Gids voor InMotion-bedieningspaneel

Welk bedieningspaneel gebruikt InMotion?

InMotion gebruikt het krachtige, veelzijdige en toch gebruiksvriendelijke cPanel als het configuratiescherm voor al hun hostingaccounts. Het cPanel is een op Linux gebaseerd webhostingpaneel dat is ontworpen om een ​​grafische interface en automatiseringstools te bieden om het hostingproces van de website te vereenvoudigen. Als zodanig kunt u met het cPanel veel dingen doen die met uw website te maken hebben, zoals het maken van e-mailadressen, het wijzigen van DNS-records, het uploaden van bestanden en nog veel meer, behalve alles wat te maken heeft met het factureringsproces. Accountbeheertaken zoals het beheren van uw databases, bestandsbewerking, accountback-ups, het bekijken van de statistieken van uw website en het toevoegen van add-on-domeinen worden eenvoudiger en eenvoudiger gemaakt met het cPanel.
Het is belangrijk op te merken dat cPanel anders is en los staat van uw Account Management Panel. Terwijl het cPanel wordt gebruikt voor de taak om uw account te beheren, behandelt het AMP de administratieve functies van uw account, zoals de factuurgegevens, het wijzigen van uw creditcardgegevens en het bestellen van nieuwe domeinen en applicaties.


Hoe kan ik inloggen op mijn cPanel?

Er zijn in principe twee manieren om in te loggen op uw cPanel. De ene is via de adresbalk van de browser en de andere is via de AMP. Laten we ze allemaal afzonderlijk bespreken.

 •  Toegang tot het cPanel vanuit het Account Management Panel (AMP)
 •  Eerst moet je inloggen op je AMP;
 •  Zoek vervolgens onder uw accountnaam naar de cPanel-knop en klik erop.
 •  Als u op de knop klikt, wordt u automatisch omgeleid en ingelogd op uw cPanel. Als u echter niet automatisch wordt doorgestuurd naar uw cPanel, krijgt u de aanmeldingspagina te zien waar uw gebruikersnaam al automatisch is ingevuld. U moet uw wachtwoord typen om u aan te melden. Maar als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u dit bijwerken door op de knop Wachtwoord opnieuw instellen te klikken.
 •  Toegang tot uw cPanel via de adresbalk van de browser
 •  Eerst moet u de webpagina bezoeken door naar de volgende URL te gaan, “YourDomain.com/cpanel”, waarbij “YourDomain.com” uw echte domeinnaam is. Dus als uw domeinnaam bijvoorbeeld “snaalumni.com” is, bezoekt u de site met de URL “snaalumni.com/cpanel”.
 •  Op de site wordt u gevraagd om uw cPanel-gebruikersnaam en -wachtwoord op te geven. Deze details vindt u in de technische details in uw AMP.

Wat als ik mijn wachtwoord vergeet, heb ik dan nog steeds toegang tot mijn cPanel?

U hoeft zich geen zorgen te maken, zelfs als u uw wachtwoord bent vergeten, omdat u nog steeds toegang heeft tot uw cPanel. Het enige wat u hoeft te doen is het te resetten via uw Account Management Panel. Het is echter essentieel om te onthouden dat alleen wachtwoorden voor Shared Hosting cPanel-accounts kunnen worden gewijzigd via AMP. Dedicated Hosting en Shared Hosting cPanel-accountwachtwoorden kunnen alleen worden gereset met de hulp van het ondersteuningsteam van InMotion.
Dit is wat u moet doen om uw wachtwoord opnieuw in te stellen met de AMP:

 •  Log eerst in op uw AMP;
 •  Klik vervolgens op de cPanel-knop.
 •  Meestal wordt u automatisch aangemeld bij het cPanel als uw cPanel-wachtwoord hetzelfde is als uw AMP-wachtwoord. Dit is echter niet het geval en als u uw cPanel-wachtwoord bent vergeten, kunt u dit resetten door op de link Wachtwoord opnieuw instellen te klikken.
 •  Zodra de pagina Wachtwoord opnieuw instellen is geladen, wordt u gevraagd uw nieuwe wachtwoord tweemaal in te vullen.
 •  Klik op de knop “Verzenden”. Zodra het is geaccepteerd, zou u een bericht moeten zien met de melding “Uw wachtwoord is opnieuw ingesteld”.

Wat kan ik vinden in mijn cPanel?

In uw cPanel vindt u alles wat u nodig heeft voor uw websitebeheertaken. In het begin ben je misschien een beetje overweldigd door het aantal pictogrammen en andere informatie dat je kunt vinden, vooral als het de eerste keer is dat je inlogt en de eerste keer dat je met cPanel probeerde te werken. Verdeel eerst en vooral het paneel in tweeën, het linkerpaneel en het rechterpaneel.
Aan de linkerkant van het paneel vindt u al uw websitestatistieken. Dit zou algemene informatie moeten tonen, zoals uw schijfruimte, op welke server bent u, hoeveel e-mailaccounts u heeft, hoeveel database u heeft, wat is uw IP-adres en nog veel meer. Deze informatie zal veranderen afhankelijk van de wijzigingen die u in uw account aanbrengt.
Aan de rechterkant van het paneel staan ​​functies waarover u controle heeft. Het is gecategoriseerd op secties met elke eigen sectiekop. Meestal zijn de meest gebruikte secties de secties Mail, Bestanden en Databases.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map