cPanel verhoogde prijs – Toen cPanel besloot de webhostinggemeenschap te choqueren


cPanel

Het meest gebruikte en populairste controlepaneel voor webhosting, cPanel Inc., schokte de webhosting-industrie op 27 juni 2019. De schok kwam in de vorm van de stijging van hun licentiekosten. De wijziging was niet alleen beperkt tot de licentievergoeding, maar het hele bedrijfsmodel was veranderd. En mensen zijn nog steeds erg in de war over deze veranderingen en de cPanel-prijsverhoging. Laat ons meer weten over zowel het oude prijsmodel als het nieuwe, zodat u duidelijk kunt begrijpen welke veranderingen hebben plaatsgevonden en wat de impact op u is.

cPanel Old Pricing v / s cPanel New Pricing

Dit is hoe cPanel-prijzen er vroeger uitzagen vóór de wijziging in de prijzen.

cPanel prijsverhoging

Zoals je kunt zien, was het voor de prijsstijging alleen cPanel VPS en cPanel gewijd. En zodra u de licentie heeft verkregen, waren er geen beperkingen op het aantal gebruikers of e-mailaccount enz.

Je zou de cPanel VPS of Dedicated-licentie kunnen kopen voor respectievelijk $ 20 en $ 45, voor onbeperkte accounts.

Veel webhostingproviders, vooral degenen die resellerhosting aanboden, hadden meestal een onbeperkt aantal accounts. Maar dit is veranderd ten opzichte van de nieuwe prijsstelling.

De volgende afbeelding beschrijft de nieuwe prijzen van de cPanel-licentie. En je kunt zien, onder de naam van elk plan, wordt er een limiet genoemd voor een aantal cPanel-accounts onder dat plan. Zodra de server die limiet overschrijdt, wordt voor elk cPanel-account dat is gemaakt na het overschrijden van de genoemde limiet $ 0,02 per account in rekening gebracht.

cPanel prijsverhoging update

Als u een beheerderslaag koopt, moet u maandelijks $ 20 betalen en mag u 5 cPanel-accounts op uw server hebben.
Als u, behalve het admin-abonnement, 30 cPanel-accounts op uw server kunt hebben en maandelijks $ 30 moet betalen.

Als u het Premier-abonnement koopt, kunt u 100 cPanel-accounts op uw server hebben en is de maandelijkse prijs voor dit pakket vastgesteld op $ 45.

Maar wat als u meer dan 100 accounts op uw server heeft? U moet elk toegevoegd account $ 0,2 betalen nadat u de limiet heeft overschreden.

We hebben de wiskunde gedaan. En dit is wat we ons realiseerden.

Als u 150 accounts heeft, moet u maandelijks $ 45 + $ 10 = $ 50 betalen. Als u 200 accounts heeft, moet u elke maand $ 45 + $ 20 = $ 65 betalen. En als u 300 accounts heeft, kost uw maandelijkse cPanel-factuur u $ 45 + $ 40 = $ 85.

En hoewel zelfs de kleinschalige hosts ook door deze prijsverhoging worden getroffen, zal de impact op hen niet erg ernstig zijn. Stel je voor dat een reseller-hostingprovider duizenden cPanel-accounts op een server heeft gegooid. Ze moeten maandelijks $ 0,2 betalen voor elk account nadat de limiet van 100 accounts is overschreden.

Dit heeft veel denkwerk teweeggebracht. Webhostingproviders zullen de prijs van de abonnementen die ze aanbieden moeten wijzigen of moeten overstappen op een alternatief van cPanel.

Wat zijn de alternatieven van cPanel?

Hoewel er veel gratis en betaalde bedieningspanelen voor webhosting zijn, was cPanel de koning. Alleen een ander controlepaneel dat een beetje opstaat tegen cPanel is Plesk. En als je het niet weet, zijn zowel cPanel als Plesk eigendom van hetzelfde bedrijf genaamd Oakley. Hoewel Plesk al een prijsstijging heeft gezien, is het niet cPanel, waarvan de prijzen zijn verhoogd.

Hieronder volgen enkele van de alternatieven van cPanel

 • DirectAdmin
 • InterWorx
 • ISPConfig
 • Webuzo
 • VestaCP

Update: herziene cPanel-prijzen (na enorme terugslag van de webhostinggemeenschap)

De actie van cPanel om de prijs van zijn licentie enorm te verhogen, werd zwaar bekritiseerd door de webhostinggemeenschap over de hele wereld. Deze zet werd duidelijk gezien als niets anders dan hebzucht. En veel webhostingproviders waren al begonnen cPanel uit hun kat te verwijderen. En de hitte van de terugslag heeft het cPanel-team opnieuw doen nadenken over de prijzen.

En zeker was het tijd voor de concurrenten van cPanel om in deze situatie goud te slaan. Maar cPanel zag al snel dat de prijsstijging meer schade aanricht dan winst. Daarom hebben ze een herziene prijsstelling voor cPanel-licentie bedacht.

De volgende prijzen zijn voor partners

cPanel-prijzen voor partners

En in het geval dat u de limiet van 250 accounts overschrijdt, worden er extra $ 5 aan maandelijkse licentiekosten in rekening gebracht voor elke extra 50 accounts.

Als u geen partner bent en wilt doorgaan als directe klant, moet u weten dat de Solo-licenties niet kunnen worden omgezet in beheerdersplannen.

U kunt deelnemen aan het partnerprogramma omdat ze het proces om Partner te worden heel gemakkelijk hebben gemaakt en ook de vereisten voor het worden van een partner hebben verlaagd als u tot een ontwikkelingsland behoort.

Hoewel dit net een maatregel lijkt om alles onder het tapijt te vegen, is de webhostinggemeenschap nog steeds verdeeld als het gaat om het accepteren van de prijsherzieningen.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map