Blog versus website – Welke moet je kiezen?

Blog versus websiteEr zijn twee veelgestelde vragen. Beiden draaien rond het onderwerp bloggen: “Blog versus website – wat is het verschil tussen beide?” en ‘Moet ik een blog of een website krijgen?’


Het is geen verrassing dat mensen met deze dingen worstelen. Het hele raadsel van de blog versus de website kan verwarrend zijn als je nog nooit eerder met het onderwerp hebt geëxperimenteerd.

In deze korte bron laten we u precies zien wat de verschillen tussen blogs en websites zijn, hoe u kunt beslissen welke u nodig heeft, wat de kosten zijn en hoe u zelf een blog of een website kunt maken en probleemloos.

Blog versus website – wat is het verschil?

Ok, dit is misschien verrassend, maar laten we beginnen met de volgende verklaring:

Een blog is een website.

Zie het op deze manier:

Blog versus website

In dit licht is een blog een soort van website.

Om dit begrijpelijker te maken, beginnen we centraal in het probleem:

Wat is een website?

Als u naar uw Chrome of Safari gaat en een webadres invoert – zoals websitesetup.org – je zult eindigen op een website. In feite navigeren overal vanuit uw webbrowser komt u op een soort website. Dit betekent dat Google ook een website is, net als Facebook en YouTube.

Websites worden geïdentificeerd door hun domeinnamen – webadressen. Zoals u kunt zien, is het adres van deze website websitesetup.org. Het adres van Facebook is facebook.com, enzovoorts.

Oké, dus wat is het verschil tussen een blog en een website in het bijzonder?

De bovenstaande grafiek vertelt ons dat blogs een subset van websites zijn. Dit lijkt een beetje op auto’s versus raceauto’s. Dit betekent dat ze allemaal vier wielen en een motor hebben, maar het doel van een raceauto is veel specifieker.

Wat is een blog?

Een blog is een type website waarbij de nadruk vooral ligt op het prominent presenteren van individuele blogartikelen (genaamd blogposts) door ze op de startpagina van de blog weer te geven in omgekeerde chronologische volgorde (nieuwste eerst).

Hoewel dit in het begin misschien ingewikkeld klinkt, is het idee in de praktijk heel eenvoudig. Het doel is ervoor te zorgen dat iedereen die een blog bezoekt, de meest recente blogpost helemaal bovenaan de startpagina ziet.

Zo ziet dit er meestal uit:

blog voorbeeld

De persoon die de blog beheert – of het nu een bedrijfseigenaar of een individu is – kan verhalen / nieuws / artikelen delen die op een bepaald moment het meest relevant zijn.

Dat gezegd hebbende, blogs zijn overwegend op tekst gebaseerd. Dit betekent dat de focus ligt op geschreven artikelen meer dan op de beelden – zoals afbeeldingen, enz.

Blogs draaien ook op een zogenaamd CMS (Contentmanagement systeem). Dit is gewoon een mooie naam voor een tool waarmee je je blogcontent op dezelfde manier kunt bewerken als je zou doen in MS Word of Google Docs. Dit CMS maakt het beheren van uw inhoud eenvoudiger, omdat u geen kennis van webontwikkeling of programmeren nodig heeft om de blog effectief te verzorgen.

Aan de andere kant, als we naar een generieke website kijken, is er geen dergelijke vereiste. Websites kunnen hun inhoud op welke manier dan ook presenteren. De inhoud kan ook van alles zijn, van pagina’s met alleen tekst tot afbeeldingen, tot video’s, tot producten in een online winkel, enzovoort. Websites kunnen ook een CMS gebruiken. Maar ze kunnen ook statische HTML-documenten gebruiken die zijn gebouwd door een webontwikkelaar.

Dat gezegd hebbende, laten we het volgende beantwoorden:

‘Hoe te beslissen of ik een blog of een website nodig heb?’

Voordat we u helpen deze vraag aan te pakken, beginnen we ergens anders.

In 2019 hoef je ‘blog vs. website’ niet echt te beschouwen als of / of.

De moderne tools die we tot onze beschikking hebben, stellen ons in staat hebben beide tegelijkertijd. De manier om dat te krijgen is door een krachtig website-CMS te gebruiken, waarmee u een blog kunt opzetten als onderdeel van uw website. Dus aan het eind van de dag krijg je een functionele website met ingebouwde blogfunctionaliteit.

