Uvod v HTTP / 2 za WordPress

Uvod v HTTP / 2 za WordPress

HTTP / 2 je eden najpomembnejših mejnikov, ki ga je treba uvesti v sodobnem spletu. Ta članek izpostavlja trenutno stanje HTTP in uvaja glavne prednosti HTTP / 2 (in nekatere netehnične koncepte). Naučili se bomo tudi, kako v letu 2018 implementirati HTTP / 2 za WordPress.


Kratka zgodovina HTTP

HTTP pomeni protokol za prenos hiperteksta, ki ga je ustvaril Tim Berners Lee v letu 1991. Tim je človek, ki se mu moramo zahvaliti za svetovni splet. HTTP je eden najbolj razširjenih in široko sprejetih aplikacijski protokoli na internetu. Ampak to ni edino.

Počakajte sekundo. Izpostavil sem stavek aplikacijski protokoli. Zakaj je tako? Vidite, Internet je pravzaprav sestava štirih hierarhičnih slojev protokolov. Vsaka plast je sestavljena iz številnih protokolov in je odgovorna za jedrna funkcija.

Če pogledamo malo, so v paketu internetnega protokola (IP) štiri plasti:

 1. Nanosni sloj
 2. Transportni sloj
 3. Internetni sloj
 4. Povezovalni sloj
Protokoli slojev za internetne aplikacije

Sloji internetnega protokola. Vir: Wikipedija

Zadnji trije sloji (tj. Plast prometa, interneta in povezav) so brez podrobnosti v podrobnostih odgovorni za vzpostavitev zanesljive povezave za izmenjavo podatkov..

Zgornja plast se imenuje Aplikacijski sloj, ki služi vsem aplikacije v internetu.

 • Ogled spletnih strani je aplikacija v internetu – kar omogoča protokol HTTP.
 • E-pošta je še ena aplikacija v internetu – omogoča jo protokol POP ali IMAP.

Obstajajo več protokolov v aplikacijski plasti v internetu, zaradi česar so video posnetki v živo in Spopad klanov mogoče.

Rojstvo HTTP / 2

HTTP / 2 za začetke programa WordPress

HTTP je skupni jezik med strankami in strežniki, ki omogoča sodoben splet. Od svojih preprostih začetkov kot ene same ključne besede in poti dokumenta je postal izbirni protokol ne samo za brskalnike, temveč za praktično vsako programsko in strojno opremo, povezano z internetom..

To sproži vprašanje – kako pogosto posodabljamo ta ključni del programske opreme? No, kot se izkaže – ne prav pogosto

Pravzaprav je zadnjič HTTP protokol dobil posodobitev, in sicer leta 1997 – deset let, preden je bil predstavljen prvi iPhone! To je bila različica HTTP 1.1 in 20 let kasneje, še danes je najbolj razširjena različica HTTP!

Vse, kar se zgodi v internetu – od pretočnega videa mačk, video klepetov v živo z Mednarodne vesoljske postaje in trilijonov spletnih transakcij – se zgodi s tehnologijo, ki ni bila več posodobljena dve desetletji. Z leti smo naredili ogromen napredek pri ustvarjanju novih aplikacij za internet. Vendar smo vse to storili z ustvarjanjem rešitve od omejitev HTTP / 1.1

Ne želim reči, da je HTTP / 1.1 vse slabo. Lahko pa zagotovo uporabite posodobitev. In zato leta 2015 Projektna skupina za internetni inženiring dvojno navzdol pri ustvarjanju boljšega protokola za HTTP.

Rezultat je bil nov protokol, ki je brezhibno deloval z vsemi tistimi, ki se izvajajo na HTTP / 1.1, hkrati pa je resno izboljšal osnovno tehnologijo. Ta novi protokol se je imenoval HTTP / 2.

Kaj se je spremenilo v HTTP / 2?

Pravzaprav veliko stvari. Ampak tukaj jih ne bomo pokrivali. Precej prepričan, da vam bo takrat dolgčas in še bolj prepričan, da ne bom mogel razložiti stvari na neljuben način. Ko pa gre za HTTP / 2 za WordPress, je tu nekaj ključnih točk.

Multiplexing

V HTTP / 1.1 sta strežnik in odjemalec potrebovala vzpostavitev posameznih povezav, da bi zahtevali vire. Naj pojasnim s to čudovito ilustracijo podjetja UpWork:

HTTP / 2 za WordPress: Multiplexing

Ilustracija multipleksiranja s UpWork

Spletno mesto je sestavljeno iz HTML, CSS, JavaScript, slik in drugih datotek. Te datoteke se skupaj imenujejo viri. V tem primeru je spletno mesto, sestavljeno iz treh virov – datoteke JavaScript, datoteke CSS in slikovne datoteke.

