ustvarijo občutek varnosti. Združite svojo izobraženo spletno gostiteljsko odločitev z virtualnim zasebnim omrežjem in, voila, kibernetska varnost je zdaj anekdota, vaš življenjepis.

2. Naložite v VPN

Navidezna zasebna omrežja služijo vsem oblikam in velikostim spletnih strani, ne glede na to, ali je njihov cilj ustvariti edinstveno spletno mesto za kupca / prodajalca P2P ali biti središče za najbolj iskane miselne vsebine na spletu.

Naložite v VPN

VPN deluje kot navidezni tunel, ki je hekerjem in drugim zlonamernim poskusom varovanja občutljivih informacij, ki jih vnašate, in obiskovalcev vašega spletnega mesta nepridipraven..

Dodana plast zaščite VPN vam zagotavlja pritisk funkcij, ki se skoraj slišijo preveč dobro, da bi bilo resnično, na primer skrivanje identitete, prikrivanje lokacije in odstranjevanje dnevnikov.

Ko je nameščen, VPN maskira lokacijo in omrežno aktivnost in ne bo hranil dnevnikov, da bi zagotovil pravilno varnost po uporabi. Upoštevajte, da skoraj vse brezplačne storitve VPN nimajo takšnih funkcij.

Vadite zunanje rešitve za uspeh na kraju samem

Medtem ko so kibernetske napade pogoste, obstaja nešteto ukrepov, ki jih lahko sprejmejo tudi najbolj neizkušeni spletni oblikovalci. To so preprosti koraki za zagotovitev varnega izdelka, ki zagotavlja varnost sebe in uporabnikov.

Pozabi na URL. Izbira spletnega gostitelja je na koncu ena najpomembnejših odločitev, ki jo sprejmete pri gradnji spletnega mesta. Ker je to prvi korak, izberite previdno in se od začetka ne presojajte sami. Po tem ostanite na vrhu teme in posodobitev vtičnikov ter razmislite o VPN-ju za nadaljnjo zaščito.

Čas je, da razvijalci WordPressa postavijo varnost v ospredje svojega razvojnega procesa. Naj bo proaktivna odločitev proti retroaktivnemu obžalovanju.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map