Het krachtigste en meest populaire CMS heet bijvoorbeeld WordPress en het is eigenlijk wat de website die je nu leest, gebruikt.

 • WordPress is gratis, open source en gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor een beginner.
 • Het is van nature een blog-engine. WordPress is zijn leven begonnen als een blog CMS. In de loop der jaren is het echter tot veel meer geëvolueerd.
 • WordPress kan meerdere soorten websites aansturen, waaronder blogs.
 • Op het moment van schrijven bedient WordPress meer dan 30% van het hele web. Ja, dat klopt, ongeveer een op de drie websites op het web draait op WordPress!

Gewoon om samen te vatten; beschouw dit niet als het kiezen tussen een blog of een website. Bouw in plaats daarvan uw site op WordPress en beslis vervolgens of u later een blogcomponent wilt opnemen. Het is een toekomstbestendige oplossing dan wat dan ook.

Als alternatief zijn hier enkele andere websitebouwers als u er vrij zeker van bent dat u toch geen blog nodig heeft.

‘Kan ik een blog / website voor bedrijven gebruiken?’

Als u zich in een situatie bevindt waarin u een online bedrijf wilt starten, wordt de vraag over een blog versus website nog belangrijker.

Zoals de ervaring ons leert, blijken blogs ongelooflijk effectief te zijn als hulpmiddelen voor bedrijven.

 • Hubspot-rapporten dat bedrijven met blogs 55% meer bezoekers krijgen dan bedrijven met alleen standaard websites.
 • Het hebben van een blog geeft je een aantal specifieke voordelen. Chef van hen; zoekmachines zoals Google houden gewoon van blogs. Dat komt omdat een blog per definitie altijd actueler zal zijn dan statische sites en altijd nieuwe inhoud zal hebben om mensen te laten zien. Google geniet erg van dit soort dingen!
 • Telkens wanneer u een nieuw bericht op uw blog publiceert, pingt uw website-engine – WordPress – Google automatisch en nodigt ze uit om uw nieuwe inhoud te komen indexeren. Statische websites bieden u deze bonus niet.
 • Het hebben van een blog maakt het ook gemakkelijker om uw bedrijf op sociale media te promoten. Zie het op deze manier, als je alleen een statische website hebt, wat kun je dan precies met je volgers delen op social media? Keer op keer dezelfde webpagina met de beschrijving van uw bedrijf? Mensen zullen zich snel vervelen. Ter vergelijking: nieuwe blogposts zijn perfect om te delen met je mensen op sociale media. Omdat de inhoud altijd nieuw is, zullen je volgers deze eerder bekijken.

Het enige nadeel van blogs is dat iemand al deze frisse nieuwe inhoud voor je blog moet schrijven. Daarom vereist een blog enige voortdurende tijdinvestering – u moet ernaar streven om minimaal eens in de twee weken een nieuwe blogpost te publiceren, dus houd daar rekening mee. Statische websites daarentegen zijn vaak een eenmalige inspanning, wat hun voordeel kan zijn wanneer we blog of website bespreken.

‘Kan ik geld verdienen met een blog / website?’

In een woord, Ja.

Er zijn veel manieren om geld te verdienen met je blog of website. We hebben hier zelfs een lijst met 33 van dergelijke manieren samengesteld.

We raden u aan om dat artikel te lezen voor wat diepgaande informatie, maar over het algemeen zijn de meest eenvoudige methoden om geld te verdienen met uw site:

 • advertentieruimte verkopen op de site / blog (meestal via AdSense)
 • accepteer donaties
 • affiliate marketing – promoot de producten van anderen voor een commissie
 • verkoop uw eigen producten

Over het verkopen van producten gesproken:

‘Kan ik verkopen op mijn blog of website?’

Zoals we eerder zeiden, heeft het meest populaire CMS – WordPress – naam gemaakt om te kunnen draaien elk denkbaar type blog of website, en dit omvat ook online winkels!

Dus om dit snel te beantwoorden, Ja, u kunt verkopen op uw blog of website.

 • Als je op WordPress zit, kun je producten gaan verkopen nadat je een extra plug-in hebt geïnstalleerd WooCommerce. Het verandert uw blog of website in een volwaardige e-commerce winkel.
 • Als je een andere websitebouwer gebruikt, zoals Wix of Squarespace dan krijg je direct een e-commerce winkelmodule.