Vidimo, da v HTTP / 1.1 brskalnik potrebuje tri TCP povezave s strežnikom, da zahteva te vire. Zakaj? Ker v HTTP / 1.1 lahko vsaka povezava zahteva samo eno zahtevo. Večje število povezav običajno povzroči tisto, kar lahko najbolje opišemo kot vir “zastoji v prometu” – kar na koncu privede do počasne izkušnje spletnega mesta.

HTTP / 2 podpira Multiplexing

Multipleksiranje je tehnologija, ki strežnikom omogoča pošiljanje več datotek prek ene povezave. Kadar isto spletno mesto uporablja HTTP / 2, lahko vse tri vire pošljete prek ene povezave. Posledično bi se časi nalaganja in poraba omrežnih virov bistveno zmanjšali. Preprosteje rečeno, z več boste lahko naredili več. Torej je HTTP / 2 za WordPress odličen način, da (potencialno) pospešite svoje WordPress spletno mesto.

Ostrenje domene in druge izboljšave

Se spomnite, kako novejše aplikacije zahtevajo “rešitve”, da presežejo določene omejitve HTTP / 1.1? Ostritev domen je eno takšnih rešitev. Poglejmo, zakaj je potrebno draženje domene.

Po navadi HTTP / 1.1 omeji največje število odprtih povezav med strežnikom (domeno) in odjemalcem. Večina spletnih strani ima več virov, ki jih je mogoče naložiti vzporedno. V prizadevanju, da se spletna mesta hitreje naložijo, so spletna mesta začela uporabljati svoje vire iz več poddomena. Temu pravimo ostrenje domene.

HTTP / 2 za WordPress: Ostrenje domene

Ponazoritev domene s strani UpWork

Zdaj s HTTP / 2 ne potrebujete skupne rabe domen. Ne zato, ker HTTP / 2 ne postavlja omejitve največjega števila odprtih povezav. Ker HTTP / 2 podpira multipleksiranje. Vsi viri se lahko pošljejo neposredno v eni povezavi!

Zaradi multipleksiranja v HTTP / 2 veliko teh “rešitev” ni več potrebno. Tej vključujejo CSS sprites, inline slike v CSS z uporabo URI podatkov, in povezovanje CSS in JavaScript. Da ga vstavim Smashing MagazineBesede:

Zahteve HTTP so v svetu HTTP / 2 poceni. Organizacija sredstev med razvojem glede na strani, na katerih bodo uporabljena, bo veliko boljša. Nato lahko vstavite samo kodo, ki jo obiskovalec potrebuje. Nalaganje veliko drobnih tabel sloga ne bo pomembno. Organizirali bi lahko tudi glede na to, kako pogosto se stvari spreminjajo; premoženje z dolgo življenjsko dobo bi se potem lahko negovalo dlje.

Podpora za binarne protokole

Vemo, da se računalniki pogovarjajo v 0 in 1, kajne? No, HTTP / 1.x se ni pogovarjal o tem. HTTP1.x se uporablja za obdelavo besedilnih ukazov za dokončanje ciklov odziva na zahtevo.

HTTP / 2 podpira pretvorbo iz besedilnega protokola v binarni protokol. To omogoča strežniku in odjemalcu, da se pogovarjata med 0 in 1, namesto z dejanskim besedilom, s čimer se znatno zmanjša čas in energija, potrebna za izvedbo istih ciklov odziva na zahtevo.

Potisni strežnik HTTP / 2

To funkcijo bi lahko razložili nekoliko zapleteno, vendar bom poskusil, da je preprosto. V klasičnem scenariju HTTP / 1.1 bo strežnik (ali spletno mesto) odjemalcu (brskalniku) pošiljal vire samo, ko odjemalec zahteva vir. To je tipičen scenarij za odgovor na zahtevo.

Vendar HTTP / 2 uvaja koncept potiska strežnika, kjer strežnik prvič lahko pošlje odjemalce (ali informacije), ne da bi naročnik izrecno zahteval vir. Ta mehanizem prihrani povratno potovanje na zahtevo in zmanjša zamude v omrežju.

