WordPress Varnost: Ali lahko varnostna Ninja varuje vaše spletno mesto?

Veliko uporabnikov WordPressa ni ne razumejo pomen varnosti.


Vendar pa to razumevanje ne vodi vedno k dejanjem. Vse prepogosto, ljudje sprejemajo le ukrepe za povečanje varnosti svojega spletnega mesta WordPress po so bili žrtve kršitve – v tem trenutku je škoda že bila storjena.

Glede na to pozdravljam vsak vtičnik, ki lahko poenostavi postopek zagotavljanja vašega spletnega mesta WordPress. Varnost Ninja je en tak vtičnik in v tem članku želim pokazati, kako lahko z njim naredite svoje spletno mesto veliko bolj varno kot večina.

Kaj pomeni WordPress varnost za vas

WordPress je resnično super sistem za upravljanje vsebin. Vendar pa, njegova izjemna priljubljenost je glavni cilj hekerjev. Vsako pomanjkljivost, ki jo odkrijejo v jedrnih datotekah, je mogoče uporabiti za potencialno izkoriščanje presenetljivega števila spletnih mest. To je morda najbolj zloglasno dokazal TimThumb debacle lansko leto.

Danes lahko še vedno najdete veliko mest WordPress, ki so izpostavljeni izkoriščanju z zastarelim temami, ki še vedno vključujejo varnostno napako TimThumb. To samo po sebi poudarja enega glavnih razlogov za kršitve varnosti na spletnih mestih WordPress – zastarelo kodo.

Dejstvo je, da razvojna skupina WordPress veliko dela pri ohranjanju prožne jedrne kode. Če boste jedro, teme in vtičnike programa WordPress posodabljali in uporabljali samo izdelke, ki so jih razvili ugledni razvijalci, boste naredili več kot večino, da bo vaše spletno mesto varno.

Poleg tega, če si vzamete čas, ki je relativno majhen čas, da vaše spletno mesto postane bolj varno od velike večine, hekerji ne bodo več uvrščeni med “sadje z nizko visijo”. Konec koncev, zakaj bi se trudili, da bi zrušili vaše spletno mesto, ko je na voljo toliko bolj ranljivih žrtev?

In tu prihaja Security Ninja. Izpostavlja najpomembnejše korake, ki jih morate storiti pri varovanju spletnega mesta WordPress, in natančno razloži, kaj morate storiti. Za nekoga, ki želi narediti svojo spletno stran WordPress bolj varno, je odlična rešitev.

Uporaba varnostne Ninje

Ko namestite vtičnik, lahko do njega dostopate preko povezave Orodja na svoji stranski vrstici:

Varnost Ninja

Ko prvič dostopate do vtičnika, boste morali izvesti varnostni test, da bo vtičnik lahko analiziral prednosti in slabosti, ki so značilne za vaše spletno mesto:

Varnost Ninja

Ta postopek ne bi smel trajati dlje kot minuto. Ko bodo testi zaključeni, vam bomo predstavili njegove ugotovitve – na podlagi tega 27 različnih varnostnih pomislekov.

Tu je primer nekaj rezultatov testov na mojem blogu:

Varnost Ninja

Kot vidite, je status vsakega testa označen. Težave potekajo od povsem osnovnih (posodabljajte teme in vtičnike) do naprednejših (preverite, ali je datoteka upgrade.php na privzeti lokaciji dostopna prek HTTP-ja).

Za vsak rezultat “Slab” kliknite gumb “Podrobnosti, nasveti in pomoč” na desni. To vas bo usmerilo k nasvetom v zvezi s posameznim vprašanjem:

Varnostna Ninja analiza

Izvajanje sprememb zahteva omejeno tehnično znanje – večinoma boste morali v datoteke svoje funkcije.php dodati odrezke kode, urediti datoteke s temami (kar morate storiti prek podrejene teme) ali narediti spremembe prek FTP. Kot bloger WordPressa so to preproste naloge, ki bi jih morali vseeno opraviti.

V Varnost Ninja imam rad, da se ne trudi preveč. Njegov poudarek je na iskanju ranljivosti in predstavitvi rešitev – ne vključuje napihnjenosti varnostnih funkcij. Odločite se, katere varnostne lastnosti boste postavili. In ker to počnete s pomočjo drobnih odrezkov kode in drugih podobno subtilnih sprememb, verjetno izboljšave varnosti, ki jih naredite, ne bodo opazno vplivale na čas nalaganja vašega spletnega mesta.

Na kratko, Varnostna Ninja je, kot da imate na dosegu roke nabor neprecenljivih varnostnih vadnic za WordPress, ki so značilne za edinstvene slabosti vašega spletnega mesta..

Kakšna varnostna Ninja Ne morem Naredi

Pri obravnavi katerega koli varnostnega vtičnika je treba izpostaviti eno pomembno točko – Varnost Ninja ne more zagotoviti varnosti vašega spletnega mesta. To je lahko vaše spletno mesto precej otežuje, vendar ne obstaja nepregledna spletna stran. Teoretično lahko vsako kodo, ki je zakonito dostopna z oddaljene lokacije, tudi z oddaljene lokacije pokvarijo. Po pravici do razvijalcev Security Ninja se odpravljajo, tako da je to popolnoma jasno v odpovedi odgovornosti na testnem zaslonu.

Ko je to rekel, skeniranje spletnega mesta z varnostno Ninjo in ukrepanje priporočenih izboljšav volja povečati varnost svojega spletnega mesta z veliko rezervo. Tako se verjetnost, da ste žrtev zlonamernega napada, znatno zmanjša.

Nakup varnosti Ninja

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map