“Kan ik BZelf een blog of website bouwen? ‘

Nogmaals, het antwoord is Ja.

Je kunt helemaal zelf een blog of een website bouwen, en je hebt zelfs geen vakkennis of vaardigheden nodig om het voor elkaar te krijgen.

We leggen hier alles stap voor stap uit:

 • Een blog starten – beginnershandleiding
 • Een website maken – van leeg canvas tot een werkende site

‘Wat kost het om een ​​blog of een website te bouwen?’

De kosten zijn afhankelijk van de website of blog-engine / platform die u gaat gebruiken.

Als u besluit uw site met WordPress te bouwen, u moet een webhostingaccount en een domeinnaam hebben voordat u uw site operationeel kunt maken.

 • Simpel gezegd, webhosting is waar uw website of blog is ondergebracht.
 • Een domeinnaam is het adres van uw website op internet.

Hoewel dit misschien intimiderend klinkt als je nog niet met hosting of domeinen hebt gewerkt, zijn deze dingen eigenlijk vrij eenvoudig om mee om te gaan als je er eenmaal bij bent.

Het kopen van een WordPress-hostingplan voor een bedrijf als Bluehost is bijvoorbeeld zo eenvoudig als maar kan. Het enige dat u hoeft te doen, is u aanmelden voor een hostingaccount en de factuur betalen (begint vanaf $ 2,95 / maand).

Als onderdeel van het aanbod krijg je gratis een domeinnaam, en Bluehost zorgt ook voor de installatie van alles – en overhandigt je vervolgens een operationele WordPress-website. Het enige dat u hoeft te doen, is het configureren door een WordPress-thema te kiezen en uw site eruit te laten zien zoals u dat wilt.

 • Hier is onze beginnershandleiding voor het aanpassen van WordPress.

Als u besluit een ander platform te gebruiken, zoals Squarespace of Wix in plaats van WordPress, volgt u ook een vergelijkbaar aanmeldingsproces. Aan het einde krijg je een werkende lege website die je ook verder kunt aanpassen. Deze route kan echter iets duurder zijn:

 • Squarespace begint bij $ 12 / maand persoonlijk en $ 18 / maand zakelijk
 • Wix begint bij $ 13 / maand persoonlijk en $ 23- $ 49 / maand zakelijk

In de meeste gevallen wordt WordPress in het algemeen een stuk goedkoper.

Hier volgt een meer diepgaande kijk op hoeveel een website kost.

‘Hoe zit het met het opschalen van mijn website in de toekomst?’

Waarschijnlijk houdt u zich bezig met groei, vooral als u uw site voor een zakelijk doel gaat lanceren.

Het goede nieuws is dat de website en blogplatforms van topkwaliteit uw groei op geen enkele manier belemmeren.

WordPress wordt bijvoorbeeld gebruikt door enkele van de grootste merken op internet, waaronder reuzen zoals BBC, Bedrade, en zelfs Beyonce. Heel eenvoudig, als het hen kan bedienen, dan zal het ook uw bedrijf kunnen bedienen.

Het enige dat u misschien wilt doen zodra u meer bezoekers trekt, is uw webhostingspecificaties naar een hoger niveau tillen – om er zeker van te zijn dat de servers al het verkeer kunnen verwerken.

Afgezien van dat, kunt u zoveel pagina’s toevoegen als u wilt, zoveel blogposts als u wilt, en zoveel producten, als u wilt, en er nog steeds op vertrouwen dat het allemaal zonder problemen zal werken.

Het is ook een goed idee om te overwegen een forum aan uw website of blog toe te voegen, omdat dit een geweldige manier is om de loyaliteit van bezoekers op te bouwen en gemeenschapsactiviteiten aan te moedigen.

Wat is het volgende?

We hopen dat dit nuttig is geweest en dat het onderwerp van een blog vs. website voor u geen mysterie meer is. Een online aanwezigheid hebben is van vitaal belang als je een bedrijf runt, maar ook een coole hobby om als individu te hebben.

Nogmaals, voel je vrij om deze gidsen te lezen om je avontuur te beginnen met blogs en / of websites:

 • Hoe start een blog – beginners gids
 • Hoe maak een website – van leeg canvas naar een werklocatie
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map