Spletni razvijalci lahko ustvarijo aplikacije, ki uporabljajo strežnik Push in pošljejo stranki dodatne vire / podatke s predvidevanjem zahtev. Končni rezultat? Hitrejše in gladke aplikacije.

Stiskanje glave

HTTP / 2 pri izmenjavi podatkov med odjemalcem in strežnikom uporablja nekaj, kar imenujemo stiskanje glave HPACK. Preden se lotimo tega, zakaj je to pomembno, je čas, da se naučimo nekaj več o protokolih.

Podatkovno enoto v katerem koli protokolu (vključno s HTTP) sestavljajo tri osnovne komponente – glava, obremenitev in noga.

 1. Header: Header vsebuje informacije o podatkovni enoti
 2. Uporabna obremenitev: To so dejanski podatki, ki se prenašajo s strežnika na stranko
 3. Spodnja noga: To je neke vrste kontrolni seznam, ki zagotavlja, da je bila podatkovna enota uspešno dostavljena brez napak.

Stiskanje glave deluje na zelo preprost način – strežnik stisne informacije o glavi prej prenos na stranko. Po prejemu podatkovne enote (ali paketa) odjemalec razdeli glavo in ga (ali uporabi) uporabniku (ali za).

Ker danes spletna mesta, bogata z mediji (kot sta Netflix ali New York Times), postanejo norma, stiskanje glave HTACK / 2 lahko prihrani veliko pasovne širine pri prenosu podatkov s strežnika na stranko.

Izboljšan TLS

TLS pomeni Transport Layer Security, ki je košček tehnologije, ki šifrira povezave med strežnikom in odjemalci. Vemo, da ima HTTPS. To je tehnologija, ki preprečuje, da bi hekerji med spletnimi transakcijami ukradli podatke o naših kreditnih karticah in druge osebne podatke.

HTTP / 2 deluje brezhibno z obstoječo tehnologijo TLS in prinaša množico naprednih funkcij, kot so manj stiskanja TLS, majhna poraba virov na strani odjemalca in strežnika ter izboljšane zmogljivosti pri ponovni uporabi obstoječih spletnih sej ob odpravljanju nekaterih ranljivosti, povezanih s HTTP / 1 .x.

Ali je svet pripravljen za HTTP / 2?

No, to je odvisno. Večina sodobnih brskalnikov, vključno s Chromeom in Firefoxom, podpira protokol HTTP / 2. Če imate sredstva za izvajanje protokola HTTP / 2 – raje to storite.

Preverjanje združljivosti HTTP / 2 med glavnimi spletnimi brskalniki.

CanIUse.com omogoča posodobitev preverjanja združljivosti HTTP / 2 med glavnimi spletnimi brskalniki

Kako začeti s HTTP / 2 za WordPress?

HTTP / 2 za WordPress

Za izvajanje HTTP / 2 v vašem WordPress gostitelju je potrebno veliko tehničnega znanja. Če ste razvijalec ali omrežja in upravljate strežnike, je vaša stvar.

Dobra novica je, da je uvedba HTTP / 2 za WordPress poenostavljena zahvaljujoč dobrim ponudnikom gostovanja WordPress. Primer Foe, tako WPEngine kot Kinsta podpirata HTTP / 2 in imata vse potrebne varnostne zavore, da obiskovalcem spletnega mesta, ki ne podpirajo novega protokola, zagotovijo zanesljivo, popolnoma optimizirano različico izkušnje HTTP / 1.1..

Z vidika internetnega uporabnika vam ne bo treba drugega, kot da naložite najnovejšo različico brskalnika. Če je spletno mesto združljivo s HTTP / 2, bo vaš brskalnik samodejno komuniciral z njim po novem protokolu. Vendar je HTTP / 2 popolnoma združljiv nazaj, zato spletna mesta, ki še vedno uporabljajo stari HTTP, ne bodo vplivala na to. To pomeni, da se lahko samo usedete in uživate v hitrejšem nalaganju spletnih mest.

Zapiranje HTTP / 2 za WordPress

HTTP / 2 za WordPress je prepotrebno, revolucionarno posodabljanje enega najpomembnejših svetovnih koščkov tehnologije. Vendar bi potrebovali a veliko časa, da HTTP / 2 postane mainstream – kot HTTPS spletna mesta. Kot rečeno, namen tega članka je seznaniti naše bralce s tem čudovitim koščkom tehnologije, ki bi lahko spremenil obraz svetovnega spleta.

Misli na HTTP / 2 za WordPress? Vprašanja? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map