BlueHost FTP-gids

BlueHost biedt hun klanten het gebruiksvriendelijke controlepaneel, cPanel, dat fungeert als hun bestandsbeheerder. Het is beschikbaar op veel hostingaccounts en -servers, zodat u eenvoudig veel aspecten van uw webhostingaccount of -server kunt beheren. Maar hoewel je bestanden kunt downloaden en uploaden met cPanel, zou het gebruik van een FTP op je webhost nog steeds de beste manier zijn om bestanden over te zetten.


FTP-services worden aangeboden door de meeste hostingbedrijven. Het is behoorlijk populair vanwege het gemak dat het gebruikers biedt. FTP-services zijn ontworpen om uw werk in het bestandssysteem op te nemen. Met deze services kunt u grote hoeveelheden bestanden delen met mensen over de hele wereld.

FTP gedefinieerd

FTP is de afkorting van “File Transfer Protocol”. Het is een van de belangrijkste functies van internet. Het is een standaard netwerkprotocol dat wordt gebruikt om computerbestanden en gegevens van de ene host naar de andere over te zetten. Het is gebouwd op een client-serverarchitectuur en maakt gebruik van afzonderlijke controle- en gegevensverbindingen tussen de client en de server.

FTP is de meest aanbevolen methode om bestanden over te zetten. Webhosting-serviceproviders bieden hun klanten ook FTP-toegang, zodat ze gemakkelijk bestanden op hun website kunnen downloaden of uploaden. Deze hostingproviders hebben FTP-servers waarmee gebruikers bestanden naar de server kunnen overzetten. Het wordt meestal gebruikt voor het overzetten van grote bestanden die niet via e-mail kunnen worden verzonden.

Waar u op moet letten bij het gebruik van een FTP-service

FTP-hostingservices zijn belangrijk voor iedereen die een website beheert. Dit zijn services waarmee gebruikers eenvoudig bestanden van en naar hun website kunnen overzetten. Sommige webhostingproviders bieden zelfs back-upservices en / of extra opslagruimte aan.

Bij het selecteren van een FTP-hostingservice moet u rekening houden met het volgende:

Veiligheid

Het aantal gevallen van hacking en online diefstal over de hele wereld is behoorlijk alarmerend. Als website-eigenaar moet je voorzichtiger zijn, tenzij je het slachtoffer wilt worden. De beveiliging van uw website is een groot probleem, vooral als u een online bedrijf runt of een website die persoonlijke gegevens van mensen nodig heeft. Met al dat gezegd, moet u op zoek naar een webhostingprovider die u kan voorzien van bestandsversleuteling, virusbeveiliging en andere soorten bescherming voor uw website.

Klant- en technische ondersteuning

Voor degenen die nieuw zijn of niet bekend zijn met webontwikkeling, vindt u het misschien moeilijk om uw eigen website op te zetten of aan te passen. Het is in ieder geval belangrijk dat de door u gekozen hostingprovider onmiddellijk kan reageren en de hulp kan bieden die u nodig heeft.

Een goed webhostingbedrijf zou een Helpcentrum moeten hebben, compleet met gidsen, tutorials, gedetailleerde veelgestelde vragen en forums ter referentie van de klanten. U moet ook 24/7 contact kunnen opnemen met hun technische ondersteuningsteam in het geval dat uw website technische problemen ondervindt. Een goed technisch ondersteuningsteam moet bestaan ​​uit experts die u gemakkelijk kunnen helpen bij elk technisch probleem.

Opslag

Bandbreedte en bestandscapaciteit zijn belangrijke factoren bij het overzetten van bestanden. Bandbreedte is de hoeveelheid gegevens die op uw account wordt gebruikt. Een goede FTP-provider beperkt uw bandbreedtegebruik of bestandscapaciteit niet. Naast bandbreedtecapaciteit, moet u ook een hostingaanbieding overwegen die bestandssynchronisatie biedt, zodat u gemakkelijk toegang hebt tot uw bestanden, waar u ook bent.

Toegang tot bestand bijhouden

Als bedrijfseigenaar moet u elk aspect van uw bedrijf goed in de gaten houden. Daarom is het belangrijk dat u volledige controle heeft over uw webhostingaccount. Een webhostingprovider moet u ook toestaan ​​gebruikers te beheren die toegang hebben tot uw bestanden. Mogelijk wilt u ook een overzicht van al uw activiteiten (d.w.z. datum en tijd waarop bestanden zijn gedownload of geüpload).

Hoe maak je een FTP-account aan op BlueHost

Om toegang te krijgen tot de FTP Manager, moet u de volgende stappen uitvoeren:

 1. Log in op uw BlueHost-account.
 2. Klik op nadat u bent ingelogd Hosting gevonden bovenaan het scherm.
 3. Klik op cPanel link bovenaan gevonden.
 4. Van de Bestandsbeheer sectie, klik op FTP-beheer.

Zodra u de FTP-manager heeft geopend, moet u deze instructies volgen om een ​​FTP-account te maken:

 1. Van onder de FTP-account toevoegen sectie, voer een gebruikersnaam in. Houd er rekening mee dat uw domeinnaam automatisch aan het einde wordt toegevoegd.
 2. Voer een wachtwoord in dat je wilt gebruiken in de Wachtwoord en Wachtwoord opnieuw)
 3. Kies een directory waar uw FTP-account toegang toe heeft.
 4. Selecteer een quotum. U kunt onbeperkt kiezen of een maximale grootte toepassen voor uw FTP-account.
 5. Als je klaar bent, klik je op Maak een FTP-account aan

Het is vermeldenswaard dat voor de meeste FTP-verbindingen 4 vermeldingen nodig zijn om succesvol verbinding te maken en bestanden over te dragen. Dit zijn:

 • Domeinnaam of IP-adres
 • Gebruikersnaam
 • Wachtwoord
 • Poort (meestal poort 21)
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me